Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (613. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cogg Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
31.304
Cevap
907
Favori
3.048.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nyagiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ogormek


    quote:

    Orijinalden alıntı: nyagiz

    evimi ipotek edip kredi çekmek istiyorum fakat bunun için 36 aydan yüksek alamayacağımı söylediler. bu konuda bilgisi olan varmı
    krediyi ihtiyaç için kullanacağım

    Ihtiyac kredisi cekecekseniz max 36 vade olur. Arac kredisi cekerseniz 48 ay cekilebilir. 2 Evinizi de ipotek ettirip tekrar konut kredisi cekecekseniz o 120ay olur.

    fakat konut almayacağım. ona rağmen evimi ipotek ettirip konut kredisi çekebilirmiyim ?



    Maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konut kredisini sadece tapu uzerine gececek kisi mi kullanabilir. Ornegin alacagi evin tapusunu annesi uzerine alacak evli bir bayan kendisi bu ev icin konut kredisi kullanabilir mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolaylı cevap vereyim. Eşim banka maaş müşterisi olduğu için krediyi onun adına çektik ve tapu onun üstüne oldu, ben alamazmışım. Sizde de muhtemelen böyle bir durum olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: transglobal

    Konut kredisini sadece tapu uzerine gececek kisi mi kullanabilir. Ornegin alacagi evin tapusunu annesi uzerine alacak evli bir bayan kendisi bu ev icin konut kredisi kullanabilir mi?

    2 ay once ev aldım krediyi kim çektiyse onun adına tapu olur dediler öyle yaptik (hanımın üstüne tabi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpit -- 20 Mart 2015; 9:59:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredide yeniden yapılandırma ne zaman mantıklı arkadaşlar?

    %2 bir ceza söz konusu. 0,88le kullandım. Daha 9 sene var. Oran olarak kaçı beklemeliyim?

    Bir de yeniden yapılandırmada tekrar dosya ücreti veya ekspertiz ödüyor muyuz?
  • https://www.ihtiyackredisi.com.tr/ipotekli-ihtiyac-kredisi-basvurusu

    arkadaşlar bu nedir. tefecinin yasal olanımı ? :) 1.09 dan faiz verdiklerini söylediler :)

    evi ipotek edip kredi çekme peşindeyim fakat 36 ay üstüne alınmıyor evide satmak istemiyorum.
  • Arkadaşlar 2 ay önce halkbanktan kredi çektik, internetten ödeme tablosuna baktığım zaman ilk aylarda faiz fazla, ana para az görünüyor daha sonraki aylarda faiz oranı düşerek ana para ödemesi artıyor . bunu sebebi bankadaki krediyi kapatmak istersen bankanın önce faizi almak istemesi midir? ve bu durum her bankada aynı mıdır değiştirebilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an yapılandırma yapsanız aynı bankanızdan aynı oranı alamazsınız. Yeni kredilerde bu oran civarı veriyorlar zaten. Değmez. Zararınıza olur. İyi bir faiz indirimi yansısın diyorsanız sizin için oranların 0,60-,65 seviyelerini beklemeniz yerinde olur. Elbette çektiğiniz meblağta önemli burada. Ortalama düzeyde bir kar için 0,70-,75 arası kafi. Üzeri faiz oranında çektiğiniz meblağ çok yüksek değilse uğraşmaya değmez bana göre. Zira başka bankaya taşısanız tekrar aynı süreci yaşayacaksınız vs. + ceza ödeyeceksiniz. Yeniden yapılandırmada ekspertiz ve dosya ücreti ödemezsiniz. Bankanın belirlediği orandaki cezayı ödersiniz. Ancak başka bankaya taşıyınca bankanın taleplerine göre tekrar ödenebilir.

    Dediğim gibi en mantıklı olacak faizlerin düşmesini beklemek ki şu süreçte(Türkiye gündemi, seçim, kaynayan kazan, enflasyon, dolar yükselişi vs vs) faizlerin düşmesi imkansız gibi. Bence beklemenizde fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacktheblack -- 20 Mart 2015; 16:51:22 >




  • Her bankada aynıdır. Bir yanlışlık yok yani.
  • Arkadaşlar 2 ay önce çektiğim konut kredisinde ekpertiz için 500 tl almışlardı, bunun faturalandırılmış kısmından geri kalanı alabilir miyim yoksa çok mu geç oldu?
    Bir de çekerken dosya masrafı ödemiştim, bunu alabilir miyim? (yanlış hatırlamıyorsam, bankacı alınan dosya masraflarının artık yasal olduğunu söylemişti ama emin değilim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outofnick

    Arkadaşlar 2 ay önce çektiğim konut kredisinde ekpertiz için 500 tl almışlardı, bunun faturalandırılmış kısmından geri kalanı alabilir miyim yoksa çok mu geç oldu?
    Bir de çekerken dosya masrafı ödemiştim, bunu alabilir miyim? (yanlış hatırlamıyorsam, bankacı alınan dosya masraflarının artık yasal olduğunu söylemişti ama emin değilim)

    Dosya masrafi artik binde bes ve yasal.expertiz ucreti konusunda bankaya basvurun.isbankasindan almustim ben expertiz ucretunin fazlasini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuveyt Turk e konut kredisi icin gitmeyin arkadaslar. Detaylara girmeden soyleyecegim: O bankanin genel mudurlugunde veya subesinde bir tanidiginiz yoksa isiniz olmaz. Verdiginiz ekspert ucreti vs yaniniza zarar olarak kalir.
  • Bursada ev almak istiyorum ama fiyatlar cok yuksek istedigim bolge bnilufer diger illerde durum ayni mi dir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Satmak istediğim konut kat irtifaklı ve önümüzdeki günlerde satışını gerçekleştireceğim. Ancak Dask'ını bu sene yeniletmemiştim.

    Kat mülkiyeti tapusuna sahip konutlar için DASK olmadan ev satım işlemlerini gerçekleştiremediklerini duydum ancak bu durum kat irtifaklılar için de geçerli midir?

    Desteğiniz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kat irtifakı tapu masraflarıyla kat mülkiyeti tapu masrafları farklı mı oluyor arkadaşlar. Bir kişiye sorduğumda kat irtifaklı olan evin tapu masrafı daha düşük oluyormuş, doğru mu? Ayrıca kat mülkiyetini de müteahhit alması gerekiyormuş, onun için de fazladan masraf yapmaya gerek olmuyormuş, doğru mu? Baktığımız daire, henüz sıfır, müteahhit satıyor.
  • vovy kullanıcısına yanıt
    Aynen geçerli.
  • Kat irtifaklı, yani ana gayrimenkul niteliği arsa yazan tapu senetlerinde DASK mecburyeti yoktur. Yalnızca Kat Mülkiyetli ve Cins Tahsisi olan tapular için geçerli.
  • Merhaba arkadaşlar, bu hafta için konut kredisi oranı alan oldu mu? ben ziraatten 0,88 gibi bir oran söylediler
  • Arkadaşlar son zamanlarda İş Bankasından Kredi Kullananız var mıdır? 650TL civarı ekspertiz kesmişlerdi. Bunun bir kısmını geri alabiliyormuşuz. Ne yapmamız lazım. Dava mı yoksa direk şubeye başvuru mu?
  • HALKBANK'tan son günlerde oran almış olan var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.