Şimdi Ara

Apartman ve gürültü. Avukat yada polis olanlar lütfen okusunlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
171
Cevap
1
Favori
137.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Destekleyici yorum yapanlara sormak lazım. İşten eve yorgun argın akşam saatlerinde gelmişsiniz. Biraz olsun dinlenip sevdiğiniz programı TV den seyretmek için kurulmuşsunuz ve zibidinin teki almış eline gitarını veya saksafonunu kulaklarınızı delecekmiş gibi iğrenç bir gürültü yapıyor.
    Bu durumda ben gayet hoş karşılarım hatta ritmine ayak uydururum diyenlere ya yalancı denir yada tedavi görsünler.
    İnsan olan doğal olarak bu duruma kızar. Tepkisi de müziğin şiddetiyle orantılı olur.
    Ben verdiğim örnekte "Komşun sana saldırsa haklıdır" demekten ziyade insanın nasıl bir ruh haline bürüneceğine örnek verdim.
    Ayrıca "Sınırda yaşamak" sınırları zorlamak demek değildir. Malasef millet olarak bunu asla idrak edemedik ve edemeyeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 7 Ocak 2011; 20:21:19 >
  • Yasal olarak adamın yapabileceği çok fazla birşey yok...Fakat herşeyin yasayla olması gerekmiyor adam ciddi anlamda rahatısız oluyorsa onuda anlamak gerekir inatlaşmanın kimseye faydası yok...
  • Kat Mülkiyet Kanunda, kanunun sınırları çizilir ayrıntıya girmez. Ayrıntılar için sonuçlanmış mahkeme kararlarına bakmanızı tavsiye ederim.



    2 yıllık Apartman yöneticisiyim, komşun eğer azmederse ev sahibi bile olsan seni apartmandan attırabilir. Yasaların vereceği cezanın pik noktası budur.

    Komşunun yapacağı şey belli önce yönetici ile ihtar gönderir. Ardından yönetim yada komşunuz site huzurunu bozduğunuz için dava açar. Dava sonucunda bilirkişi gelir saksafonun sesini ölçer ve muhtemelen ses yasalarda öngörülen sesten fazla çıkacaktır size derki sessiz çalın yada hiç çalmayın. Tabiki sessiz çalmak diye birşey olmayacağı için hiç çalmayacaksınız yada arkadaşların dediği gibi bir odanızı duvar, kapı, taban ve tavan olarak yalıtımlayıp müzik aletini o odada çalacaksınız ki en mantıklısı bu.

    Tadilat konusuna gelirsek bu tip harfiyat işlerinin keyfi mi yoksa zaruri mi olduğunu tesbit etmek zordur aynı durum bizimde başımıza geldi 2 hafta diye başlanan tadilar 2 ay sürdü bir sürü şikayet dinledim tadilatı yaptıran ev sahibi ile konuştum ama sonuç alamadım çünkü ev sahibi nereye dokunsak dökülüyor diye kendini savunuyor bende balyoz ile dokunursanız tabiki dökülür dedim. Kesin bitiş günü alıp bu tarihe kadar bitmezse yasal işlem başlatacağımı söyleyip olayı tatlıya bağladım dedikleri gündede işi bitirip sesi kestiler. Bu konuyu anlatmamdaki neden tadilat işlemi sesli olsada eninde sonunda biteceğinden insanları teskin etmek ve sabretmelerini istemek mümkün olur ama sizin çalmış olduğunuz müzik aletini icra etmenizin bir bitiş tarihi yok sorunun temeli budur.

    İşin özü şu ne amaçla olursa olsun çaldığınız müzik aleti ile komşularınızı rahatsız etme hakkınız yok. Yasalar bu konuda mağdur olan komşunuz yanında olucaktır. Siz tavsiyem baştan kaybettiğiniz bir konuda komşunuz/larınız ve apartman yönetime ile restleşmemeniz. İyi biliyorumki bu tip durumlar çok tadsız noktalara varabiliyor, olayın taraflarında hem maddi hemde manevi kayıplara neden oluyor. Empati yapın ve odanızı yalıtımlayıp saksafonu öyle çalın.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 7 Ocak 2011; 7:57:16 >




  • Adam rahatsız olmasa neden senin kapına dayansın?

    Apartmanda yaşıyorsan biraz saygılı olacaksın. Yasa nedir kanun nedir diyerek aksileşmeyeceksin.
    Adamın tepesi atar gelir sokar bıçağı. O zaman güvendiğin yasalar seni koruyamaz.

    Evde gürültü yapmak istiyorsanız bir odanın duvarlarına ses yalıtım yaptırıp içeride istediğinizi yapabilirsiniz.
  • Şehir hayatı bizi apartman dairelerine mahkum etti. Duvarlar desen karton kutu gibi. Yandaki komşu ZART dese sesini duyuyorsun.:)
  • Mesajlari okudumda acaba Cem'i tehdit eden komsu TuVNeRa'mi diye dusunmedim degil
  • git parkta çal saksoyu. bence komşu haklı. kim ister o sesi evinin dibinde.
  • kendi egoları için başkalarını haksız yere rahatsız edip ve onların özgürlüğünü kısıtlayan,destek verenin aklına şaşarım.
    çok ağır olacak ama,evinde gürültü yapıp komşusunu rahatsız edende daha evrimini tamamlayamamış bir organizmadır.
    ki bağzıları "gürültü yaptım diye kapıma gelen olursa ...diye çıkış yaparım" demiş.iyiki öyle bir tür benim komşum değilmiş.
    ona öye bir eğitim verirdim di topu attığımda daha yere düşmeden havada yakalar bana getirirdi.."otur olm" dediğinde oturur "git hadi git"dediğimde ateş yanan halkanın içinden atlar, bu şovu izleyenlerde alkışlardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoksi

    Valla işe özgürlükler tarafından bakma pek.Şikayetçi sayısı fazla ise olmadık şeyler çıkabiliyor.Köpek gündüz havlıyor diye kiracıyı daireden çıkartmıştık.İmza toplanırsa olabilir.

    bizim apartmandada var bi köpek. küçük ama bazı geceler hiç susmuyor.sabaha kadar havlıyor.hayır sahipleri nasıl dayanıyor sese anlamıyorum.bazen düşünüyorum acaba köpeği evde tek bırakıpta mı gidiyorlar.
    şimdi ben tek şikayet etsem köpeği alırlar mı? apartmanda da herkes köpeği seviyor anlamıyorum.hayır bende acayip köpek düşkünü biriyimdir ama bunların ki şu kılsız, köpek gibi olmayandan hiç sevmiyorum.ki sevsem bi nebze katlanıyım.neyse kısaca oluru var mı bu işin?
  • bugün sen bana karışamazsın der çalmaya devam edersin. komşun da benim gibi bir adamsa senin eve giriş saatlerini, yatış saatlerini, sabah kalkış saatlerini takip eder, alır eline bir davul zurna, kafanı yastığa koyduğun an başlar caney caney caney diye.
    gitar değil ki bu arkadaş, saksafon da rahatsız eder yani.
    burada önemli olan uzlaşmak. her şeyin kanunda yeri olmayabilir. tabii hiç çalınmayacak evde heykel gibi durulacak diye bir şey yok. ama önce sesi azaltacak önlemleri alıp sonra da komşuyla bir şekilde uzlaşmak lazım.
  • Tuvnera hicte medeni degildi aynı senin yazis tarzindaki gibi, sen olsaydın zaten emin ol onu ben sana yapardım

    bu ulkede kanun var ve kanunlar cercevesinde ben sınırlarımda yasamak istiyorum. Birileri huzur evi zannediyorsa apartmanı onun isteğine göre yasamak zorunda da değilim. Eğer kanunlar çerçevesinde gürültü sınırlarını asmiyorasam burada suçlu benim özgürlüğümü kisitlamaya calisandir. Lütfen bundan sonra cevap verecekler buna göre yorum yapsın. Seviyesiz ve terbiyesizlere tahammülüm yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9
    Bence işiniz çok zor.
    Adam sizi her şikayet ettiğinde polis veya zabıta kapınıza gelmek zorunda.
    Neden izolasyon yaptırmıyorsunuz?

    1aydir apartmanda bir sorun yoktu. Yeni komşu taşındı ve ben en ustteyim o en altta (3katli apt) sadece ondan şikayet geldi. Eğer gercekten kanunun bana verdigi sınırların ustundeyse zaten ben önlemimi alırım, gerekeni yaparım. Ama sınırları asmıyorsam ozaman bundan sonrası uzalasmaya kalır ki Buda komşumun bana dikte ederek çalmayacasin diyerek değil riacasiyla olur.

    Benim istediğim bu konuda kanuni sınırlarımı ve haklarımı öğrenmek. Bu insanlar yeni taşındı ve tasimdan önce sbah aksam Cumartesi Pazar sabah 8-9 demeden evde tadilat vardı. Bı allah'ın kulu da şikayet etmedi. Ben de ozaman onun yaklaşımıyla tadilat yaptirmayacaksin demem lazım di. Hatta tuvneranin tabiriyle o matkabi munasip bı yerine sokarım demem gerekirdi.




  • İzolasyon konusuna ben de katılıyorum, çalmak için bu kadar mecbursanız odanızı stüdyovari bir havaya büründürmeniz gerekecek ve en doğrusu da bu zaten. Siz hangi saatlerde enstürman çalarsanız çalın komşularınızız gerçekten rahatsız olma ihtimali var. Ben de evde ara sıra gitar çalıyorum ve çalmadan önce alt ve üst kattaki komşumun çalışma saatlerini takip ediyorum. 2 yıl gece vardiyasında çalışıp gündüz uyuyan birisi olarak rahatsız olmanın ne demek olduğunu iyi bildiğime inanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winchester
    Akşamları çoğu kez kafam kazan gibi eve geliyorum gecenin sessizliğinde yukarıdan misket düşse inanın rahatsız ediyor hele yukarıda bi ufaklık varsa. Çok katlı binada oturuyorsanız karşılıklı hoşgörü lazım. Birazda empati kurun belki komşunuz çok ağır bi işte çalışıyor akşamları evinde 3-4 saat kafa dinleyip yatacak siz olsanız ne yapardınız?

    Evet karşılıklı hoşgörü lazım ki bunu herzaman her yapmaya calisirim. Benimde isim var aksam 7:30 8 gibi eve geliyorum ve stressli bir is yapiyorum zihin yorgunluğu çok fazla oluyor. Onların ozgurlugu saglanirken bu seferde benim özgürlüğüm kısıtlanıyor evimde calisamiyorum. Neyse olaya simdilik yasal çerçeveden bakmak zorundayim çünkü bana dikte etmeye calmayacaksin diyen birine ancak bu sekilde karşılık verebilirim. Bende inat edip çalacak ulan desen zaten girerdik orada birbirimize.




  • cinnet nedir bilirmisin ?

    bütün mantık, medeniyet, insanlık ve hatta din kurallarının hükmünü yitirip aynen aç kurtlar gibi vahşileşmenin belki dahada kötüsü adıdır

    özellikle günümüzde aşırı gürültü cinnetin basit bile olsa sebeplerindendir

    keyfim diye inatlaşmanın sonu mezarda bitebilir...

    Stres atacak, keyif yapacak başka şeyler bulabilirsin

    sağlığına zarar vermeyecek türden !!!!!!!!!!!
  • Amerikada bu tür müzik işlerini garajda icra ederler yoksa anneniz veya babanız sizi mahkemeye verebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salinas -- 8 Ocak 2011; 20:18:07 >
  • Avrupa ülkesinde yaşayıpta hala komşusunu rahatsız etmenin hak olduğunu iddia eden hatta bununla ilgili anısını marifetmiş gibi anlatabilen zihniyet zaten başka millette görülemez.
  • ilk defa saksafon çalıdğınızda mı gelmiş adam kapınıza?

    Belli oluyor ki komuşunuz sabretmiş ve artık dayanamamış. Ne çocukca şeylerdir bunlar '' inat ettim çalıcam'' adamın hastası,bebeği ya da rahatsız olduğu bir durum var ki,kapınıza gelmiş. Niye hem kendinizi hem de muhattabınızı strese sokuyorsunuz?

    Adamı fazla konuşmasına izin vermeden,tamam kusura bakmayın,bir çözüm düşüneceğim der gönderirsiniz.

    En güzel çözüm ev kira değilse,yalıtımdır.



    Mahkeme konusu gerçekten uzun soluklu bir iş. Adalet sistemini, bu hale getirenleri de Allah (c.c) bu sistemin çarkları arasından sıkıştırsın inşallah.

    Geçen hafta 3 aylık ödenememiş yüklü bir alacağımız için ihtarnama çektim ve tanıdık bir avukat arkadaştan prosedürü sordum. sormaz olaydım, ortalama bir yıldan önce sonuçlanmaz diyor. sonuçlandığında ise mevcut tutarın %15'ni avukat istiyor.

    Böyle adalet mi olur.

    kim ödeyecek ay sonunda ki çekleri,kredi kartlarını ve diğer ödemeleri.


    Benim bildiğim tek şey,5 yıl içinde mahkemelere işinin düşmemesidir.Belki kartal'da yapılan dünyanın en büyük ve çağlayan'da yapılan avrupanın en büyük adliye sarayları, iş yükünü azaltır ve tıkanmış olan bu damara,bypaas yapabilir.




  • @PAXMAHNHOB; Arkadaşlarımın bir kısmı profesyonel olarak müzik işçisi ve verdikleri konserlerle karın doyurmaya çalışan insanlar. Bu insanlardan şu sebeple bahsettim, çünkü bir grup olmak o işten para kazanmak yanında etik düşünceyi birlikte taşımalıdır. Hiçbir arkadaşım evinde bateri çalmaz, evinde bas ya da elektro yu bangır bangır kullanmaz. Yaklaşık 7- 8 sene boyunca kullandıkları stüdyo ile çalışmalarını yaptılar. Ki etik olarak olması gereken de bu. Bir terzi gece yarısı makinasını cart curt açıp komşularını rahatsız etmediği gibi, müzikten para kazananların ise çalışmalarını stüdyovari yapılar içinde tekrar etmeleri etik olur. Kanunlar vs. daha anlayışlı olalım, komşu komşunun külüne muhtaçtır ve hepsi bizim en az 20 senelik komşularımız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB
    Aklınızca aşağılamaya çalışmışsınız köylü diye ama kökenim belli, köylü veya değil ama sanırım sizin biraz karışık,


    Çelişkinin ağababası. Madem köylülükle gocuntunuz yok, niye bana ithaf etmeye çalışıyorsunuz? Ha, ben gerçek köylüyüm orası ayrı.

    Sorun köylülükte değil, sizin gelişim saatiniz 5000 yıl gibi bir süre geri kalmış. Kromozomlarda bir gen defekti söz konusu sanırım.

    Aklı başında herkesin üzerinde ittifak oluşturduğu üzere gürültü kirliliği yapmak asla hak olarak savunulamaz. Magandalıktır, ilkelliktir, çağdışılıktır. Bu kadar...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.