Şimdi Ara

[NAND] htc HD2 (Leo) için Android Kurulum Rehberi (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.099
Cevap
8
Favori
288.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @ramazanyurt " tamam işte seni bekliyor" :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ineversmoke

    Ben sana şu cwm hakkında bir şey sorayım.

    Bunların 250, 500, 1024'lük dosyaları var.

    Ne işe yarar biliyor musun?


    Recovery alanıyla ilgiliymiş.

    Sanırım nand rom boyutu buna dahil değil, uygulamalar için.
  • Android için güzel bir walpaper :)

     [NAND] htc HD2 (Leo) için Android  Kurulum Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalenderonur -- 14 Ocak 2011; 16:41:30 >
  • Arkadaşlar, aranızdan "sd kernel open failed" hatası ile karşılaşanınız oldu mu?

    Task29 sonrası tekrar cwm kurmak istedim, sd kart kök dizinine dosyaları atıp sd root edicem ama bu hatayı alıyorum.

    Nasıl aşarız bu sıkıntıyı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xianxin

    Arkadaşlar Android romu kurarken bir sorunla karşılaştım Magldr menüsünde flasher mode seçeneğine tıklıyorum fakat Wait Usb diyor.Öylecebekliyor hiçbirşey olmuyor.



    Ben de aynısını yaşamıştım, ilk sayfada bi usb ile alakalı açıklama var ona baksana.

    Activesync de usb tick'ini kaldırınca düzeliyo
  • Arkadaşlar zor durumda kaldım.

    Task29 ile cihazın nand hafızasını temizliyorum, ardından magldr kuruyorum.

    SD kart kök dizinine cwm dosyalarını atıyorum, ardından daf.exe ile kurulumu yapıyorum.

    Telin bataryasını çıkarıyor sonra power tuşuna magldr menüleri gelene kadar basılı tutuyorum.

    Ardından sd karttan bott etmesi için 1. seçeneği seçiyorum ve hiçbir şey olmuyor.

    Bir an bir ekran belirip kayboluyor aynı menüye tekrar dönüyorum, yani recovery menülerine gelemiyorum.

    Oysa bu kurulumu yapmıştım.

    Bu sorunu nasıl aşarım lütfen bana yardım edin.
  • Yav arkadaşlar ilk Cyanogen 1.8a yükledim beğenmedim onu pek kullanmadım sonradan stock desire kurdum sorun yoktu ama telefon kendiliğinden kapanıp açılıyor pin kodu ekranında kalıyordu. Değişeyim dedim romu mobilbilişimden desirev2 yükledim yine aynı cebimdem çıkarıyorum sim kart soruyor yada masamın üzerindenyekne titreşim sesi geliyor bi bakıyorum yeniden başlıyor. Hiçbir romu kurarken sorun yaşamadım. 1. sayfada ne yazıyorsa yaptım. Google aramasıda denedim ama bundan bahseden pek kimsede göremedim. Başına gelen veya çözüm bilen varmı?

    ?????????????????????????
  • yahu bu mdj ginger 2.3 de birçok program eksik. tavsiye ettiğiniz başka rom var mı? bu clock ve ext4 olayları gerçekten lazım mı?cyadaki ayarlarda programlarını hariciye at diye işaretledim. acaba aynı şeyler mi? pil değerlerine (ma) nereden bakıyoruz? bazı programlar markette gözükmüyor, onları nasıl aktif hale getirebiliriz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ineversmoke


    quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    valla arkadaşım o ext2-3 vs. olan romdan bende kurdum.. ama desire romu için yapılan bir versiyonunu bulamadığım için desire hd için olan versiyonu yükledim... şu linktekihttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=898708 ... desire hd romları ne olursa olsun desiredan çok yavaş ve performans açısından desire a göre çok çok vasat... tamam iyi hoş çalışıyor ama yeterince pürüzsüz değil... bu "ext" partisyonlu versiyondan fat32li data imajlı versiyona geri dönücem çünkü çok daha seri çalışıyor..


    Benim kullandığım romda bu ve evet Batuist, vesiyon 0.2 daha seriydi.

    Ben belki kurulumda bir hata mı yaptım diye düşünüyorum, daha seri ve stabil olmasa neden önersinler bu ext muhabbetini?

    Ben sana şu cwm hakkında bir şey sorayım.

    Bunların 250, 500, 1024'lük dosyaları var.

    Ne işe yarar biliyor musun?

    Ben 250'lik indirdim tele kurdum ve bununla sd kartta 1gb'lik ext3 oluşturdum.

    Yoksa bu 250,500 vs muhabbeti, sd kartta oluşturacağın alan boyutuyla mı ilgili, mesela ben bu yüzden 1024'lük mü kullanmalıydım ne dersin?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    acaba linux böyle bir işletim sistemimidir? merak ettim şimdi....


    Linux konusunda yeterince bilgim yok ve bunu büyük eksiklik sayıyorum. Aslında bilgisayarda çift işletim sistemi kullanmak mümkün, tıpkı hd2'de yaptığımız gibi.

    Aslında denemek lazım.

    o linkteki romu kaldırıp yerine foroyo revolution kurdum.. buda hd değil sadece desire romu olduğu için oldukça seri çalışıyor. cpu oc oluyor ve herşey harika.. yalnız ext3 partisyon kurmama rağmen rom tel hafızasını 190MB olarak (boş alan) gördü.. artı birşey söyliyim kesinlikle ext3 formatının bir artısı YOK!! kesinlikle yok.. bu sadece bir dosya kayıt sistemidir ve bu işletim sistemine bir artısı kesinlikle yok.. daha önce sd kartta 1GB data imajlı kullandığım da aynı performansı vs. tüm imkanları eksiksiz vermişti.. dosya formatı ise fat32 idi... ext3ü tavsiye etmelerindeki amaç daha iyi bir format olduğu için değil sadece yeni bir rom kurduğunda tekrardan uygulamaları yüklemek için uğraşmaman.. tek artısı bu.. ben bu durumu zaten çok daha iyi bir şekilde aşıyorum çünkü indirdiğim romun durumuna göre aldığım yedeklerden istediğim ve ihtiyaç duyduğum programları yüklüyorum.. bunu biraz daha açarsam mesela diyelim indirdiğim romda root var bir daha z4root kurmama gerek kalmıyor gibi... bir örnek... yada market enabler gibii... ama ext3 kullanıyorsan şayet programlar pişti olabilir.. mesela aynı anda market access ile market enablerın direkt kurulması mantıklı olmaz.. "titanium pro" versiyonu kesinlikle her android kullanıcısının olmazsa olmazı kanatimce.. bir ton uygulama yedeği aldım.. PCmde de yedekliyorum.. bir daha internetten indir yada güncelle yapmıyorum... doğal olarak benim için ext? formatının pek bir artısı kalmıyor.. şimdi sd kartı komple formatlıyıp fat32ye geri dönücem.. programlar için birde 1GB data imaj oluşturdun mu yeterde artar bile yok yetmezse 2GB yaparım :)) (ileride belki)..

    sen yukarıda karıştırmışsın zaten kendinde yazmışsın bunu daha sonra.. o data imajlarının extlerle ilgisi yok.. boş bir ext açıyorsun o kadar.. ama tavsiye data imj kullanan bir rom bulup hiç antin kuntin extlerle filan uğraşmamak.. cotullanın romunun modifiyeli bir versiyonu vardı dediğim şekilde onu kurup uzun bir süre arkama bakmam sanırım.. zaten hd romlardan uzak durucam.. tövbe dedirttiler bana.. kurduğum foroyorevolution ise tel hafızası 1GB ext3 part açmama rağmen 190MB boş hafıza görüyor.. onuda kaldırcam bitcek gitcek...

    artı birşey dikkatimi çekti... neden hala task29 kullanıyorsunuz???? zaten magldr yükleme işlemini yapmadan önce hafızayı temizliyor... sizin ekstradan birşey yapmanıza gerek yok.. zaten silmese kurucak yer yeterli gelmezki.. böyle maceralara atılmaya gerek yok sanırım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazanyurt

    yahu bu mdj ginger 2.3 de birçok program eksik. tavsiye ettiğiniz başka rom var mı? bu clock ve ext4 olayları gerçekten lazım mı?cyadaki ayarlarda programlarını hariciye at diye işaretledim. acaba aynı şeyler mi? pil değerlerine (ma) nereden bakıyoruz? bazı programlar markette gözükmüyor, onları nasıl aktif hale getirebiliriz?

    dostum her seferinde uygulamaları yüklemek istemiyorsan ext4 olayını yap. 1-2 sayfa önce anlatmıştım. Biraz zahmetli ama sonra rahat ediyorsun ama yeni romların mutlaka app2sd olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftd


    quote:

    Orijinalden alıntı: ramazanyurt

    yahu bu mdj ginger 2.3 de birçok program eksik. tavsiye ettiğiniz başka rom var mı? bu clock ve ext4 olayları gerçekten lazım mı?cyadaki ayarlarda programlarını hariciye at diye işaretledim. acaba aynı şeyler mi? pil değerlerine (ma) nereden bakıyoruz? bazı programlar markette gözükmüyor, onları nasıl aktif hale getirebiliriz?

    dostum her seferinde uygulamaları yüklemek istemiyorsan ext4 olayını yap. 1-2 sayfa önce anlatmıştım. Biraz zahmetli ama sonra rahat ediyorsun ama yeni romların mutlaka app2sd olması lazım.

    onu yapacam zaten.

    bu cya android htcnin değildi değil mi? ondan dolayı program, saat, widgetler falan eksik. peki bazı programlar markette gözükmüyor. bunun çözümü nedir? (bir ara marketle ilgili yazılar yazılıyordu. bu konuyu baştan sona taradım ama rastlamadım. galbia diğer konudaydı.) şu batarya değerleri için nereye bakıyoruz?

    bir de desire hd romu mu daha iyidir yoksa cya mod ginger mi?

    cevabın için de teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    artı birşey dikkatimi çekti... neden hala task29 kullanıyorsunuz????


    Eşşeği sağlam kazığa bağlayalım dedik Batuist arkadaşım :)

    CWM ile ilgili sorunumu yeni bir paket indirerek aştım, benzer sorun yaşıyan arkadaşlar olursa tekrar download yapsınlar.
  • @ramazanyurt: bu konuda konustuk.market access diye bir program war sim karti degisik ulkelerin gsm operatoru gibi gosterip markette parali uygulamalarida aciyor.ma degerlerinede current widget adli ufak bi program yardimiyla gorebilirsiniz.markette mevcut
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fugeetive

    @ramazanyurt: bu konuda konustuk.market access diye bir program war sim karti degisik ulkelerin gsm operatoru gibi gosterip markette parali uygulamalarida aciyor.ma degerlerinede current widget adli ufak bi program yardimiyla gorebilirsiniz.markette mevcut

    tamamdır kardeş. onu yükledim. yalnız benim sd kart 8 gb ama android 200 mb gösteriyor. kartı pcye taktığımda 7 gb lık bölüm belli olmayan biçimde gözüküyor(disk hizmetlerinden). sd kartı formatlayayım mı yoksa android yüklerken kendisi mi yaptı?

    ekleme: alet zaten root durumda. yalnız applaneti kurmadı. "uygulama yüklenemedi" diye uyarı verdi. birde marketaccess.zip içinden çıkan dosyaları nereye yükleyeceğim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 14 Ocak 2011; 22:38:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ineversmoke


    quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    artı birşey dikkatimi çekti... neden hala task29 kullanıyorsunuz????


    Eşşeği sağlam kazığa bağlayalım dedik Batuist arkadaşım :)

    CWM ile ilgili sorunumu yeni bir paket indirerek aştım, benzer sorun yaşıyan arkadaşlar olursa tekrar download yapsınlar.



    Batuist dostum sana bir haberim var.

    Eşşeği sağlam kazığa bağlamakla iyi ediyormuşum :)

    Magldr flash belleği temizlemiyor.

    Az önce tecrübe ettim bunu.

    Yani dahili nand belleği temizlemek istiyorsan task29 gerekli.
  • bende o alışkanlığımı bırakamadım bi türlü, task29 la başlıyorum işe besmele çeker gibi
  • saatlerdir uğraşıyorum ya. şu applanet 2.6.3 ü bir türlü kuramadım. ayrıca market accessi de yükleyemedim. zip içerisinden bir sürü dosya çıkıyor. onları nereye yüklemem gerekiyor?

    sd kartı ext3 olarak formatladım. uğraşamadım ext4 için. şimdi oluşturduğum ext3 ne işe yarayacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazanyurt

    saatlerdir uğraşıyorum ya. şu applanet 2.6.3 ü bir türlü kuramadım. ayrıca market accessi de yükleyemedim. zip içerisinden bir sürü dosya çıkıyor. onları nereye yüklemem gerekiyor?

    sd kartı ext3 olarak formatladım. uğraşamadım ext4 için. şimdi oluşturduğum ext3 ne işe yarayacak?


    dostum sdkartını neden ext3 olarak formatladın? app2sd kullanmak istiyorsan 12.sayfadaki yazdığım adımları izle. sdkart hem fat32 hem de ext4 yapıyorsun. Böylece sdkartan ext4 için 1gb ayırarark yüklediğin uygulamaları buraya geçmesini sağlıyorsun(tekrar yeni rom kurunca uygulamalar geliyor). sdkartı file explorer yada benzeri programlar kullanarak ext4 değil sadece fat32'yi göreceksin.
  • Arkadaşlar,bende htc hd2 ye sd kartta android çalıştırıyorum. Acaba nand android romun sd kartta çalıştırılan androidden ne farkı var. pil ömrünü uzatırmı? nand rom lu telefon pc ile nasıl senkronize olacak-microsoft active sync kullanılamıyor bildiğiniz gibi- sd karttaki androidi nand yüklerken silmemi lazım. lütfen yardım!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1337

    bende o alışkanlığımı bırakamadım bi türlü, task29 la başlıyorum işe besmele çeker gibi


    Dostum sen nerelerdesin ya, Allah inandırsın pm atacaktım nerelerdesin bir yaramazlık yok İnşallah demek için :)

    Dün tecrübe ettim @1337, @Batuist arkadaşın sözlerinden sonra gerek yok magldr yükleyip sonra yeni nand kurayım dedim.

    Telefon yeniden başlayınca eski romun yüklendiğini görünce eşşeği sağlam kazığa bağlamak ne kadar da iyiymiş dedim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ineversmoke -- 15 Ocak 2011; 11:42:36 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.