Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (334. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31.292
Cevap
907
Favori
3.047.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imorh528


    quote:

    Orijinalden alıntı: serseri26

    quote:

    Orijinalden alıntı: imorh528


    quote:

    Orijinalden alıntı: e6750

    Arkadaşlar Toki kampanyası için bankalarla görüşen oldu mu? Birkaç yerle görüştüm ve toki'nin sitesinde yazan oranların aşağısına inemiyoruz dediler. Mecburen ilan edilen oranlarda mı kullanıcaz? Faizler sürekli düşüyor ama bunla 0.72'ye sabitlemişler.

    Toki indirim kampanyası- Arkadaşlar merhabalar, bir kaç bankayla görüştüm en iyi ve en ilgili olan ziraat bankası. Oranlar şöyle:

    Ziraat bankası : 84 ay için 0,71 oran ( daha düşebilirler mi haftaya tekrar konuşacağız) Masraf olarak sadece hayat sigortası var oda 84 ay için 41 tl. İnternette verilen oran 0,73 dü yani yayınlanan orandan aşağı inebiliyorlar.
    Vakıfbank: 0,74 oran ve 500 Tl dosya masrafı ayrıca dask ve hayat sigortası var. Konuya çok hakim değillerdi çok zorlamadım.
    Halkbank : 0,73 oran 500 Tl dosya masrafı ayrıca dask ve hayat sigortası var. Çalışanlar çok ilgisizdi, bu oranların asla altına düşülemez dediler.
    İşbankasında sıra ilerlemedi çok da ilgisizlerdi görüşemedim. Haftaya yeni bir bilgi edinirsem yazarım.
    Sizde tecrübelerinizi yazarsanız çok iyi olur.

    Evet en iyisi ziraat görünüyor.Bende pazartesi şubeye gitmiştim.Bana oradaki bayan faizlerin yayınladığı gibi olacağı daha fazla inmeyeceğini belitmişti.fakat sanırım ilk gün olduğunundan ve bu konuda fazla bilgi sahibi olmadığından salladı gibi geldi bana ben dosya masrafları ve diğer masrafları sorduğumda bu konuda bilgisinin olmadığını öğrenip bana döneceğini bildirdi fakat ne hikmetse 5 gündür hala dönecek :).Bende pazartesi tekrardan gidip faiz oranının 0,70 altına olması için ısrar edeceğim.Hatta herkez öyle yapsın desinki başka şubeleriniz veriyor siz neden vermiyorsunuz diye baskı yaparsak sanırım istediğimiz faiz oranlarını yakalarız.

    Toki kampanyası -Arkadaşlar Merhabalar Facebook grubunda paylaşılan bir iletide Ziraat Bankası Tandoğan şubesinin 5 kişi ve üstüne 84 ay için 0,70 oran verdiğini hatta sayı artarsa oranın daha da düşürüleceği bilgisini verdiklerini söylediler. Bu şubeyle görüşen var mı acaba?
    Bu arada Zonguldak Ziraat 0,71 orandan aşağı düşmeyeceğini düşündüklerini söylediler eğer örnek bir oran verilirse Genel Müdürlükten onay isteyebileceklerini belirttiler.


    Tokici arkadaşlar yarın Tandoğan şubesini arayalım mutlaka.




  • Bende bugün görüştüğüm şubeye sordum.Dedim başka şubede indirim yapıyotlar diye arkadaş şaşırdı ve kendisininde genel müdürlüğe soracağını bildirdi.Bence facebook hangi sayfa ise herkez katılsın.Nerde çokluk orada bereket
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serseri26

    Bende bugün görüştüğüm şubeye sordum.Dedim başka şubede indirim yapıyotlar diye arkadaş şaşırdı ve kendisininde genel müdürlüğe soracağını bildirdi.Bence facebook hangi sayfa ise herkez katılsın.Nerde çokluk orada bereket

    Facebooktaki bilgiyi aynen paylaşıyorum : 'ziraat tandoğan şubesinden Taner Tosyalı Bey'e isminizi yazdırabilirsiniz. Tel:231 47 76 sayıya göre grup indirimi yapacaklar' grubun linki :https://www.facebook.com/groups/tokiyapracikkonutlari/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamam çok teşekkrüler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elcas

    quote:

    Orijinalden alıntı: Konutkredisi.com.tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: elcas

    quote:

    Orijinalden alıntı: Konutkredisi.com.tr


    iyi günler.

    özellikle bu konu ile ilgili ve bilgili arkadaşların cevaplaması dileğiyle...

    kredimi yeni bankaya taşıdığım zaman taşıdığım miktardan daha fazlasını çekebilir miyim? yaklaşık 10 bin tl evin içine harcayacağım masraflarım için lazım olan para. bu durumda vadeyi de uzatmam gerekiyor tabi ki.

    saygılarımla...

    Diyelim ki 100.000 TL değerindeki eve 75.000 TL (maksimum değer) kredi çektiniz. Aradan zaman geçti, ödeye ödeye anaparayı 50.000 civarına indirdiniz. %2 cezasıyla beraber 50.000 TL ile kapattırıp başka bankaya transfer ettiniz.

    O bankadan 50.000 TL ile 75.000 TL arasında kalan kısmı da alabiliyorsunuz ek olarak. Yani eve çekebileceğiniz kredi ile kalan anaparanız arasındaki kısmı çekebiliyorsunuz. Ancak bunun için bir miktar vakit geçmiş, anaparayı kapamış olmanız lazım.

    hocam gayet açıklayıcı bir yazı olmuş. çok sağolun ilginize ve alakanıza.

    benim 70 bin (80 516 geri ödeme) 36 ay vadeli kredim var. (3 ayı ödendi) ev 14 ay sonra teslim edileceği için peşinatı elimde tutuyorum. yaklaşık 50 bin. BURADA PÜF NOKTA: krediyi kapatabileceğim ana paraya düşürdüğüm zaman (oranların durumuna da bağlı olarak) kapatıp 5-6 ay kredisiz para toplayıp tam peşinat zamanı ne lazımsa çekeyim mi yoksa ilk sorumdaki gibi geçiş esnasında lazım olan nakit kadar arttırarak mı çekeyim?

    NOT1 : banka Albaraka olduğu için geçiş yapmak sorundayım. oran= 0.78
    NOT2 : evin krediye uygun olması yıl sonunu bulur. zaten paramın krediyi kapatma gücü de aynı zamanlara denk gelir.
    NOT3 : farklı bankada yapılandırma gibi gidersem oranlar daha yüksek oluyor galiba. kredimi kapatıp gidersem normal kredi oranı oluyor.

    saygılarımla...

    Merhaba. Şimdiki durumla peşinatınızı anapara kapamaya kullanacağınız durumu kıyaslayalım:

    Sonucu direkt olarak buraya özet olarak yazıyorum, açıklamasını okumayabilirsiniz: 50.000 TL'yi 14 ay boyunca mevduat faizinde tuttuğunuz durumla kredi anaparasını kapattığınız durum arasında maliyet hemen hemen aynı. Kredi kapamak yeni kredi açmak zahmetli olacağından mevduatta tutun derim.


    **************

    Şu an 65.000 TL anaparanız kalmış. Elinizdeki 50.000'i şimdiki kredinizi kapamaya kullanırsanız 1.000 TL ceza karşılığı yaklaşık 8.500 TL faizden kurtuluyorsunuz. Taksiti sabit tutup kalan 15.000 TL anaparayı 7 ayda kapıyorsunuz. Aynı taksiti 7 ay biriktirdiğinizi düşünelim 16.000 TL para birikiyor. Peşinat zamanında 34.000 TL para gerekecek. Bunu bir şekilde kredi olarak bulmanız gerekecek.

    Normalde konut kredileri için üstte söylediğim durum (ev değerinin %75'ine kadar nakit çekebilme) ipotekli ihtiyaç kredisi olarak kullanılıyor (oran 7-10 puan daha yüksek oluyor). Bunun için tapunun sizde olması lazım. Ancak tapu teslim edilmemişse ev ipotekli ihtiyaç kredisi olarak çekemiyorsunuz. Benim anladığım kadarıyla sizin ev şu an tamam değil, şimdiki krediyi ise banka projeyle anlaşmalı olduğundan kullanabilmişsiniz. Bu durumda tapu teslim edilmemiş. Tapu teslim edilmemiş ama alınan proje kredisi aracılığıyla müteahhite bir ödeme olmuş. Bir kere krediniz kapanınca bir daha tapu devrinde nasıl konut kredisi kullanabilirsiniz, müteahhite bankanın yaptığı ve sizin bankaya ödediğiniz kredinin yasal kaydı nasıl tutuluyor ben bilemiyorum. Bu durumda peşinat ödemesi sırasında konut kredisi mi, ipotekli ihtiyaç kredisi (BFK) mi, yoksa normal ihtiyaç kredisi mi çekebileceksiniz bunu bilemiyorum.

    En kötü senaryoda 34.000 TL ihtiyaç kredisi çektiğinizi varsayalım. Ödeme gücünüz hala aylık 2.300 TL. 18 aylık ihtiyaç kredisi çektiniz. 4.500 TL masraf+faiz ödeyeceksiniz. BFK veya konut kredisinde dosya masrafı daha yüksek olacak. Burda da 3900-4200 TL maliyet olur (kredi miktarı düşük olduğundan elde edeceğiniz faiz karı dosya masrafına değmez.)

    Özetle 50.000 TL ile kredi kapadığınız, sonrasında yeni kredi çektiğiniz durumda:

    8.500 (50.000 TL konut kredisinin faizi) - 1.000 TL (%2 erken kapama) - 4.500 (ihtiyaç kredisi faiz ve masraf maliyeti) = Kredisel olarak 3.000 TL kardasınız. En iyi durumda konut kredisinde kar 3.500 TL olur.

    Ancak öte yanda bu 50.000 TL'yi 14 ay mevduat faizinde tutabilirsiniz. 14 ayda yaklaşık 3.300-3.500 TL arası bir getirisi olacaktır. Bu kredi kapattığınızda elde edeceğiniz karı tümüyle dengeliyor.

    Sonuç olarak 50.000 TL ile kredi anaparanızı kapama durumunda kazanacağınız 3.000 - 3.500 TL ile aynı paranın mevduat getirisi aynı. Mevduat daha zahmetsiz.

    Not: Hesaplamaya yarım saatimi ayırdım, like etmezseniz vallahi kırılırım : https://www.facebook.com/Konutkredisi.com.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konutkredisi.com.tr -- 30 Nisan 2013; 10:14:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Konutkredisi.com.tr


    hocam bu kadar uzun açıklamalarda bulunmanızdan dolayı size neden olduğum zahmetler beni mahcup etti. açıklamalarınız gayet net.

    hemen sayfanızı beğendim.

    saygılarımla...
  • Estağfurullah bunun için buradayız :). Rica ediyorum hayırlı olsun şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konutkredisi.com.tr -- 30 Nisan 2013; 13:43:21 >
  • arkadaşlar perşembe tapuyu alacağım inşallah :)
    tapu masrafları ne kadar tutuyor binde 20 gibi rakamlar yazıyor nette ama ekstra bi ödemesi felan var mı ???
    evin değeri 110 bin kredı ıle alıyorum
  • Alıcı ve satıcı için binde 20. 200 TL civarı da döner sermaye ödemesi olur. Genelde sözleşmeler üzerinden sadece alıcıya yüklenir tüm bu para, binde 4 olur.

    Yasal olan evi satın aldığınız toplam değerde tapu değeri beyan etmektir. Maliye'nin otomatik vergi kontrollerine takılmamak için en azından çekilen kredi kadar tapu değeri beyan edilmelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konutkredisi.com.tr -- 30 Nisan 2013; 13:44:39 >
  • evet malesef tapu giderlerinin tamamını biz ödüyoruz satıcı karışmıyor :(
    bu nedenle sanırım binde 40 oluyor
    bugün satıcıya sordum yüzde 4.4 dedi tapu masrafı anlamadım
    uyanıklık mı yapmaya çalışıyor acaba ordan da mı para koparmaya çalıyor
  • Konut kredisi;
    60 bin tl ev kredisi çektik 0,80 orandan 6 yillik 3 yildir ödüyoruz 1200 olarak şimdi geriye 30 bin kaldi bu borçu yapilandirma yaparsak 0,65 orandan hernahgi bi karimiz olurmu yada 30 bin direk ödersek 2-3 bin tl indirim olurmu eğer ehrhangi bir indirim olmazsa ödemleri %100 artirip 2400 tl tl ödeyip vadeyi 18 aya çekersek bir indirim sağalnirmi?
  • Garanti Bankası şube müdürü, önümüzdeki günlerde faiz oranlarında düşüş olabilir dedi. Hatta çekeceğim kredi için biraz daha beklememi önerdi.
    Bu konuda bilgisi veya öngörüsü olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE5816

    evet malesef tapu giderlerinin tamamını biz ödüyoruz satıcı karışmıyor :(
    bu nedenle sanırım binde 40 oluyor
    bugün satıcıya sordum yüzde 4.4 dedi tapu masrafı anlamadım
    uyanıklık mı yapmaya çalışıyor acaba ordan da mı para koparmaya çalıyor

    Kanunen alıcı-satıcı ayrı harç ödemesi gerekir. Aman bir işgüzarlığa denk gelmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur


    quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE5816

    evet malesef tapu giderlerinin tamamını biz ödüyoruz satıcı karışmıyor :(
    bu nedenle sanırım binde 40 oluyor
    bugün satıcıya sordum yüzde 4.4 dedi tapu masrafı anlamadım
    uyanıklık mı yapmaya çalışıyor acaba ordan da mı para koparmaya çalıyor

    Kanunen alıcı-satıcı ayrı harç ödemesi gerekir. Aman bir işgüzarlığa denk gelmeyin.

    Maalesef pratikte onun uygulaması olmuyor :( Tüm yük genelde alıcıya yükleniyor. Bu gruba ben de dahilim
  • merhaba kolay gelsin den,zbanktan refinansman için oran alan arkadaşlar varmı acaba kilis şubesi
  • Toki kampanyasi icin ziraatten 0.70 oran masrafsiz olarak kredi cekiyorum. Beklememekle hata yapmadim insallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakacho

    quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur


    quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE5816

    evet malesef tapu giderlerinin tamamını biz ödüyoruz satıcı karışmıyor :(
    bu nedenle sanırım binde 40 oluyor
    bugün satıcıya sordum yüzde 4.4 dedi tapu masrafı anlamadım
    uyanıklık mı yapmaya çalışıyor acaba ordan da mı para koparmaya çalıyor

    Kanunen alıcı-satıcı ayrı harç ödemesi gerekir. Aman bir işgüzarlığa denk gelmeyin.

    Maalesef pratikte onun uygulaması olmuyor :( Tüm yük genelde alıcıya yükleniyor. Bu gruba ben de dahilim

    aynen öyle oluyor :( zaten ev için sözleşmede alıcı öder yazıyor kaçış yok napalım :(
    ama bu oran % 4 mü 4,4 mü ????




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prens Esat

    Konut kredisi;
    60 bin tl ev kredisi çektik 0,80 orandan 6 yillik 3 yildir ödüyoruz 1200 olarak şimdi geriye 30 bin kaldi bu borçu yapilandirma yaparsak 0,65 orandan hernahgi bi karimiz olurmu yada 30 bin direk ödersek 2-3 bin tl indirim olurmu eğer ehrhangi bir indirim olmazsa ödemleri %100 artirip 2400 tl tl ödeyip vadeyi 18 aya çekersek bir indirim sağalnirmi?


    Başka bankaya transfer yeni dosya masrafı ödeneceğinden karlı olmaz. Transferin karlı olabilmesi için daha yüksek miktarda kredi anaparasının kalmış olması gerekiyor. Kendi bankanızda yapılandırma talep edin, "x bankaya gittim 0.65 verdiler" diye blön yapın. Kar edemeyeceğinizi bildiklerinden kabul etmemeleri büyük olasılık.

    Kalan anaparanız 30.000 değil daha fazla. Çünkü başlarda daha çok faiz ödediniz. 38.000 TL civarı bir anaparanız kalmış olması lazım. Şu an toplu paranız varsa bu 38.000 TL'yi %2 cezasıyla kapatırsanız taksit taksit ödemekten daha çok kar edersiniz. 38.000'i şimdi ödemezseniz 3 yılda kredi kapanana kadar ödeyeceğiniz 6.000 TL kadar faiz olur. Şimdi öderseniz sadece 760 TL erken kapama cezası alınır.

    Elde para varsa konut kredisini kapamak hemen hemen her durumda avantajlıdır.




  • Beyler,
    Finansbank 0,77 de diretiyor inmiyor. En uygun buymuş :(
    Ne öneriyorsunuz?
  • KuveytTurk 5 sene için 0,71 ve 10 sene için 0,75 veriyor. Daha da inmiyor.
    Topraktan olduğu için mecbur kullanıcaz gibi ne diyorsunuz arkadaşlar ?
  • 
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.