Şimdi Ara

Araç muayenesinde kusurlara yeni düzenleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç muayenesinde, Anti Blokaj Sistemli (ABS) üretilmiş araçların ABS'sinin iptal edilmesi veya fabrika çıkışı ABS'siz olarak üretilmiş araçlara sonradan teknik onay alınmadan ABS takılması “ağır kusur” sayılacak.

    Ulaştırma Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle bir önceki muayenesine göre kilometresi düşük olan araçlar “hafif kusurlu”, arka amortisörleri olmayan, lastik sayısı eksik olan veya aynı aks üzerinde farklı ebatta lastik kullanılan, ön cam buğu giderme sistemi çalışmayan araçlar “ağır kusurlu” kabul edilecek.

    Alınan bilgiye göre, yarından itibaren geçerli olacak “2011-2012 Yıllarında Uygulanacak Kusurlar Tablosuna” göre araçların muayenede “emniyetsiz”, “ağır kusurlu”, “hafif kusurlu” kabul edilmelerine gerekçe olan ölçütlerde değişikliğe gidildi.

    Buna göre, araçların ABS'lerinin çalışmaması veya arızalı olması, fabrika çıkışı ABS'li üretilmiş araçların ABS'sinin iptal edilmesi veya fabrika çıkışı ABS'siz olarak üretilmiş araçlara sonradan teknik onay alınmadan ABS takılması, “ağır kusur” sayılacak.

    Yeni kusur düzenlemesiyle ABS'li üretilen yolcu ve yük taşıyan M2, M3, N2,N3,O3 ve O4 sınıfı ticari araçların ABS'lerinin çalışır durumda olması ve iptal edilmemesi, ABS'li olmaları gerektiği halde teknik mevzuata aykırı şekilde ABS'siz üretilmiş/tadil edilmiş araçların ve özellikle M2 sınıfı minibüs, M3 sınıfı otobüs ve O4 sınıfı römorkların üzerine sonradan ve teknik onay olmadan takılmış ABS'lerin araç muayenesi sırasında tespit edilmesi ve bunların teknik onay almaları güvence altına alınmış olacak.

    MEVZUATA UYGUN DİNGİL İLAVE EDİLMEMESİ “EMNİYETSİZ”

    Düzenlemeyle bir önceki muayenesine göre kilometresi düşük olan araçların “hafif kusurlu” kabul edilmesi sağlandı. Yetkililer, bu durumdaki kilometre ibrelerinde geriye dönüş olmadığı için bu durumun “ağır kusur” yerine “hafif kusur” olarak kabul edildiğini belirtti.

    ABD üretimi olan ve renkleri ruhsattakiyle uyuşmayan araçlar nedeniyle mağduriyetler yaşandığını ifade eden yetkililer, bu durumdaki araçların “ağır kusurlu” yerine “hafif kusurlu” kabul edileceğini bildirdi.
    Araçlara mevzuata uygun şekilde dördüncü dingil ilave edilmemesi “emniyetsiz” olarak sayılırken, daha önceden “hafif kusur” kabul edilen arka amortisörlere ilişkin madde “olması gerektiği halde arka amortisör yoksa 'ağır kusur' sayılacak” şeklinde düzenlendi.
    Araçların lastik sayıları eksikse, aynı aks üzerinde farklı ebatta lastik kullanılmışsa ve ön cam buğu giderme sistemi çalışmıyorsa “ağır kusurlu' olarak kabul edilecek.

    Öte yandan araç muayene istasyonlarında fiziksel eksiklikler nedeniyle “damper muayeneleri yapılamayacak. Bu muayeneleri sürücülerin farklı yerlerde yaptırmaları gerekecek.

    hurriyet.com.tr




    Hadi hepsine eyvallah ta;aracında abs olan birisi niye bunu iptal etsin ki..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 23 Ocak 2011; 15:04:23 >







  • Kilometre işi iyimiş aslında niye hafif kusura düşürmüşlerki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bucakli


    Hadi hepsine eyvallah ta;aracında abs olan birisi niye bunu iptal etsin ki..


    Sistem arıza yapmışsa. Araçta satılacaksa o şekilde birine itelemek için iptal edilir
  • Sonradan ABS nasıl oluyor ?

    Birde ön cam buğu sistemi nedir? Bende yok öyle bişey sadece arka cam elektrikli. Ön cam buğu çözme havalandırma ile oluyor bende otomatik fan sürekli cama veririm zaten havayı kendisi ayarlar ne buğu ne bu olur. Bide düzgün yazsalar şu maddeleri

    Allah rızası için şu aptal beyaz ampüllere ve merceksiz çakma xenonlara da yasak getirsinler yalvarıyorum. Gerçi muayeneye giderken söker sonra tekrar takar orası o kişinin İNSANLIĞIN kalmış bişey artık ama cam filmi yerine bu çakma xenonlara kesin yasak gelmeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecan50

    Kilometre işi iyimiş aslında niye hafif kusura düşürmüşlerki.

    Ağır kusur sayılsaydı bu seferde km si düşürülmüş araç alanlar muayenede mağdur olurlardı .
  • Adam 98 model 7-8 milyara full bir araç almıştır, ABS beyni onarılmaz şekilde bozulmuştur. 2-3 milyar demişlerdir, yaptırmamıştır. ABS artık ASD olmuştur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983


    quote:

    Orijinalden alıntı: ecan50

    Kilometre işi iyimiş aslında niye hafif kusura düşürmüşlerki.

    Ağır kusur sayılsaydı bu seferde km si düşürülmüş araç alanlar muayenede mağdur olurlardı .



    Ağır kusur olsa iyi olurdu. Sahtekarlara ceza olurdu.
  • yeni yeni uygulamalar çıkıyor ama git gide şartlar değişiyor, maddeler hafifliyor..dikkat edin bir çok aır kusur yavaş yavaş hafif kusur sayılıyor..bu da ne demek güvensiz araçlar trafikte çoğalıyor demek..şimdi bana kızanda olacak, belki maddi durumlarla alakalı diyeceksiniz ama bence belli bir yaşın üstünde ki araçlar trafikten kalkacak ve yeni araç almaları konusunda teşvik yapılacak..mesela geçenlerde akşam üzeri bir aracı solluyorum, önümde kartal marka araç var ama eski kartallardan, ben sollodığım için biraz hızlıyım, 100-110 gibi adam kavşağa dönecek, ne fren lambası yanıyor, ne sinyel nede normal stop lambası,,bir anda önümde küt diye yavaşlayıp durmasın mı..vs vs..bence tehlikeli..başka vatandaşlarada sebep olabilir..saygılar

     Araç muayenesinde kusurlara yeni düzenleme




  • quote:

    Orijinalden alıntı: peugeot-406

    yeni yeni uygulamalar çıkıyor ama git gide şartlar değişiyor, maddeler hafifliyor..dikkat edin bir çok aır kusur yavaş yavaş hafif kusur sayılıyor..bu da ne demek güvensiz araçlar trafikte çoğalıyor demek..şimdi bana kızanda olacak, belki maddi durumlarla alakalı diyeceksiniz ama bence belli bir yaşın üstünde ki araçlar trafikten kalkacak ve yeni araç almaları konusunda teşvik yapılacak..mesela geçenlerde akşam üzeri bir aracı solluyorum, önümde kartal marka araç var ama eski kartallardan, ben sollodığım için biraz hızlıyım, 100-110 gibi adam kavşağa dönecek, ne fren lambası yanıyor, ne sinyel nede normal stop lambası,,bir anda önümde küt diye yavaşlayıp durmasın mı..vs vs..bence tehlikeli..başka vatandaşlarada sebep olabilir..saygılar





  • her tüv istasyonu ayrı telden calıyor artık buda bir gercek ne aracla görüyorum gecmiş tüvden

    ayrıca o kadar yetkili ağız konuşup duruyor yok önce insan can güvnli önemli

    efendim madem o kadar insanınların canını düşünüyorsunda

    niçin hala türkiye de abs siz ve çift hava yastığı olmayan aracların üretimine ve ithalatına izin veriyorsun

    ab. de arac klimasız ama abs ve çift hava yastığı standart zorunlu çünkü

    bunların hiçbiri hakkında ne görüşülüyor ne bir şey yapılıyor

    ayni şey ağır vasıta toplu taşıma aracları içinde gecerli fabrka cıkış 90 km hız sınırı iste üreticiden veya ithalatcıdan

    yok ancak küçük işlerle uğraşırlar

    toplumun can güvenliği önce kökten savunulur gersi hikaye

    bu yeni düzenlemede en cok sevindiğim ve nasıl gözden kactığını anlamadım kırmızı stoplardı

    ağır kusur olarak işleniyordu...




  • Sonuçta bir çok eksik te olsa artık güzerl uygulamalar yapılmaya çalışılıyor... bence trafikte en sert kurallar geçerli olmalı ki kimsenin arkasında gözü yaşlı kişiler kalmasın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: last_legant

    Sonuçta bir çok eksik te olsa artık güzerl uygulamalar yapılmaya çalışılıyor... bence trafikte en sert kurallar geçerli olmalı ki kimsenin arkasında gözü yaşlı kişiler kalmasın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.