Şimdi Ara

>>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
164
Cevap
1
Favori
8.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yeni AMD 6900 serisi, yeni nVidia GTX500 serisi, Vatan indirimi derken bende yeni ekran kartı aldım.

lakin tüm bu kargaşayı bir tarafa bırakarak kendime uygun olan bir kart seçtim.

AMD'nin HD6870 serisi hakkında yeterince yazıldı, çizildi ve performansı incelendi. bu yüzden sizi performans testleri ile sıkmayıp sadece kartla ve bende bıraktığı izlenimlerle baş başa bırakacağım. umarım almayı düşünenler yararlı bilgiler bulur, diğer okuyanlara da biraz değişiklik olur.

birçok kişi bu yazdığım birkaç satırı dahi okumadan "yahu bu saatten sonra bu seri kart alınır mı, şunu alsaydın...bunu alsaydın" diye yazası geliyordur. hepimiz forumda bu tür yorumlara alışığız, daha doğrusu alışmak zorunda kaldık...

hepimizin ihtiyaçları ve beklentileri farklıdır, başkasının ihtiyacına uygun kartı almak benim işimi görmez...

@ @ @ @ @ @ @ @ @ @

peki ben neden bu kartı aldım?

1. çünkü bana 6870'in performansı yetiyor. bu benim kullandığım üçüncü 6870 ve performansı tam istediğim seviyede.

2. bu model bana aradığım sessizliği sunuyor, stok soğutuculu kartlar boşta sessiz fakat fan devri %35-40 olunca sesleri beni rahatsız etti.

@ @ @ @ @ @ @ @ @ @

gelelim karta,
    uzun süredir bukadar özenle tasarlanmış bir ekran kartı kutusu elime almamıştım. beğendim.

>>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<

kutunun iç tasarımı da güzel, içerik zengin ve kart kargo yolculuğunda dahi güvende.

>>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<

kartın kendisi soğutucu sayesinde oldukça ağır, hassas bağlantı noktaları plastikle korunmaya alınmış.

>>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<

soğutucunun üzerinde koruyucu folyo var, onu koparınca malzeme kalitesi daha da etkileyici görünüyor.

>>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<

kullanılan fanların yapısı ve malzemesi internette görünen resimlerin tersine oldukça kaliteli bir izlenim bırakıyor.

>>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<  >>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<

soğutucunun altında bulunan metal bir plaka ramlerin de yeterince soğutulmasını sağlamakta. hız aşırtmak isteyener için güzel bir haber.

tasarım kartın küçük sayılabilecek kasalara dahi rahatlıkla sığmasını sağlamakta. ölçmedim fakat kart bana referans tasarımlardan daha kısa gibi geldi.
    not: sonradan rahat edemeyip ölçtüm, kartın uzunluğu 25,5cm...

@ @ @ @ @ @ @ @ @ @

kartın çalışması hakkında şu an söylebileceğim aynı kasada referans tasarım ve soğutma kartlara göre boşta 5-6 derece daha serin çalıştığı.

ki referans tasarıma göre kartın GPU hızı az da olsa aşırtılmış, stok hız 900MHz iken MSI'de 920MHz.

kartın sesini boşta duymak imkansız, yük altındaki değerleri de ölçüp konuyu güncellerim...

@ @ @ @ @ @ @ @ @ @

ses testleri:

biraz önce basit masaüstü fan sesi testleri yaptım arkadaşlar.
    MSİ Afterburner v.2.0.0 ile fan devrini kademeli olarak stok durumundan (%21) %5 adımlarla arttırarak %70'e kadar yükselttim.
    bu esnada ses seviyesi ve GPU ısısına dikkat ettim, doğal olarak GPU ısısında değişiklik azdı.
    %21 fan hızında 37 dereceden %70 hızında 35 dereceye düştü.

ama asıl ses konusuna gelince bu sotucunun yüceliği ortaya çıkıyor zira sonuçlar mükemmel.
    fan devri %50'ye gelmeden fanlardan her hangi bir ses duymak imkansız...
    bu seviyede dahi ses oldukça hafif ve hiç rahatsız edici değil - sessiz kasa fanı tarzında.

şahsi algılamama göre referans tasarım soğutucuların %35 fan devrinde çıkardıkları sese bu soğutucu %65-70 lerde anca ulaşıyor.

@ @ @ @ @ @ @ @ @ @

sıcaklık testi 1:

biraz zaman ayırıp kartın yük altında nasıl davrandığını inceledim, tabii özellikle ısı ve ses seviyesi beni ilgilendiren.

bu amaçla en son MSİ Kombustor 1.1.3 programını yükledim ve kartı 10 dakika süreyle biraz ısıttım.

takdir sizin ama bana göre sonuçlar mükemmel:

- max. GPU ısısı 79 derece =

- en yüksek fan devri %34 =

bu benim için oyun açınca kafa ütüleyen seslere veda etmek demektir zira bu seviyede fanları duymak mümkün değil...

@ @ @ @ @ @ @ @ @ @

sıcaklık testi 2:

evet, arkadaşlar birkaç test daha yaptım ve sonuçları burada paylaşayım dedim. zira neticeler çok ilginç ve önemli ipuçları vermekte.

ilk başta MSİ Afterburner ile fan devri için özel bir çizelge hazırladım. amaç fanların %50 devrine kadar sessiz olmalarından yararlanmak. otomatik fan devri kontrolü 80 dereceye kadar fan devrini anca %34'e kadar yükseltiyor bir önceki sayfadaki sonuçlara göre.

yeni çizelgemiz resimde de görüldüğü gibi şu şekilde: 40C'ye kadar fan devri %20, ondan sonra yükselişe geçmekte ve 80C'de %45'e ulaşacak şekilde ayarlanmış durumda. bu çizelgeyle ulaşılan en yüksek fan devrinde hala fanlardan duyulacak kadar ses gelmemekte...

bu çizelgeyle otomatik fan kontrolünün arasındaki fark 80C civarındaki GPU ısısında fan devrinin %10 daha yüksek olması. bakalım bu Kombustor testini nasıl etkileyecek. karşılaştırabilirlik adına aynı Kombustor ayarlarını kullandım.

ilk dikkatimi çeken şu oldu, fan devri daha erken yükseldiği için GPU ısısı daha yavaş yükseldi.

sonuçlara gelecek olursak, ulaşılan en yüksek GPU ısısı 78C oldu - bu arada fan devri de %43 gördü.

bu durumda sonuçlara bakıp öncekilerle karşılaştırarak oluşan sorular:

fan devrinin %10 artmasına rağmen neden GPU ısısında kayda değer bir düşüş olmadı?

%10 fan devri artışı neden GPU'yu anca 1C daha serin tutabildi?

bunların cevabı aslında çok basit:

fan devrini arttırmak belirli bir yere kadar işe yarıyor, ondan sonra etkisi gitgide azalıyor.
    bunun nedeni de kasa içinde biriken sıcak hava zira bu soğutucu sıcak havanın bir kısmını kasa içinde bırakmakta.

izlenimlerime göre 60-65C GPU ısısına kadar soğutma çok etkili, ondan sonra etkisi azalmaya başlıyor artan fan devirlerine rağmen.
    demek ki aşağı yukarı o zamanlarda kasa içindeki hava artık GPU'yu düzgün soğutamayacak kadar ısınmış oluyor.

kasa soğutması olarak sadece 2 adet 12cm fan var, biri soğuk havayı içeri çekerken diğer sıcak havayı dışarı atmakta.
    belli ki bu iki fan biriken sıcak havayı kasa dışına taşıyacak kadar hava akımı yaratamamakta.

@ @ @ @ @ @ @ @ @ @

sonuç:

bu şekilde benim beklentilerimin en önemli kısmı fazlasıyla karşılanmış oldu.
    6870 bana performans olarak zaten yeterliydi ve fazladan 20MHz GPU hızından da pek bir beklentim yok.

ses konusunda kesinlikle beklentilerimin çok ötesinde olumlu bir sonuç aldım.
    kartın otomatik fan devri yük altında hangi devirlere ulaşır henüz bilmiyorum fakat tahmin ediyorum %50'yi geçmez.
    bu da sessiz sedasız bir çalışma demek, keşke tüm soğutucular böyle olsa...

bu son yük altı ses ve ısı testinden sonra tek ekleyebileceğim şey:

ben aradığımı buldum, darısı başınıza arkadaşlar.

TEŞEKKÜRLER MSİ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 2 Ocak 2011; 11:33:33 >

• @sahafiec, yeni kartinizi gule gule, iyi gunlerde kullanin... Bilgi ve resimler icin ellerinize saglik...
  • hayırlı olsun, resimlerden de görüldüğü gibi oldukça yakışıklı bir kart.. elinize sağlık
  • Kart güzel soğutması iyi.Performansı yeterli.Senin tam isteğin kriterlerde (geçenki konuşmamızda dediğin durumlara göre)

Güle güle kullan. Hayırlı olsun.
  • kart çok güzel. ramlerin soğutulması da ayrıca bir artı. güle güle kullanın
  • Şahin abi hayırlı olsun yeni kartın

Ses seviyesi bana göre makul, aksi halde o tür bir soğutma sağlayamaz, oyunlarda biraz sese yüklenirsin olmazsa
  • Ellerinize Sağlık Şahin Bey Çok teşekkürlerAyrıc Hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X_TaSaRıMCı_X -- 29 Aralık 2010; 16:49:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekürler arkadaşlar, insanın aradığını bulması ve gönül rahatlığı ile kullanması çok ayrı bir zevk.

daha iyileri sizlerin olsun...
  • hayırlı olsun iyi seçim
  • Süper bi tasarım ve mükemmel bir kart...

Hayırlı olsun, güle güle kullanın
  • hayırlı olsun zaten yeterini bulmaktır doğru olan fazlası israftır bana göre
  • abi keşke 7990 bekleseydin bi 2-3 yıla çıkardı yazık olmuş... (bu yorum yapılmasaydı konu patlardı :P )

Hayırlı olsun güle güle kullan. Darısı başımıza (6850 cyclone )
  • Hayırlı olsun, gerçekten güzel bir kart. MSI bu soğutucu ile daha çok kart satar.
  • Şahin hocam hayırlı olsun, güle güle kullan. Umarım epey kullanırsın bu sefer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pir

Şahin hocam hayırlı olsun, güle güle kullan. Umarım epey kullanırsın bu sefer...

Epey kullanamaz ben ona 6950 aldırcam.
  • sağ olun arkadaşlar, bu arada ses seviyesi incelemesini ekledim.
    malum bu işler kişisel algılamaya bağlı ve testlerdeki ses seviyesini rakamlara dökme imkanım yok.

yine de umarım biraz fikir vermiştir, yük altında testler de yapıp eklerim bir ara...

@EMRES754
    quote:

Epey kullanamaz ben ona 6950 aldırcam.

onun Twin Frozr II modeli var mı acaba?
  • Bu saatten sonra 6800 serisi alınır mı?

Şaka bir yana hayırlı olsun kart, Twin Frozer için yorum yazmaya gerek yok zaten.
  • beni yanlış anlamayın ama o soğutucu o karta fazla :) ama şekli çok güzel kartın
  • Şahin Hocam, sana zahmet kartın tam boyunu ölçebilirmisin? Soğutucu çıkıntısı dahil.
  • Almayı düşündüğüm tek karttı hd6950 çıkana kadar Ama galiba gtx560 olacak

Hayırlı olsun Şahin abi bol fpsli günlere
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.