Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
158.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bir köşeye yazalım. illa ihtiyaç olur
  • Teşekkürler abi olabilir bakarsın
  • Almanya ve İngiltereden ürün göndermeyen çok satıcı var. Düzgün işlerse Fiyat gayet uygun. Başka bir site aracılığıyla Almanyadan Adam audio almıştım, ek hizmet masrafı 50 euro tutmuştu
  • Bu hafta iki gün arka arkaya JVC nin üst modellerini de nihayet demo etme imkanı buldum RS49-RS57-RS67 aynı zamanda RS57 ile Sony 500 ES i de ProAV de karşılaştırma fırsatım oldu. Müsait zamanda fırsat bulunca deneyimlerimi yazacağım.
  • Tuncay beyi iki gun ust uste aradim telefonlarimi acmadi. :(
    Demekki senle ilgileniyormus.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • by@li kullanıcısına yanıt
    Dostum ben cuma - cumartesi belirli saatler arasında oradaydım, ben varken aramış olsan kesin söylerdi, yoğun bir anına denk gelmiş olabilirsin.
    Bazen motor üzerindeyken de bakamıyor biliyorsun, bana da çok oluyor.Ama geç olsa da döner benim tanıdığım Tuncay.
  • Merhaba,

    Yeni taşınacağım ev için nolur nolmaz diye projeksiyon için tavana projeksiyon platformu için delik,elektrik, HDMI kablo vs sistem döşettim. İleride yaptırırsam tekrar kırma dökme olmasın diyordum ama bu ara gaza geldim. Direk yaptırayım diyorum fakat bu konuda hiç bilgim yok malesef.

    Siz nerden başlamayı tavsiye edersiniz? İlk önce perdeyi halledeyim diyorum mesela. Perdem sabit olmayacak yani storlu veya motorlu birşeyler koymam lazım. Oyundu, futboldu, film di hakkını vererek kullanırım bu sebeple almışken mutlaka iyisini alayım diyorum. Önerebileceğiniz model var mıdır?
  • charnel kullanıcısına yanıt
    Altyapınız hazırmış zaten, perde ve projeksiyon işine direkt geçiş yapabilirsiniz bu durumda, her iki ürününde modellerini belirleyecek olan bu işe ayıracağınız bütçedir aslına bakarsanız.
    Motorlu bir model düşünüyorsanız mutlaka tensioned yani gerdirmeli olsun. Normal motorlulara göre maliyeti yüksektir ama gönül rahatlığı ile zaman içinde pot falan yapmadan kullanabilirsiniz.
    Çok daha iyi markalar var ama size şu an kullandığım Elite Screen model önerebilirim,forumda kullanıcısı yeterince vardır,daha az maliyetli olsun derseniz yine önceden kullandığım Specta markasını da
    önerebilirim gerçi şu anda bir kumaş değişikliğine gidilmiş yenisini görmedim ama eskisinden daha kötü olmaz diye tahmin ediyorum.Atım mesafesi de yani Prj perde arası kaç met olacaksa perde ebatını da ona göre belirlersiniz.
  • Serdar
  • Sorun olmazsa bir kaç şey daha sormak isterim.

    -Perde için böyle bir şey uygun mudur mesela aşağı yukarı 7-8.000 TL lik seviyelerde bir cihaz alacak olsak, belki biraz üstü.. Ya da sizin Elitescreen in motorlulardan önecereğiniz var mıdır ~120" ebatlarında? İzleme mesafem sanırım 3,5m civarlarında olur.

    http://www.projeksiyonperdesi.com.tr/specta-tensioned-gerdirmeli-motorlu-home-cinema-projeksiyon-perdesi-265x150-pmu138

    -Bu üstteki örnekte gri veya cam tozlu şeklinde bir şey yazmıyor. Bunun öyle bir özelliği var mıdır? Ne tipte tercih etmek lazım.

    -Tavana asmak için alttaki gibi birşey kullanacak olsam, bütün cihazlar bunlara takılabiliyor mu?
     astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi


    -Projeksiyon un ışığı tam 90 derece ile mi göndermek zorunda?

    -Bir de kafama takılan şu var. Perdeyi altta duran Tv nin önüne düşürmek istiyorum. Bu yüzden perdeyi tavana asmam lazım ve mümkün olan en ileri mesafeden düşürmem gerek ki tv nin önüne gelebilsin. Ayrıca tavan da ışık bandı yer alan asma bir tavan var. Duvarla da arasında 25 cm falan var ve perde cihazı burada konuşlanacak. Şimdi tavandan başlarsa perde acaba çok mu yukarda kalır, o asma tavan önüne geçer mi. Tavan da biraz yüksek.

    ***

    Konunuzu biraz dağıttım kusura bakmayın.




  • charnel kullanıcısına yanıt
    - Elitscreen TR dist. TecPro dur kendisi direkt satıyor mu bilmiyorum bayiilerinden en uygun fiyat verenden alabilirsiniz (ProAV yada Boyut Dijital)
    Genelde çok az getiriyorlar stok sorunu vardır bazı modellerde.

    Normal motorlu;

    http://www.proav.com.tr/VMAX2-120-150x266,PR-615.html
    http://www.boyutdijital.com/Elite-Screens-265x149-Motorlu-VMAX120XWH2-Projeksiyon-Perdesi-EX-26,PR-1265008.html


    Gerdirmeli motorlu

    http://www.proav.com.tr/CINETENSION-2-120-150x266,PR-611.html
    http://www.boyutdijital.com/Elite-Screens-265x149-CineTension2-TE120HW2-EXT-26-Motorlu-Projeksiyon-Perdesi,PR-1265016.html

    Fiyatlar liste fiyatıdır, telefon açtığınızda farklı fiyatlar verebilirler.

    - Verdiğiniz linkte ki sayfanın altında yazıyor Teknik Özellikler kısmında (yüzer kontrast gri), cam tozlu devri kapandı, eskiden düşük lümen ve kontrastlı cihazlar için yapılmış bir perde idi
    zaman içinde de kristalimsi o tozlar dökülür perde de harelenmeler olurdu, günümüz modellerinde ihtiyacınız yok

    - Askıya göre projeksiyon değilde projeksiyon aldıktan sonra ona göre askı aparatı almak daha isabetli olur elinizde montaj yerine göre ölçüler olur en azından :)

    - Lens Shift (lens kaydırma) özelliği olan bir projeksiyon alırsanız ki bütçenize göre alacağınız cihazda yüksek oranda olur, tam 90" den vurdurmanıza gerek yok.

    - Ölçekli basit bir kroki çizseydiniz daha anlaşılır olur,motorlu perdelerde üstten görüntüleme çerçevesi hemen başlamıyor zaten modele göre siyah bant şeklinde bir pay
    bırakıyorlar.Yerden montajını yapacağınız tavanı ölçüp, tercih ettiğini perde üreticisi/satıcısı ile görüşüp perdenin maksimum açılış ölçüsünü alırsanız ona göre hesaplayıp
    karar vermiş olursunuz.




  • Benim mesafe ve perder seçimi için projectorcentral.com dan tam verim alamadım. Anladığım kadarı ile zoom kısmı için veri içermiyor orası. Ben de ürünlerin direkt sayfalarına bakayım dedim.Alttaki gibi veriler aldım. Acaba doğru mu anlıyorum diye sormak istedim.

    Epson EH-TW9200W için (Bu model ilk aşamada kullanılabilecek, düzgün bir cihaz olabilir sanırım)

     astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

    Yani buraya göre 6m den görüntü atıp 94" ve 200" arasında her türlü ölçüde perde kullanabilirim şeklinde mi anlamalıyım? Gerçi bu resimde görüntünün üst tarafı tavana geçmiş durumda ama lens shift özelliği ile heralde ayarlanır?

    Veya JVC yi baz alırsak

     astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

    265cm x 149 cm (120") bir perdede bu cihazı 3,72m den 7,44 m mesafeye kadar yerleştirebiliriz mi oluyor tam olarak?

    --------------------------------------------

    Bir de 6m mesafem her şeye rağmen kafama takılıyor. Mesafenin bu kadar olması görüntüye negatif etki yaratabilir mi?

    Perde boyutum kafamda aşağı yukarı net. Alacağım modelde kesin olarak gerdirmeli ve motorlu olacak. Sanırım Specta dan yürüycem. Bu sebeple ilk perde, arkasından cihaz olayına girmeyi düşünüyorum. Ya da aynı anda olur belki..




  • charnel kullanıcısına yanıt
    projectorcentral.com da pro kısmında atım mesafesini girdikten sonra sol tarafta ki zoom kısmında Diagonal Range 'i seçip ilgili zoom aralığında ki ölçüleri
    görebilirsin ,Epson 9200 için 120" ebat perde 6 mt de herhangi bir ışık kaybı olmayacaktır (burada ki hesaplamaya göre)

    http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EH-TW9200W-projection-calculator-pro.htm



     astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi




  • Tekrar teşekkürler bilgi için. O zoom olayını çözememiştim. Artık mesafe sıkıntı olacak tarafını aşabilmiş oldum böylece. TV yi de asıcaz artık duvara her türlü çok ta dert etmeyeyim bari artık. TV ye sürekli tak çıkar olayım yok zaten ama Panasonic plasma ayaklı dursun istiyordum sadece varsın olmasın.

    Bu arada sizin geçmiş yazıları gördüm Epson ve sonrasında Panasonic geçiş süreci. Elinize sağlık güzel anlatmışsınız. Ben de şu aşamada biraz TW9200W ve AT-6000 arasında kaldım. Nedense tercihim biraz daha Epson yönünde ağır basıyor -tipi estetik açıdan daha çok hoşuma gitti sanki- , biraz da oldukça daha güncel bir model olması sebebi ile ama hareketli görüntü anlamında Panasonic daha mı ağır basıyor acaba?

    En ağırlıklı film(1080p) sonra futbol ve oyun ön planda olacak benim için. Gündüz pek işim olmasa da akşamları film haricinde hafif ışıkta izleyebilirim.

    Kısaca sizin tercihiniz hangisi olurdu?

    Bir de kullandığınız JVC bu tip kullanımlarda bu modellere göre sizin için nasıl farklar yarattı acaba? 4K tarafını film izlemek için şahsen daha oldukça uzun soluklu görüyorum fakat bu cihazlara göre üst bir klansman olduğu için acaba biraz zorlayıp değerlendirmeye alsam mı diyorum?




  • charnel kullanıcısına yanıt
    rica ederim ... panelin yakışığı kabloyu saklayabiliyorsanız duvardır bence. Bende de emektar bir panasonic plasma var,ben görüntüye yatırımı hep projeksiyona yaptığım için o biraz gariban kaldı ama
    plasma görüntüsü bambaşka ,bir ara vx300 alıyordum az kalsın çok iyi fiyata bulmuştum ama sonra vazgeçtim.

    Kullandığım projeksiyonların hepsi iyi cihazlardı ve her geçiş benim için upgrade idi , 9000 den 9100 e 9100 den AT6000 e geçmiştim.O tarihte henüz 9200 gelmemişti.İkisi de güzel cihaz,
    9200 kullanmadım ama defalarca demo etmişliğim var.Elbette AT6000 e göre daha güncel model ikinci eli düşünürseniz daha az zarar etme olasılığınız var tabii lamba saati ile doğru orantılı
    olacaktır.Yalnız AT6000 nin geçtiğimiz aylarda bir kampanyası vardı o devam etseydi hiç düşünmeyin derdim o fiyata o cihaz çok uygundu.Hareketli görüntülerde evet AT6000 biraz daha akışkan
    Epsonun FI özelliğini açıp değerini artırırsanız Pana yı yakalıyor ama her sahnede ki performans aynı olmuyor.

    JVC bunlardan apayrı bir kulvar henüz inceleme yazısı yazmaya fırsat bulamadım ama yaklaşık 100 saate geldi ve daha önce kullandıklarımla hiç alakası yok native kontrast cihazı alıp götürüyor
    diğerlerine göre ... Olay sadece 4K değil 1080p yi daha iyi gösterme olarak bakın ,henüz JVC de native 4K çıkmadığı için benim için bir geçiş modeli şu anda.Bu arada Sony 500Es ile JVC RS57
    yi de yanyana karşılaştırma imkanım oldu onu da JVC yi yazarken bahsedeceğim.Bence değerlendirmeye alın.




  • Dünkü yazdığım yazıdan sonra biraz daha bakınınca AT-6000 e kaymıştım aslında. FI olayı sanırım şu kare sayısını artırıcı efekti veren mevzu ama genelde benim asla katlanamadığım "soap opera" efektini veriyor. Bu tip bir özelliği hiç bir cihazda asla kullanmam büyük ihtimalle.

    AT-6000 i gördüm, nerdeyse 6.000 TL lere satılmış bir süre önce. Şimdi baktığımda 9-10.000 TL lik fiyatlar uçuşuyor. Bu da canımı sıktı, 7.500 TL civarı fiyat buldum ama stok var mıdır yok mudur bilmem. Önceki fiyatı da bilince bu projeksiyonda daha yukarılara çıkmak pek istemeyebilirim.

    AT-6000 daha düşük ses seviyesi, görüntünün biraz daha akıcı olması, lens hafızası gibi noktalarla baya öne çıkıyor.

    TW9200 ise sanırım siyahlarda daha başarılı (ki bu da çok önemli aslında) sanırım. Ama işte biraz yüksek ses seviyesi ve bazı yerlerde okuduğum "lip sync" problemi baya kafamı karıştırdı. Daha yeni bir cihaz olması da büyük avantaj ama 2. el piyasasını çok fazla kriter almak istemiyorum. Bunu alırsam almışken eksik olmasın diye wireless lı modeli tercih ederim muhtemelen ama 15M lik 24awg Neet kablom hazır döşenmiş durumda şu anda.

    Ya bir de bu At-6000 in gözlükler IR ymiş, ona sinir oldum. Evdeki mis gibi Panasonic aktif RF gözlüklerimi kullanamıycam bu cihazla. Ne kadar 3D delisi olmasam da IR mi kaldı artık yaw

    JVC için izlenimlerinizi merakla bekliyorum. Eğer niyeti bozup buna yönelirsem kriterim 4K değil 1080p de vereceği ekstra görüntü olur. Bu kararı almam için mutlaka bir görmem lazım bu aleti oynatırken. Bir cumartesi ist. a gelip Proav gibi bir yerde karşılaştırma şansı yakalamaya çalışabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 9 Aralık 2015; 16:48:54 >




  • sayın astramastra bende tuncay beyden jvc projeksiyon aldım ama ayarlarını bilmediğim için elite screen cinetencion 2 marka perdemde yanlarda ufak tekef boşluklar kaldı buda canımı sıktığından, o ayar yapılmadan film bile izlemek istemiyorum, yardımcı olabilirseniz mutlu olurum, nasıl kurtulabilirim bu durumdan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeterna_victriX -- 9 Aralık 2015; 18:34:40 >
  • Öncelikle hayırlı olsun JVC niz Sanırım RS49 modeli, bence güzel bir tercih yapmışsınız.

    Rs49 ların tamamı satıldı diye biliyorum (yaklaşık 30 ad. ti sanırım) yeni model RS400 lerde yolda ama pahalı gelecek onlar :(

    Yaşadığınız probleme gelince aslına bakarsanız prj de perde de 16:9 formatında üst tarafın oturup yanların oturmaması farklı bir ayarın yapıldığı izlenimi bıraktı,

    Cihazı fabrika ayarlarına getirip denediniz mi? Projeksiyon perde mesafeniz ve perde ölçüleriniz nedir ? Mümkünse yaşadığınız problemi resimleyebilir misiniz?
  • charnel kullanıcısına yanıt
    Panasonic 2012 modeli olduğu için o tarihte Epson larda IR idi ,sonra ki modellerde RF e geçti ama Pana yeni model çıkarmadığı için IR de kalmış oldu. Bende özellikle Oppo kumandası ile çakışıyordu
    RF de çok rahat etmiştim ama IR ye tekrar geçmek zorunda kalmıştım AT6000 le beraber ,ama gözlük ergonomisi pana nın daha iyidir ayrıca hafif (26 gr) ve en büyük özelliği siz 3D izlerken bir başkası
    rahatsız oluyorsa gözlük üzerinde ki düğmeyle 2D izleyebiliyor. bu arada IR ve RF arasında bir görüntü farkı oluşmuyor, dez avantajı sizde olduğu gibi IR ile RF gözlüklerin kullanılamaması,ve aynı frekansla
    çalışan kumandalarla çakışması.

    hazırda çekilmiş bir kablonuz varsa wireless almanızın bir esprisi yok bence boş yere fark ödemiş olacaksınız. AVR si olmayanlar için transmitter bir avantajdır ama sizin için geçerli olduğunu düşünmüyorum
    ayrıca wireless de iletişim kurma süresi bazen insanı sıkabiliyor,tüm cihazları aynı anda açmışsanız bazen 5-10 sn bir link süresi gerekiyor,filmin başı kaçabiliyor,hdmi geçişleri sırasında da aynı süreye ihtiyaç duyuyor.

    JVC Rs49 ne AT6000 le ne 9200 le ne de 55es le hiç alakası olmayan bir cihaz bütçe olarak çıkabiliyorsanız hiç düşünmeyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: astramastra

    Öncelikle hayırlı olsun JVC niz Sanırım RS49 modeli, bence güzel bir tercih yapmışsınız.

    Rs49 ların tamamı satıldı diye biliyorum (yaklaşık 30 ad. ti sanırım) yeni model RS400 lerde yolda ama pahalı gelecek onlar :(

    Yaşadığınız probleme gelince aslına bakarsanız prj de perde de 16:9 formatında üst tarafın oturup yanların oturmaması farklı bir ayarın yapıldığı izlenimi bıraktı,

    Cihazı fabrika ayarlarına getirip denediniz mi? Projeksiyon perde mesafeniz ve perde ölçüleriniz nedir ? Mümkünse yaşadığınız problemi resimleyebilir misiniz?

    evet hocam rs49 modeli, ayarlarından hiç anlamadığımdan kurcalamadım, bu akşam resimlerini çekip yazayım ilginiz için teşekkür ederim




  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.