Şimdi Ara

Honda'dan 1.6 Turbo Motor CR-Z Modeline

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Honda'dan 1.6 Turbo Motor CR-Z Modeline

Honda'dan 1.6 Turbo Motor CR-Z Modeline

Ateşli bir hatchback olarak görünen Honda CR-Z modeli hybrit bir model olması nedeniyle 122HP gücüyle görünümünden beklenen performansa sahip değildi. CR-Z Hybrit modelinin Honda'nın beklediği satış miktarlarına ulaşamamasının Honda'nın bir an önce bu modele turbo şarjlı bir motor seçeneği koyma sürecini hızlandırdığı konuşuluyor. Hatta 1.6 turbo motora sahip CR-Z'nin bu yıl ki Tokyo Fuarında ortaya çıkması bekleniyor.
    Gelelim 1.6 turbo motorun gücüne. 1.6 Turbo motorun 160HP ve 200HP olmak üzere iki farklı güç seçeneğine sahip olacak.

Küçük hacimli turbo motorun bu güç düzeyinde CR-Z satışlarına katkısının büyük olacağını düşünmek zor değil. Honda 2012'de yenilenecek Civic satışlarında nasıl bir beklenti içinde bilmiyorum ama 1.6T 160HP ve 200HP seçenekleri Civic modelinde olursa Civic satışları hiç beklemedikleri düzeye çıkabilir.

• Türkiyeye gelecek mi acaba?
  • Honda'nın zamanında 1.6lt 160hp güç üreten motoru vardı; üstelik atmosferik! O motora sonra ne oldu bilmiyorum.
  • Üretilecek modelin resimde ki gibi olmayacağı kesin zaten bu modifiyeli hali.Tasarım olarak Scirocco kadar iyi değil ama 1.6 turbo motor iyi haber.
  • Tasarımı modifiyesiz bile olsa şirokkodan daha iyi bence; çamurluk üstünden giden kaput çizgisi bile ayrı bir hava katmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: playumb

Üretilecek modelin resimde ki gibi olmayacağı kesin zaten bu modifiyeli hali.Tasarım olarak Scirocco kadar iyi değil ama 1.6 turbo motor iyi haber.

Fotoğraftaki araç Mugen tarafından modifiye edilmiş. Sadece görünüm ve performans tezatı için habere eklenmiş.
    Şu görünüme 200HP ancak yakışır.
  • Fotoğrafı bile isnanın kanını hızlandırıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda cr-v 1.6 i-dtec
    12 yıl önce açıldı
    RENAULT CLİO 4 0.9 MOTOR TAVSİYE
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tasarımı harika. 1.6 motorlar da gelince can yakar...
  • CR-Z bildiğim kadarıyla Türkiye'ye gelmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Honda'nın zamanında 1.6lt 160hp güç üreten motoru vardı; üstelik atmosferik! O motora sonra ne oldu bilmiyorum.

Günümüzün emisyon kuralları nedeniyle yeniden öyle bir motor görmemiz imkansız gibi güncel type-r bile ileriki dönemlerde Avrupa da satılmayacak. Honda isteyerek ya da istemeyerek turbo motor modasına uyacak gibi.
  • quote:

Honda'nın zamanında 1.6lt 160hp güç üreten motoru vardı; üstelik atmosferik! O motora sonra ne oldu bilmiyorum.

konuyu acan arkadasın yazdıgı 1.6 turbo 160 hp ve 200hp motor seceneklerı vermıs turbolu diye ama benım duyumlarım ve yabancı forumlarda okudugum kadarıyla honda eskı 1.6 160 hplık vti motorlarını gelıstırıp sunacagı yönünde bunuda 1.6 180 hp atmosferik motor olarak planlıyolarmıs
    galiba ama tabıkı buda yabancı forumlarda yazılanlar genel yaygın haber bu vti'in gelısmıs bır sekılde geri gelecegi.benim dusuncemde aynı kanıda
    honda yaparsa en iyisini ve en saglamını yapar zaman göstercek basit bir motorla gelmiyecegi kesin honda 2012 de cok can yakacak. bmw merso alamadıgım sürece hondadan baska arabaya binmem ne olursa olsun hondanın keyfi bambaska japonlar yaparsa en iyisini yapar :))

• Honda bu saatten sonra atmosferiğe devam ederse büyük düşüşler yaşar.
    İnsanlar artık her devirde ayağının altında güç istiyor. Redline yap güç gelsin devri kapandı.
  • aracı burda gördüm. okulun önüne çekmişti artisin teki. görünüm olarak ŞAHANE. rx-8i andırıyor önden ama ben çok çok beğendim aracı.

fiyatları için:

http://www.honda.pt/#/auto/modelos/versoes/741

fotolar için:

http://www.honda.pt/#/auto/modelos/showroom/741

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patch -- 18 Ocak 2011; 0:04:00 >

• quote:

Honda'nın Type'R ile piyasaya sürdüğü 1.6 185hp gücünde bir motoruda vardı aynı zamanda.Fakat günümüzde yüksek devir olmadan atmosferik düşük hacimli motorlardan yüksek güç alabilmek hemde bunu emisyonları karşılayarak ve yakıt tüketimini gözeterek yapmak imkansız.Aşırı besleme desteği şart artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

CR-Z bildiğim kadarıyla Türkiye'ye gelmeyecek.

CR-Z gelmesede Honda'nın 160-200HP arası gücünde 1.6T motorla uğraşıyor olması Civic için heyecanlandırıyor.
    Türkiye'de hibrit Civic satışları malum hibrit coupe için hiç düşünmemiş bile olabilirler ama 1.6T Coupe modeli olursa Honda Türkiye neden getirmesin?
    Scirocco, Astra GTC Coupe, Peugeot RCZ, Hyundai Veloster...
    Pazar büyüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

CR-Z bildiğim kadarıyla Türkiye'ye gelmeyecek.

CR-Z gelmesede Honda'nın 160-200HP arası gücünde 1.6T motorla uğraşıyor olması Civic için heyecanlandırıyor.
    Türkiye'de hibrit Civic satışları malum hibrit coupe için hiç düşünmemiş bile olabilirler ama 1.6T Coupe modeli olursa Honda Türkiye neden getirmesin?
    Scirocco, Astra GTC Coupe, Peugeot RCZ, Hyundai Veloster...
    Pazar büyüyor...

Bu motorun gelmesini isteyenlerdenim ben de umarım gelir.Özellikle 1.6 200'lük versiyonunun değerlerini merak ediyorum.

Ayrıca Honda Türkiye'nin en acilinden bu CR-Z'yi getirip Scirocco'ya,Astra-Megané Coupé'a rakip olarak sürmesi gerekir.İş te yapar hani.Yığınla VTI,Type-R kullanıcısı var;illa ki bu araç gelirse öncelikli seçenekleri bu olur.

• herkesin hondadan ve honda turkiyeden beklentileri cok yuksek umarım bu forumları okuyolardır cunku su an civicimin avrupada 2.0 150 hp lık motorla satılması benı fazlasıyla uzuyor bunun ıcın honda turkıyeyı cok yordum ama artık honda gerekenı fazlasıyla yapmalı :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

herkesin hondadan ve honda turkiyeden beklentileri cok yuksek umarım bu forumları okuyolardır cunku su an civicimin avrupada 2.0 150 hp lık motorla satılması benı fazlasıyla uzuyor bunun ıcın honda turkıyeyı cok yordum ama artık honda gerekenı fazlasıyla yapmalı :))

Civicin 2.0 225hp motorla da satılıyor, araştırma yapalım biraz

Haber ile ilgili;

Atmosferik motorun tarih olmasıyla beraber benim de Honda'ya olan saygım azaldı. Tabiki benim için yeri ayrıdır ancak şimdi imkanım olsa fn2 type-r alıp garajıma çekerim atmosferik motorun verdiği zevk bir turbo motorda yoktur. Umarım en az lag ve 8000 üstü bir devir sunar motorları, klasik turbolu motorlar gibi olucaksa defterden silerim hondayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

herkesin hondadan ve honda turkiyeden beklentileri cok yuksek umarım bu forumları okuyolardır cunku su an civicimin avrupada 2.0 150 hp lık motorla satılması benı fazlasıyla uzuyor bunun ıcın honda turkıyeyı cok yordum ama artık honda gerekenı fazlasıyla yapmalı :))

civic'in hiçbir modelinde öyle bir motor yok avrupada. o motorlar sadece accordlarda var. bu arada lagend'ı hiç bir ülkeninkinde göremedim. ne oldu o araca?
  • 1.6 200 beygir mükemmele yakın bi araç tasarımı fiyatıda fazla uçuk olmazsa bu araç türkiyeyi karıştırır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.