Şimdi Ara

Sapphire, Hydra çipsetli P67 anakart hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekran kartı üreticisi Sapphire'in anakart pazarına yönelik planlarından ve AMD'nin Fusion platformunu kullanan Mini-ITX anakartından geçtiğimiz günlerdeki haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık. CES 2011 kapsamında ortaya çıkan yeni görsellere göre Sapphire, Intel'in Sandy Bridge platformu için yüksek performanslı yeni bir anakart hazırlıyor. P67 çipsetini kullanan anakartın en dikkat çekici özelliği olarak, AMD ve Nvidia ekran kartlarının bir arada kullanılmasına olanak tanıyan Hydra çipseti gösterebiliriz. Henüz mühendislik örneği aşamasında olan anakart, LGA1155 formundaki Sandy Bridge işlemcilerin tamamına destek sunuyor ve dört adet DIMM slotu üzerinden yüksek hızda çift kanal DDR3 bellek kullandırabiliyor. Bir süre önce EVGA'dan Sapphire'e geçen mühendisler tarafından tasarlanan anakart, 8-fazlı güç tasarımına sahip.





    Siyah renkli baskılı devre üzerine katı kapasitörlerle donatılan anakart, dört adet PCIe x16 slotu ile geliyor ve Hydra çipset sayesinde P67 yonga setinin desteklediği 8x + 8x kurulumundan farklı olarak 16x + 16x hızında çoklu ekran kartı kurulumuna olanak tanıyabiliyor. Üç adet SATA-III portuna ve dört adet SATA-II konnektörüne sahip olan anakart aynı zamanda iki adet USB 3.0 portu ile geliyor. Diğer özellikleri arasında eSATA portu, iki adet Gigabit Ethernet ve 7.1 kanal yüksek tanımlı ile birlikte çıkartılabilir adaptör üzerinden Bluetooth, DeBUG LED ve kart üstü güç, reset ve Clear CMOS butonlarına sahip. Sapphire tarafından önümüzdeki haftalarda satışa sunulması beklenen anakartın, tam olarak ne zaman çıkacağı ve hangi fiyat seviyesinden satışa sunulacağı ise henüz açıklanmadı.








  • sonunda... Sapphire'in de Evga, gigabyte ve asus gibi kaliteli bir anakart üreticisi olacağı söyleniyordu. Sanırım evga'dan bayağı mühendis toplamışlardı...
  • AMD nin PArtneri Sapphire den bahsediyoruz değilmi bu zannedersem XFX in ATI üretmesi gibi oldu bence son derece şaşırdım. AMD Anakart üreten en büyük ATI ve AMD destekçisinden Intel CS li Anakart ?????????
  • amd destekli anakart haberlerini bekliyoruz bi zahmet.İntel görmekten içim dışım intel anakart oldu, fanatik bir AMD kullanıcısı olarak.
  • İnşallah sapphire de asus msi ve gigabyte gibi büyük bir üretici olur.Sapphire e karşı hep bir sempatim var :D
  • Cidden benim de bir sempatim var yahu. Sanırım topladığım ilk bilgisayarımdan kaynaklanıyor. Anakart sapphire crossfire 3200 adv. idi. Cidden dönemin iyi kartlarındandı. OC'de iyidi falan. :)
  • inş sapphire çözümleri aynı kaliteyi az da olsa ucuza sunar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.