Merhaba arkadaşlar,PC'imde Mac OS kullanmak istiyorum. Sanırım forumda nasıl yapıldığını anlatmak değil ama link vermek yasak... Elimde intel core duo HP Laptop ve Amd Masaüstü var, sanırım işlemci benzerliğinden intel bilgisayarlara Kırılmış MacOS kurmak daha kolay. Netten Mac OSX Snow Leopard 10 6 Intel (Hackintosh) isimli torrent DVD'yi indirdim yazdırdım, Sabitdiski komple sildim ve kurdum, herhangi bi sıkıntı olmadan kurdum ama açılışta alttaki ekran geliyor ve açılmıyor... Anlayan arkadaşlar ardımcı olabilirse sevinirim....Tabi, 'yeniden başlat kardeş öyle yazıyo' demeyin, o kadar ingilizcemiz var Elhamdülillah
bu kurulum sırasında seçtigin driverlarla ilgili bir sorun olabilr yanlıs seylerı secıyor olabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: hakanlevent
bu kurulum sırasında seçtigin driverlarla ilgili bir sorun olabilr yanlıs seylerı secıyor olabilirsin
Hiçbir driver vs seçmedim. DVD' yi taktım, kurulum dilini seçtim. Sonra Mac Disk Utility yazılımı ile harddiski biçimlendirdim (journal) ve kurdum. Bi yarım saat sonra kurulum tamamlandıktan sonra yeniden başlatınca böyle oldu, aynı diski masaüstü bilgisayarıma takarsam apple ekranı geliyor açılmıyor... Kurulum ekranları sırayla:
hic bir sürücü secmeden nasıl acılsın bootloader ekran kartı ses eternet sürücülerini secemen gerekiyor tabi fakesmc dsdt varsa disabler kext com apple boot plist smbios eğer amd kullanıyorsan modifiyeli amd kerneli secmen gerekiyor intel cpu da gerek yok orjinal kernel ile kurabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: andromeda9
hic bir sürücü secmeden nasıl acılsın bootloader ekran kartı ses eternet sürücülerini secemen gerekiyor tabi fakesmc dsdt varsa disabler kext com apple boot plist smbios eğer amd kullanıyorsan modifiyeli amd kerneli secmen gerekiyor intel cpu da gerek yok orjinal kernel ile kurabilirsin
Hocam ben hiç MacOS kurmadım. Önüme de sürücü seçmek için hiç bir menu gelmedi... Nasıl yapıcam?
costumuze bölümünden sececeksin eğer orjinal dvd ile kuruyorsan sadece esential sistem ve rosetdayı yükliceksin yazıcı kullanıyosan yazıcı sürücülerinide yükleyebilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: andromeda9
costumuze bölümünden sececeksin eğer orjinal dvd ile kuruyorsan sadece esential sistem ve rosetdayı yükliceksin yazıcı kullanıyosan yazıcı sürücülerinide yükleyebilirsin
Hocam Mac OSX Snow Leopard 10 6 Intel (Hackintosh) DVD'si, DVD normal tek dvd, Snowleopard gibi çift katmanlı değil, 4,31GB lık Hackintosh dvd'si.
tamam hdd secme ekranında custumuze yazan bi link var ona tıklayıp gereklı seceneklerı ısaretleyeceksın bu arada 10.6.3 iatkos s2 öneririm
quote:
Orijinalden alıntı: hakanlevent
tamam hdd secme ekranında custumuze yazan bi link var ona tıklayıp gereklı seceneklerı ısaretleyeceksın bu arada 10.6.3 iatkos s2 öneririm
Tavsiye ettiğiniz sürümü indiriyorum, yardımınız için teşekkürler. Bunu HP DV2000 Dizüstü bilgisayara kurucam, kurulum sırasında ne sürücü,özellik seçmeliyim bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Sistem detayı:
İntel T2200 işlemci 2*512MB Bellek 666mhz İntel i945pm anakart Nvdia 7200 Go Sata II 320gb 7200rpm disk
Bu gönderdiğin linklere bakıyorum. Anladım ki bir sürü sürücü/seçenek seçmek iyi bişi değilmiş Şu an benimkine benzer konfgirasyonu olan birinin seçtiklerini seçip deniyorum...
5. denemede tam mutlu son olmasa da mutlu son sayılır :) Wifi broadcom sürücüyü seçmiştim ama henüz internete bağlanamadım, ayrıca kamera da çalışmıyor, hem de tüm usb sürücüleri seçsem de taktığım usb diski görmüyor... Bunları da halledersem çok tatlı olacak...
Hocam bütün USB kextleri seçilir mi hiç? Kartına uygun 1 tanesini seçmen yeterliydi
Sırayla denedim usb leri, 3 taneler. Bi de kurulum bi saat alıyor. Harddisk aşındı yani... Bu sürücüleri sonradan kurup denemek mümkün değil mi, bi de bu kerneller ne işe yarıyor onu araştırıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: tahir40
quote:
Orijinalden alıntı: ArdilesS
Hocam bütün USB kextleri seçilir mi hiç? Kartına uygun 1 tanesini seçmen yeterliydi
Sırayla denedim usb leri, 3 taneler. Bi de kurulum bi saat alıyor. Harddisk aşındı yani... Bu sürücüleri sonradan kurup denemek mümkün değil mi, bi de bu kerneller ne işe yarıyor onu araştırıyorum
Mümkün tabi ki
quote:
Kernel: isletim sisteminin ilk calisan ve tum low-level hardware/memory/storage management'iyla ilgilenen kismidir
Benim donanımı biliyorsunuz...
quote:
İntel T2200 işlemci 2*512MB Bellek 666mhz İntel i945pm anakart Nvdia 7200 Go Sata II 320gb 7200rpm disk
Şimdiye kadar bu kernellerden hiç birini denedemedim, hangisini denemeliyim? Kernel seçince yine eskisi gibi diğer sürücüleri de seçiyor muyum?
Evet surucu secmeniz lazim, kernel konusunda yaniltici bilgi vermek istemem:) iyi forumlar, kolay gelsin
bu ekran bende de çıktı.. düzeltebildin mi?? bende de 10.6.2 snow leopard (hazard) var... makina eski ama gereksinimleri karşılıyo olması lazım...
Tabi hocam, sanırım açılmayan ekranı kasdediyorsunuz. Sonraki resimlerden anlaşılacağı gibi kurup çalıştırmayı başardım :) Yapmanız gereken minimum düzeyde sürücü kurmak, ben iatkosla denedim arkadaşların tavsiyesi üzerine (10.6.3 sonra 10.6.4e update edebiliyorsunuz). işletim sistemini çalıştırmayı başardıktan sonra çalışmayan donanım varsa onlar için sürücü arıyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: tahir40
quote:
Orijinalden alıntı: tHe-pREDator
bu ekran bende de çıktı.. düzeltebildin mi?? bende de 10.6.2 snow leopard (hazard) var... makina eski ama gereksinimleri karşılıyo olması lazım...
Tabi hocam, sanırım açılmayan ekranı kasdediyorsunuz. Sonraki resimlerden anlaşılacağı gibi kurup çalıştırmayı başardım :) Yapmanız gereken minimum düzeyde sürücü kurmak, ben iatkosla denedim arkadaşların tavsiyesi üzerine (10.6.3 sonra 10.6.4e update edebiliyorsunuz). işletim sistemini çalıştırmayı başardıktan sonra çalışmayan donanım varsa onlar için sürücü arıyorsunuz.
ben dün denedim de daha önce amd dısındaki tüm kutuları tickledim:) olmadı sonra bildiklerimi tickledim olmadı ara verdim... bu sisteme göre nası kurmalıyım?