Şimdi Ara

Intel'in Sandy Bridge tabanlı Core i7-2600K işlemcisi hava soğutma ile 5.5GHz'e çıkartıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
10.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel'in Sandy Bridge tabanlı yeni nesil işlemcileri için meraklı bekleyiş önümüzdeki hafta ile birlikte sona erecek. İkinci nesil Core işlemci ailesi olarak pazara sürülecek yeni nesil işlemci ailesi ile Intel, performans çıtasını daha da yukarı çıkarmaya hazırlanıyor. Firma tarafından "devrimsel" olarak nitelendirilen Sandy Bridge tabanlı işlemciler, performans tutkunları kadar hız aşırtma profesyonelleri için de büyük önem taşıyor zira 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan işlemcilerin, yüksek hız aşırtma potansiyeli sunması bekleniyor.


    Sandy Bridege işlemcilerin hız aşırtma yeteneklerini gösteren yeni bir çalışmaya daha imza atıldı. Chrisch rumuzlu bir kullanıcı tarafından yapılan bu çalışmada, ilk etap Sandy Bridge modellerinin en hızlısı olan Core i7-2600K ile 5.5GHz'e çıkıldı. Bugün 7GHz'in üzerine çıkılan çok sayıda sonuç olduğunu biliyoruz ancak bu çalışmayı farklı kılan, ulaşılan yüksek hızın hava soğutma kullanılarak elde edilmiş olması. Standart olarak 3.4GHz'de çalışan dört çekirdekli işlemci ile birlikte yüksek hız denemeleri için Intel'in P67 çipsetli kendi anakartı kullanıldı.


    alt="Intel'in Sandy Bridge tabanlı Core i7-2600K işlemcisi hava soğutma ile 5.5GHz'e çıkartıldı"


    Büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz!


    Daha önceki haberlerimizde belirttiğimiz gibi Intel'in model ismi "K" ile biten işlemcileri, hız aşırtmacılar için hazırlanan, çarpan kilidi açık düşük maliyetli (Extreme serisine kıyasla) modelleri sembolize ediyor. İşte bu işlemcilerin en yeni temsilcisi olan Core i7-2600K, 55 çarpan ve 99.8 MHz veri yolu hızı ile 5488MHz'e çıkartıldı. Standart olarak 3.4GHz'de çalışan ve Turbo Boost 2.0 teknolojisi ile 3.8GHz'e kadar otomatik olarak çıkabilen işlemcinin hava soğutma ile 5.5GHz'de test tamamlayabilmesi dikkat çekici bir sonuç.


    Hava soğutma ile 5.5GHz, belki her kullanıcı için muhtemel olmasa da, Sandy Bridge tabanlı işlemcilerin standart soğutucu ile 4GHz'in üzerinde günlük kullanımına olanak tanıyacağı yönünde önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor. Mikroişlemci mimarisinden gelen performans kazanımlarına ek olarak, hava soğutma ile yüksek hız aşırtma potansiyeli, Sandy Bridge tabanlı işlemcilerin iddiasını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu arada Core i7-2600K'nın 95 Watt TDP'ye sahip olduğunu ve entegre grafikle geldiğini de hatırlatalım.








  • Dikkatimi çeken bir şey var, bazı sitelerde 2600K'nin cpu-z'de revizyon D1 olarak görülüyor, burada baktığımda D2 revizyon. Piyasaya sürülecek olan işlemciler D1 mi D2 revizyon mu olacaklar? aralarında ne gibi fark var? Intel de Amd de yeni bir revizyonla ya hızaşırtma potansiyelini yükseltiyor ya da mevcut tdp seviyesini aşağıya çekiyorlar bu vesileyle önceki revizyonu alanların da canlarını sıkıyorlar.. Bir de bckl olayı var z68 anakartlarda bckl yükseltilebilecekmiş sanırım, z68 chipset ne zaman çıkacak hiçbir bilgi bulamadım?


    Intel'in Sandy Bridge tabanlı Core i7-2600K işlemcisi hava soğutma ile 5.5GHz'e çıkartıldı

    Intel'in Sandy Bridge tabanlı Core i7-2600K işlemcisi hava soğutma ile 5.5GHz'e çıkartıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renklem -- 1 Ocak 2011; 15:36:07 >




  • smt yok mu bu işlemcilerde? belkide cpz'den kaynaklanıyordur çünkü 8 thread olması gerekirdi.. artı 32nm bir işlemci için 1.6V çok yüksek bir rakam .. hava soğutma dahi olsa günlük pek elverişli bir rakam olmayacağından eminim.. zaten haberde belirtilmiş !! ve son olarak bu işlemcinin zaten standart hızında dahi yenilenmiş, güncellenmiş bir mimarinin vereceği performans son kullanıcılar için çok çok yeterli olacaktır sanırım. oc ancak sentetik testlerde ego tatmininden öteye geçemez.. (işlemci üzerinden render alanlar hariç)
  • bekle gör diyorum bakalım ne olcak hava ile 5.5 gereksiz olmuş zaten bugün üst seviye birçok işlemci hava ile 4+ oluyor
  • amd x6 lar zaten 4.2 de ısınmadan günlük kullanılıyo 1090tlerde, günlük kullanımda 4+ ghz olacaksa çokta yeni bişey degil ama ben fabrika çıkışı 3.8 4 gibi degerler olmasını bekliyorum hep aynı hızlarda sabit kaldılar
  • Güzelde kaç para olucak bu "K" işlemciler?
  • Acaba soğutucu olarak ne kullanmışlar =?_
  • yorumlara bak yok x6 lar zaten 4 ghz de çalışıyormuş, 4 ghz üstü gereksizmiş. amd yapsaydı çıldırırdınız. bir gıdım objektşf olun. 5.5 ghz hava soğutmayla delilik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    yorumlara bak yok x6 lar zaten 4 ghz de çalışıyormuş, 4 ghz üstü gereksizmiş. amd yapsaydı çıldırırdınız. bir gıdım objektşf olun. 5.5 ghz hava soğutmayla delilik.

  • teknoloji güzel helede son kullanıcıları ya ni biz tüketicileri sömürmek daha güzel. üreticilerin bakış açısı bu ne yazikki o nedenle birbirimize kırıcı vede sinir bozucu laflar sarf etmeyelim. bu tür ifadeler üretici firmalara yarar bize değil. eğer biz tüketiciler bilinçli davransak, görürdüm o zaman bakayım 1000tl üzeri işlemciler 500tl ve altına düşmüyormuydu, lakin bizde bu egoculuk ve gösteri merakı vede bol para ile bütünleşen hava atma yokmu tabi iş icabı gerekliliklerinden dolayı olan ihtiyaç hariç, daha çok kedinin kasabın ciğerine bakma misali seyrederiz güzelim teknolojiyi belki yanlışlıkla kenardan bizede düşer diye.
  • i5 ve i3'ler 4 ghzi hava ile görüyor zaten, pek bir başarı sayılmaz.
  • i7 2600k 1.60v air 5.5 ghz

    i7 2600k 1.45v air 5.0 ghz

    i7 2600k 1.26v air 4.5 ghz

    Bence bu değerler çok harika hava soğutma ile ama sıcaklık ve stabiliteyi 5 ocaktan sonra kendi deneyimlerimizle göreceğiz.

    Süper pi sonucu almak herşeyin tam olduğunu göstermiyor.
  • 4.5 ghz'den sonraki 500 mhz'ler icin fazla voltaj istiyor ve bu voltaj gunluk kullanimda problem yapabilir.bu arada 1920 oyunlarda 5.5 ghz'ye ihtiyacimiz yok ama benchmark oynayanlarin sevecegi bir islemci olabilir.
  • kaç kişi 1920 oynuyor allah aşkına... ben hala 1280x1024 le gdiyorum arada 1 tvyi takınca 1650 falan oynuyorum sadece. işlemci hızı ve kaltiesi hala daha önemli fizik ve AI için. 3 sene sonraya bunlar iyi fiyata düşer 6 çekridek bile alabilrim belki ....süperr....
  • ben bile biraktim 1280'i bi sen kalmissin iste.islemci 1920'de fazla etkili degil denemen lazim.3 sene sonra bulldozer2 bile ayaga dusecek intel yeni bisi cikaracak kalmaz bunlar 3 sene sonrasina.idare eder islemcisi olanin su onumuzdeki bir kac yilda islemci almasi hic mantikli degil aslinda cunku cok hizli bir gelisim olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canerpense

    Güzelde kaç para olucak bu "K" işlemciler?

    Biraz ''K''azık olacak tabi ki. Core i5 875K'nın fiyatı malum. P7P55D-E Pro + Core i5 760 gibi mükemmel bir ikili fiyatına satılıyorsa artık Intel'den imkansızı beklememek gerekir. Sandy Bridge Platformunda fiyatlar Temmuz ayı İntel indrimleri gelip Sonbaharda iç piyasaya yansıyana kadar pek makul olmayacaktır sanırım. Ama sanırım performans bazında da oldukça başarılı
    olacaklar çünkü ilk defa intel'in yeni bir platformu öncesinde ASUS GİGABYTE EVGA MSI aylar öncesinden performans anakartlarını duyurmaya başladılar. Belki hep böyleydi ben yanılıyorum ama LGA1366 yada 1156'da kriz dönemine denk gelmişti sanırım ve bu da tüketimi etkileyeceği için çok fazla heyecanlı girişler olmamıştı hatırladığım kadarıyla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbtaskale

    i7 2600k 1.60v air 5.5 ghz

    i7 2600k 1.45v air 5.0 ghz

    i7 2600k 1.26v air 4.5 ghz

    Bence bu değerler çok harika hava soğutma ile ama sıcaklık ve stabiliteyi 5 ocaktan sonra kendi deneyimlerimizle göreceğiz.

    Süper pi sonucu almak herşeyin tam olduğunu göstermiyor.








    mükemmel değerler

    muhtemelen 1.6 volt verip sıvı soğutma ile 5.5 GHZ de kullanacam

    bekliyorum 4 gözle işlemciyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeFurkan


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbtaskale

    i7 2600k 1.60v air 5.5 ghz

    i7 2600k 1.45v air 5.0 ghz

    i7 2600k 1.26v air 4.5 ghz

    Bence bu değerler çok harika hava soğutma ile ama sıcaklık ve stabiliteyi 5 ocaktan sonra kendi deneyimlerimizle göreceğiz.

    Süper pi sonucu almak herşeyin tam olduğunu göstermiyor.








    mükemmel değerler

    muhtemelen 1.6 volt verip sıvı soğutma ile 5.5 GHZ de kullanacam

    bekliyorum 4 gözle işlemciyi

    Senin kendi icadın olan hava soğutma ile 6ghz görürsün belki(Açık kasaya yandan üfleyen vantilatör)




  • Bir amd fani olarak obtektif bakacak olursak Intel Gumbur Gumbur geliyor.Helal olsun.K serisinden bir islemci mutlaka alcam....
  • Winter



    aradaki 1.5 ghz başarı değil diyorsun ya helal olsun. işte memlektimiz işte Türk insanı başka söze gerek yok. elin adamı bizi deveye biniyor sanmakta haksız değil. sana göre otomobilin icadı bile başarı değildir. zira deve de bir yerden bir yere götürür otomobilde...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.