Şimdi Ara

**** FUJIFILM Finepix HS20 EXR Duyuruldu **** (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
42.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @twona77
    Makinanın TR piyasasında doğru düzgün olmaması "internet" dediğimiz harika icat sayesinde bizi sınırlayan bir şey olmaktan çıkıyor. Bu ve benzeri ve hatta alakasız şeyleri bizim ülkemize gelmeden çoook önce alıp, inceleyip sonuçlarını paylaşan amatör yada profesyonel insanlar var. Örneğin :http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_hs20exr_review/sample_images/
    -
    Ayrıca makinada kullanılan donanım ve fiziksel özellikleri de bize neler yapabileceğine dair ipucu veriyor. Ne mi bunlar ? Sensör boyutu, megapixel'i ve zum oranı !.. Sırf bu bilgiler ışığında bile dijital fotoğraf makinalarından anlayanlar HS20'nin ne yapabileceğini az-çok bilecektir. Teknolojik bir devrim olmadıktan sonra mevcut teknolojide durum böyle.
    -
    Şimdi burada taraflı yorum var mı ?http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_hs20exr_review/sample_images/
    Bana göre tarafsız yorum buradaki. Çünkü incelemeyi yapanlar farklı yerlerin, farklı ayarlar ile çekilmiş birçok fotoğrafını sunmuşlar. Elbette ki eğer taraflı yorum yapmak isteselerdi makinanın çektiği-çekebildiği en iyi fotoğrafları çeker koyarlardı. Fakat, buna kanıp makinayı alan birkaç kişi de illa ki veryansın ederdi, site güvenilirliğini yitirirdi.
    -
    Ayrıca
    quote:

    herkes kendi kullandığı yada sempati duyduğu makinayı övüyor. klasik türk zihniyeti
    demişsiniz. %100 katılıyorum size, nedendir anlam veremem bizim millette sahip olduğu şeyi kötü de olsa övme ve kötü yönlerini görememe, göstereni de eline geçirse dövecek kadar acayip bir huy var ! Ben bunu sadece bu elektronik veya herhangi bir eşya alımı konusuyla da sınırlı görmüyorum. Bizde milleten "enayi miyim leyn ben" tarzı, yok işte "uyanığım ben" tarzı görünme çabası olduğundan kullandığı malı da kusursuz olarak gösterme çabası oluyor zannımca. Yıllar önce Şahin model arabası olan bir tanıdığım arabasını öve öve bitiremezdi. Zannedersiniz ki o araba fabrikada ona özel sipariş üzerine üretilmiş . Üstelik 2.el almıştı arabayı. E tabi şimdi nasıl desin vatandaş "Memur arabası bu, yıllarca çalıştık, biriktirdik bir de borç alıp ekledik de aldık bunu, bu da bize yamuk yapıyor" ! Bir de işte alır bir cep tel, yada bir ayakkabı işte "kaç para eder bu de bakayım" :) sorar size. İşte yakınınız ise yüksekten atarsınız ki tahmininizi kırılmasın, sonra da aldığı fiyata çok şaşırmış gibi yaparsınız :) Amaç ne ? Arkadaşım size kazık yemediğini kanıtlayacak, uyanık ya. Böyleyiz işte, bizim milletin abartmadıkça hoş bulduğum halleri.




  • Ay (moon) çekimi falan çok güzel olmuş,
    bu fiyata bu makina böyle güzel fotolar çekebiliyor ise bence alınabilir çok mantıklı bir SLR like bir makine diyebilirim.
    Bende SONY NEX 3 var zoom u çok iyi olmadığı için (18-55 objektif) bu şekilde resim çekmem imkansız tabi.

    Bu arada ürünü Türkiye garantili ve makul fiyata bakanlar için şurayı tavsiye edebilirim;

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7360
  • @serpantin
    İnsanı en sonu kurtadam yapar bu makina. Ay'ı çekeceğim diye bekle her ay dolunay zamanını :)
    Siz çok daha yakınlarınızdakileri çok çok daha iyi çekebildikten sonra varsın şu an lensiniz mevcut olmadığı için Ay'ı da böyle çekemeyin. Büyük bir kayıp değil kanımca. Fakat o zum bu makinada bu işe yarıyormuş dedirtiyor. Ay fotoğrafı güzel çekebildi mi birisi baktırıyor kendisine. 1150 lira , iyi paraymış.
  • İnsanı en sonu kurtadam yapar bu makina. Ay'ı çekeceğim diye bekle her ay dolunay zamanını :)
    Ya hiç güleceğim yoktu.... Cuk, diye oturma buna derim....
    Birde şu cümle son zamanlarda çok kullanılır oldu...."bu fiyata bu makina böyle güzel fotolar çekebiliyor ise bence alınabilir......" Bahsedilen fiyatlar 600-1200 TL gibi uçuk fiyatlar. Sony NEX3 kullanan @serpantin' in bu makinası şu HS10' dan daha beter SULUBOYA gibi fotograf mı çekiyor, ki kullanmışlığımda var, yapmayın ya ! , saç olmayan kafamı yedirtecek bu arkadaşlar bana......
    quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    @serpantin
    İnsanı en sonu kurtadam yapar bu makina. Ay'ı çekeceğim diye bekle her ay dolunay zamanını :)
    Siz çok daha yakınlarınızdakileri çok çok daha iyi çekebildikten sonra varsın şu an lensiniz mevcut olmadığı için Ay'ı da böyle çekemeyin. Büyük bir kayıp değil kanımca. Fakat o zum bu makinada bu işe yarıyormuş dedirtiyor. Ay fotoğrafı güzel çekebildi mi birisi baktırıyor kendisine. 1150 lira , iyi paraymış.





  • -
    Yok , sanırım @serpantin arkadaş nex-3'ünde pimaş borusu olmadığından bahsediyor. Olsa o da dolunay zamanlarını beklemeye hevesli görünüyor gibi veya sadece normal bir beğenisini dile getirmiştir.
  • NEX 3 ün makro çekimleri çok güzel, ama şöyle uzakları da yakın edip çekmek istiyor insan yani .
    Ay ı çekmekle kurtadam olunsaydı heralde astronumi ile uğraşanlar çoktan olurdu. Hatta belkide hubble olmuştur bile.

    Aslında 55-200 lük lensler var ama çok pahalı ben makineyi 1200 e aldım bu lense 1500 diyolar, makinadan fazla para vermek de bana garip geliyor.
  • @serpantin
    Aynen... olmuş da olabilirler, çok güzel demişsiniz...
    -
    Wesley Snipes bu makinayı kullanan ünlülerden en önemlisi imiş. Blade serisindeki performansını bu makinaya bağlıyormuş (mesela).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 30 Mayıs 2011; 17:53:46 >
  • Fujifilm HS20 makinamı bu gün teslim aldım. makinanın duruşu, gövdesi ve tasarımı gerçekten çok şık. ama! daha önce kullandığım fujifilm finepix s2800 hd makinam HS2O nin yanında resmen SLR kadar iyi çekiyordu diyebilirim. şu an s2800 hd makinamı satıp bu makinayı aldığıma çok pişmanım. hangi ayarda foto çektimsede s2800 hd deki performansı malesefki alamadım. fotoğraflara tam boy olarak baktığımda resmen çamur gibi olduğunu fark ettim. şu an resmen şoktayım ve hayal kırıklığına uğradım. şimdi size S2800 HD ile ve HS20 ile çektiğim 2 fotoğrafı ekliyorum. ne demek istediğimi o zaman daha iyi anlayacaksınız

    S2800 HD M modunda çektiğim fotoğraf

     **** FUJIFILM Finepix HS20 EXR Duyuruldu ****

    HS20 ile M modunda çektiğim fotoğraf

     **** FUJIFILM Finepix HS20 EXR Duyuruldu ****



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 30 Mayıs 2011; 20:15:44 >




  • @twona77
    Eklediğiniz fotoğraflardaki kodları S image ile değiştirebilir misiniz lütfen. Daha kullanışlı olacaktır, siz de göreceksiniz... Teşekkürler.
  • ben bir şey merak ettim. mesela hs20 deki bu gibi görüntü kayıpları veya netlik sorunu ilerde gelecek olan bir upgrade ile düzeltilebilir mi:?
  • Düzelemez, yazılımla kurtarılacak bir şey yok ortada. Boşuna boş bir şeye umut bağlamayın.
  • @twona77
    İnanılmaz derecede üzüldüm ve açıkçası HS 20' nin incelediğim fotograflarında Hs10 dan daha iyi olduğunu düşünüyordum.
    Tam ölçekte yüklediğiniz bu fotografa fotograf demek bile caiz değil Suluboya diyordum, suluboya resimde dahi obje geçişlerinde kontur vardır. bu fotografta bırakın konturu 100 ISO' da çekildiği ve yeterli sayılabilecek ışık ve uygun diyafram değerine rağmen o derece aşırı NR uygulanmışki inanılmaz boyutlarda. renk geçişlerindeki karelenmeler ! inanılmaz ve bu alete fotograf makinesi deniyor. Bence beğenenlere hemen elden çıkartın derim. Keşke Sony HX100V alsaydınız hiç olmazsa tatminkar bir fotograf görüntüsü veriyor. Sizin s2800HD CCD sensörlü ve daha uygun ve mantıklı sayılabilecek zooma sahip (18x) daha baştan fark burada. Valla bizim gözler her yıl binlerce fotograf incelemekten katarakt oldu. Lütfen arada sırada yanılsakta itimat edin.
    quote:

    Orijinalden alıntı: twona77

    Fujifilm HS20 makinamı bu gün teslim aldım. makinanın duruşu, gövdesi ve tasarımı gerçekten çok şık. ama! daha önce kullandığım fujifilm finepix s2800 hd makinam HS2O nin yanında resmen SLR kadar iyi çekiyordu diyebilirim. şu an s2800 hd makinamı satıp bu makinayı aldığıma çok pişmanım. hangi ayarda foto çektimsede s2800 hd deki performansı malesefki alamadım. fotoğraflara tam boy olarak baktığımda resmen çamur gibi olduğunu fark ettim. şu an resmen şoktayım ve hayal kırıklığına uğradım. şimdi size S2800 HD ile ve HS20 ile çektiğim 2 fotoğrafı ekliyorum. ne demek istediğimi o zaman daha iyi anlayacaksınız

    S2800 HD M modunda çektiğim fotoğraf
    ..............................
    HS20 ile M modunda çektiğim fotoğraf
    .................




  • Biz almayın bunları diyoruz ama dinleyen kim. 1 ay önce kız arkadaşımı ikinci el kullanmaya ikna ettim ve Fuji S6500fd aldım. Tam set halinde 400 tl. Makine sıfır gibi yeni.
    Çekimleri de fiyatına göre muhteşem. Ne varsa eski modellerde var.
    Eğer paranız çoksa DSLR alın. Lense çok para gidiyor falan diye düşünülür ama hiç lens almadan kit lens ile bundan çok daha güzel fotoğraf çekilir.
  • Bu arada benim gördüğüm kadarı ile ortalıkta artık hiçbir üreticinin ürettiği yeni model önerilebilecek d-slr like makina yok gibi. İşte bir sizin de söylediğiniz gibi Sony HX100V var, başka ? Bu zum meraklıları nasıl iyi bir şekilde bu meraklarını giderecekler ?! Bilmiyorum...
  • anlıyorum sizi, ama ben şöyle düşünmüştüm. s2800 den çok memnundum ve elime bir miktar para geçti. fujinin bu son makinasının en azından s2800 den daha iyi foto çekeceğini düşünerek elimdeki parayla hs20 de karar kıldım. s2800 hs20 nin yanında fiyat olarak 3 bin tl ye satımalı o zaman! ve bu hs20 ile çektiğim en iyi fotoğraf diyebilirim. denemediğim mod ve ayar kalmadı ve en iyisi bu. s2800 de renkler canlı, fotoğraf çok net ve detaylar çok belirgin. hs20 için satılık ilanı verdim hemen. 800 tl ye hemen kargo edebilirim.

    şimdi esas soracağım konu şu; 800 tl ile 1000 tl arası zoom özelliği olan ve en az s2800 hd kadar iyi çeken bir makina öneririmisin yoksa yine düşük maliyetle iyi fotoğraf çeken finepix S2... yada s3... yada s4... serisinden tekrar bir makinamı almalıyım sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 30 Mayıs 2011; 20:25:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: twona77

    Fujifilm HS20 makinamı bu gün teslim aldım. makinanın duruşu, gövdesi ve tasarımı gerçekten çok şık. ama! daha önce kullandığım fujifilm finepix s2800 hd makinam HS2O nin yanında resmen SLR kadar iyi çekiyordu diyebilirim. şu an s2800 hd makinamı satıp bu makinayı aldığıma çok pişmanım. hangi ayarda foto çektimsede s2800 hd deki performansı malesefki alamadım. fotoğraflara tam boy olarak baktığımda resmen çamur gibi olduğunu fark ettim. şu an resmen şoktayım ve hayal kırıklığına uğradım. şimdi size S2800 HD ile ve HS20 ile çektiğim 2 fotoğrafı ekliyorum. ne demek istediğimi o zaman daha iyi anlayacaksınız

    S2800 HD M modunda çektiğim fotoğraf


    HS20 ile M modunda çektiğim fotoğraf



    Bunların ikisi de birbirinden berbat fotolar, ben de bu HS20 ile çektiğim dediğin resimde bi anormallik var, böle foto olmaz foto bile denmez buna.

    Foto dediğin böyle olur;

     **** FUJIFILM Finepix HS20 EXR Duyuruldu ****

     **** FUJIFILM Finepix HS20 EXR Duyuruldu ****




  • quote:

    Orijinalden alıntı: twona77


    anlıyorum sizi, ama ben şöyle düşünmüştüm. s2800 den çok memnundum ve elime bir miktar para geçti. fujinin bu son makinasının en azından s2800 den daha iyi foto çekeceğini düşünerek elimdeki parayla hs20 de karar kıldım. s2800 hs20 nin yanında fiyat olarak 3 bin tl ye satımalı o zaman! ve bu hs20 ile çektiğim en iyi fotoğraf diyebilirim. denemediğim mod ve ayar kalmadı ve en iyisi bu. s2800 de renkler canlı, fotoğraf çok net ve detaylar çok belirgin. hs20 için satılık ilanı verdim hemen. 800 tl ye hemen kargo edebilirim.

    şimdi esas soracağım konu şu; 800 tl ile 1000 tl arası zoom özelliği olan ve en az s2800 hd kadar iyi çeken bir makina öneririmisin yoksa yine düşük maliyetle iyi fotoğraf çeken finepix S2... yada s3... yada s4... serisinden tekrar bir makinamı almalıyım sizce?

    arkadaşım kıyma makinaya 800 tl.ye almışsın bu özelliklerde nerede bulacan biraz önce hs20 nin fiyatlarına baktım 1.300 tl.den başlıyor
    Fujifilm FinePix HS20 EXR teknik özellikleri
    • Tamamen yeni tasarlanmış 16 megapiksel EXR CMOS sensör
    • 30x optik zum destekli 24 - 720 mm objektif
    • 3.0 inç 460,000 piksel çözünürlüklü LCD ekran
    • Gelişmiş bulanıklık önleme teknolojisi
    • 1600% dinamik alan
    • Tam çözünürlükte saniyede 8 kare çekim hızı
    • 320 x 112 piksel çözünürlükte saniyede 320 kare hızlı çekim
    • Uzun batarya ömrü
    • 4 adet AA pil ile 350 kareye yakın çekim sayısı
    • Raw formatta fotoğraf çekimi
    • Full HD video kayıt
    • EXR Auto modu ile 27 hazır çekim modu
    • Film benzetim modları
    • Hızlı açılış modu
    • Motion Panorama 360 çekim modu
    • TTL flaş kontrolü ile harici flaş birimlerini kullanabilme
    • Lens siperliği
    • Photobook Assist fonksiyonu




  • Bence o fiyat aralığında yüksek zumlu piyasada iyi bir ürün yok. İşte diğer başlıkta bipekkan'ın da söylediği Sony HX100V var ki o da piyasada var mı kaç lira bilgim yok, çok takip ettiğim bir konu değil.
    -
    @XmysticX
    Eklediğiniz fotoğrafları ne ile çektiniz ? Bilgisini vermemişsiniz de, mümkünse hani bakmasını bilmeyen yada dikkat etmeyip de bakmayı unutanlar için bu bilgiyi de eklerseniz daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca HS20 sizi de şok şaşırtmış ki şaşırmayın , makinada kullanılan donanımın neticesi bu. Sizin makinada sensor boyutu :APS-C (23.4 x 15.6 mm) , HS20 de ise 1/2" (6.4 x 4.8 mm) bu büyük farka rağmen bir de zıt yönde megapixeli sizin makina (14.2) ile yarışacak yükseklikte 16.0 megapixel :) E bu kadar yüklenilir mi şuncacık sensöre ? Bir de koymuşlar pimaşın ucuna 2 gözlük camını, süper fotoğraf çekecek :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 30 Mayıs 2011; 21:33:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XmysticX


    quote:

    Orijinalden alıntı: twona77

    Fujifilm HS20 makinamı bu gün teslim aldım. makinanın duruşu, gövdesi ve tasarımı gerçekten çok şık. ama! daha önce kullandığım fujifilm finepix s2800 hd makinam HS2O nin yanında resmen SLR kadar iyi çekiyordu diyebilirim. şu an s2800 hd makinamı satıp bu makinayı aldığıma çok pişmanım. hangi ayarda foto çektimsede s2800 hd deki performansı malesefki alamadım. fotoğraflara tam boy olarak baktığımda resmen çamur gibi olduğunu fark ettim. şu an resmen şoktayım ve hayal kırıklığına uğradım. şimdi size S2800 HD ile ve HS20 ile çektiğim 2 fotoğrafı ekliyorum. ne demek istediğimi o zaman daha iyi anlayacaksınız

    S2800 HD M modunda çektiğim fotoğraf


    HS20 ile M modunda çektiğim fotoğraf



    Bunların ikisi de birbirinden berbat fotolar, ben de bu HS20 ile çektiğim dediğin resimde bi anormallik var, böle foto olmaz foto bile denmez buna.

    Foto dediğin böyle olur;

     **** FUJIFILM Finepix HS20 EXR Duyuruldu ****

     **** FUJIFILM Finepix HS20 EXR Duyuruldu ****





    eklediğiniz fotoğrafları hangi makina ile çektiniz acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi
    Bence o fiyat aralığında yüksek zumlu piyasada iyi bir ürün yok. İşte diğer başlıkta bipekkan'ın da söylediği Sony HX100V var ki o da piyasada var mı kaç lira bilgim yok, çok takip ettiğim bir konu değil.
    -
    @XmysticX
    Eklediğiniz fotoğrafları ne ile çektiniz ? Bilgisini vermemişsiniz de, mümkünse hani bakmasını bilmeyen yada dikkat etmeyip de bakmayı unutanlar için bu bilgiyi de eklerseniz daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca HS20 sizi de şok şaşırtmış ki şaşırmayın , makinada kullanılan donanımın neticesi bu. Sizin makinada sensor boyutu :APS-C (23.4 x 15.6 mm) , HS20 de ise 1/2" (6.4 x 4.8 mm) bu büyük farka rağmen bir de zıt yönde megapixeli sizin makina (14.2) ile yarışacak yükseklikte 16.0 megapixel :) E bu kadar yüklenilir mi şuncacık sensöre ? Bir de koymuşlar pimaşın ucuna 2 gözlük camını, süper fotoğraf çekecek :)

    şu anda 1.234 tl gitti gidiyor com da
    http://urun.gittigidiyor.com/Sony-Cybershot-DSC-HX100V-16-MP-30X-OPTIK-ZOOM_W0QQidZZ40041943




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.