Şimdi Ara

EPOX 9NPA+ultra'daki SORUN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bayramdan önce Yazıcıoğlu'nda bir yerde şu özelliklere sahip makine toplattım.
    Anakart: Epox 9NPA+ultra nforce4
    İşlemci : Athlon64 bit 3000 venice 939socket
    Ram : 2x512 MB DDR400 PC3200 Kingston ram
    HArddisk: 160 GB Seagate NCQ SATA2
    Ekrankartı: 256 MB Sapphire Ati Radeon x550
    LG dvdwriter, floppy, ve foxconn TH230 400 watt kasa
    ----------------------------------------------------------------
    Sistemi kurdum, baktım ses gelmiyordu, kasayı açtım, anakarttaki ses çıkışıyla ilgili yere (5-6) ve (9-10) pinlere jumper kapağı koydum kasanın önüneki ses çıkışlarını iptal ettim ve ses olayı düzeldi. Sistem güzel çalışıyor ama sorunları var.
    Ne zaman yeni bir cihaz taksam (USB flash bellek, web cam, digital foto makinesi, eski PCI 56K'lık modem vs.) xp'yi yeniden başlatınca xp açılmıyor. Donup kalıyor. Yükleme çubuğu 13-14 defa saydıktan sonra donup kalıyor,(normalde 3-5 defa sayıp xpyi açması lazım) reset atmak zorunda kalıyorum. Normal kipte aç dediğimde açmıyor donup kalıyor. Bu seferde güvenli kipte açıp, tekrar kapatıp ancak normal modda açabiliyorum. ingilizce xp pro kurdum formatladım başka bir xp kurdum SP2 entegreli, olmadı yine format bu sefer orijinalden kopya türkçe sp2'li xp pro kurdum sorun aynı. XP açıkken makine çok iyi, canavar gibi. Epoxun cd'sindeki nforce4 uygulamalarını da kurdum, sorun düzelmedi. BIOS versiyonu 4 Agustos 2005'te güncellenmiş. Bir de dikkatimi çeken birşey var. Anakartta, kasa ve arkaya giden USB ve 1394 firewire konektörlerine kablolar bağlanırken hepsinin GROUND pinleri açıkta kalmış, ilgili pine takılmamış. Ben de ground (toprak) pinlerine elimi sürmedim herhalde usulü öyledir diye, bununla bir ilgisi olabilir mi?

    Anakarttaki power girişi 24pinli. Kasadan gelen güç kablosu 20 pinli. Aldığım yer bunun hiçbir problem çıkarmayacağını özellikle söyledi. Sistemleri hep böyle toplamışlar. Normalde yeni bir cihaz takmazsam makine çok hızlı ve çok güzel çalışıyor. Ama takarsam bir sonraki seferde windows açılmıyor donup kalıyor. Sorun donanımsal mı? RAM mi bozuk? Anakartta mı bir sorun var? Yoksa başka birşey mi var? Yakında TV kartı alacam, bu yüzden korkuyorum almaya. Mesela kasanın önündeki usb portuna takıp zar zor da olsa tanıtılan bir usb flash bellek daha sonra aynı yere takılınca sorun çıkarmıyor ama başka bir porta mesela kasanın arkasındaki anakarta bağlı usb portuna takınca yeni donanım bulundu diyor kuruyor, makineyi yeniden başlat diyor başlatıyorum yine aynı sorun xp açılmıyor donup kalıyor. reset atıyorum normal başlat dersem kesinlikle başlamıyor donup kalıyor. Güvenli kipte başlat deyince başlıyor sonra kapatıp tekrar açınca normal modda başlıyor ve cihazlar sorunsuz çalışıyor.
    Bir keresinde makine açıldı msn otomatik nete bağlandı 10-15 saniye sonra arkada mavi bir ekran çıkıp kendini restart etti. Tekrar açıldı yine restart etti. Modemi kapattım, açılınca hemen epoxun firewall'unu kapattım restart etmedi ama şu hatayı verdi:

    sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı
    BCCode : 100000d1 BCP1 : A7289536 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000001 BCP4 : A40258D4 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1
    Bu hata ve bu durum daha sonra olmadı.

    Epox anakartın üzerindeki led'de genelde FF bazen 32 bazen de 33 yazıyor. Bunlar hata veya durum kodları. Bunların anlamlarını anakartın kitapçığında bulamadım, başka kodlar yazıyor. Sanırım sağlıklı çalışırken FF yazıyor. Sistem ve CPU sıcaklığı 33°C yi geçmiyor. Sistem güzel ama bu sorunlar da olmasa çok iyi olacak.

    Şimdi ne yapmalıyım?
    Aldığım yere mi götüreyim, yoksa epoxtr.com adresindeki desteğe mi bildireyim?
    Cevaplarınızı bekliyorum...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.