Şimdi Ara

Thecus N4100 ; Terabyte depolama sunabilen SATA destekli, NAS çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gün geçtikçe dijital ortamda saklanan bilgi kat ve kat artmakta. Yazışmalar, ses kayıtları, video kayıtları veya oyunlar gibi bir çok dijital bilgi, bu gün saklamak zorunda olduklarımız arasındalar. Bu bilgiler eğer bir ağ ortamında birden fazla kişinin ortak kullanımına açık ise verinin saklanması sorununa birde paylaştırılması eklenecektir.

    Büyük bilgi yığınlarının ev ortamında veya ofislerde ortak kullanılmasını sağlamanın en iyi yolu NAS ( Network Attached Storage) ağa bağlı depolama çözümleri olmakta. Ağa bağlı olan bütün cihazların her zaman ulaşımına izin veren bu sistemler hem az yer kaplamaktalar hem de bir bilgisayara nazaran daha az güç tüketmekteler.

    Thecus N4100, son zamanlarda uygun fiyatlı NAS çözümlerinde sıklıkla kullanılan SATA diskler kullananan ve kullanıcılara 400GB'a kadar 4 disk bağlayarak 1.6 Terabyte'lık (Raid 0) bir kapasite oluşturma imkanı veren bir ağa bağlı depolama alanı çözümü.

    Thecus N4100, barebone tipi bir kasaya sahip ufak ve güzel görünüşlü bir cihaz. Intel IOP merkezi işlemci içeren ürün, gigabit Intel 82541 ağ kartı ve 4 diske kadar destekli Intel SATA kontrolcüsü barındırıyor. 256MB belleği ve 16MB flash hafızası bulunan N4100, kullanıcılara HTML tabanlı arayüzü ile kolay kullanım imkanı vermekte. Ürünün üzerinden bulunan ek genişleme yuvası sayesinde istenirse, sisteme ek gigabit ağ kartı veya 802.11b/g destekli kablosuz ağ kartı takmak mümkün.

    Çekmece sistemine sahip olan N4100'de disklerin sistemle bağlantısı için kablolara ihtiyaç duyulmamakta. Anahtar sistemi ile ürüne kitlenebilen diskler, cihaza kızak ile itilerek kolayca montajlanabiliyorlar. Soğutma olarak 8cm lik fan kullanan N4100, tamamen sessiz sayılmasada ofis ve ev ortamında rahatsızlık verecek kadar gürültü çıkarmamakta.

    Raid 0, 1, 5 ve JBOD modlarında disk kombinasyonlarına izin veren ürün, Raid 0 ile en yüksek kapasite ve en yüksek performansı sunarken, Raid 5 modunda disklerden birini yedekleme ve güvenlik amaçlı ayırarak performans ve güvenliği bir arada sunmakta. Raid 0 da disklerden biri bozulduğundan bütün veri kaybedilirken, Raid 5 modunda disklerden biri bozulduğunda iş aksamadan sistem çalışmaya devam edebilmekte ve bilgi kaybı yaşanmamakta.

    Ürünün en güzel özelliklerinden biri de Active Directory servislerine destek vermesi ve kullanıcılara yetki ve erişim izinleri vererek klasörlerin şifrelenebilmeleri. Bu servisler ile belli klasörlere sadece yetkisi olan kişilerin girmesi ve ya istenirse bu tip özel klasörleri sadece yetkisi olanların görüp tıklayabilmeleri sağlanabiliyor.

    Bir çok güzel özelliği, küçük kasasında barındıran N4100, yurtdışında 1000$ civarı bir fiyat etiketi ile satılmakta. Orta ölçekli ofislerde veya medya depolama aracı olarak evlerde kullanılabilecke ürünle birlikte disk verilmemekte.


    Sayfanın Linki : http://www.thecus.com/products01.asp?RID=35&ID=35&WebID=1








  • büyük bir olay gerçekten Terabyte veri saklama gerçekten güzel olacak.
  • Bu ürünün satıldığı yeri bilen varmıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.