merhaba arkadaşım hoş geldin.Hangisini aldın 1.73'lüğü mü? iyice ayrıntılı anlatırsan iyi olur ya? ses yapıyo mu ısınma nasıl,oyun oynadınmı performans nasıl? bir de görüntü nasıl yanlardan bakınca ne kadar görüntü kaybı oluyo(tabi ki film izlerken yada oyun oynarken)
Evet 8 gündür kullandığım kadarıyla görüşlerimi yazayım -Ekran gerçekten çok güzel yanlardan görünümde bi sorun yok sadece yukarıdan ve aşağıdan görüntü kaybı var karşıdan gayet tatmin edici... -Ses gerçekten çıkmıyor.Fan çok nadir devreye gidiyor.Alet gayet sessiz kısacası -Pil süresi önemli bi sorun oyun ve müzik dinleyerek yaklaşık 2 saat sadece wireless modemle nete girerekte 3 saate yakın bi performans sağlıyor Ekran kartı ve ekranın çok net olması pil kaybını arttırıyor tahmin edeceğiniz gibi.Bu ürünün Amerikada satılan modellerinde alırken +38 $ vererek 12 hücreli pil alabiliyorsunuz ayrıca almak isterseniz 138$ gibi bir fiyatı var.Pil olayı ile ilgili Hpyi arayıp daha detaylı bilgi vermeye çalışacağım... -Harddiscin 4200rpm olması yüklemelerde yavaşlık yaratıyor fakat benim masaüstünde kullandığım 7200 rpmye göre aşırı bir farklılık gözlemleyemedim -Tasarım ve notebookun malzemesi kalitesini hissettiriyor.Kesinllikle verdiğiniz paraya değer. Daha fazla merak ettikleriniz varsa yardımcı olabilirim....
hdd nin 4200 rpm olması programları (özellikle ofis,dreamweaver,flash,photoshop, vb. büyük programları) ve oyunları calıştırırken sorun olup olmadığını merak ediyorum. Gercekten desktopdaki 7200den pek farklı deil mi?? Bir de hdd nin ön belleğinin kac olduğunu yazarsan sevinirim.
Önbelleğe nereden bakacağımı söylerseniz cevap veririm... Ben masaüstünden aşırı bi fark göremedim.Şunuda ekleyeyim yüklemeler gerçekten uzun sürüyor.Fazla oyun oynamadığım için oyun konusunda bişey diyemeyeceğim.Ama NFS underground 2 de hiç takılma olmuyor.İsterseniz söyleyeceğiniz performanslı bir oyunu alarak sizin için deneyebilirim...
4200 kesinlike dşük performanslı.Sistemin açılışı bile fark ediyor.Bence en az 5400 olmalı neden bu yeni modelerde hala eski tip hdd kullanıyorlar anlamıyorum.M10 almışın 2 sene önce 5400 rpm idi m30-711 aldım 4200 rpm idi teknoloji gelşirken neden eski hdd kullanırlar anlamıyorum pil falan bahane ediliyor kafamda soru işaretleri ...
Demek istediğim şu oyunları yüklerken bekletiyor.Fakat programları açarken çokta fazla bekleme olmuyor.Dediğin programı indiriyorum sonuçlarını söyleyeceğim...