Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (151. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.288
Cevap
16
Favori
376.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Demirdöküm Nitron
    ECA Confeo Plus
    Baymak Falke FX

    Baymak Falke Fx , Nitron ve Confeo Plus ayarında bir kombi mi ?
    Yukardaki üç markadan hangisinin servisi iyidir ?
  • Evim Ankara'da. Son kat (4. kat). Ev 110 metrekare. Üç oda ve salon. Pencereler ısıcamlı pvc. Odalar kuzey cephe. Salonun bir cephesi kuzey bir cephesi batı. Mutfak ise batı cepheli. Duvarlara içten izolasyon yaptırıyorum. Duvarlar içten 2 cm. cam yünü olacak ve yoğunluğu 110 olacak. Tavanlar ise köpükten izolasyon yapılacak. Evde kombi tesisatı yeni yapılacak. Yerden ısıtma yaptırmaya karar verdim. Salon ve odalar ahşap döşeme( yapıştırmalı 5x30cm'lik ), antre ve ıslak zeminler ise seramik yapılacak. Siz değerli üstatlara sorularım ise şöyle olacak:
    1) Yerden ısıtma sistemi yapılırken nelere dikkat etmem gerekiyor?
    2) Kombi tavsiyeniz nedir?
    3) Oda termostatlı tercih etmem gerekir mi?
    4) Kombi ve termostat için düşündüğüm bütçe 2.000,00 - 2.200,00 TL.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubilay06 -- 1 Haziran 2012; 19:14:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutbasar

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    quote:

    Orijinalden alıntı: umutbasar

    Değerli arkadaşlar evin özellikleri şu şekildedir:


    *2012 yapımı güney-batı cepheli
    *115m2 alt kat , 65m2 üst kat
    *Dış cephe izolasyonu yapılmış

    evde toplam 12mtl ECA marka petek bulunuyor.

    Eve alacağım kombinin üst katıda zorlanmadan ısıtabilmeli (pompası vs. yeterli olmalı)
    Kışın ortası geldi mi beni yarı yolda bırakmamalı..
    Bakım masrafları ağır olmamalı..

    Bu doğrultuda tavsiye edilen kombi

    *Buderus GB072 modeli..Bulunduğum bölgedeki servisin iyi olduğu belirtiliyor. Kombi için verdikleri fiyat 3.100 TL montaj ve oda termostatı dahil.

    Sorularım ise:

    1-24kw olan bu kombi evi ısıtması açısından yeterli midir?eş-dostun söyledikleri evi ısıtmam için en az 28binkw ve üstü olması gerektiği yönünde..Ve Buderus'un pompasının üst kata yetmeyeceği böyle birşey doğru mudur?
    2-Aynı ürün kombici.com.tr ve hermarkakombi.com.tr 'de 2.555 TL; buderusun kendi sitesinde de 2.866TL..Kombici.com.tr de fiyatın bu derece düşük olmasının nedeni nedir ki :?
    3-Bu fiyat seviyelerinde rahat edebileceğim, performansı ve verimi yüksek başka ürün tavsiye eder misiniz?
    4-İnternetten sipairş etmem durumunda tavsiye edeceğiniz bir yer var mıdır?

    Merhabalar,

    * Eviniz hangi il/ilçede?
    * Net alanınız 115 + 65 m2 mi? Değilse kaç m2?
    * Odaların zemin-tavan yüksekliği ne kadar? (2,60m? 2,70m? Veya başka?)
    * Çatı dubleksi mi? Eğer öyleyse çatı arasında ısı yalıtımı uygulanmış mı?

    Kombi kapasitesi belirlenirken petek miktarları fikir verebilir. Eğer petek boyutlandırması maks. gidiş/dönüş 75C/65C (maks. 70C petek sıcaklığı) koşullarına göre yapıldıysa maks. ısı kaybınızın 18000kcal/h (21Kw) olduğu söylenebilir. Ama işin doğrusu, mekanın ısı kaybının yaklaşık da olsa hesaplanmasıdır. Bunun için bulunduğunuz il/ilçe için kullanılan ısıl katsayı değeri, bina cephe ve yalıtım özellikleri, ısıtılacak hacim gibi bilgilere ihtiyaç olur. Siz bir kısmını vermişsiniz, yazdıklarımı da eklerseniz bazı hesaplamaları yaparak daha net şeyler söylenebilir.
    Eş-dost tavsiyelerinin bilimsel bir açıklaması varsa dikkate almak iyi olur, değilse sadece tavsiye düzeyinde kalmalı... Piyasada pompa gücü en düşük kombi Vaillant ürünleri olup 3-3,5metre yükseğe su basabilirler. Diğerlerini siz hesap edin artık...Ayrıca Buderus GB072 tam 12litre genleşme tankına sahip, diğerlerinde bu rakam 8litredir.

    intererdem, disintegration ve memint vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim..Memint sormuş olduğun sorulara yönelik:
    Ev:Kırşehir Merkezde
    Evet net alan 115+65 m2
    Odaların zemin yüksekliği alt kat 2.70 ve alt katta 3 oda 1 salon,koridor (petek var),mutfak ve banyo var..
    Üst kat ise 2.60 mt.. 2 oda ve 1 banyo ve küçük bir koridor(petek bulunuyor)
    Çatı arasına da izolasyon uygulanmış..

    Ayrıca evin cephesi doğu-güney ve batıdır.. Dış cephe yalıtımı yapılmış..
    Vaillant ve Buderus'un garanti süreleri de oldukça kısa. Baymak, ve birkaç diğer marka ile kıyaslandığın da bu iki marka sadece yasal garanti süresi kadar veriyorlar..

    Vaillant'ın 346 veya 376 diye modelleri var bunlar gereksiz yere pahalı mı olur?

    intererdem arkadaşın önderdiği ürünler oldukça ekonomik kalıyor.Sormak istediğim:
    Baymak brötje novadens extra 330 fi ile falke condense arasında çok fazla fark olur mu?(Garanti süresi de 7 yılmış)
    Ariston servisi ve Demirdöküm servisini bulunduğum bölge de araştırmam gerekiyor.


    1. Birinci katın maks. ısı kaybı--->Q=115m2 x 2,7m x 40kcal/h.m3=12420kcal/h
    İkinci katın maks. ısı kaybı --->Q=65m2 x 2,6m x 45kcal/h.m3=7605kcal/h
    TOPLAM---> Yaklaşık 20000kcal/h (23,2Kw) maks. ısı kaybı olur.

    2. Dolayısıyla 24-25-26Kw düzeyindeki kombiler yeterlidir. Isınma için sadece kombinin ısı üretmesi yetmez, ortama ısıyı petekler aktarır. Sizde de 12m petek olduğuna göre, 75C/65C gidiş/dönüş işletmesinde ortama alabileceğiniz ısı 18000kcal/h ile sınırlıdır. Değil 28, 35-40Kw kombiniz bile olsa peteklerin verdiği ısı değişmeyecektir. Eğer ilerde petek miktarını arttırma ihtimaliniz varsa tabi ki daha büyük kapasiteli kombi düşünebilirsiniz.

    3. Sirkülasyon ve su basma yüksekliği bakımından 24-25-26-28-30Kw kombiler arasında, ürün kullanım kılavuzlarında verilen grafiklerden de görülebileceği gibi büyük farklar yoktur. Kaldı ki eviniz dubleks ve kombinin düşey mesafede su pompalayacağı yükseklik en fazla 2,5-3m olur. Ayrıca sisteminizdeki su miktarı en fazla 80-90 litredir.

    4. Buderus GB072'ye alternatif olarak Ferroli Econcept Tech 25C öneririm. Isıtma gücü (50C/30C işletmede) maks. 26,6Kw, min. 5,7Kw olup %21-100 modülasyon aralığı sunar. Vaillant VUW ecotec plus 346/5; maks. 31,8Kw, min. 10,6Kw ısıl güç (%33-100 modülasyon aralığı) sarfiyatta liste başı olmaya adaydır.

    Tercih sizin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nejatb

    Demirdöküm Nitron
    ECA Confeo Plus
    Baymak Falke FX

    Baymak Falke Fx , Nitron ve Confeo Plus ayarında bir kombi mi ?
    Yukardaki üç markadan hangisinin servisi iyidir ?

    servisler bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir

    baymak'ın 12 büyükşehirde 7x24saat yetkili servisi vardır
  • Arkadaşlar bu X yazdığım kutucuklarda ki rakamlarının hepsini yani X=..m3 doğalgaz olarak çıkardım.Bunun için sadece 1 saat harcadım.Hangi kombinin ne yaktığı rakama ulaştım.Sayın Memint e ayrıca teşekkür ediyorum Kombilerin min ve max ısıl güçleri ile ilgili değerli bilgileri benim gibi daha yeni foruma girmiş arkadaşlarımıza öğrettiği için.Yalnız ca Baymak Duo Tec tüketimi konusunda bir bilgim yok.Ayrıca bu X ler de bende kalsın artık.Bir de X değerleri sadece ısıtma suyundaki değerlere göre aldım.Kullanım suyu değil yani.Tabi bu benim çalışmam.Yanıldığım bir yer varsa uyarırsınız.Tabloyu gördüğünüze göre artık kaldıralım çünkü cevap yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasanbatuhan -- 3 Haziran 2012; 19:11:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasanbatuhan


    Arkadaşlar bu X yazdığım kutucuklarda ki rakamlarının hepsini yani X=..m3 doğalgaz olarak çıkardım.Bunun için sadece 1 saat harcadım.Hangi kombinin ne yaktığı rakama ulaştım.Sayın Memint e ayrıca teşekkür ediyorum Kombilerin min ve max ısıl güçleri ile ilgili değerli bilgileri benim gibi daha yeni foruma girmiş arkadaşlarımıza öğrettiği için.Yalnız ca Baymak Duo Tec tüketimi konusunda bir bilgim yok.Ayrıca bu X ler de bende kalsın artık.Bir de X değerleri sadece ısıtma suyundaki değerlere göre aldım.Kullanım suyu değil yani.Tabi bu benim çalışmam.Yanıldığım bir yer varsa uyarırsınız.Tabloyu gördüğünüze göre artık kaldıralım çünkü cevap yok.

    Hazırladığınız tabloyu yeniden yayınlamanız mümkün mü acaba? Dün baktım ama tam olarak inceleyemedim. Bu arada yukarıda sorduğum sorulara halen cevap alamadım. Cevap veren olursa memnun olurum.
  • arkadaşlar öncelikle merhabalar ben sivasta 100 m2 2+1 ara kat kuzey batı cepheli ısı yalıtımlı bi dairede oturuyorum kombiye geçme kararı aldık evimde döküm petekler var yaklaşık 7m şimdiben panel petek almalımıyım kombiyi yoğuşmalımı yoksa yoğuşmasızmı almalıyım ve hangi markayı tercih etmeliyim bana yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden çok teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilay06

    Evim Ankara'da. Son kat (4. kat). Ev 110 metrekare. Üç oda ve salon. Pencereler ısıcamlı pvc. Odalar kuzey cephe. Salonun bir cephesi kuzey bir cephesi batı. Mutfak ise batı cepheli. Duvarlara içten izolasyon yaptırıyorum. Duvarlar içten 2 cm. cam yünü olacak ve yoğunluğu 110 olacak. Tavanlar ise köpükten izolasyon yapılacak. Evde kombi tesisatı yeni yapılacak. Yerden ısıtma yaptırmaya karar verdim. Salon ve odalar ahşap döşeme( yapıştırmalı 5x30cm'lik ), antre ve ıslak zeminler ise seramik yapılacak. Siz değerli üstatlara sorularım ise şöyle olacak:
    1) Yerden ısıtma sistemi yapılırken nelere dikkat etmem gerekiyor?
    2) Kombi tavsiyeniz nedir?
    3) Oda termostatlı tercih etmem gerekir mi?
    4) Kombi ve termostat için düşündüğüm bütçe 2.000,00 - 2.200,00 TL.

    Saygılar.

    Yerden ısıtmanın avantajları; sürekli 50C/30C gibi düşük gidiş/dönüş su sıcaklığında çalışacağı için yoğuşmalı kombilerin maksimum verimle çalışmasının mümkün olması, petek olmadığından mobilya-aksesuar dizaynı için uygun alanlar sunması vb. Dezavantajları ise, herhangi bir arızada zeminin tekrar açılması, serili halı vb den daha fazla toz kalkacağı için düzenli ve etkili halı temizliği gerekir. Evde astım hastası varsa riskli olabilir.
    Premiks yoğuşmalı kombi öneririm.
    Bosch Classic Condens,
    ECA Confeo Premix-S,
    Ariston Genus Premium
    arasından tercih yapabilirsiniz. Üçü de premiks (ön hava-gaz karışımı yapan) brülöre sahiptir.
    Oda termostatı zorunlu olmamakla birlikte, önerdiğim kombilerin oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilmeleri için modülasyonlu oda termostatı kullanmanızı öneririm.
    Kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memint -- 3 Haziran 2012; 22:29:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celikozgen

    arkadaşlar öncelikle merhabalar ben sivasta 100 m2 2+1 ara kat kuzey batı cepheli ısı yalıtımlı bi dairede oturuyorum kombiye geçme kararı aldık evimde döküm petekler var yaklaşık 7m şimdiben panel petek almalımıyım kombiyi yoğuşmalımı yoksa yoğuşmasızmı almalıyım ve hangi markayı tercih etmeliyim bana yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

    sivas gibi soğuk bir bölgede ev yalıtımlı olsa bile 100m2 de 7 metre petek az gelebilir

    odaların m2 lerini ve o odadaki petek boyunu yazabilirmisiniz

    ama her durumda premix yoğuşmalı kombi öneririm

    kombi için bütçeniz ne kadar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celikozgen

    arkadaşlar öncelikle merhabalar ben sivasta 100 m2 2+1 ara kat kuzey batı cepheli ısı yalıtımlı bi dairede oturuyorum kombiye geçme kararı aldık evimde döküm petekler var yaklaşık 7m şimdiben panel petek almalımıyım kombiyi yoğuşmalımı yoksa yoğuşmasızmı almalıyım ve hangi markayı tercih etmeliyim bana yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

    Merhabalar,

    Evinizin maksimum (en soğuk gecelerde) ısı kaybı yaklaşık 12-13bin kcal/h olur. 7m döküm (yaklaşık 120-125 dilim eder) petekle ancak 70-80C petek sıcaklığında ısınabilirsiniz. Yani peteklere ilave yapmadan kombiyle ısınabilmek için ortalama 55-60C, soğuklarda ise 70-80C'de yakmanız gerekebilir. Konvansiyonel kombi için sorun değil, ama yoğuşmalı düşünürseniz mutlaka peteklere ilave yaptırın. İster dilim sayısını 25-30 ekleyerek minimum 150 yapın, ister 2-2,5m panel radyatör ekleyin. Yeter ki petek metrajı yoğuşma sıcaklıklarında (40-55C arası) evi ısıtabilecek düzeye çıksın. Koridorda petek yoksa mutlaka petek koyun.
    Ayıracağınız bütçeye göre kombi önerisi yapmak doğru olur...
  • Sayın Memint yanıtınız için teşekkür ederim. Toz olayını daha önce okumuştum. Bir kısım görüşe göre toz olur, bir kısım görüşe göre ise toz olmaz deniyordu. Normalde halı kulanmıyoruz biz. Şu anda oturduğum ev ağaç parke. Tesisatı yapacak firma toz olmayacağını söylemişti bana. Bu konuda bir görüş birliği yok galiba. Kullanınca göreceğiz. ECA Confeo Premix-S için orjinal oda termostatı mı almam gerekiyor. Yetkili satıcıdan aldığımda kombi + oda termostatı kaça malolur. Kombi ve oda termostanını aldığım yer ücretsiz mi monte ediyor? Yoksa yerden ısıtmayı yapanlara mı taktırayım kombiyi? Bu durumda garanti sorun olur mu? Bir de ne güçte bir kombi almam lazım. Saygılar.
  • yardım edenlere çok teşekkürler 2gün önce baymak falke fx kombiyi 900 tlye avcılardan almış bulunmaktayız 150 tlde montajına para verdik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdnzkrks

    yardım edenlere çok teşekkürler 2gün önce baymak falke fx kombiyi 900 tlye avcılardan almış bulunmaktayız 150 tlde montajına para verdik.

    900liraya gerçekten çok uygun almışsınız

    üstelik te 7 yıl garantili

    çok iyi hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: mdnzkrks

    yardım edenlere çok teşekkürler 2gün önce baymak falke fx kombiyi 900 tlye avcılardan almış bulunmaktayız 150 tlde montajına para verdik.

    900liraya gerçekten çok uygun almışsınız

    üstelik te 7 yıl garantili

    çok iyi hayırlı olsun

    teşekkürler sizler sayesinde :) yoksa toptancıdan demirdökümdü heralde veya baymağın netron nitrin öyle bi modelini alcaktık forumda önerilmediğini hatirladım ve almadık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilay06

    Sayın Memint yanıtınız için teşekkür ederim. Toz olayını daha önce okumuştum. Bir kısım görüşe göre toz olur, bir kısım görüşe göre ise toz olmaz deniyordu. Normalde halı kulanmıyoruz biz. Şu anda oturduğum ev ağaç parke. Tesisatı yapacak firma toz olmayacağını söylemişti bana. Bu konuda bir görüş birliği yok galiba. Kullanınca göreceğiz. ECA Confeo Premix-S için orjinal oda termostatı mı almam gerekiyor. Yetkili satıcıdan aldığımda kombi + oda termostatı kaça malolur. Kombi ve oda termostanını aldığım yer ücretsiz mi monte ediyor? Yoksa yerden ısıtmayı yapanlara mı taktırayım kombiyi? Bu durumda garanti sorun olur mu? Bir de ne güçte bir kombi almam lazım. Saygılar.

    Yerden ısıtmada ısınan hava yükselirken, halının üstünde yeterince temizlenmemiş toz zerreciklerini vd. partikülleri de ortama yayabilir. Halılar daha sık ve titiz temizlenirse sorun olmaz. Halı kullanmadığınıza göre zaten böyle bir ihtimal sizin için geçerli değil...
    ECA Confeo Premix-S için Lago FB OT modülasyonlu haftalık proğramlı oda termostatını öneririm: http://www.kombi.com/urun.php?prod=E.C.A-Mod%FClasyonlu-Haftal%FDk-Program-Saatli-Dijital-Oda-Termostat%FD-Lago-FB-OT-0--362
    Yerel bayiler genellikle montaj için ayrıca para almazlar, yine de araştırın. Tesisatı yapanlar da monte edebilir, garantide sorun olmaz. Hem yerel hem de internet satıcılarından fiyat araştırması yapmanızı öneririm. İnternetten aldığınızda kombinin montajını yerelde yaptırmanız gerekir. Çok fiyat farkı yoksa, yerel satıcılardan alarak hem bölge esnafını desteklemiş olursunuz hem de bir sorun olduğunda kolay ulaşırsınız.
    Kapasite olarak 24Kw kombi yeterlidir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdnzkrks

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: mdnzkrks

    yardım edenlere çok teşekkürler 2gün önce baymak falke fx kombiyi 900 tlye avcılardan almış bulunmaktayız 150 tlde montajına para verdik.

    900liraya gerçekten çok uygun almışsınız

    üstelik te 7 yıl garantili

    çok iyi hayırlı olsun

    teşekkürler sizler sayesinde :) yoksa toptancıdan demirdökümdü heralde veya baymağın netron nitrin öyle bi modelini alcaktık forumda önerilmediğini hatirladım ve almadık.

    rica ederim

    bugun kendime ekonomik bir kombi alsam baymak falke fx ten başka bir kombi almam

    hem 7 yıl garantili

    hemde istanbul,ankara,izmir dahil 12 büyükşehirde 7x24saat yetkili servis var

    daha ne olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: mdnzkrks

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: mdnzkrks

    yardım edenlere çok teşekkürler 2gün önce baymak falke fx kombiyi 900 tlye avcılardan almış bulunmaktayız 150 tlde montajına para verdik.

    900liraya gerçekten çok uygun almışsınız

    üstelik te 7 yıl garantili

    çok iyi hayırlı olsun

    teşekkürler sizler sayesinde :) yoksa toptancıdan demirdökümdü heralde veya baymağın netron nitrin öyle bi modelini alcaktık forumda önerilmediğini hatirladım ve almadık.

    rica ederim

    bugun kendime ekonomik bir kombi alsam baymak falke fx ten başka bir kombi almam

    hem 7 yıl garantili

    hemde istanbul,ankara,izmir dahil 12 büyükşehirde 7x24saat yetkili servis var

    daha ne olsun...

    üstad biz bu aleti bağlattık bağlatmasınada adamlar dedi boru kısa geldi ek parça alınıcak montajada 150tl verdik şimdi sadece baymak gelip bakacak değilmi ? servis ücret felan isticekmi bidaha bizden,vallahi kaptırıyoruz paraları sürekli
  • cevap veren arkaddaşlara teşekkürler petek dilim sayım 80 ve kömürde 1,5 ton kömürle kışı rahat cıkarıyorduk ısınmada gayet güzeldi şimdi dilim petek yanına panel radyötör ekletebilirmiyim ve evim küçük demiştim yoğuşmalımı yoksa yoğuşmasızmı kombi almalıyım 1 500 tl ayırdım lütfen yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celikozgen

    cevap veren arkaddaşlara teşekkürler petek dilim sayım 80 ve kömürde 1,5 ton kömürle kışı rahat cıkarıyorduk ısınmada gayet güzeldi şimdi dilim petek yanına panel radyötör ekletebilirmiyim ve evim küçük demiştim yoğuşmalımı yoksa yoğuşmasızmı kombi almalıyım 1 500 tl ayırdım lütfen yardımlarınızı bekliyorum

    Petek dilimleri 900/160 tip mi? (Yaklaşık 98cm yükseklik ve 16cm derinlikte olur.)
    Kömürlü merkezi sistemde genellikle 70-80C kazan sıcaklığında (kabaca 60-90C arası) 22C civarı oda sıcaklığında ısınmak mümkün olur. Eğer sizde de durum böyle olduysa petek ilavesi yapmadan yoğuşmalı kombi kullanmanız, yeterince verim alamayacağınız için rasyonel olmaz.
    Öncelikle petek tip/ebatlarını ve kömürle ısınma durumunuzu netleştirmeniz gerekli...
  • baymak falke condense 24 hermetik yoğuşmalı (20640kcal/h) düşünüyordum ama hangisi daha iyi olur
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.