Şimdi Ara

1.000 Tl'ye DSLR makine tavsiye edebilecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Facebook için kullanıcam kendimi ve arkadaşlarımı çekicem..Görüntü kalitesi ışıklandırması ve arka tarafı puslu yapması önemli benim için..

DSLR ilk defa alıcam 1.000 Tl bütçem var.

• spot olarak düşünürseniz 1000d ve 50mm f1.8 lens olabilir sanırım. arka tarafı öldürmek için bahsettiğim lense ihtiyacınız var. biraz daha çıkabilirseniz 450d çok daha iyi bir tercih olur, hatta 1000tl ye 450d ve 50mm f1.8 belki bulunabilir bilemiyorum.
  • vatan darty teknosa electro world gibi yerlerden alıcam,
    birde lens olayını bilmiyorum arka tarafı öldürmek için ayrı lens normal fotograf ıcın ayrı lensmı kullanıcam?
  • o zaman canon 1000d uygun bir tercih olabilir, sanıyorum bu aralar fiyatı 900 tl civarında.
    arka tarafın flu çıkması için açık diyaframlı bir lense ihtiyacınız var, ayrıca arkadaşlarımı çekmek istiyorum dediniz. o yüzden 50mm f1.8 i önerdim. makinayı aldığınız zaman size gelecek kit lens 18-55 olur.onda lensi 50mm ye getirebilirsiniz ama diyafram 5.6 olur, bahsettiğim lenste diyaframı f1.8- f2.8 gibi değerlere getirtebildiğiniz için arka planı daha fazla öldürürsünüz. ayrıca sabit odaklı bir lens olduğu için kit lensten daha iyi bir performans sunar. normal fotoğraftan kastettiğiniz her tarafın net çıkması ise diyaframı f8- f11 gibi değerlere getirirsiniz ki bunu zaten her lensle yaparsınız.
  • dediğin lensi kaç paraya bulabilirim?
    Birde kompak 12 mp ile çektiğim fotograflardan cok farkı olurmu şekil ışık olarak dediğin modelle?
  • canon eos 1000d yi incele nerdeyse her hafta kampanya yapıyorlar en son saturn ve mediamarkt 850 lira civarlarına indirmişti M@rvelous un dediği gibi 50mm f1.8 lensi alırsan çok güzel portreler çekebilirsin ama unutma iş sende bitiyor makinan en iyisi olsun doğru ayarlarda kullanamazsan çekilen fotoğraflar çok kötü çıkar teorik bilgiler edinmek lazım ..

hocam istanbuldaysan hayyam pasajını ziyaret et 1200 liraya canon 500d veya nikon d5000 alabilirsin 2side çok iyi..1000d den daha iyiler .. sadece spot mallar garantisiz yani aldığın dükkandan 6 ay veya 1 yıl garantili seçim senin..
  • 1000 D kullanıcısıyım ve 50 mm 1.8 II lens sahibiyim. M@rvelous dediği gibi yapmak istediğiniz şeyleri daha ucuza yapmanızın imkanı yok. kompakt bi makinyla çekim kalitesinin tartışılması bile anlamsız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilmem anlatabildim mi

• bi tane daha,

• d3000 ile d1000 arasındaki fark nedir ikiside 10 mp görüntü felanda aynı verdiği lenslerde fakat 300 tl fiyat farkı var?
  • hocam d3000 ccd sensördür 1000d ise cmos , ccd nin renk sunumu ve canlılığı üst düzeydedir fakat iso performansı berbattır isoyu 400-800ün üstüne çıkarmamak gerek birde ccd sensör çabuk ısınır..cmosun renkleri ccd kadar iyi olmasada günümüzde çoğu makina cmos tur dslr sünyasında 0 alabileceğiniz d3000 ve sony alpha lar var ccd sensörlü..eğer pek fazla loş ışık ve gece çekimi yapmıyacaksanız gün ışığında çalışacaksanız d3000 sizi üzmez ama iso perf. bakımından bekleneni veremez ccdlerin şuan tercih edilmeme sebebi kötü iso perf. ve fazla ısınması...
  • Pentax K-X
    Canon 500D
    Nikon D5000
  • fiyata göre almıyım yani..Gece-gündüz çekim yapıcam birde arka flu yapma olayını kullanacam öyle bir modelde tek olarak d1000 galiba?
  • fiyat hariç oyle model olarak size 100bin milyon baloncuk pardon dslr sayabiliriz ama fiyata ve bahsettiğiniz teknoloji marketlerinden alabileceğiniz 1000d ve d3000 var.
    arka planı flulaştırmak(bokeh) tamamen lens ile alakalı bir durum. not: croplu makineler
    1000d yada başka makinede olsa her zaman yetersiz olabilecek ortamlar bulunur. cmos alası bile yetersi kalabilir ortamına göre. 1000d diye geceleri istediğim gibi çekerim zannetmeyin, d3000 den yetersiz ışıkta bir adım onde o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirach®

dediğin lensi kaç paraya bulabilirim?
    Birde kompak 12 mp ile çektiğim fotograflardan cok farkı olurmu şekil ışık olarak dediğin modelle?

sıfır fiyatı 250 civarında olması lazım, mesela hepsiburada.com da satış fiyatı 270 lira ama bu lense bu kadar verme. makinanın bozulacağı korkusuyla garantili almak mantıklı olabilir ama lensini düşürmediğin sürece hiç bir şey olacağını sanmıyorum. durduk yere bozulan hiç bir lens görmedim. 150-200 civarında lensi temin edebilirsiniz sanırım.

dslr ları kompaktlarla kıyaslamak pek mantıklı değil, ikisi arasındaki en büyük fark mp değil, sensörlerinin boyutlarıdır. daha çok ışık toplarlar. mesela canon g11 g12 gündüzleri mükemmel işler çıkartır ama geceleri kendilerinden daha ucuz olan dslr lar karşısında pek duramaz.

kısacası siz hangi makinayı alacağınıza karar verin, spot almanın avantajları ve dezavantajlarını düşünün. daha sonra aldığınız markaya göre (canon, nikon, sony vs..) uygun bir 50mm lik lens alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

quote:

Orijinalden alıntı: Mirach®

dediğin lensi kaç paraya bulabilirim?

sıfır fiyatı 250 civarında olması lazım, mesela hepsiburada.com da satış fiyatı 270 lira ama bu lense bu kadar verme. makinanın bozulacağı korkusuyla garantili almak mantıklı olabilir ama lensini düşürmediğin sürece hiç bir şey olacağını sanmıyorum. durduk yere bozulan hiç bir lens görmedim. 150-200 civarında lensi temin edebilirsiniz sanırım.

dslr ları kompaktlarla kıyaslamak pek mantıklı değil, ikisi arasındaki en büyük fark mp değil, sensörlerinin boyutlarıdır. daha çok ışık toplarlar. mesela canon g11 g12 gündüzleri mükemmel işler çıkartır ama geceleri kendilerinden daha ucuz olan dslr lar karşısında pek duramaz.

kısacası siz hangi makinayı alacağınıza karar verin, spot almanın avantajları ve dezavantajlarını düşünün. daha sonra aldığınız markaya göre (canon, nikon, sony vs..) uygun bir 50mm lik lens alırsınız.

doğru anladısam canon 50mm 1.8 den bahsediyorsunuz dimi. lensler oldukça sağlamdırlar ama bu konuda canon 50mm 1.8 bir istisna malesef. sadece AF yaparken on tarafı fırlayan canon 50mm biliyorum.
    ilginç ama gerçek sadece focus yapıldı ve lens ortadan ikiye ayrıldı hatta bir internet sitesinde bunun mevzusu bulunmakta. canon 50mm ler pek iyi kalite değiller bu yüzden mk1 versiyonları çok daha eski olmalarına rağmen çok daha pahalıya satılmaktalar hatta sıfır 50mm lerden bile pahalılar.

• yok artık, bir de biz sony ciler keşke bizim 50mm nin body kalitesi daha iyi olsa diyorduk gerçi ordaki amaç farklı, sanırım bu lensleri üretirken bir yandan nex leri de düşünmüşler.. neyse, üye olduğum toplulukta 6 tane canon 50mm kullanan kişi var ki, hiç böyle bir şeyden bahsetmemişlerdi. memnunlardı gayet, sadece 1-2 kişi 5 diyafram bıçağından şikayetçiydi.

bahsettiğiniz mevzunun linkini alabilir miyim, merak ettim
  • bulmaya çalışacağım üzerinden 3 sene geçti. bulunca buraya eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 2 Ocak 2011; 0:26:02 >
  • Fotoğrafçılık kursu için bu seneki “eve gitmeme” planımdan vazgeçtim, mecburen. Cuma saat üçte biten dersimden sonra dörtte eve gidip, ertesi gün sabahın köründe karşı tarafta, (tamamen politik nedenlerden dolayı seçtiğim) Kadıköy’deki kursa geçmem gerekiyor.

Fotoğraf makinemi toplarken dayanamadım, bir poz çekeyim dedim. 50mm ƒ/1.8 II Canon lensimi autofocus’a aldım, deklanşöre yarım bastım, ve arada sırada duyduğum “çat-çut-çat-çut”tan sonra pek de tanıdık olmayan bir hisle karşılaştım: Lens parçalanıp elimde kalmıştı!

Doğa’yı da çağırdım, ve gösterdim lensi. Bildiğiniz iki parça olan, uyduruk mu uyduruk bir kasaya sahip lens, şimdi gerçekten iki parçaydı.

Lensi sonra ufak bir güç uygulayarak birleştirdik. Biraz sürtünme, biraz takılmayla çalışıyordu, hatta eskisinden biraz daha hızlı focusluyordu, fakat yine bir “oynama” ve “çıkma” eğilimi içindeydi. Bu sefer zorlayarak lensi kendi ellerimle ikiye böldüm, ve tekrar birleştirdim.

Şu anda hem eskisinden daha sessiz odaklıyor, hem de çok daha hızlı. Yaşattığı korkuya değer miydi peki? Kesinlikle hayır.

Zaten bu lenslerin kullanım ömrü, ne kadar iyi bakarsanız bakın, oldukça düşük. Eğer ciddi bir fotoğrafçıysanız 170-250 liralık bu lens yerine 550-800 liralık ƒ/1.4 olanı tercih edilmeli, metal kasa ve USM’ye kesinlikle değer. Eğer çok çok iyiyseniz ve/veya çok çok paranız varsa, 1.200$’a ƒ/1.2 bile var

alıntı: pclabs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 2 Ocak 2011; 0:26:20 >

• tek-tük hataları hepsine mal edemezsiniz.
    ben MK1 japon versiyonuda kullandım gerçekten daha sağlam, ve de odaklama hızı daha iyiydi ama şu elimdeki ile bir kere olsun yada çevremden gördüğüm kadarı ile hiç kimsenin problem yaşadığını duymadım.
    böyle bir olay olabilir ve de ele iyi bir hissiyat veridğini söyleyemem ancak optik olarak bu fiyata kesinlikle çok iyi bir lens.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.