Şimdi Ara

Tarihte gelmiş geçmiş en akıllı en stratejik ve en büyük komutan hangi komutan? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
6
Favori
58.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otto Von Bismarck Üçlü ittifak antlaşmalarının baş yazarı.Üstün bir siyasi ve askeri strateji bilgisiyle büyük Almanyayı kurmuştu.Siyasi kurnazlığına hayranım...
  • Mustafa Kemal Atatürk en büyüğüdür bir kere. Diğer komutanların arkasında güçlü ve düzenli orduların desteği varken Atatürk bu desteği kendi yaratmıştır. Ayrıca Osmanlı'nın çoğu toprağını Atatürk kaybetmiş diyen insan, zamanının en büyük orduları ve en gelişmiş devletleri üzerine saldırırken, herkesin korkulu rüyası olan bir ortamdayken savaş kaybetmeden yurdun büyük kısmını kurtaran adama kahraman denir. Dil uzatmak da biraz bilgi ve yürek ister.

    Ondan sonra Mete Han diyebiliriz. Onluk sistemin babasıdır ve ordu yönetiminde çığır açmıştır.

    Osman Bey de büyük bir komutandır. Savaşta düşmanlarına kök söktürmüş bir devleti kurmuştur.
  • kartacalı general hannibal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KingofEvil

    600 yıllık bir imparatorluğun temelini atmış olan GaziOsman
    Alınması neredeyse imkansız olan İstanbul'u alan Fatih Sultan Mehmet.
    Padisah olarak ise tabii ki de inanılmaz politik zekasıyla II. Abdülhamid.

    Mustafa Kemal bana göre o kadar da büyük bir lider değildi.Nedeni ise koskocaman Osmanlı topraklarının çok azını alabilmiş olmasıdır
    ve de önemli petrol kaynaklarımızı yabancılara kaptırmasıdır.


    Koskoca osmanlı imparatorluğu dediğin anadoluya hapsolmuş İstanbul' dan yönetile(-miye)cek bir haldeydi. Yeri geldiğinde bende osmanlıyı savunurum ama tamamen hatalı düşünüyorsun biraz daha tarih araştırman lazım Mustafa Kemal doğduğunda ne kadardı ki osmanlı imparatorluğu bunlarıda düşünmek lazım Mustafa Kemal senin demenle tartışılmaz ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combaba -- 31 Ocak 2011; 23:51:35 >




  • 1.Cengizhan

    2.Fatih Sultan Mehmet

    3.Şeyh Şamil

    3.Çerkes Ethem:Herkesin hain olarak bildiği fakat vatanı için sonuna kadar savaşıp vatan haini olarak sürgün edilen.Misakı milli kahramanlarındandır kendisi.

    5.Atatürk

    Daha birçok kahraman var yanlış anaşılmasın bu sıralama büyükten küçüğe değildir.Hepsi gözümde eşittir bu saydıklarımın hepsi vatanı için ölüme göze almış kişilerdir.Büyük komutan savaş kaybetmeyen komutan değildir.Mesela şeyh şamil yoldaşlarının kaçması için gönüllü silah arkadaşlarıyla birlikte ölene kadar savaşmayı seçmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 1 Şubat 2011; 2:49:52 >
  • Bakınız; Gazi Mustafa Kemal Atatürk yoktan var etmiştir. Bunu bu derece kısa ve net bir şekilde yapan yönetici yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Renkli Sohbet

    Bakınız; Gazi Mustafa Kemal Atatürk yoktan var etmiştir. Bunu bu derece kısa ve net bir şekilde yapan yönetici yoktur.

    Net oldugunu soylemek zor. Cunku Cumhuriyet kuruldugundan bu yana, O'nun donemi de dahil olmak uzere bircok kargasa mevcuttu, halen de mevcuttur.

    Ilerleyis acisindan ayni olmasa da, ulkenin kaderini degistirmek ve ulkeyi yeni bir butun haline getirmek acisindan bir benzeri mevcut:
    Giuseppe Garibaldi:http://tr.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Garibaldi




  • Gerilla savaşı... Meydan muharebesi... Cephe savaşları... İsyan bastırma... Savaş döneminde siyasi istikrarı sağlama ...

    O sadece toprak genişletmek amacıyla savaşan komutanlardan daha fazlasıydı.

    BAŞKUMANDAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
  • Rodrigo Díaz de Vivar 'da değerlendirilmesi gereken bir komutan lider...

    "Seferleri sırasında El Cid, klâsik Romalı veya Yunan yazarlarının savaş üzerine yazdıkları eserlerin kendisine ve ordularına yüksek sesle okunmasını ister ve dersler çıkartılmasını isterdi. El Cid’in ordusunun stratejik planlamaya dair özgün ve alışılmamış bir taktiği vardı. Savaştan önce fikir tartışmaları yapılırdı. Sıklıkla beklenmedik taktikler kullanılır, modern komutanlarca psikolojik savaş olarak adlandırılabilecek şekilde saldırılır, düşman korkutulup felç edilir, âniden saldırılır veya çok az bir birlikle saldırılıp tuzağa düşürülürdü. El Cid’in alçak gönüllü bir yapısı olduğu için askerlerinden gelen öneri veya istekleri değerlendirirdi. Bazı hatalar yapmış olabileceğinden hareketle bu önerilere daima açıktı. Ona en yakın danışmanlardan birisi de yeğeni Alvar Fáñez de Minaya idi.Bütün bu özellikler birlikte değerlendirildiğinde El Cid eğitimli ve zeki bir komutan olarak karşımıza çıkmaktadır. Astlarını etkileyebilmekte ve bağlılıklarını kazanabilmekteydi. Savaş alanında da çok başarılı bir komutan olduğunu anlıyoruz."



    Rodrigo Diaz bin yıllık süregelen efsane komutanlardan birisi, 1961 yılında hayat hikayesi sinemaya uyarlanmış, hatta bu filmin müziği ve hayatı bizim birçok yapımımıza esin kaynağı olmuş (Battal Gazi, Kara Murat, Malkoçoğlu). 1999 yapımı Age of Empires II: The Conquerors strateji oyununda da kahramanlar listesinde yer almış.



    Kaynak;
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Rodrigo_D%C3%ADaz_de_Vivar
    http://www.imdb.com/title/tt0054847/
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Age_of_Empires_II:_The_Conquerors




  • Fatih Sultan Mehmet ve moğolları durduran bir memlük komutanı vardı adını hatırlayamadım.
  • arkadaşlar bence en iyi komutan osmanlı padişahlarından fatih sultan mehmeddir çünkü fatih sultan mehmed istanbulu fetetti peygamberimiz hz. muhammed s.a.v nedemişti KOSTANTİNEYE ELBETTE BİR GÜN FETEDİLECEKTİR ONU FETEDEN KOMUTAN NE BÜYÜK KOMUTANDIR ONUN ASKERLERİ NE BÜYÜK ASKERLERDİR demişti ve fatih sultan mehmed 37 yıllık padişahlık hayatında tam 17 kale fetederek fatih yani fetih ünvanını hak etmiştir fatih fatih sultan mehmedin adı değil ünvanı fatih fetih anlamına geliyor.
  • bence en iyi komutan listesi şöyle

    -halid bin velid

    -mustafa kemal atatürk

    -cengiz han

    -fatih sultan mehmet

    -kanuni sultan süleyman

    -yavuz sultan selim

    -rommel
  • internette araştırmalarıma göre rommel da olabilir vikipedinde ve internet sayfalarında hep taktiklerinden ve yendiği savaşlardan bahsediyor.
  • Metehan
    Cengiz Han
    Selahattin Eyyübi
    Fatih Sultan Mehmet
    Atatürk

    Ve

    Hasan Sabbah. Kimsenin yazmamasına şaşırdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Challenger


    quote:

    Orijinalden alıntı: Renkli Sohbet

    Bakınız; Gazi Mustafa Kemal Atatürk yoktan var etmiştir. Bunu bu derece kısa ve net bir şekilde yapan yönetici yoktur.

    Net oldugunu soylemek zor. Cunku Cumhuriyet kuruldugundan bu yana, O'nun donemi de dahil olmak uzere bircok kargasa mevcuttu, halen de mevcuttur.

    Ilerleyis acisindan ayni olmasa da, ulkenin kaderini degistirmek ve ulkeyi yeni bir butun haline getirmek acisindan bir benzeri mevcut:
    Giuseppe Garibaldi:http://tr.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Garibaldi

    Onun dönemindeki sıkıntılar yeni yapılanma dönemine çıkması doğal sıkıntılardı. Halifeliği ve Padişahlığı kaldırınca herkesin direk itimat edeceğini sanmıyorsun umarım. Ayrıca çökmüş bir imparatorluğu üzerinde sayısız ülkenin gözü varken kurtarmak ve şimdi bize hayal gibi gelen dış borcu sıfıra indirip T.C'nin en parlak(başka kelime bulamadım) dönemi yaşatan birinin tarihte bir benzerini biliyorsan buyur paylaş.
    Tabi aslında kesin bir dille en büyük komutan demek doğru değil çünkü İngiltere istemeseydi Atatürk bunların hiçbirini yapamazdı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: k0rsan


    quote:

    Orijinalden alıntı: BrutaL41

    Türk olduğum için değil sadece böyle olduğu için söylüyorum.

    Atatürk tabiki.

    Neden mi? çünkü ülke o zaman en mükemmel yıllarını yaşamıyordu. Hatta çok çok kötü bir dönemdeydi. Bu dönemde tüm sorumlulukları alarak en mantıklı şekilde düşünerek ülkemizi , Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.

    Stratejileri sadece askeri alanda değil siyasi vb. alanlarda uygulayarak bize ne kadar mükemmel bir insan olduğunu göstermiştir.

    türk devletini yine yüce türk milleti kurmustur.bunu tek kisiye maledemezsiniz.
    hatta mahir kaynaga göre kurucusu osmanli derin devletidir.

    Tamam.




  • arkadaşlar şu atatürk konusunu kapatalım atatürkün osmanlı topraklarının çok azını almasında hiçbir suç yok çünkü kanuni sultan süleymanın oğlu mustafa padişah olsaydı dünyayı fetedebilirdik ve atatürk osmanlının topraklarının tamamını kurtarabilirdi yani değişik bir gidişatımız olabilirdi ama kanuni sultan süleymanın karısı hürrem sultan kendi oğlunun padişah olabilmesi için mustafayı öldürtmüştü mustafa kanuni sultan süleymanın başka karısının başka çocuğuydu ve hürremin çocuğu mustafa öldüğü için tahta geçti eğer mustafa tahta geçseydi herşey çok daha farklı olabilirdi neticede babaları aynı olsa bile anneleri ve stratejik yetenekleri farklı insanlardı.
  • Mustafa Kemal ve arkadaşları öyle bir orduyla düşmana mukabele etmiştirki dünyanın dört bir yanından Pakistan'dan Endonezya'ya Hicaz'dan Balkanlar'a kadar hemen heryerden Alem-i İslam'ın son kalesi olan Anadolu için Osmanlı'ya dahil olmak için müslümanlar akın etmiştir o kıt imkan ve şiddetli zamanda. Öyle bir zamanmışki direkt Kur'an'a, şeair-i İslam'a ve esasatı imaniyeye hem maddi hem manevi bir cihan savaşı açılmış; ya galip gelecek düşmanı zirü zeber edeceğiz ya da tüm Anadolu imha edilecek... Zaferden ve düşmanı vatan topraklarından defetmekten başka bir şey düşünemeyen bir ordu imiş... öyle bir orduki emsali 13 asırdır görülmemiş... işte bu ordu bu vatan evlatlarından ve onlara yardım eden diğer İslamlardan müteşekkil bir ordu imiş....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KingofEvil

    600 yıllık bir imparatorluğun temelini atmış olan GaziOsman
    Alınması neredeyse imkansız olan İstanbul'u alan Fatih Sultan Mehmet.
    Padisah olarak ise tabii ki de inanılmaz politik zekasıyla II. Abdülhamid.

    Mustafa Kemal bana göre o kadar da büyük bir lider değildi.Nedeni ise koskocaman Osmanlı topraklarının çok azını alabilmiş olmasıdır
    ve de önemli petrol kaynaklarımızı yabancılara kaptırmasıdır.


    Atatürk ün 30 lu yaşlarda etkin olduğunu düşünürsek yıl 1911 ediyor..Koskoca Osmanlı toprağının çok azını alabilmiş demişsin.Sen sanırım o yılları Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlının sahip olduğu topraklarla karıştırıyorsun..1900 lü yıllarda Osmanlının sınırlarını bi araştır bakalım..İşin diğer tarafınıda bir araştır..Düşman devletlerin gazıyla Osmanlı sınırları içerisindeki halkta ayaklanıyor..Yani bir tek düşman askerlerleriyle savaşmıyorsun..




  • kıymetli kardeşim biraz mantık yürüttüm nacizane. cây-ı dikkattir ki devletlerden değil müslümanlardan bahsediyorum. dediğin doğru fakat benim dediğime muhalif bir şey değil. "Pakistan'dan Endonezya'ya Hicaz'dan Balkanlar'a kadar hemen heryerden Alem-i İslam'ın son kalesi olan Anadolu için Osmanlı'ya dahil olmak için müslümanlar akın etmiştir" demişim.

    "Mustafa Kemal'in arkasında sadece vatanın kurtuluşunu isteyen komutanlar ve özgürlük isteyen halk vardı." sadece denirse bu milletin engin mefkuresini geniş ufkunu derin hissiyatını tayyetmek demektir. bu da 1000 yıldır Anadolu'nun bağrında dünyaya medeniyet ilim fikir hurriyet ve demokrasi dersi vermiş bir milletin tarihine zıt olur.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.