Şimdi Ara

Asus Eee PC 1015PEM Seashell (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
1
Favori
28.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsiburada.com dan geçtiğimiz hafta Asus 1015PEM aldım.Makinayı beğendim.Bir hevesle şarjı doldurup ilk açılış kurulumunu yaptım.Ama maalesef daha ilk günden yani cihazı doğru dürüst kullanamadan klavyesindeki BACKSPACE tuşunun sürekli yerinden çıkması sebebiyle değişim için geri gönderdim.Umarım değiştirirler.Klavye ile ilgili başka sorun yaşayan oldu mu acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 9 Nisan 2011; 16:18:28 >
  • herhangibir sorun yaşamadım şuana kadar, gayet memnun bir şekilde kullanıyorum arkadaşlar geçenlerde bir mağazada 1215P (12 inch) modelini gördüm yeni çıkmış ilk başta keşke biraz daha bekleseydim dedim fakat daha sonra cihazı inceledim (özelliklerini öğrendim) ve eve geldiğimde bizim cihazla ekran harici bir farkı olmadığını gördüm (neticede bizim cihazlarda çift çekirdek atom işlemcili )hatta bence netbook deniyorsa 10 inch'den büyük olmamalı zaten şuanki laptobum 14 inch 12 ve sonrası bence notebook a giriyor artık...




  • Evet katılıyorum.Bu yüzden özellikle bunu tercih ettim.12 inç olanlar biraz büyük kaçıyor.Onları da iyice inceledim.Benim için uygun değiller.Zaten bir notebookum var ikincisi lazım değil.Amaç cihazın ufak ve taşınabilir olması.Neticede "Smartphone" ekranları fazla ufak,laptoplar ise fazla ağır.Bunlar arada bir şey işte.Halihazırda laptopu ya da bir masaüstü olanlara ya da bilgisayarda kapsamlı ağır işler yapmayacak olanlara hitap eden pratik ürünler kısacası.Amacına uygun alanlar için ise gerçekten hayatı kolaylaştırcı aletler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavera2
    merhaba,
    - format attıktan sonra "recovery manager"a girmek mümkün olmuyor anladığım kadarıyla. bu nedenle hiçbir şekilde format atmamak gerekiyor sanırım. format atınca recover partition'ı gidiyor.
    - öncelikle sistem başlarken "f2" ile boot booster'ı devre dışı bırakıyoruz
    - daha sonra sistem başlarken "f9" ile recovery manager'a giriyoruz. "backup" diyoruz. büün recovery bilgilerini usb diske kaydettiriyoruz. (en az 10 gb gerekiyor sanırım usb için)
    - format atmadığımız sürece, bir sorun olduğunda bu usb diski bilgisayara takıp, tekrar "recovery manager"a girip "recover" diyerek sistemi eski haline getirebiliyoruz.

    - win 7 starter'ı yükselterek ultimate, home premium gibi bir sürü yüklemek istersek sanırım birkaç yol var
    1-- "Windows Anytime Upgrade" kullanarak sürüm yükseltmek
    2-- ilgili sürümün (örneğin win 7 ultimate) setup dosyalarını kurarak yükseltmek
    bu 2 şıkta da format atmadığımız için, beğenmezsek "recovery manager" ile geri dönebiliyoruz değil mi?
    bu durumda format atmak gereksiz gibi ne dersiniz?



    arkadaşım, recovery için en az 10'luk usb demişsin... bir de klavuzunda usb 16 gb'den büyük olmamalı diyor, bu konuya bi açıklık getirirmisin? tsk.




  • cihazı kullanan arkadaşlar acaba asus'un üzerinde kurulu olan programlardan işe yarayanı,önemli olanı varmı ? hangilerini sildiniz ? bilgi verirseniz boşuna cihazı yavaşlatmasın fazlalıkları önemsiz olanları silmek istiyorumda...teşekkürler
  • Memnunmusunuz alan arkadaşlar
  • Ben bu bilgisayar ile korkunç bir hayal kırıklığı yaşamış durumdayım.

    Yukardaki mesajımda da söylediğim gibi bu cihazı ayın başında hepsiburada'dan getirtmiştim.Ancak klavyesindeki tuş arızası nedeniyle değişim için tekrar geri yolladım.Günlerdir onca mesaj ve telefon görüşmesinden sonra cihazın değiştirilmiş olarak gönderilmesini bekliyordum.Yeni alır almaz bismillah deyip kullanmaya başladığım aletin arızası nedeniyle tamirini kabul etmeyip değişmesini istemek hakkımdır diye düşünmüştüm.Yanılmışım.

    Bu gün cihaz geri geldi.Hiç bir şey yapmadıkları gibi aynı aletin daha önce sağlam olan bir tuşunu da bozarak göndermişler.O kadar öfkelendim ki gidebileceğim yer olsa alıp kafalarına çarpacaktım.Ayrıca bu nasıl bir servistir ki daha yeni kullanılmaya başlanmış bilgisayarın tuşlarına basar basmaz yerinden çıkmasına utanmadan kullanıcı hatası diye yazıp altına tamir için 160 TL ücret talep eder! Tuşlardaki arızanın kullanıcı hatası olmadığını bile bile böyle belirtmek nasıl bir insafsızlıktır.Bu durumdan haberimiz de olmadığı için onay gelmeyince de olduğu gibi geri gönderilmiş.Hepsiburada firması da buna ayrı bir tüy dikip değişim istediğim ürünü aynen bana geri yollamış.İki haftadır beni oyaladılar.Evet efendim,ürününüzün değişim işlemi başlamıştır falandır filandır diye.Parasını peşin peşin ödediğim makinayı iki haftadır kullanamıyorum.Bari süreç hakkında bilgilendirme yapsalar.Bütün iletişim bilgilerimi yazmışım.Kardeşim sen şunu istemişsin ama durum bu haberin olsun dense.Böyle denmediği gibi iki hafta boyunca oyalandım.Yazıklar olsun.

    Hepsiburada mağdurları kervanına bir kişi daha katılmış oldu böylece.Ayrıca ASUS servisinin yaptığı da ayrı bir hikaye.İkisini de burada kınıyor ve bu firmalara karşı dikkatli olunması için herkezi uyarıyorum.İbret olsun.




  • Bende adaptörü nedeniyle servise yolladım bakalım ne olacak.Ayrıca hdd sesinide bildirdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blank42 -- 23 Nisan 2011; 23:06:20 >
  • Bu ürünü büyük bir hevesle aldım ama hayal kırıklığına uğradım.Elektronik aletlerin görülerek,kontrol edilerek alınmasını şiddetle tavsiye ediyorum.Servisler ayrı bir alem.Al birini vur öbürüne.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 24 Nisan 2011; 9:38:08 >
  • arkadaşlar samsungun aynı özellik n150 ile bu pc arasında gidip geliyorum şuanda ibre samsungdan yana benim bunu almam için ne fark vardır hee en önemli soru işlemci hızı 1066 mı 667 mi 1066 ise direk buna yönelicem bilgi verirmisiniz bana fifa 2008 cod2 most wanted açsın yeter :)
  • Adaptör nedeniyle göndermiştim ürün geldi arkadaşlar

    Netbooksuz günler geçmiyor valla sistem panelindekinin yüzüne bakmak istemiyorum o derece
  • E! hadi gözünüz aydın.Beklemek zordur bilirim.Güle güle kullanın.
    Değiştirildi mi ürün?
    Benim cihazı değiştirmediler.O kadar zaman bekletip oyalayıp aynen arızasıyla geri gönderdiler.Telefonla tekrar gönderin dediler.Bu sefer iade etmek istiyoruz artık paramızı geri verin dedik.Kurulum yapılmış ürünü geri almıyoruz dediler.Yahu ben ürünü keyfimden iade etmiyorum arızalı olduğu için iade ediyorum.Zaten her halukarda bu şekilde satılamaz.Servis de sağolsun kullanıcı hatası deyip geçmiş.Anlaşıldı iş kısır döngüye girecek.İlk defa başıma böyle bir şey geliyor.Zaten beklemekten sıkıldım.Bir de böyle olunca iyice sinirim bozuldu.Gittim başka bir yerden görerek kontrol ederek aldım geçtim.H.B. için de şikayetçi oldum.Artık acelem de yok.Uğraşıcam sonuna kadar.

    Cihaz gayet güzel.Ufacık.Taşıması çok rahat.Laptop gibi omuz ağrıtmıyor.Perfrormansı da gayet iyi.İyi bir seçim.Ah işte bir de böyle şanssızlık olmasaydı.İkinci aldığımı gayet memnun bir şekilde kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 27 Nisan 2011; 15:13:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LokmanHekim

    E! hadi gözünüz aydın.Beklemek zordur bilirim.Güle güle kullanın.
    Değiştirildi mi ürün?
    Benim cihazı değiştirmediler.O kadar zaman bekletip oyalayıp aynen arızasıyla geri gönderdiler.Telefonla tekrar gönderin dediler.Bu sefer iade etmek istiyoruz artık paramızı geri verin dedik.Kurulum yapılmış ürünü geri almıyoruz dediler.Yahu ben ürünü keyfimden iade etmiyorum arızalı olduğu için iade ediyorum.Zaten her halukarda bu şekilde satılamaz.Servis de sağolsun kullanıcı hatası deyip geçmiş.Anlaşıldı iş kısır döngüye girecek.İlk defa başıma böyle bir şey geliyor.Zaten beklemekten sıkıldım.Bir de böyle olunca iyice sinirim bozuldu.Gittim başka bir yerden görerek kontrol ederek aldım geçtim.H.B. için de şikayetçi oldum.Artık acelem de yok.Uğraşıcam sonuna kadar.


    Adaptörde sorun vardı onu değiştirmişler.Elektrik yüzünden olmuştu herhangi bir sıkıntı olmadan geldi , 30 günü kullanırlar diyordum ama erken geldi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orki80

    cihazı kullanan arkadaşlar acaba asus'un üzerinde kurulu olan programlardan işe yarayanı,önemli olanı varmı ? hangilerini sildiniz ? bilgi verirseniz boşuna cihazı yavaşlatmasın fazlalıkları önemsiz olanları silmek istiyorumda...teşekkürler


    kullanan arkadaşlarbilgilendirirseniz sevinirim,biran önce önemsiz programlardan kurtulmak istiyorum...ve programlar hakkında hiçbir bilgim yok malesef...
  • format atip yukseltme yapmiycaksin anlasilan
    ben hepsini kaldirdim prolarin
    zaten virus prosuda 30 gunluktu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkahn

    format atip yukseltme yapmiycaksin anlasilan
    ben hepsini kaldirdim prolarin
    zaten virus prosuda 30 gunluktu



    hayır yükseltme yapmıcam recovery olayını öğrenmek ve uygulamak için recovery yaptım..... ve şu asusun üzerinde kurulu gelen programları silicemde hangisi işe yarar veya önemli bi bilgim yoktu.... demek sen hepsini sildin,bende öle yapim bari fazlalıklar gitsin...
  • bencede hepsi gereksiz programlar.silinmesi gerekir ama ben cesaret edemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhan196

    bencede hepsi gereksiz programlar.silinmesi gerekir ama ben cesaret edemedim.

    Hepsi gereksiz değil,ama bazıları gereksiz deneyerek sizde anlıyabilirsiniz.

    Örneğin touchpad programını devre dışı bırakırsanız çoklu dokunmatik çalışmıyor ve kapatma tuşu çalışmıyor.
    Capslock programı ise caps locku açıp açmadığımızda uyarı gösteriyor
    Hybirdh energery enerji tasarrufu sağlıyor prizde otamatik yüksek performans'a geçiyor ve ekran parlaklığını arttırıyor.



    Bu arada usbden xp kurmayı deniyeceğim
  • xp kurmak iyi degil demislerdi sanirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkahn

    xp kurmak iyi degil demislerdi sanirim

    Daha iyi performans verecektir.Xp piyasada olmadığı için zorla windows 7 dayatıyorlar oda çok fazla kaynak tüketiyor.Bu arada size önerim starterde kalmanız daha az ram harcıyor bu bir gerçek

    Bu arada bios güncellemesi yaptım arkadaşlar sorunsuz şekilde gerçekleşti
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.