Şimdi Ara

Android destekli akıllı telefonların yarısından fazlasında ''Froyo'' sürümü kullanılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • HTC, Samsung, Motorola, Sony Ericsson, LG Mobile, Gigabyte, Asus, Huawei, Acer ve Dell gibi pek çok üretici tarafından tercih edilen ve gün geçtikçe popülerliğini arttıran Google'ın mobil işletim sistemi Android ile ilgili yapılan analize göre telefonların %4.7'si 1.5 ''Cupcake'', %7.9'u 1.6 ''Donut'', %35.2'si ''Eclair'', %51.8'i ''Froyo'' ve %0.4'ü ''Gingerbread'' sürümünü kullanıyor.


    Gingerbread'in ilerleyen günlerde sahip olduğu payı yavaş yavaş arttırması beklenirken, 1.5 sürümünün bir önceki aya göre %6.3'ten %4.7'ye, 1.6 sürümünün de aynı şekilde %10.6'dan %7.9'a düşüş göstermesi dikkatlerden kaçmıyor. İstatistiki sonuçların iki hafta boyunca süren araştırma sonucu elde edilen verilerden oluştuğunu ve veri toplamanın 4 ocak tarihi itibariyle sona erdiğini ekleyelim.









  • Android 2.3 çıkmış ama Froyo ancak Android pazarının yarısına daha yeni ulaşmış.
    Android'den cacık olmaz.
  • android cok işlemci tüketiyormuş sözde vede diyerki şeyler windows photne daha iyiymiş denemek lazım aslında
  • vay be! herkes 1.6 dan terfi edecek biz dstl1 sahipleri olarak o kırmızı dilimi ilelebet koruyacağız ... :@
  • üşenmesem i5700 spicam ile froyoya terfii edeceğim ama rahatim iyi 1,6 ile.
  • 2.3 çıktı mı ki? Nasıl güncelleniyor ki telefonun işletim sistemini nasıl güncelliyoruz ki?
  • arkadaşlar bırsey soracam androidin hangi sürümünden sonra google bütün arayüzleri standart haline getirecekti bilgilendirebilecek bir arkadaş varmı ?
  • Android güncelleme aralığı yaklaşık 6 ay. Son 1 sene içinde kaç adet Android cihaz satıldı?
    Söyliyelim Android cihaz pazar payı son 12 ayda neredeyse %800 oranında genişledi.


    Android sanki tek bir cihaza çıkmış gibi düşünmüş bir arkadaş heralde. Piyasada çeşitle cihaz var. Ucuzundan pahalısına...
    500TL ye yüksek segment özelliklerinde bir cihaz henüz yok çünkü her cihaz 2.3 ü kaldıracak diye bir olay yok. Güncelleme almamış tonla cihaz var. Zaten işin bu kısmı doğal olarak bu nedenlerden dolayı sıkıntılı. Yüklersin resmi olmayan 2.3 ROM unu çatır çatır kullanırsın ben bu anlattıklarım ile işin bu kısmına hiç girmiyorum bile.
    Bu kavramı düşünemeyecek kadar aciz durumda olanlar olduğu için ben bilgilendirme olsun diye yazayım dedim.
    Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Benimde iğneleme yaptığım oldu ama kalkıpta bu kadar boş konuşmadım.
    Yarış yapıyor bazıları resmen seninki "tü kaka" benimki süper diye. Kim kızdırdıysa bu adamları Androidden cacık olmaz diyecek kadar hastalanmışlar demek ki.




  • @1337

    İyi güzel soyluyorsun da boş soyluyorsun. Ben son kullaniciyim. Yok bir sürü cihaz varmış da yok %800 pazar payını artırmış da yok bilmem ne!

    İyi de Banane!! Bunlar Google'ın problemi! Kullanıcının değil. Kullanıcı her iyileştirmeye her güncellemeye anında ulaşmak ister. Bunda haklıdır da. Siz kimin tarafindasiniz? Google'ın mı? Yoksa kullanıcının mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim tahminim esas Android'i 3.0 versiyondan sonra görmeye başlıcaz.
  • Cacık meselesinde %800 artması gerçekten birşey ifade etmiyor olsa da "Kullanıcı her iyileştirmeye her güncellemeye anında ulaşmak ister." sözünün cevabı ise kullanıcı değiştirilmiş arayüz bulunan telefonu almasa (gerçi ülkemizde başka seçenek yok) tüm güncellemeri anında alabilir... Örnek: Google(Samsung) Nexus S

    Ve unutmamak gerekir ki dünyanın bir numaralı yazılım devi google. yakında akla gelebilecek bir çok elektronik cihazda (uydu alıcısı, tv, klima, buzdolabı, kondisyon bisikleti v.s.) android veya google yazılımı uyumu olacaktır, zaten çalışmalarına da başlamış bazılarında da ürünler ortaya çıkmakta...

    yani kısa ve öz bir ifadeyle "gelecek google kabul eder" :P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.