Şimdi Ara

Toyota Avensis 1.6 vs Skoda Superb 1.4 TSI Test Verileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aylık bir otomobil dergisinin test yıllığı CD sindeki karşılaştırmalardan birini paylaşmak istedim. Hemen hemen her alanda Superb Avensis'ten açık ara üstün.Bu aracı almayı düşünen arkadaşlara ciddi anlamda yardımcı olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MitsubishiLancer -- 12 Ocak 2011; 22:47:09 >

• bu sınıfın benzinli bazında en mantıklı araçları ama uygun fiyatı ve motoru ile avensis bence önde. Süperbin de iç mekanının hakkını yememek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

bu sınıfın benzinli bazında en mantıklı araçları ama uygun fiyatı ve motoru ile avensis bence önde. Süperbin de iç mekanının hakkını yememek lazım.

Motorunun ne özelliği var ki?Üstelik performansda Superb daha ağır ve güçsüz olmasına rağmen daha hızlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: playumb

quote:

bu sınıfın benzinli bazında en mantıklı araçları ama uygun fiyatı ve motoru ile avensis bence önde. Süperbin de iç mekanının hakkını yememek lazım.

Motorunun ne özelliği var ki?Üstelik performansda Superb daha ağır ve güçsüz olmasına rağmen daha hızlı.

yakıt tüketimi ve masraf çıkarma ihtimali daha az. Bunlar yeterli herhalde. performans önemli bir kriter olmasa gerek.
  • quote:

quote:

quote:

yakıt tüketimi ve masraf çıkarma ihtimali daha az. Bunlar yeterli herhalde. performans önemli bir kriter olmasa gerek.

Bence yanlış düşünüyorsun,Avensis ile o ortalamayı tutturman baya bi zor olacaktır.Arabanın biraz gidebilmesi için sürekli üst devirlerde olman gerecek ki bu da fazla yakıt tüketimi anlamına gelir.Heralde Superb den daha fazla yakar gibi.Performans da bal-kaymak.

• Aralarında 60kg fark var sadece.

Avensis daha az yakıt tüketirken performans olarak nerdeyse aynılar hatta 0-130km hızlanmaları aynı.

Ara hızlanmalarda doğal olarak avensis daha yavaş atmosferik motorun etkisiyle.

Şöylede birşey varki 60km hızda sollamaya çıkan kimse 4.vitesde çıkmaz herhalde 3'e atılır hatta 2'ye dahi atılabilir.O yüzden ara hızlanmalarda turbo motorla atmosferik motoru karşılaştırmak çok mantıklı gelmiyor bana.

Avensis'in yerden yere vurulan motoru bence gayet güzel.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bence yanlış düşünüyorsun,Avensis ile o ortalamayı tutturman baya bi zor olacaktır.Arabanın biraz gidebilmesi için sürekli üst devirlerde olman gerecek ki bu da fazla yakıt tüketimi anlamına gelir.Heralde Superb den daha fazla yakar gibi.Performans da bal-kaymak.

yukarıdaki karşılaştırmada test tüketimlerine bakarsanız dediğinizin doğru olmadığını görürsünüz. test tüketimlerinde de makx tüketimde de avensis daha az yakıt tüketmiş. Özellikle şehiriçi avensis en az 1 litre az yakar bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL?
    8 yıl önce açıldı
    SUPERB VS PASSAT / 1.6 TDI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acik ara ustunluk falan yok ortada. Hem daha az yakan hem daha guclu olan hemde bunu atmosferik motorla yapan avensis. Donanimlar arasindaki farki bilmememle beraber ucuzda olan avensis. Birde bu gozle bakmak lazim karsilastirmaya.
  • turbo faktörü gene devrede superb daha başarılı hızlanmada
    yanlız bir şey dikkati çekti esneklik değerleri çok kötü avensisin 80 den 120 ye çıkmak yarım dakika sürüyor nerdeyse 6 viteste
  • Valvematic motorun özelliği zaten sadece yüksek devirlerde güç üretebilmesi.Yalnız 0-130 süreleri eşit bu 2 aracın.Bence 0-160 ta felan avensis daha önde olur.Tamamen güç farkında kaynaklanıyor.Tabi birazda atmosferik motor olmasından ötürü
  • benim tercihim superb olurdu ancak avensis atmosferik motoru ile de hiç te fena değil.turbo bir motor ile atmosferik bir motoru karşılaştırmak ne kadar mantıklı olur siz karar verin
  • Avensis konusuna girip inceldiğimde performansın çok kötü olduğu aracın gitmesi için üst devirlerden düşmemesi gerektiği bazen vites değişimi için 4.500 devirlere kadar çıkıldığından ve yakıt tüketiminin fabrika verilerinin çok çok üzerinde olduğundan bahsedilmiş.

Performans konusunu bi kenara bırakırsak,

testi yapılan her iki modelin fiyatına göre sunduğu donanımları nasıl,

Skoda superb için bi kaç gün önce aldığım elegance donanımına aşağıdaki ek donanımlarla 59.000 tl fiyat verdiler,

elektrikli, hafızalı, bel destekli sürücü ve ön yolcu koltuğu

Isıtmalı sürücü , ön yolcu ve arka koltuklar.

metalik bordo renk.

bluetooth ile telefon bağlama

Bolero ses sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_eylül -- 13 Ocak 2011; 10:55:11 >
  • Avensis in boş ağırlık 1410 sanırım.

57.000 lik superb ile avensis donanım arasında pek fark yok.

Ama superb nin içi hiç bi şeye değişilmez bunu bi 2011 avensis sahibi olarak yazıyorum.

Tüp takılabilseydi kesinlikle superb alacaktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Avensis in boş ağırlık 1410 sanırım.

57.000 lik superb ile avensis donanım arasında pek fark yok.

Ama superb nin içi hiç bi şeye değişilmez bunu bi 2011 avensis sahibi olarak yazıyorum.

Tüp takılabilseydi kesinlikle superb alacaktım.

Bence de Avensis'in en büyük avantajı bu :LPG ye uygun. Bu ülkede gerisi hikaye. Özellikle de 3-5 sene sonra...
  • Toyotanın bütün benzinli araçları üst devirlerde kendini gösteriyor
  • İkinci elde Toyota'nın açık ara önde olacağını düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer

Aylık bir otomobil dergisinin test yıllığı CD sindeki karşılaştırmalardan birini paylaşmak istedim. Hemen hemen her alanda Superb Avensis'ten açık ara üstün.Bu aracı almayı düşünen arkadaşlara ciddi anlamda yardımcı olacağını düşünüyorum.

Superb ve Avensis tercihlerim arasındaydı. Superb'in özellikle iç mekanı genişlik ve konfor açısından üst düzeydeydi. Ancak fiyat/performans olarak benim açımdan en ideal olan Avensis'i tercih ettim.

Şunları ilave etmeliyim:
    Avensis'in sürücü hariç ağırlığı 1365 değil; 1405 kg dır.
    Testte Avensis'in yakıtı daha verimli kullandığı görülüyor.
    Avensis'in fren mesafesinin gerçekçi olduğunu sanmıyorum. Otohaber dergisinin 2009 test yıllığında 36,70 metre ölçülmüştü.
    İki araç arasındaki fiyat, bakım ve ikinci el değerleri de ortada.
    Avensis alt devirlerde (0-3000 devir) cansız. 4000 devirden sonra performans gösteriyor.

• Fren mesafesi farkı tamamen testin yapıldığı asfaltın kalitesiyle alakalı.Lastiklerde bu farkta rol oynamış olabilir.Sanırım LPG uyumluluğundan ötürü ben de Avensis i seçerdim.Bugünkü son zamdan sonra iyice netleşti bu durum.
  • Bence bu vw nin ürettiği hiçbir araç fabrika versine yakın yakıt tüketmiyor.Gerek forum sitelerinde tsı motor kullanıcılarının şikayetlerine gerekse bu türden test verilerine bakıldığında tsı motorlar hiç de öyle fabrika verilerindeki gibi az yakıt tüketimine sahip değiller.Tabi ki kullanımdan kulanıma fark olacaktır.Ama yine de bu kadar fark diğer birçok markada olmuyor.Örneğin 122 hp lik tsı motrun yakıt tüketimi şehiriçi 8.0 litre yazıyor.Ama kullanıcıları 10-11 lt yaktıklarını söylüyorlar.Bence bu sahtekar almanlar sırf araçları satılsın sırf en iyisi kendileri olma istekleri yüzünden bu tüketim değerlerini aldatmacalı yazıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 13 Ocak 2011; 17:53:11 >
  • Lastikleri değiştirip tekrar test yapsınlar objektif bir sonuç ortaya çıksın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.