Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.288
Cevap
16
Favori
377.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hoşbulduk üstat evet daha öncede dönüş denemelerim olmuştu çok şükür şimdi daha müsaitim eğitimle ilgili özel bir durumum vardı nihayet bitirmiş olduk. Sizler zaten yardımcı oluyorsunuz arkadaşlara bende sizlere ara ara destek vermeye çalışacağım. Evet bende geriye dönük okumaya başladım @disintegration bu markayı sıklıkla önermiş vardır bir bildiği :)) bakarız şimdi ısınma turlarındayım zaman içinde bende değerlendirmeye çalışırım.

    Selamlar sevgiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    quote:

    Orijinalden alıntı: tazmaniafb

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    quote:

    Orijinalden alıntı: tazmaniafb

    Arkadaşlar Merhaba

    Sizden kombi ve petek konusunda tavsiye rica edeceğim.Odaların ölçülerini aşağıda yazdım..Bu ölçülere göre kaçlık petek kullanmalıyım ve yoğuşmalı kombi olarak ne almalıyım (1500-2000 tl)
    Ayrıca vanaları termostatlı mı aalyım

    Şimdiden herkese teşekkürler

    Salon 28 m2 arası Güney cephe
    Yatak Odası 20 m2 k Güney cephe
    Çocuk odası 17-18 m2 Kuzey cephe
    Oturma odası 17-18 m2 Kuzey cephe
    Antre 15 m2
    Banyo 6 m2

    Bu alan için toplamda 7-8 mt civarında petek yeterli olacaktır. Eğer cihazla birlikte oda termostatlı bir sistem kuracaksanız termostatik vanaya çokta ihtiyaç yok almasanızda olur. Belirttiğiniz fiyat aralığında hangi markanın ürünlerini almayı düşünüyorsanız belirtirseniz aralarından seçim yapabiliriz.

    forumda okuduklarıma göre vailant,baymak en iyisi sanırım.
    Vailant biraz pahalı olduğu için ve bir kaç arkadaş baymak falke condens önerdiği ve fyat aralığı uygun olduğu için bu olabilir.ayrıca 7 yıllık garanti başka markada yok sanırım.ama bu ciazın muadili cihazlarda olabilir.
    Petek boyları ile ilgili fikrinizide bekliyorum

    Ben uzun zamandır yazamıyordum bu cihazlar öncelikle önerilmeye başlanmışsa birşey diyemeyeceğim benim tavsiyem bosch claassic condense olacaktır bu alan için fazlasıyla yeterli ve tüketim değerleri başarılı bir cihaz.

    Salon 28 m2 arası Güney cephe - 2,40 mt
    Yatak Odası 20 m2 k Güney cephe - 1,60mt
    Çocuk odası 17-18 m2 Kuzey cephe - 1,40 mt
    Oturma odası 17-18 m2 Kuzey cephe 1,40 mt
    Antre 15 m2 1,20 mt
    Banyo 6 m2 0,5 mt radyatör yada 1 mt havlupan

    Dd plus serisini öncelikli olarak öneririm Siz ücretsiz keşif hizmeti alabilir binanıza göre ısı hesabı yaptırabilirsiniz benim yazdıklarım öneri mahiyetinde yerinde hizmetle bu metraj değişebilir.

    Cihaz olarak önerimi yazdım yanına modülasyonlu oda termostatı ilave ederseniz tasarruflu bir tüketim gerçekleştirdiğinizi göreceksiniz. Bu cihazı çok kişiye aldırdım tek şikayet gelmedi.

    Merhaba

    öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.Dediğiniz kombinin sanırım farklı kombinasyonları var...tam olarak almam gereken modelin (kalori ve kw değerleri) herhangi bir linkini gönderebilirmisiniz.




  • Bosch clasic condense cihaz ısıtmada 22 kw sıcak su kullanımında 28 kw bu cihaz sizin m2 için oldukca uygun olacak sanırım siz mutfağı ilave etmediniz yada belkide mutfaga petek taktırmayacaksınız. Bu alan için bu cihaz fazlasıyla yeterli olacaktır zaten fazlası kısmını oda termostadıyla minimize etmemiz gerekiyor. Orta seviyede ısı yalıtımınız varsa yada bina inşaatı iyi yapılmıştır ısı kaybınız azdır öyle ortamlarda oda termostatı çok iyi sonuçlar veriyor gereksiz tüketimin önüne geçiyor çok fazla ısı kaybı olan yerlerde biraz problemli olabiliyor.

    Tekrar hatırlatayım. Cihazın condense diye başka bir modeli var onu önermiyorum classic condense modelini öneriyorum.


    Ek: Link istemissiniz bosch sitesinde yada kombi.com sitesinde cihaz bilgilerine ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 22 Haziran 2012; 12:27:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Bosch clasic condense cihaz ısıtmada 22 kw sıcak su kullanımında 28 kw bu cihaz sizin m2 için oldukca uygun olacak sanırım siz mutfağı ilave etmediniz yada belkide mutfaga petek taktırmayacaksınız. Bu alan için bu cihaz fazlasıyla yeterli olacaktır zaten fazlası kısmını oda termostadıyla minimize etmemiz gerekiyor. Orta seviyede ısı yalıtımınız varsa yada bina inşaatı iyi yapılmıştır ısı kaybınız azdır öyle ortamlarda oda termostatı çok iyi sonuçlar veriyor gereksiz tüketimin önüne geçiyor çok fazla ısı kaybı olan yerlerde biraz problemli olabiliyor.

    Tekrar hatırlatayım. Cihazın condense diye başka bir modeli var onu önermiyorum classic condense modelini öneriyorum.


    Ek: Link istemissiniz bosch sitesinde yada kombi.com sitesinde cihaz bilgilerine ulaşabilirsiniz.

    evet dediğiniz gibi mutfağa petek düşünmüyoruz.
    Dediğiniz modele kombi.com dan baktım sanırım linkteki model...hiç anlamadığım için soruyorum 18576 kalorilik bu cihaz 120 m2 ev balkon hariç yeterli olur diyorsunuz..çok ısrarlı soruyorum yanlış anlamayın ltf..ama bu yazışmanın sonucuunda gidip kombiyi alacağım..yanlış birşey yapmak istemiorum...

    BOSCH Classic Condense Hermetik Yoğuşmalı Kombi (18576kcal/h) 21,6kw

    http://www.kombi.com/urun.php?prod=BOSCH-Classic-Condense-Hermetik-Yogusmali-Kombi-(18576kcal/h)-21,6kw-18576--236




  • Evet doğru anladınız bu cihaz 12 mt petek ve 160 m2 net alana sorunsuz şekilde yeterli olur zaten normal şartlarda sizin m2 için 20 kw bile yeterli olur ama ne yazıkki cihazların %90 nı 24 kw dan başlıyor. Bu cihazı çok aldırdım şikayet gelmedi elbette kullanım şekli elektiriksel durumlar vb durumlar farkllık gösterebilir her kullanıcıda aynı verim oluşmayabilir bunun garantisi veremeyiz. Biz öneride bulunuruz detaylı araştırmak son kararı vermek size kalıyor. Ben şikayet almadım o nedenle yine önermeye devam ediyorum. Cihazın bayii fiyatı farklı olabilir kombi com sitesinde yazan taksitli fiyatıdır. Kombi com siteside güvendiğimiz sitelerden biridir onlarda bizi yanıltmadılar eğer netten almayı düşünürseniz mutlaka güvenlik tedbirlerinide alınız. Kapıda ödeme sistemini tercih etmeniz daha güvenli olabilir ayrıca bunun dışında kargo tesliminde mutlaka cihazın dış kabını açıp bakın kırık çatlak vs varmı cünkü taşıma anında oluşan hasar kargo şirketine aittir garanti kapsamına girmiyor. Cihazla birlikte faturayı mutlaka isteyin fatura üzerindeki seri no ürün model vb belirten kod vs bilgilerini faturayla karşılaştırınız siz bu kontrolleri yaparken, kargocu arkadaşa bir bardak limonata ikram edersiniz sonra belgeleri imzalarsınız. Havalar sıcak emekci kardeşlerimize destek olmalıyız bir bardak limonata,kola vb iyi gelecektir :) Dediğim gibi site güvenli yıllardır öneriyoruz ama güvenlik önlemlerini her halukarda almanızı tavsiye ederim. Siz araştırın inceleyin biz yine yardımcı oluruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Evet doğru anladınız bu cihaz 12 mt petek ve 160 m2 net alana sorunsuz şekilde yeterli olur zaten normal şartlarda sizin m2 için 20 kw bile yeterli olur ama ne yazıkki cihazların %90 nı 24 kw dan başlıyor. Bu cihazı çok aldırdım şikayet gelmedi elbette kullanım şekli elektiriksel durumlar vb durumlar farkllık gösterebilir her kullanıcıda aynı verim oluşmayabilir bunun garantisi veremeyiz. Biz öneride bulunuruz detaylı araştırmak son kararı vermek size kalıyor. Ben şikayet almadım o nedenle yine önermeye devam ediyorum. Cihazın bayii fiyatı farklı olabilir kombi com sitesinde yazan taksitli fiyatıdır. Kombi com siteside güvendiğimiz sitelerden biridir onlarda bizi yanıltmadılar eğer netten almayı düşünürseniz mutlaka güvenlik tedbirlerinide alınız. Kapıda ödeme sistemini tercih etmeniz daha güvenli olabilir ayrıca bunun dışında kargo tesliminde mutlaka cihazın dış kabını açıp bakın kırık çatlak vs varmı cünkü taşıma anında oluşan hasar kargo şirketine aittir garanti kapsamına girmiyor. Cihazla birlikte faturayı mutlaka isteyin fatura üzerindeki seri no ürün model vb belirten kod vs bilgilerini faturayla karşılaştırınız siz bu kontrolleri yaparken, kargocu arkadaşa bir bardak limonata ikram edersiniz sonra belgeleri imzalarsınız. Havalar sıcak emekci kardeşlerimize destek olmalıyız bir bardak limonata,kola vb iyi gelecektir :) Dediğim gibi site güvenli yıllardır öneriyoruz ama güvenlik önlemlerini her halukarda almanızı tavsiye ederim. Siz araştırın inceleyin biz yine yardımcı oluruz.

    gerçekten çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim.

    Son 2-3 basit sorum daha olacak

    1.kombinin yeri 50 -100 cm gibi yana kayacak.Bunu montajcı arkadaşlar yaparmı
    2.daha öncede sormuştum ama termostatlı vana alsam dahamı faydalı olur
    3.petek ve havlupan için önereceğiniz marka var mı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tazmaniafb

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Evet doğru anladınız bu cihaz 12 mt petek ve 160 m2 net alana sorunsuz şekilde yeterli olur zaten normal şartlarda sizin m2 için 20 kw bile yeterli olur ama ne yazıkki cihazların %90 nı 24 kw dan başlıyor. Bu cihazı çok aldırdım şikayet gelmedi elbette kullanım şekli elektiriksel durumlar vb durumlar farkllık gösterebilir her kullanıcıda aynı verim oluşmayabilir bunun garantisi veremeyiz. Biz öneride bulunuruz detaylı araştırmak son kararı vermek size kalıyor. Ben şikayet almadım o nedenle yine önermeye devam ediyorum. Cihazın bayii fiyatı farklı olabilir kombi com sitesinde yazan taksitli fiyatıdır. Kombi com siteside güvendiğimiz sitelerden biridir onlarda bizi yanıltmadılar eğer netten almayı düşünürseniz mutlaka güvenlik tedbirlerinide alınız. Kapıda ödeme sistemini tercih etmeniz daha güvenli olabilir ayrıca bunun dışında kargo tesliminde mutlaka cihazın dış kabını açıp bakın kırık çatlak vs varmı cünkü taşıma anında oluşan hasar kargo şirketine aittir garanti kapsamına girmiyor. Cihazla birlikte faturayı mutlaka isteyin fatura üzerindeki seri no ürün model vb belirten kod vs bilgilerini faturayla karşılaştırınız siz bu kontrolleri yaparken, kargocu arkadaşa bir bardak limonata ikram edersiniz sonra belgeleri imzalarsınız. Havalar sıcak emekci kardeşlerimize destek olmalıyız bir bardak limonata,kola vb iyi gelecektir :) Dediğim gibi site güvenli yıllardır öneriyoruz ama güvenlik önlemlerini her halukarda almanızı tavsiye ederim. Siz araştırın inceleyin biz yine yardımcı oluruz.

    gerçekten çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim.

    Son 2-3 basit sorum daha olacak

    1.kombinin yeri 50 -100 cm gibi yana kayacak.Bunu montajcı arkadaşlar yaparmı
    2.daha öncede sormuştum ama termostatlı vana alsam dahamı faydalı olur
    3.petek ve havlupan için önereceğiniz marka var mı

    Tesisat konusunu pek anlamam ama söylediğiniz şey mümkün takibi ilave dirsek vb ile halledebilirsiniz ama bunu montajcı yaparmı onu bilemiyorum öncesinde bilgilendirmeniz lazım kırıp dökme işi varsa yapmak istemeyebilir yada ilave ücret isteyebilir.

    Termostatik vana ve oda termostadıyla ilgili bir sayfamız var. linki burda http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/tm.htm ilk sayfalarını okumanız bile yeterli olacaktır.

    Petek önerimi yineliyorum Demirdöküm plus öncelikli olmak üzere Eca Ferroli Airfel Baymak bunlarda olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Hoşbulduk üstat evet daha öncede dönüş denemelerim olmuştu çok şükür şimdi daha müsaitim eğitimle ilgili özel bir durumum vardı nihayet bitirmiş olduk. Sizler zaten yardımcı oluyorsunuz arkadaşlara bende sizlere ara ara destek vermeye çalışacağım. Evet bende geriye dönük okumaya başladım @disintegration bu markayı sıklıkla önermiş vardır bir bildiği :)) bakarız şimdi ısınma turlarındayım zaman içinde bende değerlendirmeye çalışırım.

    Selamlar sevgiler.

    sevgili yeniçeri

    umarım kombi bölümünde sürekli yazarsınız,

    baymak'ın bazı kombilerini öneriyorum

    yılbaşından bu yana baymak'ın bazı kombileri ile ilgili çok iyi referanslar aldım.şahsen de bazı evlerde de gözlemlerim oldu

    ayrıca çevremde bu kombileri kullanmaya başlayan tanıdıklarım/dostlarım var

    birkaç güne kadar inşallah annemlere ve kardeşime "yenilenmiş haliyle" 2 adet yeni baymak falke condens alacağım

    gönlüm ferroli econcept'teydi

    ama bütçemiz az ve evler küçük olduğu için fiyat-performans ama modülasyon aralığı geniş+premix bir kombiye yönelelim istedik


    aynı fiyat diliminde ariston clas premium ve dd nitromix vardı

    neden baymak falke condens? kombinin sorunsuzluğu yanında seçmemdeki nedenler

    minimum ısıl güç tüketimi düşük: 50c - 30c işletmede : 4.7kw

    modülasyon aralığı : %19 - %100 civarında

    premix yoğuşmalı ve 7 yıl garantili olması ,bu kombinin tek eksi tarafı oda sıcaklığına göre modülasyon yapamıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Hoşbulduk üstat evet daha öncede dönüş denemelerim olmuştu çok şükür şimdi daha müsaitim eğitimle ilgili özel bir durumum vardı nihayet bitirmiş olduk. Sizler zaten yardımcı oluyorsunuz arkadaşlara bende sizlere ara ara destek vermeye çalışacağım. Evet bende geriye dönük okumaya başladım @disintegration bu markayı sıklıkla önermiş vardır bir bildiği :)) bakarız şimdi ısınma turlarındayım zaman içinde bende değerlendirmeye çalışırım.

    Selamlar sevgiler.

    sevgili yeniçeri

    umarım kombi bölümünde sürekli yazarsınız,

    baymak'ın bazı kombilerini öneriyorum

    yılbaşından bu yana baymak'ın bazı kombileri ile ilgili çok iyi referanslar aldım.şahsen de bazı evlerde de gözlemlerim oldu

    ayrıca çevremde bu kombileri kullanmaya başlayan tanıdıklarım/dostlarım var

    birkaç güne kadar inşallah annemlere ve kardeşime "yenilenmiş haliyle" 2 adet yeni baymak falke condens alacağım

    gönlüm ferroli econcept'teydi

    ama bütçemiz az ve evler küçük olduğu için fiyat-performans ama modülasyon aralığı geniş+premix bir kombiye yönelelim istedik


    aynı fiyat diliminde ariston clas premium ve dd nitromix vardı

    neden baymak falke condens? kombinin sorunsuzluğu yanında seçmemdeki nedenler

    minimum ısıl güç tüketimi düşük: 50c - 30c işletmede : 4.7kw

    modülasyon aralığı : %19 - %100 civarında

    premix yoğuşmalı ve 7 yıl garantili olması ,bu kombinin tek eksi tarafı oda sıcaklığına göre modülasyon yapamıyor



    Evet modülasyon aralığı ve 7 yıl garantili olması avantaj falke serisi baymak cihazlar içinde en zayıf halkaydı cihaz modülasyon aralığıda böyle değildi geliştirilmiş olsa gerek ayrıca 7 yıl garanti verdiğine göre servis ağına çok güveniyor demekki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    quote:

    Orijinalden alıntı: tesisat&servis

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: tesisat&servis

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: tesisat&servis

    .






    Sayın Disintegration,

    1.Tek eşanjörlü kombilerde bakır yüzey üzerinde kireç oluşumunu önleyen elektronik bir çözüm yoktur !!!!!



    1.Tek eşanjörlü kombilerde bakır yüzey üzerinde kireç oluşumunu önleyen elektronik bir çözüm yoktur !!!!!


    Merhaba yukarda yazdığınız şeyden eminmisiniz? Ayrıca yoğuşmalı cihazlar dışında çift eşanjörlü ve ana eşanjörü çelik olan bir model söylermisiniz.

    Benim en baştan beri söylemek istediklerimi sırasıyla okursanız sevinirim. Ben çift eşanjörlü ürünlerin ana eşanjörü bakır değildir demedim. Söylediğim şu " tek eşanjörlü cihazlar yapısı gereği çift eşanjörlülere göre kireçlenme durumunda hem daha maliyetli hemde daha sorunludur " Neden olarakta ana eşanjör içinde oluşacak kireç tabakasının sıcaksu ve ısıtma suyunu verimsizleştirerek servis maliyetini arttırdığıdır. Bu sistem çifttede böyle fakat 2. eşanjör ayrı. Bakır eşanjör kireç tutar. Tek eşanjörlüde bu risk daha fazladır. Örneğin; Ben kullanıcı paneli, ateşleme trafosu, anakart üzerinde olan kombilere de karşıyım. Bir parça arızası için sistemi komple değiştirmek gerekli değil. Türkiye' de voltaj problemi de var! Tek eşanjörlü sistemler agrasif sistemlerdir. Yanma ayarlarındaki düzensizlik kullanım suyunda durgun haldeki ısıtma suyunu kaynama noktasına getirebilir. Anakart üzerindeki yazılımla sirkülasyon ani çalışmalarla bunu bertaraf eder fakat radyatörlere yazın radyatörlere sıcak su yürümesi meydana gelir. Kullanım suyu hattındaki sağırlaşma sıcak suyun derecesinin daha çok açılmasına neden olacaktır. Sıcaksu ihtiyacında 60 C sıcaksu almak isteseniz 20 derece farkla ısıtma suyu sistemi 80 C yakın çalışır buda kirecin zaten yüzeyin çok olduğu çift eşanjörlüye göre daha dar olan kısımlarında yüzey tutmasına ve çapın daralmasını hızlandıracaktır.

    Elektronik bir çözüm yok evet. Firmanın emniyet sistemi olarak belirtiği cihaz kombinin üzerinde kimyasal barındıran nasıl bir cihazdır? Firma belirtmiş bakın " elektronik karttaki mevcut program "diye. Sıcaklığımı arttırtmayacak kireç oluşmasın diye? Üstelik konu hakkında cihaz bile tavsiye etmedim.

    Yazdıklarımı kopyalıyorum ;

    Tek eşanjörlü cihazlarda ısıtma hattı içinde bulunan ve çapta daralma yaratan 2. ( bileşik ) eşanjör kullanılan malzemeden ( bakır ) dolayı üzerinde kireç oluşumuna çift eşanjörlüye göre ( çift eşanjörlüde plakalı eşanjör paslanmaz çeliktir )çok daha müsaittir. Türkiye' deki suların aşırı kireçli olduğu göz önünde bulundurursak tek eşanjörlü cihazları çok fazla önermemekteyiz. Arıza durumunda her iki kısımdan birinde oluşan arıza nedeni ile diğer eşanjörde otomatik olarak devre dışı kalmakta ve maliyet olarak servislerden talep edilen ücret kombi fiyatının yarısından fazlasına tekamül etmektedir. Eğer konvansiyonel cihaz tercih edecekseniz çift eşanjörlü kombi tercih etmenizi öneririm.

    Yazdığım bu...


    Konunun başından beri söylediklerim özetle şudur , "çift eşanjörlü varken, tercihim tek eşanjörlüden yana olmaz" !!!!!!!!

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesisat&servis

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    quote:

    Orijinalden alıntı: tesisat&servis

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: tesisat&servis

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: tesisat&servis

    .






    Sayın Disintegration,

    1.Tek eşanjörlü kombilerde bakır yüzey üzerinde kireç oluşumunu önleyen elektronik bir çözüm yoktur !!!!!



    1.Tek eşanjörlü kombilerde bakır yüzey üzerinde kireç oluşumunu önleyen elektronik bir çözüm yoktur !!!!!


    Merhaba yukarda yazdığınız şeyden eminmisiniz? Ayrıca yoğuşmalı cihazlar dışında çift eşanjörlü ve ana eşanjörü çelik olan bir model söylermisiniz.

    Benim en baştan beri söylemek istediklerimi sırasıyla okursanız sevinirim. Ben çift eşanjörlü ürünlerin ana eşanjörü bakır değildir demedim. Söylediğim şu " tek eşanjörlü cihazlar yapısı gereği çift eşanjörlülere göre kireçlenme durumunda hem daha maliyetli hemde daha sorunludur " Neden olarakta ana eşanjör içinde oluşacak kireç tabakasının sıcaksu ve ısıtma suyunu verimsizleştirerek servis maliyetini arttırdığıdır. Bu sistem çifttede böyle fakat 2. eşanjör ayrı. Bakır eşanjör kireç tutar. Tek eşanjörlüde bu risk daha fazladır. Örneğin; Ben kullanıcı paneli, ateşleme trafosu, anakart üzerinde olan kombilere de karşıyım. Bir parça arızası için sistemi komple değiştirmek gerekli değil. Türkiye' de voltaj problemi de var! Tek eşanjörlü sistemler agrasif sistemlerdir. Yanma ayarlarındaki düzensizlik kullanım suyunda durgun haldeki ısıtma suyunu kaynama noktasına getirebilir. Anakart üzerindeki yazılımla sirkülasyon ani çalışmalarla bunu bertaraf eder fakat radyatörlere yazın radyatörlere sıcak su yürümesi meydana gelir. Kullanım suyu hattındaki sağırlaşma sıcak suyun derecesinin daha çok açılmasına neden olacaktır. Sıcaksu ihtiyacında 60 C sıcaksu almak isteseniz 20 derece farkla ısıtma suyu sistemi 80 C yakın çalışır buda kirecin zaten yüzeyin çok olduğu çift eşanjörlüye göre daha dar olan kısımlarında yüzey tutmasına ve çapın daralmasını hızlandıracaktır.

    Elektronik bir çözüm yok evet. Firmanın emniyet sistemi olarak belirtiği cihaz kombinin üzerinde kimyasal barındıran nasıl bir cihazdır? Firma belirtmiş bakın " elektronik karttaki mevcut program "diye. Sıcaklığımı arttırtmayacak kireç oluşmasın diye? Üstelik konu hakkında cihaz bile tavsiye etmedim.

    Yazdıklarımı kopyalıyorum ;

    Tek eşanjörlü cihazlarda ısıtma hattı içinde bulunan ve çapta daralma yaratan 2. ( bileşik ) eşanjör kullanılan malzemeden ( bakır ) dolayı üzerinde kireç oluşumuna çift eşanjörlüye göre ( çift eşanjörlüde plakalı eşanjör paslanmaz çeliktir )çok daha müsaittir. Türkiye' deki suların aşırı kireçli olduğu göz önünde bulundurursak tek eşanjörlü cihazları çok fazla önermemekteyiz. Arıza durumunda her iki kısımdan birinde oluşan arıza nedeni ile diğer eşanjörde otomatik olarak devre dışı kalmakta ve maliyet olarak servislerden talep edilen ücret kombi fiyatının yarısından fazlasına tekamül etmektedir. Eğer konvansiyonel cihaz tercih edecekseniz çift eşanjörlü kombi tercih etmenizi öneririm.

    Yazdığım bu...


    Konunun başından beri söylediklerim özetle şudur , "çift eşanjörlü varken, tercihim tek eşanjörlüden yana olmaz" !!!!!!!!

    Saygılarımla...

    Yazdıklarınızı okudum söylemek istediğinizide anladım o kısmı özellikle sordum onun dışındada anlamadığım noktalar var.

    Türkiye' deki suların aşırı kireçli olduğu göz önünde bulundurursak tek eşanjörlü cihazları çok fazla önermemekteyiz. Arıza durumunda her iki kısımdan birinde oluşan arıza nedeni ile diğer eşanjörde otomatik olarak devre dışı kalmakta ve maliyet olarak servislerden talep edilen ücret kombi fiyatının yarısından fazlasına tekamül etmektedir

    Tek eşanjörlü cihaz önermiyorum diyorsunuz ve verdiğiniz arıza modeli çift eşanjörlü cihaz arıza modeli yada benmi yanlış anlıyorum her iki kısım derken neyi kast ediyorsunuz.

    @disintegration söylemiş bitermik eşanjöre en çok önem veren şirketler buderus ve ferroli dir. Demiş sizin buna cevabınız.

    Firmalar bunu yaparken tek eşanjörlü cihazları ucuz maliyetle üretir ve yüksek fiyatlara satar. Buderusun 2-3 sene evvel piyasaya sürdüğü ( U 062 ) çift eşanjörlü cihazı dışındaki çift eşanjörlü cihazını söyleyebilir misiniz?

    Zaten @disintegration da onu söylüyor konvansiyonel cihazlarda üç modelden ikisi tek eşanjörlüydü bu acıklamaya bu ifade tam karşılık gelmiyor.

    Seri üretim yapan bir firma için plakalı eşanjör ve diğer ekipman ilavesi cihaz fiyatına en fazla 100 tl gibi ilave masraf çıkarır 100 tl farkmı ucuz maliyet oluyor. Bence tam tersi bu 100 tl lik farkı firmalar 400-500 tl olarak alıyorlar yani kazıklanan birileri varsa benci çift ve tek eşanjör üretim yapan firmaların ürünlerinde gerçekleşiyor. Mesala Buderus u52 ve u62 cihaz arasındaki fark 400 tl civarında.

    Bu konularda anlamadığımız yada yanlış anladığımız noktalarda bizi bilgilendirirseniz memnun olurum.

    Bu yazdığınız şeylerde tutarsızlık var bu konunun profesyoneli olduğunuzu 19 yıldır bu işi yaptığınızı söylediğiniz için bu yazdıklarınıza eleştiri getiriyorum.


    Tek eşanjörlü kombilerde bakır yüzey üzerinde kireç oluşumunu önleyen elektronik bir çözüm yoktur

    Bu ifadeniz tamamen yanlış ben siz bu işi yapıyorsunuz belki yazarken gözünüzden kaçmıştır diye tekrar sormuştum ama öyle olmadığını görüyorum. Tek yada citf eşanjörlü cihazların tamamında bu sistem mevcut siz ayrı bir aparat yada filtre olarak düşünüyorsanız bu şekilde değil tabiki farklı şekilde bunun önlemi var.

    Çift eşanjör tek eşanjör çatışması o bundan daha iyidir demek istemiyorum benim en başından beri savunduğum şey şu 1000 liralık bir kombi alacaksam cift eşanjörlü olanından almam nedenleride geçmişte defalarca acıkladım. Ayrıca sizin neyi nasıl önereceğiniz bizide ilgilendirmez sorumluluk size aittir forumda bir kaç defa yazıp gidilecekse bu olmaz tabiki. Ürünü alan kişiyi yanlış yönlendirirseniz bu işin vebali günahı sizde kalır. Onun dışında burda önerinizin arkasında durduğunuz sürece sorun yok biz hep öyle yaptık ve bu işin profesyonelide değiliz amatörü bile sayılmayız tüketiciyiz kullanıcıyız biraz olsun konu hakkında fikir sahibiyiz.

    Son olarak şunu söyleyim tek eşanjörlü kombi için öngördügünüz şeylerin tamamı çift eşanjörlü kombiler içinde geçerlidir ilave eksi yönlerini söylememe gerek yok.

    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 22 Haziran 2012; 18:29:49 >




  • 2 katlı binanım ÜST katı için ( çatısız - yalıtım yok ) + ( 85m2 ye 110mt2 )

    doğalgaz aboneliği / tesisatına başlayacağız , daha öncekinde DEMİRDÖKÜM kombi kullandık , şimdi de aşağıdaki MODEL için bilgi alacaktım. ( fazla masraf a giremiyoruz ve doğalgaz sobası kullanılacak ayrıca , PETEK TESİSATI döşenek ama , şuanda peteksiz kullanım olacak. amaç mutfak - banyo - mutfak giderini kısmak ve soba nın eve olan zararını yoketmek

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0025/demirdokum-atron-h-24-dg-20000-kcalh-hermetik-kombi-7-gecisli-esanjor-sistemi#

    bilgi / paylaşım için teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: supersonicbluepearl

    Merhaba,
    Kısmetse yeni bir eve taşınıyorum ve evin içinde ev sahibinin kendi kombisi mevcut, kombi sıfır ve Wiessmann Vitopend 100 model bir kombi ancak burada okuduğum bazı kronik sorunlardan dolayı kombiden daha çalışırmadan soğudum ve yeni bir kombi almaya karar verdim. Yalnız daha önce hep merkezi sistemli evlerde yaşadığımdan kombi olayına çok uzağım.
    Şimdi yeni taşınacağım evin özellikleri,
    Yer, İstanbul-Sanayi mah. kağıthane
    Ev sıfır, dolayısı ile yeni yönetmelik gereği dış mantolaması var.
    75 metrekare yaşam alanı mevcut
    Evin cephesi sadece doğu ve arakat
    Petek boylarının önemli olduğunu bilmiyordum, ölçmedim.
    Şimdi geldik en can alıcı noktaya, evin kombisi salonda Mutfak bina havalandırmasına açıldığından anladığım kadarı ile igdaş projelendirmeyi bu şekilde yapmış.

    Şimdi benim beklentim bilhassa sıcak suda sıkıntı çıkartmayacak, mümkün mertebe en sessiz (kombi salonda olduğundan) ve ekonomik kombilerden birini almak istiyorum. Bütçe olarak max 2000 tl düşünüyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    sessiz+premix yoğuşmalı kombi öneririm

    ariston clas premium:1500lira
    baymak falke condens:1500 lira
    bosch classic condens:1850lira bu tanıma uyuyor,bu kombilerin sıcak su verimi 3 yıldız

    sessizlikte ariston clas premium ve bosch classic condens gerçekten çok iddialı

    ariston clas premium'un sirkülasyon pompası modülasyonludur:yani pompası sessiz çalışır ve elektrik tüketimi azdır
    ürün broşürlerinde bile sessizlik vurgulanıyor: süper sessiz
    bosch classic condens ise Yeni hidrolik ve fan sistemi ile sessiz bir kombi:(36 dBA)

    ariston clas premium minimum ısıl güçte : 6kw
    bosch classic condens:8kw tüketir

    her iki kombide opsiyonel olarak oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir:modülasyonlu termostatla

    ariston genus premium ve ariston clas premium teknik anlamda aynı kombiler.genus ta ilave olarak 3 özellik var
    kombinin üstünde büyük türkçe geniş lcd ekran var bu ekranda kombinin bütün fonksiyonları izlenebilir ve komut edilebilir
    bu ekranda haftalık program saati var.kombide otomatik su doldurma özelliği var


    Merhaba,
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler yalnız kimileri 70mkarelik evler için yoğuşmalı kombinin çok avantajlı olmayacağını dillendiriyorlar, bu ne kadar gerçiliği olan bir önerme? Fiyat olarak da ele alırsak aynı parya düz hermatik bir kombi alıp belki biraz daha konforlu bir ürün bulmamız mümkün olmaz mı? Özellikle valliant'ı çok övüyorlar, bu marka için bir öneriniz olmaz mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: supersonicbluepearl

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: supersonicbluepearl

    Merhaba,
    Kısmetse yeni bir eve taşınıyorum ve evin içinde ev sahibinin kendi kombisi mevcut, kombi sıfır ve Wiessmann Vitopend 100 model bir kombi ancak burada okuduğum bazı kronik sorunlardan dolayı kombiden daha çalışırmadan soğudum ve yeni bir kombi almaya karar verdim. Yalnız daha önce hep merkezi sistemli evlerde yaşadığımdan kombi olayına çok uzağım.
    Şimdi yeni taşınacağım evin özellikleri,
    Yer, İstanbul-Sanayi mah. kağıthane
    Ev sıfır, dolayısı ile yeni yönetmelik gereği dış mantolaması var.
    75 metrekare yaşam alanı mevcut
    Evin cephesi sadece doğu ve arakat
    Petek boylarının önemli olduğunu bilmiyordum, ölçmedim.
    Şimdi geldik en can alıcı noktaya, evin kombisi salonda Mutfak bina havalandırmasına açıldığından anladığım kadarı ile igdaş projelendirmeyi bu şekilde yapmış.

    Şimdi benim beklentim bilhassa sıcak suda sıkıntı çıkartmayacak, mümkün mertebe en sessiz (kombi salonda olduğundan) ve ekonomik kombilerden birini almak istiyorum. Bütçe olarak max 2000 tl düşünüyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    sessiz+premix yoğuşmalı kombi öneririm

    ariston clas premium:1500lira
    baymak falke condens:1500 lira
    bosch classic condens:1850lira bu tanıma uyuyor,bu kombilerin sıcak su verimi 3 yıldız

    sessizlikte ariston clas premium ve bosch classic condens gerçekten çok iddialı

    ariston clas premium'un sirkülasyon pompası modülasyonludur:yani pompası sessiz çalışır ve elektrik tüketimi azdır
    ürün broşürlerinde bile sessizlik vurgulanıyor: süper sessiz
    bosch classic condens ise Yeni hidrolik ve fan sistemi ile sessiz bir kombi:(36 dBA)

    ariston clas premium minimum ısıl güçte : 6kw
    bosch classic condens:8kw tüketir

    her iki kombide opsiyonel olarak oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir:modülasyonlu termostatla

    ariston genus premium ve ariston clas premium teknik anlamda aynı kombiler.genus ta ilave olarak 3 özellik var
    kombinin üstünde büyük türkçe geniş lcd ekran var bu ekranda kombinin bütün fonksiyonları izlenebilir ve komut edilebilir
    bu ekranda haftalık program saati var.kombide otomatik su doldurma özelliği var


    Merhaba,
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler yalnız kimileri 70mkarelik evler için yoğuşmalı kombinin çok avantajlı olmayacağını dillendiriyorlar, bu ne kadar gerçiliği olan bir önerme? Fiyat olarak da ele alırsak aynı parya düz hermatik bir kombi alıp belki biraz daha konforlu bir ürün bulmamız mümkün olmaz mı? Özellikle valliant'ı çok övüyorlar, bu marka için bir öneriniz olmaz mı?

    kendimden örnek vereyim evim 100m2 den küçük ve yoğuşmalı kombi kullanıyorum

    hatta daha ileriye gideyim. 1-2 ay içinde ailemin net 60m2 65m2 civarındaki evlerine 1500liralık fiyat/performans premix yoğuşmalı kombi alacağım

    son dönemlerde doğalgaza çok zam geldi.

    kişisel görüşüme göre şu zamanda en mantıklısı fiyat-performans modülasyon aralığı geniş + premix yoğuşmalı bir kombi almak ve petek boylarını buna göre düzenlemek.

    esas tasarruf yaptıran etkenler: (en başta yalıtımdır ama yalıtım haricinde)

    modülasyon aralığı geniş + premix yoğuşmalı bir kombi +o eve uygun petek metrajı(yoğuşmalı kombi old. için olması gerekenden %15 civarı fazla)

    vaillant'tan 202-5 ve 242-5 modelini öneririm.ama aynı paralara premix yoğuşmalı kombiler var.cebinizden fazladan para çıkmaz

    avrupada artık yoğuşmalı kombiler ya zorunlu olmaya başladı veya yoğuşmalı kombiler teşvik ediliyor

    yakında aynı durum ülkemizde de olacak.mesela örnek vermek gerekirse baymak şirketi yakın bir zamanda konvansiyonel kombi üretimini durdurup tamamen yoğuşmalı kombi üretim ve satışına başlayacak



     Kombi ve Tesisat Öneri-eski-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 22 Haziran 2012; 19:08:09 >




  • arkadaşlar kombi almayı düşünüyorum ama bu konuda maalesef hiç bir bilgim yok desem yeridir. başvurduğum bir firma bugün "immergas eolo star"
    adlı kombiyi tavsiye etti. ek ücret ödemeden de 10 yıl garanti verdiğini belirtti. verilen teklifleri de upload ettim. bi' bakıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    immergas'ın bulunduğu listede istendiği takdirde ECA cofeo plus (immergas'dan 100TL Daha ucuz)' da takılabileceğini söylediler. Toplamda da 3250 fiyat
    verdiler ödemenin peşin olması durumunda. başka bir firma da VALİANT PROO 202-3 modeliyle bir teklif verdi. bunun için ortalama 3.700 fiyat verdiler.
    bi' göz atıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. dediğim gibi bu konuda hiç fikrim yok.


     Kombi ve Tesisat Öneri-eski-


     Kombi ve Tesisat Öneri-eski-




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drysdale

    arkadaşlar kombi almayı düşünüyorum ama bu konuda maalesef hiç bir bilgim yok desem yeridir. başvurduğum bir firma bugün "immergas eolo star"
    adlı kombiyi tavsiye etti. ek ücret ödemeden de 10 yıl garanti verdiğini belirtti. verilen teklifleri de upload ettim. bi' bakıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    immergas'ın bulunduğu listede istendiği takdirde ECA cofeo plus (immergas'dan 100TL Daha ucuz)' da takılabileceğini söylediler. Toplamda da 3250 fiyat
    verdiler ödemenin peşin olması durumunda. başka bir firma da VALİANT PROO 202-3 modeliyle bir teklif verdi. bunun için ortalama 3.700 fiyat verdiler.
    bi' göz atıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. dediğim gibi bu konuda hiç fikrim yok.


     Kombi ve Tesisat Öneri-eski-


     Kombi ve Tesisat Öneri-eski-



    immergas eolo star bitermik eşanjörlü, minimum ısıl güç tüketimi piyasadaki diğer kombilere göre nispeten düşüktür,ayrıca bu kombi oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir
    ama bu kombi eca confeo plus'a göre daha ucuzdur.
    internette immergas eolo star 1000lira civarında,eca confeo plus 1200-1250lira civarında

    immergas kombilerini 10 yıl garanti yaptı,ama yıllık bakım yaptırma zorunluluğu var.immergas yetkili serviste yıllık bakım 70lira
    listede panel radyatörlerin markası yazmıyor,markasını öğrenirseniz daha iyi olur

    panel radyatörde marka önemlidir.her markanın kalitesi aynı değildir.

    panel radyatörde öncelikle demirdöküm plus tercih edin.en iyisi bu markadır.daha sonra vairad,eca ve baymak lux

    demirdöküm plus,eca,baymak lux gibi panel radyatör markalarında: çinko fosfat ve kataforez boya vardır

    diğer birçok vasat panel radyatör markasında ise: demir fosfat ve yaş boya bulunur

    çinko fosfat ve kataforez boya teknolojisi hem daha iyidir hemde daha maliyetli hemde daha uzun ömürlüdür




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: Drysdale

    arkadaşlar kombi almayı düşünüyorum ama bu konuda maalesef hiç bir bilgim yok desem yeridir. başvurduğum bir firma bugün "immergas eolo star"
    adlı kombiyi tavsiye etti. ek ücret ödemeden de 10 yıl garanti verdiğini belirtti. verilen teklifleri de upload ettim. bi' bakıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    immergas'ın bulunduğu listede istendiği takdirde ECA cofeo plus (immergas'dan 100TL Daha ucuz)' da takılabileceğini söylediler. Toplamda da 3250 fiyat
    verdiler ödemenin peşin olması durumunda. başka bir firma da VALİANT PROO 202-3 modeliyle bir teklif verdi. bunun için ortalama 3.700 fiyat verdiler.
    bi' göz atıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. dediğim gibi bu konuda hiç fikrim yok.


     Kombi ve Tesisat Öneri-eski-


     Kombi ve Tesisat Öneri-eski-



    immergas eolo star bitermik eşanjörlü, minimum ısıl güç tüketimi piyasadaki diğer kombilere göre nispeten düşüktür,ayrıca bu kombi oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir
    ama bu kombi eca confeo plus'a göre daha ucuzdur.
    internette immergas eolo star 1000lira civarında,eca confeo plus 1200-1250lira civarında

    immergas kombilerini 10 yıl garanti yaptı,ama yıllık bakım yaptırma zorunluluğu var.immergas yetkili serviste yıllık bakım 70lira
    listede panel radyatörlerin markası yazmıyor,markasını öğrenirseniz daha iyi olur

    panel radyatörde marka önemlidir.her markanın kalitesi aynı değildir.

    panel radyatörde öncelikle demirdöküm plus tercih edin.en iyisi bu markadır.daha sonra vairad,eca ve baymak lux

    demirdöküm plus,eca,baymak lux gibi panel radyatör markalarında: çinko fosfat ve kataforez boya vardır

    diğer birçok vasat panel radyatör markasında ise: demir fosfat ve yaş boya bulunur

    çinko fosfat ve kataforez boya teknolojisi hem daha iyidir hemde daha maliyetli hemde daha uzun ömürlüdür

    termoteknik marka panel radyatörlerden bahsedilmişti.

    ayrıca ben de internetten araştırdığımda eca'nın biraz daha pahalı olduğunu gördüm. sanırım adam yanlış bi bilgilendirme yaptı o konuda.
    peki eca ya da vailant marka kombi alacak olsak bile yıllık bakım yaptırma zorunluluğu yok mudur?




  • Net alanı 120m2 olan yeni bir ev için kombi düşünüyoruz, ev kuzey-güney cepheli, dış-iç ısı yalıtımları yapılmış durumda, yoğuşmalı bir kombi istiyoruz tavsiyeniz nedir arkadaşlar kendimiz kullanacağız sağlam bir ürün olmalı bir de 20k kalori olan kombiler bu daire için yeterli olur mu yoksa 25k kalori mi almalıyız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djinn_inc

    Net alanı 120m2 olan yeni bir ev için kombi düşünüyoruz, ev kuzey-güney cepheli, dış-iç ısı yalıtımları yapılmış durumda, yoğuşmalı bir kombi istiyoruz tavsiyeniz nedir arkadaşlar kendimiz kullanacağız sağlam bir ürün olmalı bir de 20k kalori olan kombiler bu daire için yeterli olur mu yoksa 25k kalori mi almalıyız?

    Sadece net alan/hacim ve yalıtım durumuna göre kapasite belirlenmez. Bunlarla birlikte bulunan yerin ısı/iklim özellikleri de dikkate alınır. Örneğin Doğu Anadolu'da 20000kcal/h kapasite kombiler orta yalıtımlı 130-140 m2 evlere kadar yeterli olabilirken, Akdeniz'de ise 220-240 m2 evlere kadar yeterlidirler. Piyasada ve zaman zaman forumda yanlış olarak ısıtılacak alanın büyüklüğüne göre kapasite önerildiğine tanık oluyoruz. Bu formül pratik olmakla birlikte yanıltıcıdır.
    Eviniz soğuk iklim bölgesinde olsa bile maksimum ısı kaybınız kabaca Q=120m2 x 2,7m(tavan yüksekliği) x 55kcal/h.m3 (ortalama ısıl değer) = 17820 kcal/h olur.
    Dolayısıyla eviniz Erzurum'da olsa 20000kcal/h, hatta 18000kcal/h kapasiteli kombiler bile yeterli gelir.

    Petek miktarları yeterliyse premiks yoğuşmalı kombi öneririm:
    Ferroli Econcept Tech 25C,
    Bosch Classic Condens,
    ECA Confeo Premix-S,
    Ariston Clas Premium,
    DD Nitromix
    forumda da kullanıcıları olan, olumsuz geri dönüşleri olmamış, fiyatları 2400-1600TL arasında konumlanan cihazlardır.
    Bütçenize, bölgenizdeki servis kalitesine bakarak tercih yapabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drysdale

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: Drysdale

    arkadaşlar kombi almayı düşünüyorum ama bu konuda maalesef hiç bir bilgim yok desem yeridir. başvurduğum bir firma bugün "immergas eolo star"
    adlı kombiyi tavsiye etti. ek ücret ödemeden de 10 yıl garanti verdiğini belirtti. verilen teklifleri de upload ettim. bi' bakıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    immergas'ın bulunduğu listede istendiği takdirde ECA cofeo plus (immergas'dan 100TL Daha ucuz)' da takılabileceğini söylediler. Toplamda da 3250 fiyat
    verdiler ödemenin peşin olması durumunda. başka bir firma da VALİANT PROO 202-3 modeliyle bir teklif verdi. bunun için ortalama 3.700 fiyat verdiler.
    bi' göz atıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. dediğim gibi bu konuda hiç fikrim yok.




    immergas eolo star bitermik eşanjörlü, minimum ısıl güç tüketimi piyasadaki diğer kombilere göre nispeten düşüktür,ayrıca bu kombi oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir
    ama bu kombi eca confeo plus'a göre daha ucuzdur.
    internette immergas eolo star 1000lira civarında,eca confeo plus 1200-1250lira civarında

    immergas kombilerini 10 yıl garanti yaptı,ama yıllık bakım yaptırma zorunluluğu var.immergas yetkili serviste yıllık bakım 70lira
    listede panel radyatörlerin markası yazmıyor,markasını öğrenirseniz daha iyi olur

    panel radyatörde marka önemlidir.her markanın kalitesi aynı değildir.

    panel radyatörde öncelikle demirdöküm plus tercih edin.en iyisi bu markadır.daha sonra vairad,eca ve baymak lux

    demirdöküm plus,eca,baymak lux gibi panel radyatör markalarında: çinko fosfat ve kataforez boya vardır

    diğer birçok vasat panel radyatör markasında ise: demir fosfat ve yaş boya bulunur

    çinko fosfat ve kataforez boya teknolojisi hem daha iyidir hemde daha maliyetli hemde daha uzun ömürlüdür

    termoteknik marka panel radyatörlerden bahsedilmişti.

    ayrıca ben de internetten araştırdığımda eca'nın biraz daha pahalı olduğunu gördüm. sanırım adam yanlış bi bilgilendirme yaptı o konuda.
    peki eca ya da vailant marka kombi alacak olsak bile yıllık bakım yaptırma zorunluluğu yok mudur?

    bence de yanlış bilgilendirme yaptı eca confeo plus,immergas eolo star dan biraz daha pahalı

    vaillant ve eca da bakım yaptırma zorunluluğu yok

    immergas 10 yıl garanti için böyle bir koşul koydu




  • 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.