Şimdi Ara

BU TİP OYUNLARA SAKIN DÜŞMEYİN!!! (ÖRNEK OLAY E39 5.20d)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşıma E39 kasa 5.20d bakıyoruz... heves etti, gel sana bir BMW 5.20d alalım, bir daha inemeyeceksin dedim.. üni.'de okuyan bir arkadaşımın E39 kasa 5.20d'sini kullandırdım (aracın ilk sahibi babası ve hala onlarda, 2003 410.000km'de).. ve adam inmek istemedi.. her neyse gelelim konumuza!!

    tabii arkadaş arabasını sattı (2001 model astra classic 1.7CDTI) ve ha bugün ha yarın bir BMW sahibi olacak.. borusan serviste tanıdık ve işinin erbabı usta çok olduğu için alırken direk borusan'a götüreceğiz arabayı, eğrisi doğrusu çıkacak ortaya. zaten içimiz rahat.. bana sahibinden.com 'dan bir link gönderdi.. ilan bu!

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-bmw-5-serisi-ilk-sahibinden-satilik-orjinal-520d-37281585/detay

    ilan açıklamasında: "ARACIMIN TÜM BAKIMLARI YETKİLİ SERVİS TARAFINDAN ZAMANINDA TAM VE EKSİZSİZ OLARAK YAPILMIŞTIR.ARACIMDA KESİNLİKLE KAZA VE DEĞİŞEN YOKTUR .ARAÇ YIPRANMAMIŞ BİR ARAÇTIR.HİÇBİR YERİNDE TIK SES YOKTUR.DERİ DÖŞEMELERİ VE TORPİDOSU İLK GUNKÜ GIBI PIRIL PIRIL DIR SÖKÜK YIRTIK VE YIPRAN MA YOKTUR.MOTORUNDA ZAMANINDA YAPILAN BAKIM VE ONARIMLAR SAYESİNDE KESİNLİKLE ÜFLEME YOKTUR (sitedeki km .si 150 bin olan araçlardan çok daha diri ve bakımlı bir araçtır.zaten bu araçların çoğunun km. si ile oynayıp düşürüyorlar )ARACIMIN LASTİKLERİ YENİDİR YEDEK ANAHTARI MEVCUTTUR.İSTEPNESİ BİLE SADECE BİR KERE KULLANILMIŞTIR.ARACIMIN MEKENIK VE YURUR AKSAMINDA KESINLIKLE TEK KURUŞ MASRAF YOKTUR.ÇALIŞMAYAN HİÇ BİR AKSAM VE DONANIMI YOKTUR.ARAÇ İLK SAHİBİNDEN SATILIK OLUP SERVİS KAYITLARI MEVCUTTUR.

    TAKAS: TAKASOLABİLİR AMA 3 LİRALIK ARACINA 5 LİRA YAZIP TAKAS YAPMAK İSTİYENLERLE DEĞİL." yazıyordu..

    dedim iyi hocam ama daha ilk gördüğün ilanda karar verme diğer ilanlara da bakalım.. 5.20d başlığına gelip en ucuzundan aratmaya başlayınca şöyle bir sonuç çıktı karşıma!!!

     BU TİP OYUNLARA SAKIN DÜŞMEYİN!!! (ÖRNEK OLAY E39 5.20d)


    tabiiki hemen kıllanıp baktım... o ilanında linki:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-bmw-5-serisi-2003-model-bmw-5-20-dizel-37500056/detay

    araç aynı araç... ilan tarihleri arasında 3 gün fark var!!! ilk sahibinden diyerek ilanı açan adam 363.000km'de derken, ikinci ilanda araç galeriye düşmüş durumda ve km'si 330.000!!! fiyatta ilginç bir şekilde 750TL artmış!!

    ya aracın ilk sahibi ilanını silmeyi unuttu ya da bu galeride çalışanlar çok salak! insan açar bi kontrol eder!!! 33.000km için yapılan şeye bakın!!! yazık gerçekten yazık!!!

    siz siz olun muhakkak detaylı araştırmanızı yapın!!! ben hayatımda km ile oynayan ve km'yi düşürdükten sonra milyar milyar fiyatı yükseltip araç satan çok şerefsiz gördüm.. ama böyle bir araç üstünden bu kadar komik duruma düşüldüğünü ilk kez görüyorum...

    otomobil firmalarının özel yazılımlar ile KM'de oynama olayının önüne geçmeleri gerek...







  • KM ile oynayan adam 30 bin km düşürmez.kimse 360 bin km den 330 bin e düşürmez.250 bin civarı olsa neyse diyecem. aracın birinde kazası var birinde yokmu denmiş?? birinde arızalı birinde masrafsızmı denmiş hayır.. bence abartıyorsunuz.. yazım hatası vardır büyük ihtimalle. aynı araca 2 ilan açılmış olabilir bunu bazen bende yapıyorum.
  • 33.000KM az bir fark diyorsanız benim yapabileceğim bir şey yok.. ayrıca 330.000km yazmak ile 363.000km yazmak arasında dağlar kadar fark var!!! nasıl bir yazım yanlışı bu merak ettim.. hadi onu bırakalım 1 araba ile 2 ilan açmak tamam olabilir.. ancak hem km farkı hem fiyat farkı var!!! bu nasıl iş??

    galerinin eline düşünce KM azalması düşündürücü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 4 Ocak 2011; 16:42:28 >
  • Tabikide haklı olabilirsniz. Galericilerin nasıl satış yaptıkları ortada. Galeri kısmına pek dikkat etmemişim. ama Galericide amma salakmış yahu yaptın yaptın madem 100 bin km indir dimi :)..

    Siz zaten BMW konusunda uzmansınız bildiğim kadarıyla. hazır söz açılmışken size bir şey danışacağım. Aracım 3.18 m43 motor 1994 model. Yaz aylarında aracı sabahları çalıştırken tırrrggggghhhttttt diye marş motoru takılması şeklinde bir ses gelirdi. Marş motorunu tam 3 kere söktürdüm ses yine gitmedi. marş motoru namına ne varsa elden geçti ama sorun düzelmedi. Bunun üzerinde motorcuya gittim triger zinciri dedi. Tamam dedik zincir palet ve gergi orjinaliyle değişti.Gerçektende göz<ümle gördüm zincir bomboştu.. gergi zayıflamış zincir uzamıştı.. Bakın özellikle Orjinal aldımki aracımı uzun yıllar binmeyi düşündüğüm için ilerde sorun çıkartmasın.Fakat ses yine gitmredi. Ustada bulamadı sesin kaynağını.Zaten bartında yaşıyorum çok küçük bir yer öyle her dükkana girdiğinizde BMW den anşlayan usta bulamıyorsunuz. hepsi tofaş ustası.. Havalar soğuduğu için artık her marşa basışımda bu sesi duyurorum. Dışardan bariz farkediliyor.İçerde ise yanımda biri varsa bu ses ne demeden geçemiyor.. Bende her çalıştırmada direk çalışır çalışmaz gaza yükleniyorum 2-3 saniye sonra ses yok oluyor. Aaracın çekişinde gidişinde problem yok. ses sadece ilk çalıştırma anında çıkıyor. Deli ediyor beni bu ses.. Acaba bu ses neden olabilir??

    Ayrıca aracım LPG li olduğu için LPG enjektör sesi hariç motordan bir şıkırtı geliyor.Eskiden şahinimde piston yatak vurma sesi vardı. rektefiye yaptırdım öyle gitmişti. o sese benziyor. ama yağ yakma yağ eksiltme kesinlikle yok. Zor çalışma veya çekiş düşüklüğü duman atma gibi hiçbir problem yok.. Castrol yağ kullandığım zaman bu ses çok daha fazlaydı . Şİmdi Mobil yağ kullandım ve bor katkısı eklettim. Ses baya azaldı ama halen devame diyor. Usta fincan sesi diyor problem olmaz diyor. Acaba sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir...

    Teşekkür ederim ilginiz için şimdiden..




  • şimdi E36'daki motorlar hakkında ciddi bir bilgim yok... E39 ve E46 kasa motorlar için bilgim çok daha iyi.. bu kasalardan sonraki motorlar ile ilgili oldukça bilgi sahibiyim.. o yüzden kesin bir yorum yapamam.. ama aklıma gelen, "ama şuna baktırmamışınız" diyeceğim bir nokta bırakmamışınız.. sorunuzu birde bmwciusta'ya sorun.. belki o sizi bir şekilde yönlendirir...

    hem Bartın'da öyle çok uzak bir şehir değil.. Zonguldak üzerinden Kocaeli'ye gidip BMW yetkili servisi olan Öztorun'a bir gösterin derim...

    www.oztorun.com
  • Hocam vaktim olsa zaten aracı burda açtırıp kurcalatmazdım. Boşuna para dökmezdim. Sinema sektöründe çalıştığım için haftasonu bayram vs gibi günlerde dahil hiçbir şekilde izinimiz yok !! Makinist olduğum için bu işten anlayan adam Bartında yok. Kısacası yerimizde bakacam adamda yok hayatımız çalışmakla geçiyor .O yüzden çıkar bir yol arıyorum . artık aracın o ses çıkarkan ki videosunu koyacağım foruma belki bilen olur. ne kadar dertliymişim hemen size açıldım
  • tabiiki video cekip koymaniz mantikli.. dedigim gibi bmwciusta nin actigi basliga ekleyin en iyi aramizda o anlar.. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.