Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.079
Cevap
130
Favori
1.620.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hemoglobinz -- 19 Haziran 2017; 15:41:40 >
  • köftepiyaz kullanıcısına yanıt
    Hocam boşverin, bloklayın geçin. Ben kendisini ciddiye alıp cevap verdim ama üslubunda değişen bir durum yok. Sinir stres olmaya gerek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam 1 yıl oldu çekiyorum, tarifi mümkün olmayan bir acı.Ne yediğini biliyorsun, ne içtiğini. Sosyal hayat sıfır, alkol vs hayal gibi. 1 senedir hiç geçmedi her tuvalet bir acı.
    37 yaşındayım bazı zamanlar ağladığımı biliyorum, yüzüm hiç gülmüyor. Allah düşmanımın başına vermesin.Kullanmadığım ilaç, fitil , bitkisel ilaç kalmadı. Devamlı internette okuyorum artık uzman oldum. Muayene oldum doktor elle muayane etti çok canım yandı o zamandan beri korkudan bir daha gidemedim. Karar verdim yarın Kocaeli'de özel bir hastanede genel anestezi alarak ameliyat olacağım. Çok korkuyorum son çare artık ameliyat. Bakalım nasıl olacak, neler olacak yarından sonra yazmaya başlarım. Yazmamın sebebi ben çok aradım ama nette ameliyat olup ayrıntılı yazan birini bulamadım en azından belki birilerinin derdine çare olur , korkularını yenmesine yardımcı olurum.
  • Geçmiş olsun arkadaşım Reguse ve köftepiyaz isimli arkadaşlar bu konuda uzaman gibi bu site içerisinde yazılar yazıyorlar lütfen bu kişilerle irtibata geçerek yardım alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skaraatli

    Tam 1 yıl oldu çekiyorum, tarifi mümkün olmayan bir acı.Ne yediğini biliyorsun, ne içtiğini. Sosyal hayat sıfır, alkol vs hayal gibi. 1 senedir hiç geçmedi her tuvalet bir acı.
    37 yaşındayım bazı zamanlar ağladığımı biliyorum, yüzüm hiç gülmüyor. Allah düşmanımın başına vermesin.Kullanmadığım ilaç, fitil , bitkisel ilaç kalmadı. Devamlı internette okuyorum artık uzman oldum. Muayene oldum doktor elle muayane etti çok canım yandı o zamandan beri korkudan bir daha gidemedim. Karar verdim yarın Kocaeli'de özel bir hastanede genel anestezi alarak ameliyat olacağım. Çok korkuyorum son çare artık ameliyat. Bakalım nasıl olacak, neler olacak yarından sonra yazmaya başlarım. Yazmamın sebebi ben çok aradım ama nette ameliyat olup ayrıntılı yazan birini bulamadım en azından belki birilerinin derdine çare olur , korkularını yenmesine yardımcı olurum.

    Geçmiş olsun. Anal fissür rahatsızlığı için fitil, hap gibi ilaçlar ve yanlış öneri ile kullanılan hemoroid ilaçları herhangi bir fayda sağlamaz maalesef.

    Anal fissür rahatsızlığı durumunda, sağlıklı bir insanda %30-35 oranında kasılan makat kası, %90 seviyelerine kadar yükselir. Hastalığın düzelmesi, bu kasın ideal seviyede kasılmasını sağlamakla mümkündür. Yani yüksek kasılma oranını düşürmek gerekir. Bunun için öncelikle kabız ve ıkınmanızı gerektirecek kadar ishal olmamalısınız. Acınızı hafifletmek için Magnesie Calcinee adlı toz ilacı kullanıp dışkınızı yumuşatabilirsiniz. Her dışkılama sonrası sıcak su leğeni içine oturup acınızı hafifletip, iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.

    Bunun dışında nitrogliserinli kas gevşetici kremler de önerilmektedir. Makata dışardan sürülür. Hastalığın nedeni olan kasın gevşemesi amaçlanır.

    Acınızın hafiflediğini hatta geçtiğini düşünüp lifli beslenmeyi keserseniz, dışkınız sertleşir ve tekrar nüksetme ihtimali yükselir. Ve başa döndüğünüzü düşünüp moral bozukluğu yaşayabilirsiniz. O yüzden bol bol lifli beslenmeye çalışın. Özellikle nohut gibi baklagiller, dışkıyı bağırsaktan iterek dışkılamayı hızlandırırlar. Dolayısıyla kabızlık ihtimalini azaltırlar.

    Bu şekilde rahatsızlığınızı ortadan kaldırabilirsiniz belki ama anlaşılan sizin durumunuz kronik anal fissür. Yani beslenme düzeninizi uzun bir süre bozmadan, lif ağırlıklı olarak ayarlamanız gerekir. Et seviyor olsanız da fazla miktarda tüketmemelisiniz. Protein ağırlıklı gıdalar daha uzun sürede sindirildikleri için dışkılamayı geciktirir.

    Tüm bu yöntemleri denediyseniz ve buna rağmen çözüm alamadıysanız Genel Cerrah'a görünmeniz sizin için en iyisi olacaktır. Fakat rektal alanda uzmanlaşmış cerrahları tercih etmelisiniz. Çünkü genelde anal fissür durumunda parmakla muayene ya da kolonoskopi tercih edilmez. Siz böyle bir olayla karşılaşmışsınız.

    Doktora göründükten sonra ilaç tedavisi önerilmezse, botoks ya da ameliyat tavsiye edilecektir. Doktorunuz size ikisi arasındaki farkları detaylıca anlatacaktır ve sizin için en iyisini önerecektir. Zaten detaylıca araştırmışsınız ama isterseniz boş vaktinizde daha da araştırın.

    Tekrar çok geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 5 Ekim 2015; 1:37:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Reguse rumuzlu arkadaşım ne guzel anlatmışsınız ya elinize ve dilinize sağlık Anal Fissür ve Makat Çatlağı olan arkadaşlar lütfen bu kişyi takip edin bu dertten hemen kurtulursunuz çünkü bu arkadaş her şeyi ne güzel anlatmış ya arkadaş siz bu güne kadar nerdeydiniz bu rahatsızlığı yaşayan insanlar sürekli farklı doktorlara gidip çok paralar veripte ameliyet olmuşlar ve halen bu hastalığı yaşıyorlar allah aşkınıza bu hastaları sizin doktora yönlendirinki (insanlara fikir veriyorsan doktorunun isminide yazmak zorundasın) hızlı bir şekilde fayda görsünler. arkadaşlar Lütfen bu hastalığı yaşıyorsanız çok ciddi şekilde araştırın gerekirse en az 2 veya 3 farklı doktora gidin. durumunuzu ögrenin ve ameliyat en son seçenek olmalı bunu asla unutmayın !! ve hiç kimseye kanmayın ameliyet en son, en son seçenek olmalı. Hastalıgınızla ilgili lütfen çok detaylı araştırmalar yapın mümkünse tüm dünyayı araştırın. diğer ülkelerde insanlar nasıl fayda görmüşler bunları ögrenmek en dogal hakkınız. hatta google içerisinde sadece ' anal fissür ' yazmanız bile yeterli çünkü bu alanda kullanılan bir çoğu farklı ürünleri bulabilirsiz. herkese geçmiş olsun
  • iyi dileklerde bulunan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Benim durumum kronik olduğundan ameliyattan başka çarem yoktu. Botox olayını ise çok inceledim yaptıran çoğu kişi tekrarladığını yazmış o sebeb en kesin çözüm ameliyat gibi geldi.
    Doktor risklerini anlattı ,acılarım çok fazla ve tarifi imkansız oldugundan kabul ettim. ( bana söylenen en kötü ihtimal kavun,karpuz yediğimde iç çamaşırımın ıslanacagı yönündeydi)
    Sabah , kan tahlili, akciğer grafisi ve EKG yaptılar. Odama yatırdılar, tansiyon vs derken sedyeye aldılar doğru bodrum kata ameliyata içeri bir girdim 7-8 yeşil önlük ve maskeli beni bekliyor. Anestezi uzmanı genel anestezi ve spinal anesteziyi anlattı, bana uygun olanın belden aşağı uyuşturmak, yani spinal anestezi olduğunu anlattı.
    Ben korktuğumu söyledim genel anesteziyi sectim, serumun oldugu yerden damar yolundan şiringa ile ilaç verdiler. Ne zaman uyurum diye sordum , cevabı alamadan uyudum. 30 dakika sonra ağrı ile uyandım . odama alındım ağrım vardı ama, bu zamana kadar çektiklerim kadar değildi.
    Ağrı kesici iğne yapıldı uyudum hiç ağrı hissetmedim. Akşam saat 6 gibi tekrar ağrı kesici iğne yapıldı. Saat 7 de taburcu edildim kendi başıma arabayı kendim kullanarak hastaneden ayrıldım. Şu anda çok ince bir ağrım var, ama çok az, yok gibi yani.Kanamam biraz var ilk gün normal oldugu söylendi. Yemek sadece kayısı hoşafı ve corba verdi ilk 3 gün sonra normale dönecekmişim. İnsallah normale döneceğim. Bu hastalığın belirtisi olan arkadaşlara tavsiyem bence hemen doktora gidip kendilerine uygun tedavi yöntemini secsinler. Belkide ben 1 yıl bu acıya dayanmasam ve doktora gitsem ilaç ile tedavi edilebilirdim.
  • Merhabalar benimde yaşım 21. 1 hafta önce tuvaletimi yaparken cok buyuk bi acı hissettim pesinden biraz kanama oldu. Ben cok korktum Daha once boyle bir sey basima gelmemisti. Aynayla baktigimda o bolgede 2-3 cm kesik gibi bisey gordum. Peceteyi surdugumde kan bulasiyodu. Ertesi gunde ayni sanci devam etti 2 saat dersim vardi ve sirada zor oturdum zonkluyomus gibi bi agri saatlerce gecmiyordu. Bagirsaklarimi yumusatmak icin bol bol kuru kayisi yedim uzum elma filan yedim corba ictim 2 litre su icim. 3. Gun diskimi rahat yaptim cok az bi sanci oluyodu ama kanama gecmisti. 5. Gun genel cerraha gittim parmagiyla muayene etti ve catlak var anal fissur dedi. 2 tane krem yazdi birisi anestol pomad digeri recbutin diye makata sokulup sıkılan bir krem . Bugun bir hafta olcak agrim yok denecek kadar az kanama yok . Bol bol Lifli seyler tuketiyorum hergun sicak su torbasina oturuyorum . Erken farkedip doktora hemen gittigimi dusunuyorum Acaba tamamen gecme sansi var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kra5 K kullanıcısına yanıt
    Dışkılama esnasında cam/jilet kesiği gibi bir acı, dışkılama sonrası devam eden ağrı ve peçetede görülen damla şeklinde (toplu iğne ucu kadar) açık renkli kan anal fissür belirtisidir. Zaten doktorunuz da bu teşhisi koymuş.

    Anestol Pomad ağrılı bölgeyi uyuşturur ve acınızı hafifletir. Diğer krem hakkında pek bilgim yok fakat internetten araştırdığım kadarıyla genelde basur ilacı olarak kullanılıyormuş. Yani makat bölgesinde kan akışını rahatlatmak ve yaranın erken iyileşmesini sağlamak hedeflenmiş muhtemelen. Genelde kronik anal fissürler için nitrogliserinli krem verilir, buradaki amaç ise anal fissürün sebep olduğu kasın rahatlatılması ve yaranın iyileşmesini sağlamaktır.

    Daha önce böyle bir rahatsızlığı yaşamamış olmanız ve kısa sürede acınızın neredeyse yok olması kronik anal fissür olmadığınızı gösterir, yani ilaç tedavisi ile kurtulabilirsiniz. Fakat sağlıklı her insanın bu rahatsızlığa yakalanma ihtimalini unutmamalı ve bu rahatsızlığın en önemli sebebi şiddetli ishal ve sürekli dışkı sertliği (kabız) olduğunu bilmelisiniz. Kendinizi bu tip durumlardan korursanız nüksetme olasılığı çok çok düşük olur.

    Geçmiş olsun.

    Tavsiye Niteliğinde Bilgi: Makat çatlağı yani anal fissür, genellikle makatın ağız kısmına yakın yerlerde olur ve tedavi için kullanılan kremler, makat üzerinden masaj yapar gibi sürülür. Yani iç hemoroid tedavisinde olduğu gibi makat içine krem tüpü aparatı yardımıyla girilip işlem gerçekleştirilmez. Size doktorunuz bu şekilde bir işlem mi tavsiye etti bilmiyorum. Ama aksi durumda dışardan sürmenizi öneririm. Çünkü anal fissür şüphesiyle doktora gidildiğinde bile kontrol amaçlı da olsa aşırı ağrıya sebep olmamak için parmakla veya başka bir araçla muayene tercih edilmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar ..bende agri sizi yok fakat tam gectigini sanmiyorum cünkü ufak bir zorlamada yada aci biber falan yedigimde hafif yanma hissi geliyor..ama agrim sizim yok..bu arada botoxun etkisi halen gecmedi..evelsi gün afedersiniz hapsururken gaz kacirdim..yani etkisi gercekten 6-8 ay devam ediyormus..ben 5ci aydayim..böyle devam ederse sorun yok cunku agrim sizim yok ama botoxun etkisi bittiginde basa dönersem iyi olmaz..insallah dönmem..bu arada bir tüyo vereyim sizlere..yapip yapmamak size kalmis..sabahlari bir tane sari kantron kapsül icin..kahvaltidan sonrada balik yagi kapsülü alin..diskilama inanilmaz yumusak oluyor..zaten balik yaginini hafif isal yapici etkisi varmis cogu insan kahvaltidan sonra aldiginda isal oluyormus.
  • Yardımınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Devlet hastansinde muayene oldugum için zaten yeteri kadar ilgilenilmedigini düşünüyorum. Recbutin adli kremi kullanmaya korkmustum cunku bende arastirdigim kadariyla çatlak için kullanılmıyormuş. Ama yinede hastaligin ilerlemesinden korktugum icin kullanmak zorunda hissettim kendimi. 5 gündur her gece yatmadan kullaniyorum kremi. Anestol pomadi ise gun icinde 1 kez sürüyorum. Acaba kremleri sürmeyi ne zaman bıraksam iyi olur artık kullanmak istemiyorum ve doktorda belli bi tedavi süresi söylemedi. Uzun kullanmam sakınca yaratr mı. Yada 5 gun cok mu az tekrar etme ihtimali var mi. Yediklerime gercekten dikkat ediyorum dışkım hep yumusak ve duzenli olarak her sabah tuvalete gidiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kra5

    Yardımınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Devlet hastansinde muayene oldugum için zaten yeteri kadar ilgilenilmedigini düşünüyorum. Recbutin adli kremi kullanmaya korkmustum cunku bende arastirdigim kadariyla çatlak için kullanılmıyormuş. Ama yinede hastaligin ilerlemesinden korktugum icin kullanmak zorunda hissettim kendimi. 5 gündur her gece yatmadan kullaniyorum kremi. Anestol pomadi ise gun icinde 1 kez sürüyorum. Acaba kremleri sürmeyi ne zaman bıraksam iyi olur artık kullanmak istemiyorum ve doktorda belli bi tedavi süresi söylemedi. Uzun kullanmam sakınca yaratr mı. Yada 5 gun cok mu az tekrar etme ihtimali var mi. Yediklerime gercekten dikkat ediyorum dışkım hep yumusak ve duzenli olarak her sabah tuvalete gidiyorum

    kremler 2-3 ay kullaniliyor diye aklimda kalmis..korkma kremlerden sonucta ömur boyu kullanmayacaksin..2-3 ay kullan
  • 2-3 ay biraz fazla geldi bana :)
    Birer tüp bitirsem yeter galiba
    Tesekkur ederim ilgilendigimiz icin herkese Allah şifa versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 ayi kicimdan uydurmadim kardes..8 hafta öneriliyor burda doktorlar tarafindan..rectodermden bahsediyorum ama genede sen bilirsin
  • Merhaba herkese geçmiş olsun. Bende elli gündür oturunca makatımda ağrı oluyor. Genel cerraha gittim elle muayene etti sol tarafta bir cm şişlik var dedi ilaç verdi ama hala geçmedi benzer sıkıntı yaşayan oldumu cevap verirseniz çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulda iyi bir doktor varmıdır? tuvalet yaparken zorlanmıyorum ama yaptıkdan sonra acı oluyor biraz geçiyor biraz başlıyor.. :( kanama felan yok ama acı oluyor genelde akşamları oluyor bu... insanı hayattan sogutuyor malesef....
  • İleride tuvaleti yaparkende zorlanacaksin muhtemelen ilk evrede hastaliginiz geçmiş olsun şimdiden..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iismaail

    tüm arkadaşlara geçmiş olsun ben de 5-6 aydır bu dertten büyük ızdırap yaşıyordum tüm bitkisel önerileri denedikten sonra bir arkadaşın verdiği bir karışımla çok şükür şu anda gayet iyi sayılırım onun için de bu dertten muzdarip tüm arkadaşlara yazmayı bir borç biliyorum umarım herkese iyi gelir herşeyden önce bu bir bitkisel kür değil arkadaşımın yakını olan bir cerrahın yazdırdığı ilaç karışım.ı günde 3 kere problemli bölgeye sürülecek. Fistül için macun
    vazelin 80 gram
    anestol 20 gram
    izordil 10 mg. tabletden 20 adet bu malzemeler ezilip karıştırılacak bu işi kendinizde yapabilirsiniz bir eczanede de yaptırabilirsiniz toplam maliyet 7 tl civarı ben faydasını gördüm inş. sizde görün

    4 aydır sıkıntı çekiyordum ağrıdan tuvalete gitmeye korkuyordum.Bugün Konya Farabi Hastanesine gittim bir güzel muayene oldum.Rektoskopi yapıldı ağrısız 40 cm içeri girdiler anal fissür olduğunu söyledi doktor. Sizin dediğiniz karışımı verdi 20 gün içinde geçeceğini söyledi.Fakat geçmiyormuş hastalar tekrardan aynı şikayet ile geri geliyorlarmış nette araştırdığımda geçti diye ameliyattan kaçanların yazılarını okudum.Band ligasyon ile 30 sn de bu sorundan kurtulacağımı söyledi doktor.20 gün sonra bu tedaviyi uygulayacak sonucu yazarım. (Doktorumun adı Bülent Erenoğlu )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Newells

    İleride tuvaleti yaparkende zorlanacaksin muhtemelen ilk evrede hastaliginiz geçmiş olsun şimdiden..

    Vallahi hocam insanı sogutuyor yüzü gülmüyor yemek yiyesi gelmiyor... Hayattan sogutuyor malesef insanı... genelde akşamları mıçtıktan sonra oluyor bu olay diğer zamanlarda herhangi bir problemim yok... sıcak su iyi geliyor tabibayagı işe yarıyor birde bu kurtçuklardanda var onlar nedir hocam?
  • iki gündür kremi kullanıyorum ve dört ay sonra ilk kez ağrısız tuvalete gittim :) doktordan kaçmayın tedavinizi olun
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.