Şimdi Ara

Peugeot 407 Millesim Navigasyon Yazılımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
4.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aracın kendiliğinden 6inç ekranı var ekranın altında NAV diye bir tuş var bastığımda "insert to nav. medium." yazıyor servise sordum navigasyon yazılımı yüklemeniz gerekiyor dediler.internette uzun bir arama yaptım navigasyon yazılımı bulamadım. acaba öyle bir yazılımı nerden bulabilirim? yardımcı olabilir misiniz ?



  • Merhaba,

    Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Hemen düzelteyim, ekranınızın boyutu, orjinal WIP Nav donanımı ise, 7 inçtir.

    NAV özelliğini aktif hale getirebilmeniz için ekranda dediği gibi harita kartını takmanız lazım. Servisiniz anlaşılan konuya çok hakim olmadığından bir yüklemeden bahsetmiş ancak aslında gereken bir SD Kart'tır. Servisin yükleme yapması en başta yazılım lisansları bakımından yasadışıdır. Teybiniz alt tarafında ortada bulunan SD Card slotu sadece harita verilerini kabul etmek için orada bulunur. Ve bu kartlar yurtdışında ayrıca satılmaktadır. Ayrıca bu kartların hiçbirinde Türkçe ses paketi ve Türkiye yol haritası yoktur.

    Peugeot 407'de dünya çapında günümüze kadar 5 çeşit navigasyon donanımı kullanıldığı için internetten doğru yazılımı bulmakta zorlanabilirsiniz. Sizin tesisatınız WIP Nav olarak bilinen ancak daha genel adıyla RNEG olarak bilinen tesisattır. Bu şekilde arama yaptırırsanız bulabileceğinizi düşünüyorum.

    Şu an için piyasada 2009/2010 ve 2010/2011 olmak üzere 2 veritabanı mevcut. Bunlardan ilki yaklaşık 2 GB diğeri ise 2 GB'ı çok az aşıyor.

    Ayrıca şunu da belirtmeliyim: Eğer teybinizdeki menü yazılımı versiyonu R27.xx veya üstü ise internetten indirmeyi planladığınız içerik orjinal SD card olmadan maalesef çalışmayacaktır. Versiyonu öğrenmek için Options menüsünden en alttaki Software Version'a bakmanız gerekiyor.

    Bu kartı içeriği ile birlikle 9701.PP parça referans koduyla servisinizden sipariş etmeyi deneyebilirsiniz. Ama Distribütör bu siparişi reddedebilir.

    Diğer yandan Peugeot Türkiye yaklaşık 2 sene önce benden bu konuyla ilgili yardım istedi ancak sonradan yeni yönetimle beraber ben devredışı kaldım. Peugeot 508 için Türkiye haritası olacak denildi ama maalesef 508'de kullanılacak tesisat ile sizinkisi aynı olmayacak.

    PSA(Peugeot-Citroen grubu) navigasyon tesisatlarında donanım üreticisi olarak Harman/Becker firmasını, işletim sistemi olarak açık kodlu GNU işletim sistemini ve harita içerik üreticisi olarak Navteq firmasını kullanır. Navteq te bildiğim kadarıyla eskiden Türkiye verilerini Başarsoft'tan alırdı ancak şimdilerde kendileri üretiyorlar diye biliyorum. Bu konuyu akucukpehlivan birinci ağızdan size açıklayabilir.

    İçinde Türkiye bulunmayan yukarıda bahsettiğim veriyi legal veya illegal yollardan çalıştırsanız dahi, Türkiye'yi açık yeşil bir çöl olarak ekranınızda göreceksiniz. Bu arada TMC özelliği de zaten Türkiye'de kullanımı henüz yasak olan bir teknolojidir.
    GPS donanımınız aracınızı çalıştırdıktan yaklaşık 3 dk sonra tam olarak çalışmaya başlayacak ve ilk fix'i ile beraber hangi ekranda olursanız olun size yön ve rakım bilgisi sunacaktır. Ayrıca pusulanıza da cruise control bilgilerinizin bulunduğu ekrandan sinyal kolunun ucuna basarak ulaşabilirsiniz. Bunlar için SD card içindeki veriye ihtiyaç yoktur.
    Rakım bilgisi yaklaşık +25 metre fazla gösterir.

    Yazdıklarım pek iç açıcı olmayabilir ancak aracınızı satın alırken bu konuda daha doğrusu imkansızlıklar konusunda bilgilendirilmiş olmanız lazım. Hatta aracınızı sıfır km teslim aldıysanız teslim formunda da bunların belirtilmiş olması lazım.

    İllegal yoldan her türlü senaryoda nav menüsünü çalıştırmak mümkün ancak bunun cevabını lütfen burada aramayın.




  • araci 0km aldim ama boyle bir bilgilendirme yapilmadi yardimlarin icin tesekkurler
  • Konuyu hortlatiyorum ama 2011 model 407 millesim aldik suan itibariyle navigasyon kullanilabiliyor mu herhangi bir yazilim vs olmus olabilir mi veya ayni araci olupta navigasyonu kullanan varmidir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srfgnr

    Konuyu hortlatiyorum ama 2011 model 407 millesim aldik suan itibariyle navigasyon kullanilabiliyor mu herhangi bir yazilim vs olmus olabilir mi veya ayni araci olupta navigasyonu kullanan varmidir?

    orijinal sd kart gerekiyor, edinmek sıkıntılı olduğundan uğraşmak istemedik. telefonlar da aynı işlevi gördüğünden bence sıkıntı değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.