öncelikle herkese iyi günler dilerim. 60x30x30 ebatlarında bir akvaryumu bitkili lepistes (3e12d) akvaryumu yapmayı düşünüyorum. bitkiler: eledoa ve parvula düşünüyorum. öğrenmek istediğim şeylere gelince: 1.tabana nasıl bir kum/gübre vs uygulamam gerekiyor? 2.motorumun suyu çok çalkaladığını düşünüyorum bunu nasıl min. hale getirebilirim? 3.hava motoru/hava taşı olarak ne önerirsiniz? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. saygılar...
Hacminiz yalaşık 54 litre, lowtech bir sistem kurulabilir ama detaylı işlerle uğraşamam derseniz; tabana demir içeren siyah hagen kum koyabilirsiniz bitki olacağı için hava taşı sudaki oksijen miktarını arttırır karbondioksit miktarı azalır bitkiler yeterince fotosentez yapamaz aralıklarla çalıştırırsanız sorunu aşarsınız, hailea marka hava motorları hem ucuz hemde uzun ömürlüdür işinizi görür, su içinde çok akıntı olmasını istemiyorsanız şelale filitre kullanmanızı öneririm, söylediğiniz bitkiler bakımı kolay olan bitkilerdir ancak ışık miktarını yüksek tutarsanız oldukça iyi sonuç alırsınız normalde hightech bitkili akvaryumlarda litre başına 1 watt olacak şekilde aydınlatma önerilir, sizin akvaryumunuz için bir daylight bir grolüx olacak şekilde floresan kombinasyonu iş görecektir