Şimdi Ara

AUDIOTRAK PRODIGY HD2 ses kartı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu sıralar ses kartı arayışı içerisindeyim ve bazı arkadaşlar bu kartı şiddetli şekilde öneriyorlar. Bilgisi olan denemiş olan iyi yada kötü her türlü yorum yapabilicek olan varsa şimdiden teşekkür ederim. Bazı arkadaşlar x-fi dan dahi ( sadece amacım müzik dinlemek 2+0 ses sistemi ile oyun film vs için istemiyorum ) daha kaliteli olduğunu söylüyorlar.Ayrıca fiyat olarakta ebay dan çok ucuz bi ücrete getirme şansım var.Son olarakda suan creative soundblaster 5.1 ses kartı kullanıyorum. Örneğin solo7 gibi bi 2.0 sistemde fark ne kadar yaratır vericeğim ücrete değer mi ??

Şimdiden teşekkürler...

• Sanırım benim yazılarımı okudun, ben kullanıyorum ve şiddetle de taviye ediyorum :)
    Ebayden 69 dolara free shipping 5 günde elimde oldu. İnanılmaz güzel berrak bir sesi var. Stereo performansı olarak creative nin yüzlerce dolarlık ses kartlarından daha üstün. Zaten kart stereo hi-fi tutkunları için geliştirilmiş bir ses kartı. üzerinde kaliteli amfilerde kullanılan kapasitörlerden kullanılmış. üzerindeki işlemci çok pahalı ses kayıt sistemlerinde kullanılan ses kartlarının işlemcisinden. Direk hi-fi sistemlere bağlamak için altın kaplama çift rca çıkışa sahip. Ayrıca 24bit 192kHz optik çıkışa da sahip. Bu çıkıştan 5.1 optik girişli bir hoparlör sistemine bağlayarak 5.1 olarak film seyretmen de mümkün. Ayrıca Aynı anda analog çıkıştan amfi veya stüdyo monitörlerine bağlayabilirsin. bilgisayardaki yazılımıyla ister yalnızca optik, ister yalnızca analog veya her ikisini birden aktif veya pasif edebilme şansına sahipsin. Yani kabloları söküp takmana gerek yok, hepsi takılı kalabilir.. Üzerinde yüksek güçlü kulaklıklar için kulaklık amfisi de mevcut. Tabi böyle bir ses kartının performansını alabilmek için öncelikle kaliteli ses kayıtlarına ihtiyacın var. Audio cd veya en azından yüksek kaliteli 320kbps mp3lerle iyi performans alabilirsin. Hoparlör olarak da solo 7' den çok fazla performans bekleme. Ya sağlam bir stereo amfiyle birlikte uyumlu hoparlörler, ya da 2.0 aktif stüdyo monitörleri kullanmalısın. Eğer çok profesyonel değilsen amfi ve hoparlör işine girmeni pek tavsiye etmem. Hem pahalı olur, hem de hoparlörler amfiyle uyum sağlar mı sağlamaz mı tutturamayabilirsin. Maudio, Alexis, Genelec gibi markaların 2.0 aktif monitörlerine bak. Binlerce dolarlık hi-fi sistemlerden aldığın kalitede sesi bu hoparlörlerle elde edebilirsin. Tabi dediğim gibi ses kartı ve dinlediğin müziğin kayıt kalitesi ve formatı çok fark eder. Hoparlör olarak şu anda bence piyasada en iyi fiyat/performans alabileceğin monitörler Maudio aktif monitörlerdir.

• Sanırım buradan alacaksınız.
    http://cgi.ebay.com/AUDIOTRAK-PRODIGY-HD2-grades-B-Sound-Card-/110629199433?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c2039e49
    ancak şunu belirteyim bu kart 1721 cipi kullanırken m-audio 24/96 daha profesyonel olan 1712 çipi kullanmakta. m-audio daha iyi bir seçim olur, ancak 1721 de müzik için tabiki iyidir.

1712 profesyoneller için dir,
    1721 ise sadece kullanıcılar için

Bu arada ebayda linkte satılan ürün B grad haberiniz olsun. Adam açıkça yazmış zaten. (A grad değil başka bi deyişle çok az defolu ürün. ama B grad yapılmasının nedeni nedir ? sorunu ne kadar önemlidir bilemem fabrikasında çalışmıyorum )

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyarr

Sanırım benim yazılarımı okudun, ben kullanıyorum ve şiddetle de taviye ediyorum :)
    Ebayden 69 dolara free shipping 5 günde elimde oldu. İnanılmaz güzel berrak bir sesi var. Stereo performansı olarak creative nin yüzlerce dolarlık ses kartlarından daha üstün. Zaten kart stereo hi-fi tutkunları için geliştirilmiş bir ses kartı. üzerinde kaliteli amfilerde kullanılan kapasitörlerden kullanılmış. üzerindeki işlemci çok pahalı ses kayıt sistemlerinde kullanılan ses kartlarının işlemcisinden. Direk hi-fi sistemlere bağlamak için altın kaplama çift rca çıkışa sahip. Ayrıca 24bit 192kHz optik çıkışa da sahip. Bu çıkıştan 5.1 optik girişli bir hoparlör sistemine bağlayarak 5.1 olarak film seyretmen de mümkün. Ayrıca Aynı anda analog çıkıştan amfi veya stüdyo monitörlerine bağlayabilirsin. bilgisayardaki yazılımıyla ister yalnızca optik, ister yalnızca analog veya her ikisini birden aktif veya pasif edebilme şansına sahipsin. Yani kabloları söküp takmana gerek yok, hepsi takılı kalabilir.. Üzerinde yüksek güçlü kulaklıklar için kulaklık amfisi de mevcut. Tabi böyle bir ses kartının performansını alabilmek için öncelikle kaliteli ses kayıtlarına ihtiyacın var. Audio cd veya en azından yüksek kaliteli 320kbps mp3lerle iyi performans alabilirsin. Hoparlör olarak da solo 7' den çok fazla performans bekleme. Ya sağlam bir stereo amfiyle birlikte uyumlu hoparlörler, ya da 2.0 aktif stüdyo monitörleri kullanmalısın. Eğer çok profesyonel değilsen amfi ve hoparlör işine girmeni pek tavsiye etmem. Hem pahalı olur, hem de hoparlörler amfiyle uyum sağlar mı sağlamaz mı tutturamayabilirsin. Maudio, Alexis, Genelec gibi markaların 2.0 aktif monitörlerine bak. Binlerce dolarlık hi-fi sistemlerden aldığın kalitede sesi bu hoparlörlerle elde edebilirsin. Tabi dediğim gibi ses kartı ve dinlediğin müziğin kayıt kalitesi ve formatı çok fark eder. Hoparlör olarak şu anda bence piyasada en iyi fiyat/performans alabileceğin monitörler Maudio aktif monitörlerdir.

Evet sizin yazılarınız çok übüyk etken oldu yanlız sizin bahsettiğiniz ürün 69 değil 99 dolar ebayda bulunmakta keze imzanızda yazdığınız ürün Audiotrak Prodigy HD2 Advance De Hifi Sound Card ancak 69 dolar olandanmı aldınız siz çünkü ikisi arasında farklar var en başta 69 dolar olanda driver çıkmıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

Sanırım buradan alacaksınız.
    http://cgi.ebay.com/AUDIOTRAK-PRODIGY-HD2-grades-B-Sound-Card-/110629199433?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c2039e49
    ancak şunu belirteyim bu kart 1721 cipi kullanırken m-audio 24/96 daha profesyonel olan 1712 çipi kullanmakta. m-audio daha iyi bir seçim olur, ancak 1721 de müzik için tabiki iyidir.

1712 profesyoneller için dir,
    1721 ise sadece kullanıcılar için

Bu arada ebayda linkte satılan ürün B grad haberiniz olsun. Adam açıkça yazmış zaten. (A grad değil başka bi deyişle çok az defolu ürün. ama B grad yapılmasının nedeni nedir ? sorunu ne kadar önemlidir bilemem fabrikasında çalışmıyorum )

Evt almak istediğim ürün linkini vermiş olduğunuz ürün zaten ikisinide aynı kişi satıyor yani büyük ihtimal bunlar defolu olan ürünler ancak defodan kasıt nedir onu bilemiyorum benim temel sormak istediğim konu bu kartı alırsam sound blaster 5.1 karttan ne kadar daha kaliteli müzik dinlemeye başlarım yani şuanda solo7 ile dinlediğim bir şarkıyı bu kartı alınca ne kadar daha kaliteli bir şekilde dinleme imkanına sahip olurum ?

• sound blaster 5.1

bu kart tam olarak hangi kart.
    eğer işletim sistemi xp ve eski seri sound blaster live value 5.1 ise fark daha az olur, çünki bu kartlar kimse farkında değil ama güzel kartlardı.
    ama 24 bit diye satılan yeni seri sound blaster 5.1 ise fark daha çok olacaktır.
    tabi tüm farklar kulak kabiliyitinize/özelliğinize de bağlı.
  • Hmm şimdi tam anlamıyla satııcının yaptığı altaki yorumu çevirdim ürününj PCB yuvası üretim sırasında PSR mürekkebi ile boyanmış.Bu ürün tamamen normal bi üründür kesinlikle 1 yıl garantisi varmış. Ben oyle ne kayıt yapan nede milyarlık ses sistemlerine kafa tutan bi ses kartı aramıyorum.Tekrar merak etiğim konu bu kart ile sound blaster 5.1 den ne kadar daha kaliteli müzik dinlerim bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.PCB yuvasının resmi aşağıdaki gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

sound blaster 5.1

bu kart tam olarak hangi kart.
    eğer işletim sistemi xp ve eski seri sound blaster live value 5.1 ise fark daha az olur, çünki bu kartlar kimse farkında değil ama güzel kartlardı.
    ama 24 bit diye satılan yeni seri sound blaster 5.1 ise fark daha çok olacaktır.
    tabi tüm farklar kulak kabiliyitinize/özelliğinize de bağlı.

Tam bilemiycem ancak sürücü tarihi 22.07.2005 gösteriyor işletim sistemimde xp
  • aynen öyle, pcb slotlarına psr ink bulaşmış. Yoksa aynı kart.. Zaten ebayde satan kişi direk fabrikasından.. Zira ebayi araştırırken bu kişinin mail adresi uzantısının "..@audiotrak.co.kr" olduğunu fark ettim. Bir de 99 dolara satılan ürünle üzerindeki opamplar farklı sanırım. Zaten orada da açıkça kartın sorunlu olmadığı belirtilmiş. İçerisinden driveri de çıkıyor, rca kablosu da çıkıyor, kullanma kılavuzu ve düşük profil kasalar için montaj aparatı da çıkıyor. Yalnızca kutusu oem olarak geliyor. Zaten elime geçtiğinde doğru karar verdiğimi anladım. gıcır gıcır kart, performansı da muhteşem. 99 dolarlık olanı alsaydım da herhangi bir fark olacağını sanmıyorum. 30 dolar fazladan vermek istemedim. Creative kartlara göre en büyük avantajları; bilgisayar açılırken çıkan o sinir pat küt sesler çıkmıyor bunda, ayrıca ben stereo amfi kullanıyorum ve dip gürültü diye de bir şey yok. creative kart kullanırken hiçbir şey açık olmadığında amfinin sesini yükselttiğimde alttan gelen sesler çok bariz duyuluyordu. bahsettiğiniz microlab hoparlörlerde farkı anlar mısnız bilemiyorum. Bu hoparlörler kıyaslama için referans olabilecek nitelikte hoparlörler değil. Ayrıca dinlediğiniz kayıtların kalitesi de önemli. keleminabi arkadaşın da dediği gibi birazcık da sizin kulağınıza bağlı.. Eğer 128kbps standart mp3 kayıtlarını dinliyorsanız, kulağınız da çok hassas değilse kullandığınız hoparlörleri de düşündüğünüzde piyasada 25-30 dolara satılan creative ses kartlarından aldığınız sesten çok çok üstün bir ses performansı fark edebileceğinizi sanmıyorum..

• Genelde flac formatlı şarkılar dinliyorum diğerleride 128 kb olmasa bile 320 en az olması tercihim o yuzden sanıyorum ki fark yaratıcaktır.
  • valla ben bu ses kartını keşfettiğimde bütçem bu aralar olmasa da hiç düşünmeden aldım bir tane. 69 dolar yani.. 105 TL' ye geliyor.. 5 günde Kore' den kapında daha ne olsun. Çok da oturup düşünülecek, karar verilecek bir durum değil, ev veya araba almıyorsun, sonradan pişman olup yanıp yakınılacak bir durum değil Ki ben bu ses kartını takıp kullanmaya başladığımda creative' nin tekelinde bulunan piyasada yüzlerce dolara satılan ses kartlarının beş para etmediğini bir kez daha görmüş oldum.
  • PSR Ink denilen şey mürekkep heralde? Tamda anakarta bağlantı yerine sıçramış sanırım, bu anakart için bir problem yaratmazmı? 20-30 dolarlık fark için bütün sistemi çöpe atmak istemiyorum yani, tereddütlüyüm bu konuda yoksa kartı almaya karar kıldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: PVH

PSR Ink denilen şey mürekkep heralde? Tamda anakarta bağlantı yerine sıçramış sanırım, bu anakart için bir problem yaratmazmı? 20-30 dolarlık fark için bütün sistemi çöpe atmak istemiyorum yani, tereddütlüyüm bu konuda yoksa kartı almaya karar kıldım

ink olarak bahsedilen şey bildiğimiz mürekkep mi yoksa üretimde kullanılan kimyasalların bulaşması mıdır bilemiyorum. Çalışmasında hiçbir problem olmadığı ve 1 yıl da garantili olduğu belirtilmiş. Ben aldığımda kartı inceledim, öyle bir bulaşma falan görülmüyor gözle. Kozmetik olarak slotlarda herhangi bir bozukluk yok. 3 hafta falan oldu sanırım çalışmasında da hiçbir problem yok. Sen eğer istersen 99 dolarlık olanını al yani ne diyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 29 Aralık 2010; 12:49:51 >

• Bu katrın rca girişlerine bağlanan bir stereo hoparlörün film ve müzik kalitesi ne seviyededir,yani 20 m2'lik bir alanda tatmin eder mi.
    Ayrıca bu karta takılan 5+1 bir kulaklıktan surround özelliği almak mümkün müdür.Yoksa bu özellikten yararlanmak için optik çıkışlı ses sistemine mı ihtiyaç duyuyoruz.
    Bir üçüncü soru da kulaklık girişine 2+1 sistem bağlanması halinde çevresel ses almak mümkün mü,ya da bu kombinasyonun film ve oyun performansı ne derecede olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozandeux -- 23 Eylül 2011; 21:33:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandeux

Bu katrın rca girişlerine bağlanan bir stereo hoparlörün film ve müzik kalitesi ne seviyededir,yani 20 m2'lik bir alanda tatmin eder mi.
    Ayrıca bu karta takılan 5+1 bir kulaklıktan surround özelliği almak mümkün müdür.Yoksa bu özellikten yararlanmak için optik çıkışlı ses sistemine mı ihtiyaç duyuyoruz.
    Bir üçüncü soru da kulaklık girişine 2+1 sistem bağlanması halinde çevresel ses almak mümkün mü,ya da bu kombinasyonun film ve oyun performansı ne derecede olur?

Kart streo olup çevresel ses ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.
    Şu kadar ki passtrought modda encode çevresel ses içeren medya yada dosya dan yürütülen içerik için harici decoderden çevresel ses almak mümkündür. ki bu durumda zaten kart pasif halde (sadece taşıyıcı) olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 24 Eylül 2011; 0:33:25 >

• Ben de bu kartı stereo bir sistem için istiyorum.Ama bir decoder yardımıyla 5+1 sistem bağlayıp(optik çıkışa) faydalanmak istiyorum(azıcık oyun ve film hastasıyım da)
    tabi bu olmazsa çok ilginç bir olaya girişeceğim.Oyun ve filmler için tasarlanmış ses kartı ve 5+1 alacağım.Benim eski kasaya da bu karttan ve stereo hoparlör alacağım.Artık müzik için bir kasa oyun-film için bir kasa=)
  • Çevresel ses için imzamdaki kart ile ilgilenebilirsiniz.Başlıktaki model kart daha çok müzik için tasarlanmış bir kart.
  • Evet bu kart ilgimi çekiyor.Dediğim gibi sanırım oyunlar ve film için bir bilgisayarı,müzik için eski kasamı kullanacağım.Çılgınca olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandeux

....Ama bir decoder yardımıyla 5+1 sistem bağlayıp(optik çıkışa) faydalanmak istiyorum......

5.1 çıkışın bu kartla, filmler gibi encode ses içeren medya ve dosya (mkv) ler için mümkün olduğunu yukarda yazdım.
    Anakartınızda spdif çıkış varsa o çıkışta zaten aynı işi görür ki o zaman filmler için bu karta ihtiyacınız yok.
    ancak oyunlarda (tüm software ses üretiminde) bu kartla çevresel ses mümkün değil.
  • açık konuşmak gerekirse bas ya da yüksek ses delisi değilim.Sadece hd2 ye bağlayacağım stereo bir hoparlörün film ve oyunlarda zayıf kalacağı korkusunu taşıyorum(zayıflıkdan kastım surround ses vs. değil,sesi açtığım zaman bozulmaların olması).bu yüzden böyle ütopik bir düşünce oluşturdum diyebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.