Şimdi Ara

Bilgisayarımın izlendiğini nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
172.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle foruma yeni üye oldum, konuyu yanlış yere açıyorsam kusura bakmayın.

    Sorunum şu, bilgisayarımın izlenildiğinden şüpheleniyorum. Fazla da şüphelenmiyorum aslında ama tedbirli olmak iyidir diye düşündüm. Birinin benim bilgisayarı izlemesinin nasıl yöntemleri olabilir? Forumda araştırma yaparak birkaç şeye rastladım ama bir türlü emin olamadım.
    Bilgisayarımı başkaları da kullanıyor, bir program yüklemiş olabilirler mi? Öyleyse bundan nasıl emin olabilirim, programı nasıl bulabilirim?
    MSN'den ya da mailden gelen dosyaları genelde kabul etmem, bu şekilde takip etmeleri pek mümkün değil.
    Bir de ben birkaç kişiyle birlikte interneti paylaşıyorum. Buna kısaca ne deniyordu hatırlamıyorum uzun şekilde açıklayayım, bir modem var ve 3 laptoptan-yani uzaktan- bu modeme bağlanıyoruz. Kimse direk modemi kendi bilgisayarına takmıyor. Aynı ağdan bağlandığımız için biri benim ne yaptığımı görebilir mi? Görebilirse aynı şekilde ben de onu izleyebilir miyim?
    Son bir sorum daha var, modemin alanı geniş, istemediğimiz kişiler bağlanmasın diye şifre koyduk. Hiç kimsenin de şifreyi çözüp bizim ağdan girebildiğini sanmıyorum ama böyle bir durum olursa benim haberim olabilir mi bir şekilde?

    Umarım doğru düzgün anlatabilmişimdir, eğer anlamadığınız bir şey olursa sorun lütfen.







  • arkadaşın dediği gibi kafaya koyduysa durdurmak zordur.. biraz araştırdım.. bilgisayarda izleme yapabilmek için büyük ölçüde keylogger programı kullanılır.. internette biraz baktım.. bunun için birçok program var bunların en önemlileri ve en işe yarayanları actual spy,golden keylogger,casus bilgisyar 007,free kgb keylogger, stealth keylogger gibi vb. bunla bilgisayarda olup biten ne varsa herşeyi kaydedebiliyo.. msn, facebook şifrenizden tutun ne konuştuğunuz.. ne zmn konuştuğunuza kadar...bu saydığım programlar bilgisayaara kurularak yapılıyo ki daha ip üzerinden izleme de olabilir.. bunun nasıl engellenebilceği hakkında fazla bilgim yok am saydığım programlar hakkında çözüm olarak bi program buldum.. evet bi anlamda çözüm olabilir format atmak ama bu programı dene.. olmazsa internettte bunu nasıl engelleyebilceğin hakkında araştırma yap... eğer hala olmazsa format atmaktan başka çözüm klmıyo zaten.. programı veriyorum..
    http://www.roosle.com/files/get/mZKQ...runscanner.exe
    programın adı runscanner... bu program eğer bilgisayarınızda keylogger varsa silmeye yarıyo diye biliyorum.. şimdiden kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALHN BSLR -- 4 Ocak 2011; 10:35:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tgb93

    program sayesinde bu olay kolay... ama internet üzerindende bilgisyarınıza bağlanabilrler.... modemde şifre var dediniz biri bu şifreyi kırarsa haberiniz olmaz. En iyisi yasal olarak kendi başınıza modem alıp nete bağlanmak....

    Ben zaten yasal bir şekilde internete bağlanıyorum. Evde bir modem var, uzaktan bağlanıyorum. Buna tam olarak ne deniyordu unuttum, "wireless" sanırım. Sizin demek istediğiniz tek bilgisayarın bağlanabileceği bir modem almak mı? Bunu yaparsam kimse benim bağlantımı kullanamaz mı?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hayell

    Bilgisayarınızı birisi izlemeyi kafaya koyduysa eğer ki sizin modeme sifre koymanız falan çözüm olmaz sifreyi kırsalarda sizin haberiniz olmaz...ayrıca internet üzerinden izlemek çok kolay.
    ...
    bilgisayarınıza herhangi bir program kurularak yapılan birşey değil internet ağ üzerinden yapılan bi durum o yüzden ne kadar yolu denerseniz deneyin böyle bir durum varsa ulaşamıyorsunuz ancak format attığınızda düzeliyor.

    Bilgi için teşekkürler. Yalnız biraz kafam karıştı, sebebini açıklayayım hemen. Eğer bu iş program kurmayarak yapılıyorsa(yani abin sadece internet üzerinden izlediyse) format atmak nasıl bir çözüm oluyor? IP adresinden izleniyorsa adres değişmediği sürece çözüm olmaz diye düşünüyorum, formattan sonra da IP değişmiyor benim bildiğim. Belki abin haberin olmadan bir program yüklemiştir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALHN BSLR

    ...
    bu saydığım programlar bilgisayaara kurularak yapılıyo ki daha ip üzerinden izleme de olabilir.. bunun nasıl engellenebilceği hakkında fazla bilgim yok am saydığım programlar hakkında çözüm olarak bi program buldum.. evet bi anlamda çözüm olabilir format atmak ama bu programı dene.. olmazsa internettte bunu nasıl engelleyebilceğin hakkında araştırma yap... eğer hala olmazsa format atmaktan başka çözüm klmıyo zaten.. programı veriyorum..
    http://www.roosle.com/files/get/mZKQ...runscanner.exe
    programın adı runscanner... bu program eğer bilgisayarınızda keylogger varsa silmeye yarıyo diye biliyorum.. şimdiden kolay gelsin...

    Teşekkürler, bu programı bir yere not alayım, başka bir çözüm bulamazsam yüklerim. Sadece IPden izlemek biraz mümkün değil gibi geldi bana. Tabi bağlantıyı aldığımız yer bizi izliyor olabilir de... Format bir çözüm değildir IP adresim izleniyorsa değil mi?

    Bir de diyelim ki format attım, nasıl emin olabilirim sorun kalmadığına?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Endorfinli Melankolik

    Konuyu gır gıra vurmak gerekirse dünya yörüngesinde uydular olduğundan üzgünüm her zaman izleniyorsunuz

    Bak hiç bu açıdan düşünmemiştim.

    Görev Yöneticisindeki programları kontrol ettim. Tuhaf bir şeye rastlamadım. Ama yine de röntgenlenmediğime emin olamıyorum çünkü üstteki arkadaşlar demiş, program olmadan da yapabilirler diye.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.