Şimdi Ara

d3100 vs d5000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

dün hayyam ve doğubankta iyice fiyat araştırması yaptım. kamerayı zaten 2 aydır araştırıyorum hangisini alsam etsem diye..

tam d3100 almaya karar kılmıştım ki fiyatları öğrenince fikrim değişti.

d3100 kit lensle birlikte 1250tl
    d5000 ise 100 tl daha ucuz kit olarak yine.

hangisini almalı acaba? sırf yeni ve 2 mp fazlası var diye d3100 mü alayım, 100 tl ye değer mi? Videosuyla ilgilenen biri değilim, d3100 örnek full hd videoları izledim de acayip rezil.

hayyamdan alıcam kesin, ama hangi dükkandan alsam bilmiyorum, hepsi 5-10 tl farkla aynı fiyatı söylüyo zaten. Rota veya Nova'dan almayı düşünüyorum, güvenilir esnaf gibi geldi gözüme, ilgileniyolar.

1 yıl dükkan garantisi olması ne demek? 1 yıl boyunca bozulunca götürüp değiştirebilir miyim, tamir mi ediyolar ya da nedir?

• @elm@,
    Video ilede ilgilenmediğinize göre Nikon D5000, Ancak Kit lensin hangisi olduğunu belirtmemişsiniz. Eğer Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR Nikkor lens ise tercih etmeyin. Nikon' un en iyi kit lensi Nikon AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR Nikkor lenstir ve sizi ~ 6x zoomu ile de çok uzun süre kullanabileceksiniz.
    quote:

Orijinalden alıntı: elm@

Merhabalar,

dün hayyam ve doğubankta iyice fiyat araştırması yaptım. kamerayı zaten 2 aydır araştırıyorum hangisini alsam etsem diye..

tam d3100 almaya karar kılmıştım ki fiyatları öğrenince fikrim değişti.

d3100 kit lensle birlikte 1250tl
    d5000 ise 100 tl daha ucuz kit olarak yine.

hangisini almalı acaba? sırf yeni ve 2 mp fazlası var diye d3100 mü alayım, 100 tl ye değer mi? Videosuyla ilgilenen biri değilim, d3100 örnek full hd videoları izledim de acayip rezil.

hayyamdan alıcam kesin, ama hangi dükkandan alsam bilmiyorum, hepsi 5-10 tl farkla aynı fiyatı söylüyo zaten. Rota veya Nova'dan almayı düşünüyorum, güvenilir esnaf gibi geldi gözüme, ilgileniyolar.

1 yıl dükkan garantisi olması ne demek? 1 yıl boyunca bozulunca götürüp değiştirebilir miyim, tamir mi ediyolar ya da nedir?

• Merhaba hayyamda d5000 kit lensi ile en son ne kadara bıraktılar? Bir de yanında kart çanta vb veriyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

Merhaba hayyamda d5000 kit lensi ile en son ne kadara bıraktılar? Bir de yanında kart çanta vb veriyorlar mı?

1150tl di en ucuzu kit lens ile, yanında çanta kart falan yoktu..

@bipekkan - kamerayı alırken farklı lens ile isteyebiliyor muyum? kit lens zaten paketin içinde değil mi? 2-3 farklı lensin farklı paket kombinasyonları mı oluyor?
  • @elm@,
    Kutu içinde de kit lensle hatta + 55-200 mm ile birliktede olabiliyor. Sadece gövde isterseniz sadece gövde olan ambalajlarda var. Eğer satılan 18-55 mm ile birlikte ise bunun parasını düşerler . 18-105 mm olanı alırsınız. 18-105 mm ' nin 2. eli temiz olanlar 450-500 TL Sıfırı 550-625 TL arasında. 18-55 mm 200-250 TL arası sayarlar. Şu ana kladar benim gördüğüm ambalajlar:
    D5000 sadece Gövde
    d5000+ 18-55 mm
    D5000+ 18-55 + 55-200 mm
    D5000+ 18-105 mm
    Diğer markalarda örneğin Pentax ve Canon' da da farklı lens yada lenslerle olabiliyor.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

Merhaba hayyamda d5000 kit lensi ile en son ne kadara bıraktılar? Bir de yanında kart çanta vb veriyorlar mı?

1150tl di en ucuzu kit lens ile, yanında çanta kart falan yoktu..

@bipekkan - kamerayı alırken farklı lens ile isteyebiliyor muyum? kit lens zaten paketin içinde değil mi? 2-3 farklı lensin farklı paket kombinasyonları mı oluyor?

• teşekkürler cevaplar için. ilk kez dslr makine aldığım için zaten bütçemi sonuna kadar zorladım, lens için ekstra 200 tl vermek istemiyorum şu anda.

d5000 in d3100 e göre ne gibi eksileri artıları var? siz neden direk d5000 dediniz mesela?

Bir de bu ikisine alternatif olarak pentax k-x önerir misiniz? 3 hafta sonra isveçe erasmusa gidiyorum, orda alırsam isveç fiyatı 950 tl gibi bir şey.. Kalem pillerinin hemen bitmesinden ve lens bulunmamazlığından şikayet eden çok insan okudum, ama memnun olan çok insan da var.
  • @elm@,
    Size 1 ay kadar önce TR' ye tercüme ettiğim bir karşılaştırma tablosunu vereceğim. Bu tabloda benzer özellikler ile farklılıklar açıkça görülüyor. Orjinali:
    http://www.dpreview.com/previews/Nikond3100/
    adresindedir.
    Pentax K-x' e gelince. Bu gövde sensörü ISO açısından en başarılı olan makina. Ancak ! , Bu tek başına bu gövdeyi sınıfında NUMBER ONE yapmaya yetmiyor. Yanında verilen kit lensleri şahsen hiç mi hiç beğenmedim. Tabi bu kişisel görüşüm. Ancak Pil konusunda bir yanlış anlama var sanırım. Kalkarda alkalin pil kullanılırsa elbette pil dayandırılamaz. Benim bildiğim, 4 ad.AA şarklı pil ile (2500 mA normal Tip Ni-Mhd, 2100 mA Alkalin pil özellikli yeni nesil NMhd Pillerle) 1000 civarında fotograf çekebilen tek gövde bu gövdedir. Tüm bunlara karşın K-x ancak D3000 ve D3100 ile mukayese edilmelidir. D5000 dengi değildir Yine kişisel görüşüm olduğunu özellikle belirtmeliyim.
    Diğer taraftan 200 TL civarında bir fark vererek D5000 gövde ile birlikte AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR Nikkor kit lensi alabilirseniz hiç tereddüt etmeyin alın. Turnayı tam gözünden vurmuş olursunuz.

d3100 vs d5000

quote:

teşekkürler cevaplar için. ilk kez dslr makine aldığım için zaten bütçemi sonuna kadar zorladım, lens için ekstra 200 tl vermek istemiyorum şu anda.

d5000 in d3100 e göre ne gibi eksileri artıları var? siz neden direk d5000 dediniz mesela?

Bir de bu ikisine alternatif olarak pentax k-x önerir misiniz? 3 hafta sonra isveçe erasmusa gidiyorum, orda alırsam isveç fiyatı 950 tl gibi bir şey.. Kalem pillerinin hemen bitmesinden ve lens bulunmamazlığından şikayet eden çok insan okudum, ama memnun olan çok insan da var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon d3100 alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.