Şimdi Ara

Casper CNL.I640-4L35P İnceleme !Oyun İçi Fotoğraflar eklendi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
14.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün Casper CNL.I640-4L35P modelini satın aldım. Henüz kurcalama fırsatım olmadı pek. En yakın zamanda Casper marka notebook almaya çekinen arkadaşlar için bir inceleme yapmayı düşünüyorum. Böylelikle artılarını ve eksilerini görme fırsatı bulup ona göre değerlendirme yapabilir tereddütte kalan arkadaşlar

GENEL ÖZELLİKLER

İşlemci
    Intel® Core™ i7-640M İşlemci

İşletim Sistemi
    Orijinal Windows® 7 Home Premium (64 Bit)

İşlemci Hızı
    İşlemci hızı 2.80 GHz, Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 3.46 GHz'e kadar, 4MB Intel® Akıllı Bellek

Chipset
    Intel® HM55 Chipset

Ram
    4 GB DDR3 Bellek

Ekran Kartı
    2 GB DDR3 ATI HD 5650 Switchable Ekran Kartı (1 GB Ayrılmış Bellek)

Bluetooth
    Bluetooth

DVD
    DVD±RW DUAL

USB Port
    3X USB 2.0 port

Hediye
    Microsoft Security Essential Antivirüs Programı, Microsoft® Office Starter 2010

Card Reader
    Multi Card reader

Harddisk
    500 GB SATA Harddisk

Ekran
    15.6'' WXGA (1366x768) HD LED Ekran

Kablosuz Ağ Bağlantısı
    Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g/n

Webcam
    1.3 MP Web Camera

PCI
    PCI-e Mini Card

SATA-HDMI
    1X eSATA , 1X HDMI

FİYATI:1650tl (12 taksit imkanı var)

İnceleme

Teknik Özellikler

İşlemci: i7-640 m işlemci 2.80 ghz turbo boost ile 3.46 ghz 4mb önbellek 2 gerçek 2 sanal çekirdek. Hyperthreading sayesinde işlemci 4 komutu eş zamanlı işleyebilmektedir. Core i7-640M’in bir özelliğide dahili Intel HD grafik kartına (GMA HD) ve bellek kontrolörüne sahip olmasıdır. Dahili grafik kartı (GMA HD) 500 – 733 MHz saat hızına sahip ve GMA 4500 MHD den açık ara daha iyi performans vermektedir. 32 nm üretim teknolojisine sahip olması nedeniyle 35 wattlık güç tüketimi vardır. Bu sayede ısınma minimuma indirilmiştir.

Ekran Kartı: Bu cihazda Ati hd 5650 (1gb+1gb paylaşımlı) model bir kart mevcut. 3d mark testlerinde gayet başarılı sonuçlar elde etmiştir. Ayrıca switchable özelliği sayesinde dahili ve harici ekran kartları arasında geçiş yapılabilmekte bu sayede batarya süresi artmaktadır. Cihaz prize takılıyken harici ekran kartında çalışır. Oyunlara girildiğindede otomatik olarak harici ekran kartına geçer. Harici ekran kartının gerekmediği durumlarda dahili ekran kartını kullanır. İsteğe göre manuelde geçiş yapmak mümkün gpu tuşuna basılarak iki ekran kartı arasında geçiş yapılabilir.

Hard disk: 500 gb sata 5400 rpm hard disk bulunmata 7200rpm olsa çok daha iyi olurdu.

Ekran: Ekran çözünürlüğü teknik özelliklerde görüldüğü gibi 1366*768 dir. Bu çözünürlük bana biraz düşük geldi.

Cihazda 3 adet usb 1 adet e sata girişi 1 adet hdmi girişi ayrıca kart okuyucu bulunmakta.

1.3 mp web cam de fena sayılmaz.

Oyun Performansı

1-Cod Modern Warfare2: Oyun full çözünürlükte ve full detay hiç kasmadan oynanabiliyor.

2-Pes11 : Bu oyunda aynen full detay oynanabiliyor.

Bu makinenin açamayacağı oyun yok anlaşılan o ki çoğu oyunu full detay oynama imkanına sahibiz ve bu bir laptop için çok çok iyi.

Isınma Problemi

Bu cihazın en büyük artısı ısınma problemi olmaması. Yaptığım denemelerde 3 saat Cod oynadıktan sonra makinenin sadece sol alt köşesinde çok hafif bir ısınmanın olduğunu gördüm bunada ısınmış denemez zaten hafif bir sıcaklık var.

Kasa Kalitesi

Tamamen Piano Black kasa işçilik fena sayılmaz. Klavye fena olmasada yön tuşları numerik klavyeden dolayı çok ufak kalmış oyunlarda problem oluyor bu problemide yön tuşlarını Numerik bölüme atayarak aşıyoruz. Multi media tuşları bana çok iyiymiş gibi gelmedi sayısıda az zaten biraz daha iyi olabilirdi. Ama herhangi bir sıkıntı yok çalışmasında.

Ses kalitesi : Arkadaşlar bu cihazın en kötü yönü sesi. Ses gerçekten çok kötü film seyretmek için ciddi ciddi bir ses sistemine ihtiyaç var oyunlarda idare etsede film ve müziklerde tam bir işkence. Casper a bu konuyla ilgili bir mail atmayı düşünüyorum

Şahsi Fikrim : Bana göre bu paraya alınabilecek en iyi cihazlardan biri diyebilirim. En büyük artısı işlemcisi ve ekran kartı ayrıca ısınma problemi olmaması da çok önemli.

Kısacası almayı düşünenler tereddüt etmeden alabilirler korkmayın Casper dan bu sefer gerçekten iyi bir cihaz yapmışlar eksikleri olmasına rağmen F/P oranı çok çok iyi

SICAKLIK DEĞERLERİ

E-sata bağlantısı üzerinden 150gb a yakın veri transferi yaptım sonra nfs hot pursuit yükledim ve 1 saat kadar oynadım full detay da. Oyundan çıkıp sıcaklık değerlerine baktım işlemci 49 derece hard disk 31 derece. Şuana dek en fazla bu değeri gördüm arkadaşlar.

Windows 7 Derecelendirme Puanları

İşlemci: 7.1

Ram : 6.9

Grafikler: 6.9

Oyun grafikleri: 6.9

Hard disk : 5.9

Bu windows 7 puanlamasını dikkate almayın arkadaşlar saçma bir şey bu makineyi ilk aldığımda puanlar çok düşüktü win 7 nin güncelleştirmlerini yaptıktan sonra artmaya başladı Bence hiçbir önemi yok bu testin ama yinede merak edenler için yazayım dedim.

Not: Fotoğraflar en kısa sürede konulacaktır sevgiler

Fotoğraflar eklendi telefonla çektim kalite biraz kötü idare edin artık

Ayrıca Nfs de sol üstte sarı yazılı rakam fps değeridir. Bu değerler fraps programıyla elde edilmiştir

CPUID CPU-Z Ayrıntılı Özellikler

Call of Duty Modern Warfare 2 Ayarlar

Call of Duty Modern Warfare 2 Oyun içi FPS

PES 2011 AYARLAR

PES 2011 Oyun İçi FPS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master35 -- 18 Ocak 2011; 8:57:45 >

• en kısa zamanda koyarsın inş.
  • Merakla bekliyoruz
  • Hala bekliyoruz : )
  • Arkadaşlar aslında incelemeyi bu akşama yetiştirecektim fakat malum yılbaşı birde araya hafta sonu giriyor ufak bir tatil planım var o yüzden birkaç gün ertelemek zorunda kaldım hem ayrıca biraz daha kullanıp daha iyi bilgiler elde edebiliriz diye düşünüyorum.

özellikle oyunlardaki performansı merak edenler için elimden geldiğince çok oyunda test edip bu bilgileri sizlerle paylaşıcam. Bu ilk incelemem olucak o yüzden biraz zaman alabilir
  • bugün bu laptopu alacaktım ancak vatan kapalıydı.ancak incelemenizi 4 gözle bekliyorum.bizlere çok faydası olacağına eminim
  • Güncel!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel de, fotoğraf koyacağım demişsin, koymamışsın. Onu geçtim, testlere dair ekran görüntüsü koy en azından. HWInfo ya da Everest ile özellikleri de detaylıca koyabilirsin.

PES 2011 kıstas değil zaten. Basit ve düşük gereksinimlere sahip bir oyun. FIFA 11'i AA açık şekilde, en yüksek detaylarda test edebilirsen, daha iyi olur.

Call of Duty Black Ops
    Metro 2033
    Anno 1404 Venice
    Civilization V

gibi oyunların testlerini de en yüksek ayarlarda yaparsan çok iyi olur. Yüksek gereksinimlere sahip oyunlar bunlar.
  • testlere noldu? bende bu hafta almayı düşünüyorum. birkaç birşey daha eklersen fena olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: buFF00n

testlere noldu? bende bu hafta almayı düşünüyorum. birkaç birşey daha eklersen fena olmaz..

Hocam iş güç dolayısıyla fazla vakit ayıramıyorum fotoğrafları bile yüklemeye vakit bulamadım en yakın zamanda halletmeye çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: master35

quote:

Orijinalden alıntı: buFF00n

testlere noldu? bende bu hafta almayı düşünüyorum. birkaç birşey daha eklersen fena olmaz..

Hocam iş güç dolayısıyla fazla vakit ayıramıyorum fotoğrafları bile yüklemeye vakit bulamadım en yakın zamanda halletmeye çalışacağım.

bekliyorum aklımızdan casper'ın o kötü yüzünü silmen lazım

• Hocam ben tamamen objektif bakıyorum bu cihaza sahip olduğum için sadece artılarını söylemem yada körü körüne savunmam çok anlamsız. Yukarda anlattım zaten pek çok iyi ve kötü yönünü.

Alacağınız laptop a karar verirken en önemli etmen kullanım amacınız olmalı. Oyun oynamayacaksanız çizim programı vs.. yüksek grafik isteyen programlar kullanmayacaksanız bu cihazı almaya gerek yok. Yada ben çok oyun oynarım diyorsanız benim için bu çok önemli diyorsanız bu cihaz alınabilir tabi 2300-2500 tl gibi bir bütçeniz var ise direkt olarak söylüyorum Monster alın.

Benim burada anlatmak istediğim bütçenize göre kullanım amacınıza göre bu cihazı değerlendirin. Ben sizlere yardımcı olmak amacıyla bu konuyu açtım kesinlikle casper fanatiği falan değilim eksi yönlerini de söylüyorum sizlere.

Bence bu fiyat seviyesine yakın bir bütçeniz var ise ve ben hız isterim oyun oynarım şarz süresi iyi olsun ısınma problemi yaşamak istemem diyorsanız bu cihazı alabilirsiniz.

Fakat ekran çözünürlüğü çok iyi olmalı ses kalitesi iyi olmalı vs.. diyorsanız bütçenizi arttırıp 2000tl sınırını geçerek bu özelliklere sahip bir cihaz almalısınız.

Casper CNL.I640-4l35p tamamen f/p ürünü bir cihazdır alan arkadaşlar kesinlikle memnun kalacaklardır. Benim üst limitim 1600tl civarı olduğu için ve bundan daha iyi özelliklere sahip bir cihaz bulamadığım için bunu seçtim ve memnunum. Açık söyleyeyim 2300 tl gibi bir bütçem olsaydı kesinlikle Monster alırdım.

• öncelikle mrb arkadaşlar foruma yeni katıldım ve bu konuyu görüncede ilk msjımı yazmak istedim çünkü,yaklaşık 1 haftadır laptop alıcam ve bunun için araştırma yapıyorum aklıma ve bütçeme yatan 2 tane model buldum öncelikle 2side casper. Casperla ilgili forumlarda hep kötü şeyler yazıyor yok çok çabuk ısınıyor yok servisi kötü ve onlarca şey yalnız casperın verdiği özellikte başka markaya baktığımızda fiyat 3bin tl leri görüyor. neyse çok uzattım düşündüğüm modeller '' CNI.I640-8M45P ve CNI.I740-8M5P ''

aslında işlemcileri dışında pekte bir farkları yok ama ben size kısaca özelliklerinide yazayım;

İşlemci : Intel Core i7-640M, İşlemci Hızı 2.80 GHz, Intel Turbo Boost Teknolojisi İle Maksimum 3.46 GHz, 4 MB Intel Akıllı Bellek
    İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium
    Bellek : 8 GB DDR3 1333 MHz
    Harddisk : 640 GB SATA
    Ekran Kartı : 3 GB DDR3 Nvidia Geforce GT420M Optimus - 2 GB Ayrılmış Bellek
    Ekran : 15.6" WXGA (1366x768) HD LED Ekran
    Ana Kart : Intel HM55 Chipset
    Optik Sürücü : DVD±RW DUAL
    Bluetooth : Var
    Kablosuz Ağ : Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g/n
    Card Reader : Multi Card Reader
    Ethernet : Var
    Ses : Dahili Hoparlör&Mikrofon
    USB Port : 3 X Usb 2.0 Port
    HDMI Port : Var
    E-Sata Port : Var
    Klavye : Sayısal tuş takımlı, Türkçe Q
    Batarya : Li-ION smart battery
    Kamera : 1.3 MP Web Kamera
    Ağırlık : Batarya Dahil 2.60 Kg.

VE

İşlemci : Intel Core i7-740QM, işlemci hızı 1.73 GHz, Intel Turbo Boost teknolojisi ile maximum 2.93 GHz, 6 MB L3 Cache
    İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium (64 Bit)
    Bellek : 8 GB DDR3 1333 MHz Bellek
    Harddisk : 640 GB SATA Harddisk
    Ekran Kartı : 2 GB DDR3 Nvidia Geforce GT425M Ekran Kartı (1 GB Ayrılmış Bellek)
    Ekran : 15.6" WXGA (1366x768) HD LED Ekran
    Ana Kart : Intel HM55 Chipset
    Optik Sürücü : DVD±RW DUAL
    Bluetooth : Bluetooth
    Kablosuz Ağ : Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11b/g/n
    Card Reader : Multi Card reader (MS/MS PRO/MMC/SD)
    Ethernet : Var
    Ses : Dahili Hoparlör&Mikrofon
    USB Port : 3 X USB 2.0 port
    HDMI Port : 1 X HDMI
    E-Sata Port : 1 X eSATA Combo
    Klavye : Sayısal tuş takımlı, Türkçe
    Batarya : Li-ION smart battery
    Kamera : 1.3MP Web Camera
    Bekleme Süresi : 150 Dakika
    Ağırlık : 2,85

konu uzadıkça uzadı :D neyse bir öneriniz tavsiyeniz varsa lütfen paylaşın bukadar uzun uzadıya bir msj yazdığım içinde kusura bakmayın lütfen

• Kardeş şöyle söyleyeyim. Bence 640m işlemcili olanını al. Bu işlemci çift çekirdek olsa da performans olarak i740 dan daha üstün. İstersen işlemci performans sıralamasına bakabilirsin. 2. si bence ati ekran kartlı olanı varsa onu al derim. Yani şu model. CNL.I640-8M35P Senin gösterdiğin ilk bilgisayardan tek farkı ekran kartı. Ekran kartı sıralamasında ati 5650 58. sırada Ge force gt425M 68. sırada. Yani ati daha iyi. Yine de sen bilirsin. Bu arada senin gösterdiğin 640M modelinde ekran kartı 3 gb(2gbayrılmış) benim gösterdiğimde 2gb(1gb ayrılmış) bu sana kalmış tabi ki. Ama i740 modelini alma ısınma yapıyor dört çekirdekli olduğu için ya da bu seride bir problem var sanırım.
  • İ7-740qm işlemic serisi 45nm üretim teknolojisiyle üretilmiştir 45watt güç tüketimi vardır bu yüzden i7-640m serisinden daha fazla ısınır. Pratikte i7-740qm 4 çekirdek ve 6m önbellekli olduğu için daha iyi performans vermesi gerekir diye düşünülebilir fakat hala günümüzde 4 çekirdek işlem kapasiteli oyun ve programlar yoktur (uzun bir sürede olacağa benzemiyor) Şuan ki oyun ve programlarda saat hızından dolayı i7-640m işlemci daha iyi bir performans vermektedir. Ayrıca notebook lardaki en büyük sorun ısınma problemidir. i7-640m in üretim amacıda biraz bu soruna yöneliktir. Güç tüketimi düşük olduğu için ısınma çok çok azdır.

Bahsedilen model güzel fakat ekran kartının ati core hd 5650 olması daha iyi olur. Ekran kartındaki bellek olayına aldırmayın bu konunun en başında özelliklerini vermiş olduğum modeli inceleyin.4,6,8 gb modelleri mevcut ram olarak. 8gb ram olmasının da pek bir faydası yok şuana kadar en fazla ram kullanımı %65 le Cod Modern warfare de. Yani 4b ram in saece 2.5gb gibi bir kısmını kullanabildim henüz. Yani fazladan para verip 8gb almaya hiç gerek yok hiç değilse 6gb olanını alın fiyat daha makul.

Size tavsiyem Ati 5650 olan modeli alın ve işlemcide i7-640m olacak tabi

• Tam da benim aldığım modeli söylemişsin :)
  • bilgisayarın resimlerini farklı açılardan çekmeniz mümkün müdür
  • Kardeş bilgisayarı fotosunu çekmek buraya koymaya açıkcası üşeniyorum. Ancak şunu diyeyim git casperın mağazasına orada bizzat gör bence. Heryerde var nasıl olsa. Haa şunu diyeyim 460M modellerin kasası görünüş olarak oldukça güzel yani ben beğendim. Ha çok cıccıllı değil ama güzel, sade. Açma kapama ve video multimedia tuşları var dokunmatik. Onun dışında açma kapama, cpu ve wifi tuşları var. Ekran 15.6 olduğundan baya geniş. Gelirken her tarafı sarılı olarak geliyor. Sadece tuşlara bant çekmemişler :)
  • piyasada fiyatı nasıl ? bi araştırayım bilgisayarı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bukaleminbreakdansı

piyasada fiyatı nasıl ? bi araştırayım bilgisayarı ..

Ben 1650tl/12 taksite aldım Casper mağazasından
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.