Şimdi Ara

AMD: 35 milyon DirectX 11 GPU ve 1 milyondan fazla Fusion işlemci sattık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
6.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • AMD'nin finanstan sorumlu üst yöneticisi ve geçici tepe yöneticisi Thomas Seifert, dördüncü çeyrek finansal sonuçların açıklandığı konferans görüşmesinde dikkat çekici rakamlar paylaştı. Resmi tanıtımı 5 Ocak'ta yapılan Fusion işlemcili Brazos platformunun, endüstri çapında yoğun ilgi gördüğünü belirten Seifert, ticari satışın başladığı Kasım ayından bu yana 1 milyondan fazla Fusion işlemcisi satıldığını belirtti. Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony ve Toshiba gibi üreticilerin düşük güç tüketimli Fusion işlemcilerinin kullanıldığı Brazos platformuna ilgi gösterdiğini belirten Thomas Seifert, yeni seri çiplere gelen talebin, gelişmiş grafik ve video özelliklerine sahip düşük güç tüketimli çözümlere olan ilgiyi gözler önüne serdiğini, son kullanıcıların çoklu-ortam özelliklerine daha önce hiç olmadığı kadar fazla önem gösterdiğini söyledi.


    Thomas Seifert, grafik işlemci pazarına yönelik sonuçları da açıkladı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Ekim ayında, Radeon HD 6800 serisinin tanıtıldığı basın etkinliğinde AMD'den Rick Bergman 25 milyon DirectX11 destekli GPU sattıklarını ve DirectX 11 pazarının %90'ına sahip olduklarını açıklamıştı. Thomas Seifert, dördüncü çeyrek sonu itibariyle DirectX 11 destekli 35 milyon GPU sattıklarını, ayrıca sezonsal nedenlere bağlı olarak artan konsol satışlarının ( Xbox 360 ve Nintendo Wii, AMD GPU'larını kullanıyor) da etkisi ile GPU bölümünün gelirlerinin son çeyrekte %9 arttığını ve 424 milyon gelir elde ettiklerini belirtti.








  • amd olmasa pazar ne halde olurdu acaba
  • Yeni serinin tanıtımı ve yılbaşı satışlarının etkisi ile çok iyi bir rakama ulaşmış gpu satışları konusunda AMD. Geçen yıl ki rüzgârla devam ettiği söylenebilir. Hatta 3. çeyreğe göre çok daha iyi olduğu da söylenebilir. Ancak ilerleyen günlerde satışların düşmesi beklenebilir. Çünkü piyasa doydu ve ekran kartına ihtiyaç azaldı. Tabi 28nm'ye geçilememesi de ayrı bir etken. F/P oranı daha iyi kartlar yok, e mevcut kartlar da bir yere kadar ilgi çekecek.

    Fusion'ın durumu hakkında yorum yapamıyorum, çünkü fusion yeni oluşmaya başlamış bir platform. Rekabete girdiğinde durumu daha iyi anlarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 23 Ocak 2011; 4:39:04 >
  • Intel'in TSMC'si, AMD'nin Globalfoundries'i var. TSMC şu an en güçlülerden.
    AMD Almanya'da ortak olduğu fabrikalarda üretecek Masaüstü için yüksek performanslı işlemcileri. Yalnız LIane kodlu bu işlemcilerde K10.5 mimarisi yani Phenom II mimarisi kullanılacakmış. Rekabet aslında Perde arkasında yani görünen İntel AMD Nvida'nın dışında burada yaşanıyor. Ancak yine de mobil platform fusion 40nm işlemcileri Tayvan'da TMSC'nin üretmesi nasıl bir rekabet olduğunu da farklı bir boyutta bize gösteriyor. AMD'nin GlobalFoundries ile beraber Newyork'da yeni bir fabrika yatırımı da var. GF ile TMSC'nin ayrıldığı bir başka konu ise TMSC burada resmen bir devlet şirketi. TSMC üzerine de oldukça baskı gelecek artık. Çünkü arkada başka bir dev var ve bence oyunu da kuran onlar: IBM! IBM Samsung AMD ve Japon devi NEC ve TOSHIBA ile beraber bu oluşumda olmayan bir firmaya yani Intel'e 28nm platformunda darbe indirme hazırlıklarında. IBM Semiconductor Alliance yani IBM yarı iletken oluşumu

    Sözün kısası ben intel'ciyim AMD kullanan arkadaşlarım haklı olarak daha uygun fiyatlı olarak tercihlerini o yönde kullandılar. Kırıcı boyutta çok tartışmalar yaşandı ama yukarıda görüldüğü gibi rekabeti arttırıp kaliteyi getiren tek başına AMD olmayacak. Ülke gibi iki firmayı (INTEL ve TSMC) sallamak ancak yukarıda ki oluşumla artık mümkündür. Bundan sonra İntel eski fiyatları ile piyasada at oynatamayacak. Zaten Sandy bridge giriş fiyatları bunu doğrular gibi. Ayrıca Intel Nvida anlaşması ve karşılıklı davalardan vazgeçilmesi de boşuna değil. Birde Bu firmalara AMD ve Nvidia neyse de özellikle IBM'e bile gözünü diken Oracle var. Tahminim bu oluşumun İntel ve TSMC karşısındaki başarısı ya da başarısızlığı bunu belirleyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 22 Ocak 2011; 14:29:28 >




  • rekabet şart
  • Şu Fusion işlemciler şuanda Türkiye'de var mı?
  • AMD: 35 milyon DirectX 11 GPU buyuk basarı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poweredbyofk

    amd olmasa pazar ne halde olurdu acaba


    amd olmasa intel en kötü işlemcisini 500TLden, Nvidia en kötü dx11 destekli ekran kartını 500TLden satardı. biz de paşa paşa verip alırdık. gtx 460/gtx 470 SLI lar bile çok çok lüks olurdu.

    aynı şekilde Nvidia olmasa Amd en kötü kartını 500TLden satardı. CF çok çok lüks sayılırdı. çipsetlerini de çok pahalıya verirdi üreticilere. iki firma da birbirini dengeliyor.
  • acaba nvidia kaç milyon sattı özelliklerde gtx460
  • fusionları sanırım şimdilik üreticiler aldı ve son kullanıcıya ürünler ulaşmadı.

    setek01
    tsmc intelin değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEATH71

    acaba nvidia kaç milyon sattı özelliklerde gtx460


    100 milyon gtx 460 satti

    en az 300 milyon gtx 560 da satacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhamadko -- 22 Ocak 2011; 16:13:03 >
  • Nvidia nın şu akdar sattık bu akdar sattık dememesi ne ilginç değil mi? Halbuki pazarı yarı yarıya paylaşıyorlar. ama amd çığırtkanlık yapıp duruyor. 1 milyon fusion sattık diyorlar nvidia tegra 2 100.000 siparişin altında kabul edilmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    Nvidia nın şu akdar sattık bu akdar sattık dememesi ne ilginç değil mi? Halbuki pazarı yarı yarıya paylaşıyorlar. ama amd çığırtkanlık yapıp duruyor. 1 milyon fusion sattık diyorlar nvidia tegra 2 100.000 siparişin altında kabul edilmiyor.


    Fanatik olduğunuzu şu konuda bile göstermeniz kadar ilginç gerçekten, gerçekten midem bulanıyor böylesine fanatizm kokan tiplerden, ne anlatmaya çalışıyorsun, bunu demekle ne geçiyor eline ha, aferim mi bekliyorsun, o zaman aferim sana, çok güzel düşünmüşsün, adamlar satışlarını açıklamışlar konferans vs, sanane yahu, yukarda ki yorumlara bak, bir tane senin gibi, ipe sapa gelmeyen yorum yazan var mı, illa laf sokmak zorunda mısın, yoksa sırf post kasmak mı niyetin, sizin gibiler olmadan forum çok daha yaşanabilir olacaktır eminim..

    Biraz büyüyün artık ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 22 Ocak 2011; 16:42:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    Nvidia nın şu akdar sattık bu akdar sattık dememesi ne ilginç değil mi? Halbuki pazarı yarı yarıya paylaşıyorlar. ama amd çığırtkanlık yapıp duruyor. 1 milyon fusion sattık diyorlar nvidia tegra 2 100.000 siparişin altında kabul edilmiyor.


    evet cok ilginc, hele bunu, en ufak ayrintidan bile reklam yapan bir firma olunca cok daha ilginc oluyor, demekki satis rakamlari gercekten cok dusuk, ozellikle gpu satislari
  • Gene AMD nin başarısını gösteren bir konu.Ve altında gene NVidia Fanboyların toplanıp sarfettiği boş ve anlamsız postlar.Sanırım NVidia şirketinin sahipleri,sahiplerinin akrabaları burayı çok fazla takip ediyor.
  • dx11 oyun sayısı kactır acaba? 3 haneli olmus mudur:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    Nvidia nın şu akdar sattık bu akdar sattık dememesi ne ilginç değil mi? Halbuki pazarı yarı yarıya paylaşıyorlar. ama amd çığırtkanlık yapıp duruyor. 1 milyon fusion sattık diyorlar nvidia tegra 2 100.000 siparişin altında kabul edilmiyor.


    Sanırım sinek avlıyor olmalı desem sizin gibi fanatik olmuş olurum ama ne yazıkki hakikatte bu maalesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhamadko

    quote:

    Orijinalden alıntı: DEATH71

    acaba nvidia kaç milyon sattı özelliklerde gtx460


    100 milyon gtx 460 satti

    en az 300 milyon gtx 560 da satacak


    çok komiksiniz.
  • Yıl 2011 oldu ama hala 3 yaş ortamı oluşturmak isteyenler var
  • Offfff offffffff.

    Yönetim istifa.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.