Şimdi Ara

Yeni Nesil Dizel Motorların Başına Gelebilir, Bilginiz Olsun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yeni nesil dizel araç kullananların başlarına 80.000- 100.000 km de gelebilecek bir problem olduğu için herkesin bilgisi olmasını istedim.

Aracımda son zamanlarda kalorifer açtığımda yakıt kokusu geliyordu, başka sorun olmadığı için pek ilgilenmemiştim. sileceklere için su doldururken pompadan yakıt sızdığını gördüm.

Tüm yeni nesil dizel araçlarda, yeni nesilden kastım, Common rail dizel denen araçlar ( cdti, crdi, hdi ... )
    bu araçlardaki pompa denilen parça eski sistem yakıt pompaları gibi yakıtı silindirlere dağıtma özelliği olan, yakıtın silindirlere sırasıyla gönderilmesini veya miktarını ayarlayan karmaşık bir pompa değil.
    tek görevi yakıtı sürekli basınç altında tutmak. 1600- 2000 bar gibi gerçekten insan ufkunu zorlayan bir basınç elde ediyorlar. motor üzerinde yakıtın pistonlara dağıldığı boru direk bu pompaya bağlı. yumruk kadar bir parça.

sorduğum çoğu usta bana mazotun, pompanın hemen girişindeki oilringlerden kaçtığını, onları değişip sıkarsak düzeleceğini söyledi.
    Fakat yakıt bu dışarıdaki oilringlerden değil, pompa içerisindeki 20 kadar conta ve oilringin aşınması yüzünden sızıyormuş. Pompalar genelde tüm araçlarda aynı ve bosch marka. bunun bosch marka küçük bir poşet içerisinde conta seti bulunmakta.
    pompa araçtan sökülüp dağıtılıyor, ve tüm contaları yenileriyle değiştiriliyor.
    dizellerde yakıt pompası denince insan bir korkar düşünür ama, dediğim gibi bu pompalar eski, dizel motorun beyni niteliğindeki karmaşık mekanizmalardan değil, gayet basit bir yapısı var.

bu problemi önce fark etmenin şöyle bir faydası var, hem yolda kalmıyorsunuz, hem de o parçalanan contaların diğer aksamın içerisine gidip onları bozmasını yani enjektörlere zarar vermesini önlemiş oluyorsunuz.

işçilikle birlikte 120 TL gibi bir masrafı var.

gittiğimde aynı sorunla gelenleri, bu sorunu geç fark edenleri, onlara çıkan ekstra faturaları gördüm ve herkesin bu konuda bilinçli olmasını istedim. yaklaşık km aralığıda 80.000-100.000 kmler. tüm yeni nesil dizel kullananların bilgisine.

• Bilgiler için teşekkür ederim, Geçmiş olsun erken farketmeniz iyi olmuş.
  • konuyla alakasız ama aklıma geldi bu cmonrail enjektörlerle adam öldürebiliriz sanırım 1600 bar kafaya nişan alsak kesin deler geçer
  • yakıt pompalarını test ettikleri cihazların çevresinde kurşun geçirmez cam kullanıyorlar. tahminin doğru yani :)

quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

konuyla alakasız ama aklıma geldi bu cmonrail enjektörlerle adam öldürebiliriz sanırım 1600 bar kafaya nişan alsak kesin deler geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 18 Ocak 2011; 23:12:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.