Şimdi Ara

Scart mı - HDMI Kablo mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
19.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Yeni bir LCD TV aldım. Samsunghttp://www.darty.com.tr/e_commerce/LCD-LED-TV/SAMSUNG/LE-32C450-p-40717-c-9.htm
    HD Ready bişe.
    Sorum şu, Uydu alıcım eski bir Next. Acaba bu uygu alıcısını HDMI çıkışlı bir uygu alıcısı ile değiştirsem TV den daha fazla verim alabilirmiyim? Görüntü kalitesinde herhangi bir artış olur mu? Şu an Scart ile bağlı

    Teşekkürler.



  • Goruntu kalitesinde artma kesin olur. Ama alacagin uydu alicisi HD degilse, ve sen HD kanal izlemeyeceksen, kullandigin uydu aliciyi birakip sadece HDMI cikisi var diye yeni bir SD uydu alicisi almak gereksiz bir harcama olur. Yani harcadigin paraya cok da degmez goruntu kalitesi artisi. Hele birde 2-3 m uzaktan izlerken SD goruntude SCART vs HDMI farkini goremezsin bile..
  • Peki hocam D-smart HD alsam ve HD kanal ların haricindeki kanallarda görüntüsünde artış olur mu?
  • Biraz olur, ama dedigim gibi cok buyuk mucizeler bekleme. Ama yakından baktigin zaman (mesela kanal logosunun etrafina baktiginda) bir iyilesme farkedersin. HDMI kablosunu alirken de eger kablo boyu 1m, 2m gibi kisa birsey alacaksan en ucuz ile pahali altin uclu HDMI kablolar arasinda hicbir fark olmaz. Goruntu dijital olarak aktarildigi icin scart gibi analog kablolarda olusan problemler dijital data aktaran kablolarda olmaz. Uzun lafin kisasi, dedigim gibi kisa bir HDMI kablo alacaksan saticinin doldurusuna gelip altin uclu, bilmemne uclu kabloya bir dunya para vermeye gerek yok. En ucuz HDMI kablo isini gorur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktasg

    Biraz olur, ama dedigim gibi cok buyuk mucizeler bekleme. Ama yakından baktigin zaman (mesela kanal logosunun etrafina baktiginda) bir iyilesme farkedersin. HDMI kablosunu alirken de eger kablo boyu 1m, 2m gibi kisa birsey alacaksan en ucuz ile pahali altin uclu HDMI kablolar arasinda hicbir fark olmaz. Goruntu dijital olarak aktarildigi icin scart gibi analog kablolarda olusan problemler dijital data aktaran kablolarda olmaz. Uzun lafin kisasi, dedigim gibi kisa bir HDMI kablo alacaksan saticinin doldurusuna gelip altin uclu, bilmemne uclu kabloya bir dunya para vermeye gerek yok. En ucuz HDMI kablo isini gorur..


    peki alıcımız, izlediğimiz görüntü ve tv miz hd ise altın uç ile normal uç arasında bir fark olur mu?
  • HDMI kablo kullanmanız kesinlikle görüntü kalitesini artıracaktır. Ancak HD ready bir televizyonda HD görüntüyü zaten çok kaliteli birşekilde izleyemezsiniz. Bazı arkadaşlar en ucuz HDMI kablosunu almanızı söylemişler. Kesin bir şey var ki gidip ucuza para verecek kadar zengin insanlar olmadığımızdır. Altın uçlu denilen HDMI kablosu tabikide saf altın değildir. Ancak kalite olarak standartlara en yakın olanıdır.

    Eğer ikamet ettiğiniz yerde Kablo TV şebekesi var ise Teledünya da alabilirsiniz. Teledünya HD,National Geog HD, National Geog Wild HD,BBC HD, Eurosport HD,TRT HD,Sinema HD, Sinema HD2. Bu HD kanallara ilave olarak 100 ün üzerinde kanal seçeneği. Ayda 9,5 TL.

    Teledünya kanal listesi içinhttp://www.kablotv.net/index.php?i=t&id=2 linkine tıklayın.

    www.kablotv.net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kablotv -- 6 Ocak 2011; 21:23:56 >




  • evet bende onu merak ediyorum ?bide hd cihazların iyisi kotusu varmı? HDMI girişi olsa yetiyormu?
  • aslında evet farkediyor tabii ki. hd olarak bir kaç versiyon bulunuyor. bunlardan en yaygın olanları çözünürlükleri büyükten küçüğe doğru sıralarsak 1080p 1080i 720p olarak gelmekte. 720p hd ready olarak, 1080p ise full hd olarak biliniyor. ama kullanıcı yanıltmaya çok açık bir şekilde 720p ye de hd diyebiliyorlar buna dikkat etmen lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: materyall

    evet bende onu merak ediyorum ?bide hd cihazların iyisi kotusu varmı? HDMI girişi olsa yetiyormu?

    Soru kısa ama cevabı derya misali, anlat anlat bitmez. Genel olarak kısaca değinirsem:

    Eğer bahis uydu cihazları ise piyasada hdmi çıkışlı iki ana tip recevier bulunuyor. Bunlardan ilk gruptakiler sadece hdmi çıkışına sahip ama kendisi sd recevier. Yani normal standart yayınları gösteren 567i/p çıkış verebilen ama bunu hdmi yoluyla ileten cihazlar. Bunlardaki tek avantaj scart'ın analog iletim yöntemi olması dolayısıyla oluşan kayıpların hdmi sayesinde sıfırlanması.

    Bir de içinde hd chip bulunan hdmi çıkışlı modeller. Bunlar 1080i/p çıkış verebiliyorlar. Normal düşük çözünürlüklü sd yayın bile olsa görüntüyü kendi içinde işleyip 1080i/p ye çıkarıp o şekilde tv'ye yolluyorlar. Tabii burada dikkat edilmesi gereken husus sd'yi hd kalitesine çevirmeyeceğini bilmek. Çözünürlük anlamında evet hd'ye çeviriyor ama kalite anlamında elbette bir fark oluyor. Yalnız bu recevier'ın donanımsal ve yazılımsal başarımı ne kadar yüksekse bu dönüşümdeki kalite artışı o nispette artıyor. Yani her hd recevier'ın görüntü kalitesi de aynı değildir.

    Aslında tv'ye siz 576p/i sinyal de verseniz bunu tv, hd'ye çeviriyor ama tabii recevier'larda olduğu gibi sadece çözünürlük anlamında. Bir nebzede tv'nin kalitesine göre görüntüde farklılıklar olabiliyor. Dolayısıyla eğer sizin bağladığınız cihaz sd sinyali hd sinyale çevirmede tv'den daha başarılı ise görüntü sd recevier'a göre daha başarılı olacaktır. Yok tv'nin yaptığı dönüştürmeden daha başarısızsa "Yaw hd recevier aldık görüntü hiç farketmedi veya daha kötü bile oldu" deme ihtimali de var.




  • Şimdi Ucuz Bir HDMI Kablo Yerine Kaliteli Bir Scart ı Tercih Ederim. Böyle Bir Durumda Var. Ama İmkan Varsa HDMI Çıkışlı Uygun Bir Receiver a Terfi Etmek Mantıklı Olur. Tabi İleride D-Smart Vs. ye Geçme Gibi Bir Düşünce Yoksa.
  • @roccopolo
    "peki alıcımız, izlediğimiz görüntü ve tv miz hd ise altın uç ile normal uç arasında bir fark olur mu? "

    Herseyiniz HD ise, yani HDMI kablo kullaniyorsunuz, kabloda altin ucun hicbir anlami yok, tabi cok cok uzun kablolar kullanmiyorsaniz (orn. 10 mt gibi)

    @kablotv

    HD Ready tv'de sizin bahsettiginiz HD kanallari bal gibi izlersiniz. HD Ready tvler 720p ve 1080i ye kadar destekler. Ilgili ITU standardinda 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p hepsi HD olarak tanimlanmistir. Ama ureticiler ara bir market olusturmak icin 1080p'ye kadar olanlari "HD Ready", 1080p'yi TRUE HD, yada Full HD olarak adlandirmislardir.

    Yayinci kuruluslarin arasinda 1080p yayin yapan kanal yok. O yuzden HD Ready tv ile uydudan, kablodan gelen butun HD kanallari problemsiz bir sekilde izlersiniz.

    "Bazı arkadaşlar en ucuz HDMI kablosunu almanızı söylemişler. Kesin bir şey var ki gidip ucuza para verecek kadar zengin insanlar olmadığımızdır. Altın uçlu denilen HDMI kablosu tabikide saf altın değildir. Ancak kalite olarak standartlara en yakın olanıdır. " demissiniz, evet aynen tekrar ediyorum, HDMI'da data dijital aktariliyor, ucuz kablo da ayni sekilde isinizi gorur, fark goremezsiniz. Ayrica kablo kalitesi tartisilan bir ortamda kablo tv reklaminiz cuk oturmus:)

    "Ancak kalite olarak standartlara en yakın olanıdır. " demissiniz, Hangi standart ??? Standartlarda altin uclu mu kullanin diyor


    @materyall
    HD uydu alici diyorsaniz, goruntu kalitesi acisindan pek bir fark olmaz aralarinda, scart gibi bir cikis isin decode ettikleri goruntuyu analoga cevirmeye calismadiklari icin, decode ettikleri videoyu oldugu gibi HDMI'dan aktarir. HD goruntu kalitesinde bir fark olacaksa TV uzerindeki goruntu iyilestirme algoritmalari farkliliklari, panel kalitesi farkliliklari daha onemli bir etken. Uydu alicida ancak islemcinin yavasligindan dolayi kanal gecisi gibi, menu gecisi gibi seylerde yavaslik hizlilik farkedebilir.

    @HiGHWAYMOUSE
    Dediklerinize katiliyorum, ama ureticiler TV chiplerindeki goruntu isleme algoritmalarinda daha cok kasiyorlar. Uydu alici sadece decode etsin diye tasarlaniyor (tabi uydu alicilarin scart cikisi icin konusmuyorum, HDMI cikis icin konusuyorum). Bu yuzden ben olsam uydu alicinin menulerinden ayarlayip, yayini uydu alicidan oldugu gibi cikarttirip (yani SD kanal 576i, HD kanal 720p veya 1080i, artik nasil yayinlaniyorsa), TV'de 1080p'ye veya TV HD ready ise 1080i'ye cevirttiririm. TV'ler bu iste cok daha basarili.

    @Delerıum
    Yanlis yoldasiniz ne yazikki.
    * En kaliteli scart kablosunu da kullansaniz, yayin uydu alicinin cikisinda dijitalden->analoga, TV'nin girisinde de (iceride goruntu isleme algoritmalarinin calisabilmesi ve lcd ekrana aktarilabilmesi icin datanin dijital olmasi gerekiyor) analogdan-> dijitale cevrilir. Iki donusum iki kez kayip demektir.
    * Donusumlerden dolayi, kablo kalitesi kadar uydu alici cikis kalitesine de bagimlisiniz.
    * Scart uzerinden HD goruntu iletemezsiniz.
    * Scart uzerinden hele birde CVBS cikisi kullaniyorsaniz, ekranda yuksek kontrast gecislerinde (ornegin cizgili gomleklerde) surekli alaca bulaca goruntuler gorursunuz.
    * Scarttan sadece analog stereo ses tasiyabilirsiniz. HDMI, S/PDIF desteklediginden eger yayin varsa 7.1 ses bile iletebilirsiniz.

    Kisacasi, en kotu HDMI baglanti, en iyi SCART'tan iyidir..

    Bu arada, iyi bir TV'niz varsa (goruntu isleme anlaminda), 1080i ile 1080p arasinda yok denecek kadar az fark vardir, cok cok cok dikattli bir goz degilseniz, ikisi de ayni goruntudur, ekran uzerideki cozunurlukleri aynidir.

    Bu arada ne digiturk, ne dsmart nede kablo tv, gercekten cok kaliteli HD yayin vermiyorlar. Bandwith'i dusuk tutmak icin (ne kadar yuksek, o kadar maliyet demek), cok dusuk bitrate'li yayin yapiyorlar. Dolayisiyla, TV'de uydu yayini olarak izlediginiz goruntuler asla bir Bluray gibi olmaz. Yabanci uydulardaki diger platformlarin yayin kalitesini bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktasg -- 7 Ocak 2011; 10:46:27 >




  • Şimdi abilerm TVyi daha bu hafta aldı babam LGG 47LE5300/5310 47(119cm) FULLHD LED TV ULTRA
    HD cihazımız yok sadece D-Smart normal uydumuz var.TV yanında Altın uçlu scart aldım 60 TL ye.şimdi bakıyorum kanal amblemleri bulanık, çok net değil beklediğim gibi çıkmadı.maç izlerken seyirciler kare kare çıkıyo.Sorun TV demi Yoksa HD cihaz almak mı lazım?Eğer Alıcaksam Tavsiye Bir cihaz varmı?Sizin Yazdıklarınızı da anlıyamyorum.Daha anlayacak yaşa gelmedim.Babam dedi zaten Araştır bu neden boyle diye.Bide USBden Film izliyorum 720p Ayna gibi, çok detaylı.bide bu filmleri 1080p izlesem ne olur diyorum.sizin rehberlerinizden anladığım kadarıylaTV deki yayınlar 720p ve bu bize hayli hayli yeter.Ama Suan SD gibi gosteriyor.Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F13 -- 7 Ocak 2011; 11:35:15 >
  • @materyall kardesim, onceki mesajimda dedigim seyi aynen yasiyorsun iste. 600 TL'ye pirlanta uclu scart alsanda sonuc ayni olacak.
    Sorunun kesinlikle TV'den kaynaklanmiyor. Asagidakilerden kaynaklaniyor;

    1- Yayin kalitesi
    2- Uydu alici kalitesi, ve tabiki baglanti kalitesi.

    Yayin kalitesini arttirmak icin yapabilecegin birsey yok. SD kanallar oyle, ancak uydu alici ile iyilestirme yapabilirsin.

    Nasil?

    1- HDMI cikisli SD uydu alici alarak. Deger mi? Degmez, aslan gibi tv almissiniz, boyle bir uydu alici almanin bir anlami yok.
    2- HDMI cikisli HD uydu alici alarak. Deger mi? Eger sadece SD kanallari izleyecekseniz, goruntu kalitesi HDMI baglanti sayesinde biraz iyilesir tamam, ama degmez. Ama eger SD kanallarin yaninda D-Smart HD, DigiturkHD, KabloTV HD kanallari veya card sharing ile yabanci HD kanallari da izlemeyi dusunuyorsan iste o zaman HD uydu alici aldigina deger. Tabi bu durumda bile SD kanallarda muhtesem sonuclar bekleme, mucize olmayacak, sadece su anda gordugunden biraz daha net olacak.




  • NEXT 7500CI UYDUVAR BUNA EN İYİ SCART HANGİSİ GİDER TV SAMSUNG B650
  • up

    quote:

    Orijinalden alıntı: djx

    NEXT 7500CI UYDUVAR BUNA EN İYİ SCART HANGİSİ GİDER TV SAMSUNG B650
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktasg

    @roccopolo
    "peki alıcımız, izlediğimiz görüntü ve tv miz hd ise altın uç ile normal uç arasında bir fark olur mu? "

    Herseyiniz HD ise, yani HDMI kablo kullaniyorsunuz, kabloda altin ucun hicbir anlami yok, tabi cok cok uzun kablolar kullanmiyorsaniz (orn. 10 mt gibi)

    @kablotv

    HD Ready tv'de sizin bahsettiginiz HD kanallari bal gibi izlersiniz. HD Ready tvler 720p ve 1080i ye kadar destekler. Ilgili ITU standardinda 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p hepsi HD olarak tanimlanmistir. Ama ureticiler ara bir market olusturmak icin 1080p'ye kadar olanlari "HD Ready", 1080p'yi TRUE HD, yada Full HD olarak adlandirmislardir.

    Yayinci kuruluslarin arasinda 1080p yayin yapan kanal yok. O yuzden HD Ready tv ile uydudan, kablodan gelen butun HD kanallari problemsiz bir sekilde izlersiniz.

    "Bazı arkadaşlar en ucuz HDMI kablosunu almanızı söylemişler. Kesin bir şey var ki gidip ucuza para verecek kadar zengin insanlar olmadığımızdır. Altın uçlu denilen HDMI kablosu tabikide saf altın değildir. Ancak kalite olarak standartlara en yakın olanıdır. " demissiniz, evet aynen tekrar ediyorum, HDMI'da data dijital aktariliyor, ucuz kablo da ayni sekilde isinizi gorur, fark goremezsiniz. Ayrica kablo kalitesi tartisilan bir ortamda kablo tv reklaminiz cuk oturmus:)

    "Ancak kalite olarak standartlara en yakın olanıdır. " demissiniz, Hangi standart ??? Standartlarda altin uclu mu kullanin diyor


    @materyall
    HD uydu alici diyorsaniz, goruntu kalitesi acisindan pek bir fark olmaz aralarinda, scart gibi bir cikis isin decode ettikleri goruntuyu analoga cevirmeye calismadiklari icin, decode ettikleri videoyu oldugu gibi HDMI'dan aktarir. HD goruntu kalitesinde bir fark olacaksa TV uzerindeki goruntu iyilestirme algoritmalari farkliliklari, panel kalitesi farkliliklari daha onemli bir etken. Uydu alicida ancak islemcinin yavasligindan dolayi kanal gecisi gibi, menu gecisi gibi seylerde yavaslik hizlilik farkedebilir.

    @HiGHWAYMOUSE
    Dediklerinize katiliyorum, ama ureticiler TV chiplerindeki goruntu isleme algoritmalarinda daha cok kasiyorlar. Uydu alici sadece decode etsin diye tasarlaniyor (tabi uydu alicilarin scart cikisi icin konusmuyorum, HDMI cikis icin konusuyorum). Bu yuzden ben olsam uydu alicinin menulerinden ayarlayip, yayini uydu alicidan oldugu gibi cikarttirip (yani SD kanal 576i, HD kanal 720p veya 1080i, artik nasil yayinlaniyorsa), TV'de 1080p'ye veya TV HD ready ise 1080i'ye cevirttiririm. TV'ler bu iste cok daha basarili.

    @Delerıum
    Yanlis yoldasiniz ne yazikki.
    * En kaliteli scart kablosunu da kullansaniz, yayin uydu alicinin cikisinda dijitalden->analoga, TV'nin girisinde de (iceride goruntu isleme algoritmalarinin calisabilmesi ve lcd ekrana aktarilabilmesi icin datanin dijital olmasi gerekiyor) analogdan-> dijitale cevrilir. Iki donusum iki kez kayip demektir.
    * Donusumlerden dolayi, kablo kalitesi kadar uydu alici cikis kalitesine de bagimlisiniz.
    * Scart uzerinden HD goruntu iletemezsiniz.
    * Scart uzerinden hele birde CVBS cikisi kullaniyorsaniz, ekranda yuksek kontrast gecislerinde (ornegin cizgili gomleklerde) surekli alaca bulaca goruntuler gorursunuz.
    * Scarttan sadece analog stereo ses tasiyabilirsiniz. HDMI, S/PDIF desteklediginden eger yayin varsa 7.1 ses bile iletebilirsiniz.

    Kisacasi, en kotu HDMI baglanti, en iyi SCART'tan iyidir..

    Bu arada, iyi bir TV'niz varsa (goruntu isleme anlaminda), 1080i ile 1080p arasinda yok denecek kadar az fark vardir, cok cok cok dikattli bir goz degilseniz, ikisi de ayni goruntudur, ekran uzerideki cozunurlukleri aynidir.

    Bu arada ne digiturk, ne dsmart nede kablo tv, gercekten cok kaliteli HD yayin vermiyorlar. Bandwith'i dusuk tutmak icin (ne kadar yuksek, o kadar maliyet demek), cok dusuk bitrate'li yayin yapiyorlar. Dolayisiyla, TV'de uydu yayini olarak izlediginiz goruntuler asla bir Bluray gibi olmaz. Yabanci uydulardaki diger platformlarin yayin kalitesini bilmiyorum.







    güzel bi açıklama oldu, teşekkürler dostum




  • Arkadaşlar bilen birisi cevaplarsa sevinirim.

    Aşağıda linkini vereceğim ürünü alacağım HDMI çıkışlı dvd oynatıcı. BD diskleri okumuyor ama dvd içersine yazılmış hd videoları izletme imkanı sağlıyor. Benim sormak istediğim dvd içersine yazdığım hd videoları aynı pcdeki kalitede gösteriyor mu? Performansı nasıl Full hd 1080 p görüntü iyileştirme diyor bilmeden almak istemiyorum.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-dvd-c550xtr-usb-girisli-divxdvd-oynatici-/ProductDetails.aspx?productId=evsamdvdc550xtr&categoryId=157458




  • @Shattered Glass

    Ozelden de mesaj atmissiniz, ama benzer yanilgiya baskalari da dusebilir diye ben buradan cevap yazayim dedim.

    "BD diskleri okumuyor ama dvd içersine yazılmış hd videoları izletme imkanı sağlıyor." demissiniz ama bu yargiya nereden vardiniz? Divx/DVD playerlar HD video oynatmazlar, sizin DVD'ye veya USB'ye (tabi USB girisi varsa) kopyaladiginiz SD videolari oynatabilirler. Yaptiklari tek sey, SD videolarin satir ve sutun sayilarini (ornegin 720 x 576) HD olacak sekilde cogaltmak, klonlamak. Bu isleme upscaling diyorlar, kesinlikle video kalitesini arttiracak bir ozellik degil. Zaten ayni seyi TV kendisi de yapiyor. Yapmasaydi herhangi bir TV kanalini LCD TV'lerde kucucuk bir pencerede izlerdiniz, ekranin geri kalani siyah kalirdi.

    Goruntuyu buyutme konusunda ben kesinlikle isi TV'ye birakma taraftariyim, DVD player, Bluray player, artik her ne player'iniz varsa, birakin sadece videoyu decode edip TV'ye gondersin, geri kalan isleri TV yapar.

    Bu tur Divx/DVD playerlar ne yazikki tamamen tuketiciyi kandirmaya yonelik urunler. Soyleki, bundan 4-5 sene once insanlar fiyatlar makul duzeylere inmeye baslayinca LCD TV satin almaya basladilar. O zamanlar HD Ready TV'ler satiliyordu. Ama izleyecek HD video yoktu kimsede. Tektuk Bluray filmler var, o da filmi alsan bir dunya para, player'ini alsan bir dunya para. Ureticiler de bunu farkedip boyle ara bir uyduruk urun cikardilar, ne yazikki insanlar da aynen sizin kandiginiz gibi bu urunleri HD urun zannedip baliklama atladilar. Yanlis anlamayin ben de zamaninda aldim bir tane:)

    Bu tur DVD playerlarin bir tek iyi yani:

    - Bu topikte konustugumuz konu, goruntuyu HDMI uzerinden kayipsiz iletebilir. o kadar..




  • Cevapladığınız için teşekkürler...

    Ürünü almadım zaten şüphelendim emin olmadanda almak istemedim. Elimde zaten dvd oynatıcı var.

    """""""""""""Bu tur DVD playerlarin bir tek iyi yani:

    - Bu topikte konustugumuz konu, goruntuyu HDMI uzerinden kayipsiz iletebilir. o kadar.. """"""""""""""


    Demişsiniz normal bir dvdye yazdığım 1080p hd videoyu yukarıdaki linkini verdiğim HDMI özellikli dvd oynatıcı pcde izlediğim kalitede oynatmayacak mı şimdi? Görüntüyü HDMI üzerinden kayıpsız iletebilir demişsiniz kafam karıştı. Yani görüntüyü sadece 1080 p şeklinde tvde genişletiyor ama gerçek hd kalitesinde pcde gördüğümüz kalitede oynatmıyor mu?
  • PC'de izlediginiz kaliteyi birakin, hic acmayacak bile. Desteklenmeyen video gibi birsey diyecek. Tek yapabildigi sey standart cozunurlukteki PAL ve NTSC videolari decode edip HDMI uzerinden vermek. HDMI uzerinden verirkende isterseniz 720p veya 1080p olacak sekilde resmi buyutebiliyor. O kadar. Ama dedigim gibi, o isi TV kendisi bence daha iyi yapar, gerek yok. HD videoyu ise decode edemez..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.