Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (499. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Popescu Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31.297
Cevap
907
Favori
3.047.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 497498499500501
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sözleşmeniz varmı? elden para verdiğinize dair belge aldınız mı? Sakat iş bunlar biraz.

    Ev kredisi çekersen elden filan para vermeyi unut nitekim banka parayı adamın hesabına yatırır, sana buyur koçum paranı al demez.

    Evi aldın örneğin 100 bin gösterdin 5 yıl olmadan sen bunu saattin 300 bine ve o zaman da alan senden dedi ki 300 bin göstericez rayiç bedelini, işte bu andan itibaren gümledin sen 200 bin tl nin cezası ne olur tam bilmiyorum ama ciddi bir miktar ceza odersin ayrıca da kdv gelir vergisi de ödersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shener

    Sözleşmeniz varmı? elden para verdiğinize dair belge aldınız mı? Sakat iş bunlar biraz.

    Ev kredisi çekersen elden filan para vermeyi unut nitekim banka parayı adamın hesabına yatırır, sana buyur koçum paranı al demez.

    Evi aldın örneğin 100 bin gösterdin 5 yıl olmadan sen bunu saattin 300 bine ve o zaman da alan senden dedi ki 300 bin göstericez rayiç bedelini, işte bu andan itibaren gümledin sen 200 bin tl nin cezası ne olur tam bilmiyorum ama ciddi bir miktar ceza odersin ayrıca da kdv gelir vergisi de ödersin.

    Sözleşmemiz var hocam, bankayla görüştük satıcıya parasını elden veririz hesaba gerek yok dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snsnc

    Eğer otomatik ödeme talimatı hesapta gerçekleşmesse hesaptan işletim ücreti alınır haberiniz olsun. Siz akıllıyım diyorsunuz da sistem ve banka sizden daha çok akıllı.

    valla akıllılık işi değil. dayatmaya çözüm. 5 yıldır sorun çıkmadı. sonra çıkarsa bilemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bynoun


    quote:

    Orijinalden alıntı: TurkishCoder

    arkadaşlar resmen ev almaktan vazgeçeceğiz emlakçılar hiçbirşey yapmadan 150 bin tl lik evden 5 bin tl almaya bakıyor böyle insafsızlık var mı ? ayrıca baktıgımız evin rayiç bedeli 60 bin tl gösterilmiş ama ev 170 bin tl. sonrasında cezası da bize kalıyor alırsak. müteahhit ve emlakçılar kaptırabildiğine göndermeye çalısıyor. hiç ev alacak kişi düşünülmüyor. dikkatli olun rayiç bedellerine dikkat eedin.

    Hocam bu konuyu biraz daha acar misiniz rayic bedel ne zaman belli olur, ben suanda inşaattan bi eve girdim 3.4 ayı var, müteahhit evi yapı denetime iş karşılığında cüzi bir fiyattan vermiş bende yapı denetimden alıyorum, 30000 peşin verdim elden, geri kalanını ev kredisine uygun olacağı zaman vereceğim ama elden vereceğim, para hesabına yatarsa bu adamlara vergi çıkıyormuş, bununla ilgili bişey mı acaba sıkıntı yasarmiyim sonra.

    http://emlakkulisi.com/rayic-bedel-nedir/193159

    http://emlakkulisi.com/evin-bedeli-tapuda-dusuk-gosterilirse-ne-olur/80489

    bu ikisini okursanız aklınızda birşeyler şekillenir bence. yararlı bilgiler.

    bu da satarken eğer 5 yıl içinde satarsanız kar oranında ödeyeceginiz cezayı yazıyor

    http://blog.konutkredisi.com.tr/deger-artisi-kazanci-vergisinde-5-yil-siniri-kalkiyor/




  • ufuk75 kullanıcısına yanıt
    Yapılandırma masrafı almayacağız sözüne kanmasın kimse bence beden dersen; diyelim kredi çekersin 6 ay geçer piyasada 0.70 e yapılandıran banka bulur TEB e gidersin ben 0.73 ten yapılandırıyorum der yani çaktırmadan senden yapılandırma parasını çatır çatır alır, bankaya güvenmeyin.

    Emlakçı konusuna gelirsek; ben emlakçıya 5 kuruş vermedim verdirmedim de, biraz zor olucak ama sahibinden yada müteahhit firmasından almaya çalışın evi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacar08

    belediyeden rayiç bedeli öğrenip tapuda o gösterilirse ileride sıkıntı olmaz....

    Yanlış bilgi vermeyin millete;

    Rayiç bedel 80bin dir. Gider 150bin kredi çekersin sonra tapuda 80bin göster bakayım sonra ne oluyor, maliye ümüğünü sıkıyor mu sıkmıyor mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi çekildiğini varsayılmazsa arkadaşın söylediği yanlış değil eksik.
  • lamettrie kullanıcısına yanıt
    Eksik bilgi yanlış bilgidir bana göre. Sıkıntı olmaz diyor bende bu bilgiyle olur dedim hepsi bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar mart ayında akbanktan 1,06 faizli 120 aylık 110.000TL kredi kullandık. Malum faiz oranları düşüyor. 20.000TL tutarında ara ödeme yapıp refinansman yapmak istiyorum. Akbank'ın refinansman olayı nedir. bazı arkadaşlar 0,91 oran aldıklarından bahsetti, acaba kaça kadar düşebilir akbank? varsa refinansman için tavsiye edebileceğiniz başka banka var mı?
  • Merhaba arkadaşlar..Bende bir ay içersinde ev almak istiyorum.Ev alma konusunda çok fazla bilgim yok. Artık tüm imkanlarımı zorlayarak ev almaya çalışacağım yoksa bulunduğum yerde ev kiraları 650 ile 900 tl arasında değişiyor.
    Ev almış olan ve bilgisi olan arkadaşlardan bir isteğim olacaktı.Ben 150 bin tlye ev almak istiyorum.elimdede ancak 40 tl falan para var. geri kalanını kredi çekmek istiyoruz.Bu ev alımı sırasında extra olarak nerelere tahminin ne kadar para gider? Benim elimde fazla nakit kalmayacağı içinde çok fazla sıkıntıya girmek istemiyorum.Abonelikler hepsi 1000 tl olacağını söylüyorlar..Gerisi hakkında fazla bilgim yok. Aydınlatan olursa çok memnun olacağım.Çok teşekkürler..
  • Merhabalar
    Arkadaslar,

    Oncelikle danismak istedigim; Uzun aramalar sonucunda krediye uygun bir evi sonunda icimesinerek buldum yaklasik 5 aydir ariyordum. Ancak ev sahibi disinda ev ile ilgili aracilar vs emlakcilar vardi bunlar ile evsahibine ulasana kadar hasirnesir :) olmak zorunda kaldim. Ev sahibi ile anlastiktan sonra Emlakcilar icin (ortada imzalanan bir belge vs yok sadece iletisim bilgilerim bulunuyor) bir durum sozkonusumudur? cunku bosa para isteyip tehtitkar sozler savuruyorlar bu konuda deneyimi olan yorumlar mi ? Bankadan kredi cekilmesi sirasinda ev krediye uygun deniyorsada bir eksigi gedigi varsa ortaya cikar oyle degil mi (daha once bu tur bir deneyimim olmadigindan sormak istedim.)

    Bankadan kredi cekme asamasinda
    155binTL lik bir ev icin 75bin tl kredi cekip 24-30 ay araliginda kapamak istemekteyim. En uygun oran hangi bankada su ara ve en az dosya masrafi vs. bilginiz varsa yorumlarsaniz sevinirim.. Optimum bir cozum ariyorum, sizlere danismak istedim. (Maas bankam Akbank...)
    Birde 155binTL lik bir evin tapu masrafi asagi yukari ne cikar bilginiz var mi ? (ev sahibi bu masarfida aliciya yikiyorda.)

    Baska bir masraf var midir sizce ? Nelere dikkat etmek lazimdir

    Su,Elektrik,Dogalgaz abonelikleri ne civarda (hic bilgim net olarak yok Istanbul icin yorumlarsaniz sevinirim, uzun sure yurtdisindaydim cunku..)

    Arkadas bu emlakcilik ne guzel is ciddi bu ev arama asamasinda net olarak anladim... Hem yuzdeni aliyorsun hemde ev fiyatinin uzerine bindirde bindir...
    Butun emlakcilar boyle mi bilemiyorum ama super rahat kazancmis mal sahibi bile bu kadar kazanamaz, yeminler vs. Allah korkusuda hic yok arkadas bu sektorde...


    cok soru oldu cok tskrlr




  • susers S kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Emlakci isine degineyim. Benzer duruma ben de maruz kaldim. Sonuc olarak emlakci ile aranizda yer gosterme belgesi VB. Herhangi imzali bir belge yoksa HIC korkmayin birsey olmaz. Ancak terbiyesizlik yapip gozunuzu korkutup para sizdirmaya calisir. Muhtemel arar, mesaj atar, sekil yapar, mafyavari laflar eder vb. Ama 1-2 gun sonra susar. Birsey yapabilecek olsa zaten mahkemeye verir. Imzali belge olmadigi surece telefon konusmasi, yuzyuze gorusme, mesaj VB. Hersey sozlesme oncesi gorusmeye girer. Hicbirisi geri donulemez degildir. Tahahhut resmi imzali belge/sozlesme ile baslar. Eger rahatsizlik vermeye devam ederse savciliga kisi hakkinda taciz, tehdit, ozel hayati ihlal vb. gerekcelerle suc duyurusu bile yapabilirsiniz. Ama elinde yazili belge olmayan emlakci birsey alamayacagini da biliyordur. Biraz oltalayip sonra birsey cikmayinca uzaklasir. Isin yasal kismina ait bilgiler aile dostumuz olan avukat arkadasimizin sozleridir.
    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 6 Temmuz 2014; 20:45:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • susers S kullanıcısına yanıt
    Tapu masrafi alici ve satici tarafindan binde 20 dir. Ama pratikte satici bu masrafa karismaz. Alici yuklenir. O yuzden bu durumu pazarlik esnasinda dusunun ve ona gore fiyat bicin.155000tl icin doner sermaye harci vs. Ile 7000tl gibi masraf cikar. Tapuda kredi bedeli ev satis bedeli olarak degerlendiriliyor genelde. Diyelim rayic 100000tl aka siz evi 120000tlsi kredi olmak uzere 155000 tl olarak aliyorsunuz. Tapu masrafi 5000tl gibi olacaktir. 75000tl kredi cekeceksiniz. Rayic bedele bakmak lazim. Rayic bedel 75000tl den fazla ise muhtremelen tapu da o deger esas alinacaktir. Dogalgaz abonelikleri bildigim kadariyla hizmet bedeli, depozito vs. Ile 700-800tl, elektrik ve Su ise 150-250tl gibi. Ama Emin degilim. By rakamlar civari olacaktir.

    Kredi icin bankalari gezin. Bu aralar kredi oranlari dustu. Aklinizda bulunsun. Hayat sigortasi zorunlu degil. Ama bankalar faiz oranini dusuk gosterip toplam maliyeti dosya masrafi ve zorunlu sigorta uygulamasi ile yukseltiyorlar. Bankalari gezerken faiz orani, dosya, ipotek tesis, ekspertiz masraflari,varsa hayat sigortasi, konut,dask,ipotek fek ucreti, yeniden yapilandirma kriterlerine gore toplam maliyeti gozeterek karsilastirin. Sadece kredi faizi uzerinden hesap yaparsaniz yaniltici olacaktir. Vade sureniz kisa.Buna dayanarak ve oranlari kontrol ederek katilim bankalarini degerlendirebilirsiniz. Genelde oranlari dusuk oluyor ama yeniden yapilandirma Hakki ucretli olarak bile prensip olarak yok. Ama sizin geri odeme sureniz cabuk. Muhtemelen yapilandirma ihtiyaci olmayacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 6 Temmuz 2014; 20:57:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • susers S kullanıcısına yanıt
    Katilim bankalari haricinde Isbankasi iyi maliyetler sunuyor. Turkiye Finans da dusuktu. Teb oranlari guzel gibi ama yuksek ve zorunlu hayat sigortasi tuzagi var. Evi alirken eski vergi borclari varsa kontrol edilecek zaten. Temiz kagidi yoksa tapu devir islemi yapmaz. Onun haricinde siz evi alip yerlesirken/yerlestikten sonra ortaya cikabilecek Su, elektrik, dogalfaz vb. abonelik borclari, apartman aidati, apartman ortak giderlerine ait diger odenmemis borclar olabilir. Bundan dolayi EV sahibi ile konusurken ya butun bu borclarin satis tarihine kadar hepsi onundur diye sozlu ama mumkunse yazili tahahhut alin ya da aparmana gidin bina gorevlisi ve/veya yonetici ile konusun, abonelik numaralarini alip ilgili kurumlara gidin ve abonelik acik mi kapali mi, eski borc var mi sorun. Hepsine ait dekont vs. Ile saticiyla konusun. O kadar miktari son anlasilan satid bedelinden dusun. En temizi bu olur. Tabi bunlar EV Dana onceden kullanilmissa gecerli. Gerci apartman aidati ev bos bile olsa isleyebilir. Binanin iskan durumunu, dairenin kat irtifak ve mulkiyet durumunu kontrol edin. Daha da detaya inerim derseniz proje ruhsatini, deprem uygunlugu, zemin etudu, Su yalitimi, imar planlari vs. Kontrolleri de yapabilirsiniz. Ayrica dairedeki isitma sebekesinin durumu, dogalgaz var mi, bina da yeterli abone var mi, sebeke daire kapisina kadar gelmis mi, evde petekler doseli mi, kombi var mi, binanin otopark imkanlari, binanin/sitenin park bahce kamelya imkanlari, komsularin profili(evli aile, bekar, ogrenci, genc,yasli) gibi konulara da bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_thing


    quote:

    Orijinalden alıntı: nacar08

    belediyeden rayiç bedeli öğrenip tapuda o gösterilirse ileride sıkıntı olmaz....

    Yanlış bilgi vermeyin millete;

    Rayiç bedel 80bin dir. Gider 150bin kredi çekersin sonra tapuda 80bin göster bakayım sonra ne oluyor, maliye ümüğünü sıkıyor mu sıkmıyor mu.

    belediye rayiç bedeli 80 bin olan eve 150 bin kredi çekemezsin, öyle enayi banka bulursan bana da haber ver...
  • nacar08 kullanıcısına yanıt
    Hocam banka rayiç bedele göre kredi vermez ki :) tek ölçütü ekspertiz raporudur. Kendimden örnek vereyim ben ev alırken ray evimin rayiç bedeli 85000tl idi eksper 200.000tl bedel biçti banka 150.000tl ödeme yapabilirim dedi. Nereye sorarsan sor bu cevabı alırsın

    bir evin alım ve satımındaki en düşük miktara rayiç bedel denir, bunu belediye belirler 4 senede bir günceller amaç vergi toplamaktır komik rakamlar yazılıp vergiden kaçınılmasın diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akyazi54

    Beyler konut kredisi cektiginizde ondan dusuk beyam yapmayin

    Bu dediğiniz yapılamıyor zaten, yani ben yapamadım..105.000 çektik evi 105.000 gösterdik..Sorun olmaz dendi,evi aldığımız adam tanıdık gerçi ayda 20-25 daire satıyor sorun olursa yapışırım yakasına zaten..
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Ben hayat sigortası yaptırdım. bu hayat sigortası tam oalrak ne iişe yarar bilginiz var mıdır? Ben vefat etsem hayat sigortası mı devreye girer yoksa direk kefile mi ödetmeye çalışırlar? Yani eğer ikinci durum geçerli ise ben hayat sigortasını boşa yaptırdım demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lamettrie

    Ben hayat sigortası yaptırdım. bu hayat sigortası tam oalrak ne iişe yarar bilginiz var mıdır? Ben vefat etsem hayat sigortası mı devreye girer yoksa direk kefile mi ödetmeye çalışırlar? Yani eğer ikinci durum geçerli ise ben hayat sigortasını boşa yaptırdım demektir.

    Adı üzerinde zaten,hayat sigortası sigortalı vefat ederse diye fona akıtılan paradır..Size bir şey olursa banka o fondan, kalan kredi bedelini tahsil eder.
  • lamettrie kullanıcısına yanıt
    Tabiki sigorta devreye girer. Ancak bu noktada sigortanizin teminatlarina bakmak lazim. Mantiksal olarak bankaniz otomatik olarak cektigini krediye uygun teminat degerleri iceren bir police yapmistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 497498499500501
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.