'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 29820 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
Arkadaşlar olay çok basit.Sırayla anlatıcam herkes yapacak inşallah.Öncelikle aşşağıdaki linkten (MS nin sitesi) Windows 7 USB DVD Download Tool isimli minik programı indirin.Program çok küçük 1 mb civarı ve ücretsizdir.
Daha sonra (elinizde bulunduğunu varsayıyorum) ISO uzantılı Win7 (32bit-64bit) dosyamız için UltraISO veya herhangi bir imaj alma programını yüklüyoruz.Ben kolaylık olsun diye UltraISO koyuyorum buraya.İndirdikten sonra yükleyin.Küreğini felan siz halledersiniz.
Kısaca bunu yapabilmek için elimizde 2 program ve 1 win7 iso dosyası olması yeterlidir.
Şimdi sırasıyla dediklerimi yapınız.
1-En az 4gb boyutunda (ben 8gb kullandım) bir flash diski formatlayıp pc ye takalım.
2-Daha sonra Win7 USB programımızı açalım ve Browse diyelim.
3-Win7 iso dosyamızı programa gösterelim ve seçelim.
4-Burda "USB Device" diyen kısma tıklayalım.Zaten kendisi otomatik olarak bulacaktır USB'yi.
5-Burda "Begin Copying" diyen kısma tıklayıp beklemeye başlayalım.
6- Ve sonunda böyle olması lazım.
7- Burasıda flash diskin görünümü.
Son olarak biostan boot menüsünden "USBHDD" yazan kısmı seçip kaydedip çıkıyoruz ve kurulum başlıyor İLK RESTARTDAN SONRA TEKRAR BOOT OLARAK HDD SEÇİNİZ.
Paylaş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666 -- 16 Şubat 2012; 13:21:02 >
dostum çok kaliteli anlatmışsın ama ben bu format konularına pek vakıf değilim o yüzden soruyorum
eğerki win 7 setup dosyasını direkt usb'ye atıp, bilgisayarı boot edip masaüstüne geldikten sonra usbdeki setup'la kurabilir miyim win7'yi? (varolan işletim sisteminin yerine) yoksa illa bootable olması mı lazım usb diskin?
+ kurduktan sonra bios'ta herhangi bi değişiklik yapmak gerekir mi 'advanced bios settings'ten? usb'yi tanıması için
+ bu programı xp için de kullanabilir miyiz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Say Goodbye -- 11 Ocak 2011; 15:39:41 >
dostum çok kaliteli anlatmışsın ama ben bu format konularına pek vakıf değilim o yüzden soruyorum
eğerki win 7 setup dosyasını direkt usb'ye atıp, bilgisayarı boot edip masaüstüne geldikten sonra usbdeki setup'la kurabilir miyim win7'yi? (varolan işletim sisteminin yerine) yoksa illa bootable olması mı lazım usb diskin?
+
bu programı xp için de kullanabilir miyiz?
Teşekkürler.Eğer masaüstünden kurcaksanız ki ben tavsiye etmem,direk setup dosyasına tıklayıp kurabilirsiniz.Ama üzerine kurmuş olursunuz.En güzeli boot edilebilir bir araçla kurmak.
Edit: XP içinde denemedim ama olur herhalde.Denemek lazım.Herhangi bir zararı olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666 -- 11 Ocak 2011; 15:51:37 >
Bu gün bir arkadaşıma bu yöntemi kullanarak format attım gerçekten çok hızlı kurulum gerçekleşiyor. ISO dosyaları hazırsa ultraISO programınada ihtiyacımız olmuyor. Windows 7 DVD niz varsa ve bu yöntemle yükleme yapmak istiyorsanız UltraISO programıyla ISO dosyasını oluşturmak gerekebilir. Yalnız ben yüklerken şöyle bir şey oldu. Formatlayıp yükleme bölümüne geçtikten sonra tüm yüklemeler bittikten sonra bilgisayar resetliyor hiçbir şeye basmazsak veya biosa girip boot ayarını tekrar HDD olarak ayarlamazsak tekrar yüklemeye geçiyor.
Bu gün bir arkadaşıma bu yöntemi kullanarak format attım gerçekten çok hızlı kurulum gerçekleşiyor. ISO dosyaları hazırsa ultraISO programınada ihtiyacımız olmuyor. Windows 7 DVD niz varsa ve bu yöntemle yükleme yapmak istiyorsanız UltraISO programıyla ISO dosyasını oluşturmak gerekebilir. Yalnız ben yüklerken şöyle bir şey oldu. Formatlayıp yükleme bölümüne geçtikten sonra tüm yüklemeler bittikten sonra bilgisayar resetliyor hiçbir şeye basmazsak veya biosa girip boot ayarını tekrar HDD olarak ayarlamazsak tekrar yüklemeye geçiyor.
Evet aynısı bende de olmuştu yazmayı unutmuşum teşekkürler hatırlatma için.İlk resetten sonra biosa girip boot ayarını tekrar HDD yapmak gerekiyor.ISO dosyası hazır olanlar için ultraiso programına gerek yok
Güzel anlatım olmuş eline sağlık Favorilerime ekledim hemen Artık dvd derdinden kurtuldum, yok yavaş yazdırayım yok dvd çizilmesin muhabbeti olmadan rahatça kurulum yapmak için süper
Çok faydalı bir konu tebrik ve teşekkür ederim... Allah (C.C.) razı olsun.
+Rep
Ey iman edenler Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah'ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah'dan sakının.Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
arkadaşım çok güzel bi paylaşım olmuş ellerine sağlık;) yalnız ben bişe sormak istiyorum bu işlemleri tamamladıktan sonra usb belleğimizin içine herhangi bir program yükleyebilecekmiyiz yani setup dosyaları falan ??? yardımcı olurmusun tşkler.
arkadaşım çok güzel bi paylaşım olmuş ellerine sağlık;) yalnız ben bişe sormak istiyorum bu işlemleri tamamladıktan sonra usb belleğimizin içine herhangi bir program yükleyebilecekmiyiz yani setup dosyaları falan ??? yardımcı olurmusun tşkler.
Tüm işlemler tamamlandıktan sonra yani format olayı bittikden sonra usbye format atarsanız eski haline dönecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: crazy_king06
beyler şimdi bende indirdiğim windows 7 .iso olarak değilde isonun içindekiler şeklinde çıktı ben bunu nasıl .iso ya çevirebilirim
Hocam tekrar iso indirmeye çalış yok kota sorunun varsa o zaman elindeki dosyanın boot özelliği varsa UltraISO ile en düşük hızda yazdır.Aşşağıdaki linki incele.
hocam win7 usb download tool benim bildiğim sadece windows tan alınma iso lar için çalışıyor. mesela farklı bir iso kullanın this iso is not a valid iso file gibi bir uyarı veriyor..
hocam win7 usb download tool benim bildiğim sadece windows tan alınma iso lar için çalışıyor. mesela farklı bir iso kullanın this iso is not a valid iso file gibi bir uyarı veriyor..
Aynen öyle zaten Ben mesela 2 tane başka farklı iso denemiştim ama olmamıştı.İllegal olmasa upload edip burda paylaşırdım ama maalesef yasak
Öyle diyorsunuz ama ben dün xp den windows 7 ye geçtim bu yolla Program gayet güzel kuruldu daha sonra usb ye attım windows 7 ultimate'i daha sonrada yükledim w7 yi. Bu arada w7 korsan torrentten indirmiştim şimdi bide türkçe yaptım oh mis.
Öyle diyorsunuz ama ben dün xp den windows 7 ye geçtim bu yolla Program gayet güzel kuruldu daha sonra usb ye attım windows 7 ultimate'i daha sonrada yükledim w7 yi. Bu arada w7 korsan torrentten indirmiştim şimdi bide türkçe yaptım oh mis.
O zaman diğer arkadaş yanlış bişeyler yaptı fakat ben xpde çalışmaz diye biliyordum.
O zaman diğer arkadaş yanlış bişeyler yaptı fakat ben xpde çalışmaz diye biliyordum.
Çalışıyomuş demekki. Gerçekten teşekkürler çok faydalı bi program ama peki bununla xp falan yükleyebilir miyiz?
Arkadaşlar ben normalde hep Win7 DVD mi takıp kurardım, şimdi bu DVD yi nasıl iso ya çevirip USB den kurulum gerçekleştirecegim ? UltraISO ile DVD yi .iso dosyası haline getirdiğimde herhangi bir hata ile karşılaşmadan kurulumu gerçekleştirebilir miyim ? Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar ben normalde hep Win7 DVD mi takıp kurardım, şimdi bu DVD yi nasıl iso ya çevirip USB den kurulum gerçekleştirecegim ? UltraISO ile DVD yi .iso dosyası haline getirdiğimde herhangi bir hata ile karşılaşmadan kurulumu gerçekleştirebilir miyim ? Şimdiden teşekkürler.
Bende bi deniyim dediydim ilk adımda invalid iso file hatası veriyo, şimdi başka 1-2 yol var onları deniyecem
Evet,her iso dosyasını kabul etmiyor sanırım MD5 numarasını kontrol ediyor.
program her iso yu kabul etmiyo. sebebi udf kontrolü yapması...
çözüm için ufak bir araştırma yaptım ve denediğimde oldu işe yarıyor...
poweriso gerekli bunun için. küreğini falan halletmek gerekiyor ancak...
programı açıp içine iso yu atın.
sonra aynen resimde yaptığım gibi
dosya-kalıp özellikleri-general kısmında udf kısmı işaretli değil normalinde. ama işaretleyip yani tik koyup iso yu farklı kaydet deyip kaydediyoruz. kaydettiğimiz yeni iso ile usb download tool kullanıyoruz..usb ye atacağımız zaman hata vermiyor..
bu kadar. ben yabancı bir forumda görüp yapmıştım. çalışıyor ve invalid iso file hatası vermedi.
Teşekkürler çok basit bir anlatım program da basit.Yani herkes yapabilir diğer USB'den kurulum konuları çok uzun okurken yoruluyorum bir de uygulaması var...
harddiskte 10 gb civarı 3.bir boş alan oluşturursun (F) gibi... daha sonra flash disk yerine F sürücüsünü seçersin win7 orada devamlı durur.sp ve güncelleme çıktıkca eklersin işletim sistemine kurulumuda hızlıolur güncelleme yapmanada gerek olmaz :)
Ellerine sağlık arkadaşım. yanlız bi sorum olacak. usb diski hazırlayıp pc yi yeniden başlattıktan sonra normal cd ile format atar gibi işlemleri yapacağız. yani c,d seçiminde biçimlendirme seçminde falan normal cd yüklemeyle aynımı olacak? çünkü sadece c ye atmak istiyorum d silinmesin istiyorum
Ellerine sağlık arkadaşım. yanlız bi sorum olacak. usb diski hazırlayıp pc yi yeniden başlattıktan sonra normal cd ile format atar gibi işlemleri yapacağız. yani c,d seçiminde biçimlendirme seçminde falan normal cd yüklemeyle aynımı olacak? çünkü sadece c ye atmak istiyorum d silinmesin istiyorum
Son adımda "Files copied successfully. However, we were unable to run bootsect to make the usb device bootable" gibi bir hata alıyorum.
Hocam iso dosyasıyla alakalıdır mutlaka.Her iso dosyasını kabul etmiyor.
Evet sanırım öyle, başka bir yerden bulup tekrar indirmek gerekiyor sanırım, meret ufak bişey de değil ki, 3 GB boyutu var.
ustam iso dan değil flash bellek ile alakalı. aynı iso yu ben cruzer micro ya atıyorum. aynı hatayı veriyor. ama başka bir belleğe atıyorum. normal kuruyor. hata vermiyor dowload tool. başka bir flash ile dene...
Son adımda "Files copied successfully. However, we were unable to run bootsect to make the usb device bootable" gibi bir hata alıyorum.
Hocam iso dosyasıyla alakalıdır mutlaka.Her iso dosyasını kabul etmiyor.
Evet sanırım öyle, başka bir yerden bulup tekrar indirmek gerekiyor sanırım, meret ufak bişey de değil ki, 3 GB boyutu var.
ustam iso dan değil flash bellek ile alakalı. aynı iso yu ben cruzer micro ya atıyorum. aynı hatayı veriyor. ama başka bir belleğe atıyorum. normal kuruyor. hata vermiyor dowload tool. başka bir flash ile dene...
A-data, Kingston ve Sandisk 3 farklı bellekle de olmadı. Zaten dün harici DVD-wr aldım, bundan sonra onunla atıcam.
ben bu yontem ile kullanamıyorum usb win7 yi. ya mavi ekran veriyor yada resetten sonra ekrana görüntü gelmiyor. kaç defa denediysemde olmadı. modlu win 7 lerde. ben daha önce chip.com.tr nin sitesinde anlatımı vardı oradan yapmıştım kullanmıştım. şimdi yine oradaki yöntem ile yapıyorum. başka türlü kullanamıyorum malesef... bu türde sıkıntı olan var ise benim yaptıgım gibi tonteme de başvurabilirler...
İş bios'un usb-hdd boot desteklemesi flash disk yada ıvır zıvır program ve araçlarla alakası yok flash belleği Fat32 olarak biçimlendirip win7 dvd içeriğini aynen kopyalayın bu kadar basit aynen kuruma geçer yok bilmem ne komutuymuş yok şuymuş buymuş :)
İş bios'un usb-hdd boot desteklemesi flash disk yada ıvır zıvır program ve araçlarla alakası yok flash belleği Fat32 olarak biçimlendirip win7 dvd içeriğini aynen kopyalayın bu kadar basit aynen kuruma geçer yok bilmem ne komutuymuş yok şuymuş buymuş :)
Arkadaşım yanlış bilgi verme.Bootable olmayan bir cihazdan nasıl başlatmayı düşünüyorsun acaba? Burdaki programı niye icat etmiş adamlar o zaman onlar bilmiyor muydu direk dosyaları atmayı usb içine? Bootable olmadığı sürece nasıl başlayacak kurulum?
İş bios'un usb-hdd boot desteklemesi flash disk yada ıvır zıvır program ve araçlarla alakası yok flash belleği Fat32 olarak biçimlendirip win7 dvd içeriğini aynen kopyalayın bu kadar basit direk kuruma geçer yok bilmem ne komutuymuş yok şuymuş buymuş :)
Arkadaşım yanlış bilgi verme.Bootable olmayan bir cihazdan nasıl başlatmayı düşünüyorsun acaba? Burdaki programı niye icat etmiş adamlar o zaman onlar bilmiyor muydu direk dosyaları atmayı usb içine? Bootable olmadığı sürece nasıl başlayacak kurulum?
çok kafa yordum bu flash diskten win7 kurulumu ile ilgili denemediğim program araç kalmadı... boottable özelliğinin anakartta (BIOS) olması yetiyor.. flash diskle programlarla alakası yok denemesi bedava her iddiasına da girerim :)) saatlerce uğraştığımı bilirim öyle program veya komutlarla.... fat32 biçimi ile formatlayıp win7 dvd içeriğini direk kopyaladım anında kuruluma başladı gülermisin ağlarmısın kendimden utandım :)) tabii bu dediğim eski sistemler için geçerli değil biostan boot özelliği yoksa eğer o zaman bu tür programlar kullanılabilir... bunlarda zaten flash diske boot özelliği vermek için ufak bir komut yazıyor ....ama eski sistem kullanıcısı da pek yok artık :)) Kingston Data Traveler G3 ile Win7 64 bit --7.35 dakika-- Aynı sisteme aynı işletim sistemi bu sefer Toshiba u3 ile --5.25 dakika'da--- kurulum tamamlanıyor benim sistemde :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Normandia_06 -- 8 Şubat 2012; 1:17:01 >
@ferhatonair ,böyle bir sınırlama yoktur sanırım ama yine de sormak istiyorum : Windows 7 kurmak için Fat32 ile biçimlendirip hazırladığımız bellek ile ,windows 7 kurarken harddisk'i NTFS ile formatlıyabiliyor muyuz? Flash belleğin FAT32 olması , işletim sisteminin kurulumunda harddisk'in NTFS ile biçimlendirilmesini engeller mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 28 Nisan 2011; 19:15:16 >
arkadaş yazdığım komutla flash boot özelliği kazanıyoo bu şekilde 10 defa format attımı bilirim... ha o programda benim yazdığım komutları yapıyordur diye düşnüyorm
@ferhatonair ,böyle bir sınırlama yoktur sanırım ama yine de sormak istiyorum : Windows 7 kurmak için Fat32 ile biçimlendirip hazırladığımız bellek ile ,windows 7 kurarken harddisk'i NTFS ile formatlıyabiliyor muyuz? Flash belleğin FAT32 olması , işletim sisteminin kurulumunda harddisk'in NTFS ile biçimlendirilmesini engeller mi?
Kurulumda biçimlendirme yaptığımızda NTFS olarak biçimlendiriyor tabii ki :)
arkadaş yazdığım komutla flash boot özelliği kazanıyoo bu şekilde 10 defa format attımı bilirim... ha o programda benim yazdığım komutları yapıyordur diye düşnüyorm
Başlığı açan arkadaş eski sistemlerde flash bellekten windows kurulumu yazsaydı işler karışmazdı :) sizde dediğim gibi sisteminiz biostan boot olayını destekliyorsa fat32 ile biçimlendirip direk windows içeriğini kopyalasaydınız yine olurdu komut /programla uğraşmazdınız hem yukarıda ki program orjinal el değmemiş win7.iso dosyasını görür zaten...elinde ki windows7 dvdsine bende dahil sp1 ekleyen çok kişi var bunlar bu programla çalışmaz en kolayı FAT32 biçimlerdir ---> win7 içeriği kopyala belleğe :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatonair -- 29 Nisan 2011; 3:29:04 >