Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
158.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tabiki olacak ama stereo dinlerkende kule kolonları kullanmayı düşünüyorum..yada hem 5.1 hemde stereo kullanabileceğim amfi önerir misiniz ??
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    tabiki olacak ama stereo dinlerkende kule kolonları kullanmayı düşünüyorum..yada hem 5.1 hemde stereo kullanabileceğim amfi önerir misiniz ??
  • Liddrin kullanıcısına yanıt
    Sn. @Liddrin, kendimi size stereo ampli önerecek yeterlilikte görmüyorum zira benimde stereo geçmişim bir bir buçuk sene ya var ya yok,
    anladığım kadarı ile sinema ve stereo bir arada olacak ve bunu da ayrı ayrı cihazlarla yapacaksınız ama aynı hoparlör takımını kullanacaksınız,
    bütçenizi belirtirseniz takip eden arkadaşlar yada ben tecrübe ettiğimiz cihazları incelemeniz için önerebiliriz.
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    İlk önce verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim ama sorun yanlış anlaşıldı hem 5.1 hemde stereo olarak kullanabileceğim bir amfi modeli var mıdır ??? bütçe 1.000-1.400 tl aralığı kolonlar ve sub sabit kalacak..
  • Liddrin kullanıcısına yanıt
    Bütçenizi artırıp ikinci elde ya pre/power bakmalısınız yada örneğin Pioneer' ın lx serisi avr si stereo da ki beklentinizi bilmemekle beraber işinizi görecektir. Farklı önerileri olan arkadaşlar da yazacaklardır.

    İkinci el ilanı olarak bilinenlerin dışındahttp://www.audiophile.org sitesini de takip etmenizi öneririm. (ikinci el takıntınız yoksa tabii)
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ...birde bu forumda satılan 2. el ürünleri nasıl görebilirim hangi sayfadan yardımcı olursan sevinirim.
  • Liddrin kullanıcısına yanıt
    rica ederim,biraz karışık ama en uygun link bu sanırım...

    http://forum.donanimhaber.com/forumid_2028/tt.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Liddrin

    Teşekkürler ...birde bu forumda satılan 2. el ürünleri nasıl görebilirim hangi sayfadan yardımcı olursan sevinirim.

    Buranın ikinci eli bu ise pek uygun degil fakat yorumların altlarında şahısların imzaları var burda genelde oluyor dikkat ederseniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liddrin kullanıcısına yanıt
    Lx serisi eğer bütçenizi aşarsa Müzik ve sinema %50-%50 derseniz Marantz'ın 15xx yada 16xx serileri de işinizi görecektir başlangıç olarak.
  • Sektörden haberler...

    Kasetler geri dönüyor
    Sony bir ilke imza atarak 185 TB veri depolama alanı sunan manyetik kaset üretti.


    90’lı yıllara damgasını vuran kasetler bugün popülerliğini kaybetmiş olsa da, bu manyetik kasetler hala bazı şirket ve istihbarat ajansları tarafından veri depolamak için kullanılıyor.

    Sony ise bir ilke imza atarak Blu-Ray DİSK’ten yaklaşık 4 bin kat daha büyük veri toplayabilen 185 TB’lık hafızası olan manyetik kaset geliştirdi. Sony’nin bu ürünü, piyasada kullanılan kasetlerden 74 kat daha fazla veri depolama imkanı sunuyor.

    Sony’nin yeni manyetik kasetinin ne zaman satışa çıkacağı ve tasarımı henüz bilinmiyor. Veri saklamak için kasetler hem daha ucuz bir seçenek sunuyor hem de mevcut taşınabilir hafızalardan daha güvenilir olduğu düşünülüyor

    http://www.milliyet.com.tr/kasetler-geri-donuyor-auidovideo-1877570/


    Sony 4K ları bu kasetlere mi gömecek dersiniz :)




  • Depolama alanı muhteşem.
    Dediğin gibi abi sanırım 4k ile deneyecek nabız yoklayacak eğer tutarsa da 8k için altyapı oluşturmuş olacak.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    film seyrederken menu butonuna basınca bayağı sarması gerekir herhalde
  • Hala kaset alan (gerek VHS gerek Teyp) arşiv yapıp dinleyen, izleyen biri olduğumdan tebessüm ettim haberi okuyunca ve diğer yandan en büyük zevklerimden biridir kaseti kalemle sardırmak..

    Lakin depolama için maşallah diyorum zamanında 1gb'lık hdd ler ilk çıktığında alıp windows kurmuştum. 500mb'lık hdd ler piyasada dolanıyordu o vakitler yuhh o kadar hafızayı neyle dolduracaksın diyen arkadaşları hatırladım bir an

    Ayrıca bir zamanlar kaset teknolojisine level atlatan Philips DCC aklıma geldi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 5 Mayıs 2014; 21:54:30 >




  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Hahahahhh evet onu düşünmemişim hiç
    O zaman menüye dönmek yada bölüm atlamak için iyi düşünmek gerek.
  • Dostlar selam. Ben de bir sistem kuruyorum. Aslında ev inşaatı bitmek üzere ve acele karar vermem gerekli. Pioneer 1223-s ve magnattan IW-810 ve IW-510C ankastre set aldım. Arkalara da magnat monitor supreme 202 koyacağım. Kutularını mobilyalarımızla aynı rengine boyatıyorum, bakalım inşallah güzel bi şeyler çıkar ortaya. Mutfak ve banyoya da magnat IW-610 koyuyorum. Gsa dan Orhan Bey yardımcı oldu sağolsun. Bu arada bugün aklıma samsung f8000 televizyona 5000tl vermek yerine projektör ve perde almak geldi(Zaten idare eder bir emektar lcd mevcut. Onu kullanırım tv izlerken:)). Ben alan dar derken bir baktım insanlar 2-3 metreden izliyor. Bizim salon 4.5mt genişliğinde. Oturma konumumu ve duvardaki nişi düşününce göz mesafesi 3.8-3.9mt civarı olacak. Galiba bu mesafeden hemen hemen 300cm'e yakın bir görüntü elde edebilirim. Sizce bu rahatsız eder mi. Sinema benzeri bir his alabilir miyim. Epsonun kablolu modellerinden düşünüyorum(Bu haftasonu karar vermeliyim. Yoksa duvarları delemem. Boyaya geçilecek.) Acaba hangisini önerirsiniz. Bu işlere girince bütçe çok zorlanıyor. Harcamalar ve limitler sürekli artıyor. Bu projektör ve perde işine 4000tl ayırabilirim. Çünkü yatak odasına idare eder bir tv almalıyım. Başka bir marka önerisi olursa f/p ona da memnun olurum. Gerçi herkes bu konuda epsonu beğeniyor. Altta nişin ölçüleri var. üst kısımda 210*40cm olan girintiyi ortalayarak perdeyi asacağım. yanlarda kalan 35cmlik kolonlarda ve alttaki 25cmlik duvarda hoparlörler kalacak. Ses geçiren perdeler varmış benim hoparlörler arkada kalacağı için böyle bir malzemem mi tercih etmeliyim. Bu arada motorlu olursa ne kadar yer kaplar tavanda. Tavana mı monte ediyoruz acaba. kartonpiyeri önünden perde boşluğu gibi çevireceğim. Çok suru sordum ama yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Bu arada bir de projeksiyon asansörü temin etmeliyim. Bu konuda yönlendirebileceğiniz bir adres var mı teşekkürler.
     astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 10 Mayıs 2014; 9:45:53 >




  • -spawn- kullanıcısına yanıt
    4 metreden, 3 metre genisligindeki perde fazla gelir bence. Size 120" perde daha fazla tat verir. Ayrica hoparlorler icin yanlardan 35 cm az olabilir. Makul olan hoparlorleri duvara sifirlamamak.

    Full HD giris seviyesi bir Epson da alirsaniz yeterli. 3D isini cok onemsemeyin bence. Izleyeceginiz 50 saatlik icerikte en fazla 1 saatlik yeri olur 3D'nin. Butcenizde simdilik onun yeri olmasin derim.

    Akustik perde isine girmeyin. Yanilmiyorsam biraz daha pahali oluyorlar.

    55 inc samsunglar 6000 tl'ye yaklasmis. O konuya hic girmiyorum bile. Projeksiyon + 42" en ucuzundan bir tv ile alacaginiz keyif, 55" samsung'u katlar da gecer.

    Eger ki butce sorun ise simdilik ucuz bir 5.1 sistem, hatta hazir paket bile kullanabilirsiniz.

    Benim tavsiyelerim bu sekilde olur. Ancak forumdaki üstatlarin tavsiyelerini de goz onunde bulundurmanizi oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giriş seviye Epson ların kontrast seviyeside giriş seviye. Yakın zamanda gördüğüm Benq F/P olarak 2-3.000 lerde daha iyi bir seçenek gibi. İmkan varsa yan yana izleyip karar verin bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -spawn-

    Dostlar selam. Ben de bir sistem kuruyorum. Aslında ev inşaatı bitmek üzere ve acele karar vermem gerekli. Pioneer 1223-s ve magnattan IW-810 ve IW-510C ankastre set aldım. Arkalara da magnat monitor supreme 202 koyacağım. Kutularını mobilyalarımızla aynı rengine boyatıyorum, bakalım inşallah güzel bi şeyler çıkar ortaya. Mutfak ve banyoya da magnat IW-610 koyuyorum. Gsa dan Orhan Bey yardımcı oldu sağolsun. Bu arada bugün aklıma samsung f8000 televizyona 5000tl vermek yerine projektör ve perde almak geldi(Zaten idare eder bir emektar lcd mevcut. Onu kullanırım tv izlerken:)). Ben alan dar derken bir baktım insanlar 2-3 metreden izliyor. Bizim salon 4.5mt genişliğinde. Oturma konumumu ve duvardaki nişi düşününce göz mesafesi 3.8-3.9mt civarı olacak. Galiba bu mesafeden hemen hemen 300cm'e yakın bir görüntü elde edebilirim. Sizce bu rahatsız eder mi. Sinema benzeri bir his alabilir miyim. Epsonun kablolu modellerinden düşünüyorum(Bu haftasonu karar vermeliyim. Yoksa duvarları delemem. Boyaya geçilecek.) Acaba hangisini önerirsiniz. Bu işlere girince bütçe çok zorlanıyor. Harcamalar ve limitler sürekli artıyor. Bu projektör ve perde işine 4000tl ayırabilirim. Çünkü yatak odasına idare eder bir tv almalıyım. Başka bir marka önerisi olursa f/p ona da memnun olurum. Gerçi herkes bu konuda epsonu beğeniyor. Altta nişin ölçüleri var. üst kısımda 210*40cm olan girintiyi ortalayarak perdeyi asacağım. yanlarda kalan 35cmlik kolonlarda ve alttaki 25cmlik duvarda hoparlörler kalacak. Ses geçiren perdeler varmış benim hoparlörler arkada kalacağı için böyle bir malzemem mi tercih etmeliyim. Bu arada motorlu olursa ne kadar yer kaplar tavanda. Tavana mı monte ediyoruz acaba. kartonpiyeri önünden perde boşluğu gibi çevireceğim. Çok suru sordum ama yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Bu arada bir de projeksiyon asansörü temin etmeliyim. Bu konuda yönlendirebileceğiniz bir adres var mı teşekkürler.
     astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

    @spawn, büyük panele yatırım yerine perde ve projeksiyona yatırım sinematik etki açısından çok daha fazla keyif verecektir. Forumdan bayucuz nickli arkadaş bir kaç gün önce 65 inç panel bütçesi ile benq w1070 + motorlu gri kontrast perde ve panasonic 55 inç panel aldı. W1070 projeksiyonu demo ettikten sonra panel boyutunu ufaltıp artan bütçe ile diğerlerini alabiliyorsun. w1070 + perdeyi 3000 tl ye alabilirsin. Görüntü performansı seni ziyadesiyle memnun edecektir. Aşağıdaki linki incele sana fikir verecektir ... Saygılarımla ...

    http://forum.donanimhaber.com/m_87002677/mpage_6/tm.htm




  • arkadaşlar değerli cevaplarınız için teşekkür ederim. ilk iş pazartesi yapılacak nişin ölçülerini değiştiriyorum. hoparlörleri olabildiğince kenarlara çekeceğim. televizyon almaktan daha mantıklı gelmeye başladı bu iş. benq de fiyat olarak gerçekten adamı çekiyor. bir de gri perde alsam herhalde harika olur. acaba benq ile 3.9 metre mesafeden. 120''lik perdeye görüntü alabilir miyim. teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 10 Mayıs 2014; 18:54:57 >
  • -spawn- kullanıcısına yanıt
    @spawn, projeksiyon ve perde tercihi film keyfi açısından doğru tercih. w1070 ise fiyat / performans canavarıdır. Cihaz 120 inç görüntüyü zoom u tamamen kapatığında 399 cm den veriri. bu mesafe lens ile perde yüzeyi arasındaki mesafe. Cihazın ve kabloların duvardan daha önde olacağı için zoom u açarak 120 inç veya daha büyük görüntü alabilirsin ...
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.