Şimdi Ara

AMD yüksek performanslı mobil GPU'larında 256-Bit bellek veri yolu desteğine geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı Mobility Radeon HD 5000 serisi mobil ekran kartlarının birinci yaş gününü kutalayacağı CES 2011 fuarında AMD, Mobility Radeon HD 6000 serisinin de resmi tanıtımını yapacak. Vancouver kod adıyla geliştirilen DirectX 11 destekli ikinci nesil mobil ekran kartları için firmanın planlarını netleşiyor.


    AMD'nin mevcut ürün gamındaki en güçlü mobil çözümü olan Mobility Radeon HD 5870'in yerini Blackcomc kod adlı Mobility Radeon HD 6900 serisi çözüme bırakması bekleniyor. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan yeni grafik yongasının güç vereceği seri ile birlikte AMD'nin, 256-bit bellek veri yolu desteğine geçiş yapması bekleniyor.





    Bilindiği üzere firmanın yüksek performans segmenti için hazırladığı güncel mobil çözümleri 128-bit bellek veri yolu desteği ile geliyor ve en hızlı modelde 800x paralel işlem birimine yer veriliyor. Mobility Radeon HD 6900 serisi ile birlikte 256-bit bellek veri yolu desteğine geçiş yapması beklenen AMD, paralel işlemci sayısını da arttıracak.


    AMD henüz çok fazla bilgi vermese de yüksek performanslı mobil ekran kartı arenası için iki yeni GPU hazırlıyor. Bunlardan ilki yukarıda bahsettiğimiz Blackcomb diğeri ise Granville kod adını taşıyor. AMD'nin kategori bazlı ürün planlamasına göre Blackcomb, ultra-yüksek performans, Granville ise yüksek performans segmentinde yer alacak.





    Her ikisinin de 35 Watt üzeri güç tüketim seviyesinde olduğunu belirten AMD'nin masaüstünden farklı olarak mobil segmentte en güçlü grafik yongasına imza atıp atamayacağı sorusucunun cevabı ise merakla bekleniyor. Şimdiye kadar daha çok performans/güç tüketimine yoğunlaşan firmanın, Blackcomb ile neler yapabildiğini bekleyip göreceğiz.


    AMD'nin performans segmenti için pazara süreceği mobil grafik yongaları ise Whistler ve Capilano kod adlarını taşıyor. Isıl tasarım güçlerinin 20-30 Watt seviyesinde olması beklenen grafik yongalarının her ikisi de, AMD'nin ikinci jenerasyon DirectX 11 tasarımlarını baz alacak ve Stereoscopic 3D ile 3D Blu-ray teknolojilerine destek sunacaklar.





    128-Bit bellek veri yolu desteğine sahip olacağı AMD tarafından açıklanan Whistler GPU'sundan farklı olarak Capilano için durum henüz netleşmiş değil. AMD'nin dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı Mobility Radeon HD 6000 serisi orta segment grafik yongaları ise Seymour ve Robson adlarını taşıyor ve 20 Watt altı TDP hedefleniyor.








  • umarım artık notebooklarda da performans sıçraması yaşanır.
  • Çok dağlar kadar bi sıçrama olmasada bant genişliği artacağı için oyunlarda fps artacaktır.

    128 den 256 bite geçişte gözde görülür bi artış varken

    256 dan 384 veya 512 ye geçişte o kadar bi fark yok.

    Laptopta oyun oynayanlar için çok güzel bir haber.
  • nVidia'da mobil segmentte güncel orta seviye kartların 30-40 watt güç tükettiğini düşünürsek, tepe noktada bulunan kartlar için bu değerler çok çok iyi.
  • yapsınlar merakla bekliyoruz umarım eskinin üzerine daha fazla performans koyabileceklerdir.
  • İşte mobilite adına harika bir haber :)
  • laptopta oyun oynamak isteyenler için güzel haber ama bu karta sahip laptop hem eli,hem de cebi oldukça yakacağı kesin,Bu kartları barındıran laptopların 2000-2500 liradan aşağı olacağını zannetmiyorum...
  • Artık laptopların upgrade edilebilir hale gelmesi lazım.
  • zaten vardıki..
  • o bu değilde alienware manyakmış.varmı türkiyede satan bi yer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: car_26

    o bu değilde alienware manyakmış.varmı türkiyede satan bi yer


    Bildiğim kadarıyla M15x modeli Vatan Bilgisayar'da mevcut. 2 gün önce Ankara Söğütözü şubesinde sormuştum merak edip. M11x'i kurcalarken birkaç model daha sordum. M17x'in olmadığını ama getirebileceklerini belirtmişlerdi.
  • keşke daha önceden yapsalardı ufak tefek performans artışları olucaktır birde şunları masa üstüler gibi değişebilir yapsalar da fena mı olurde işlemci ekran kartı gibi en azından yeni bir notebook alınma zorunluluğu olmazdı hem yeni teklojiye ayak uydurulmuş olurdu çok şey mi istedik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: car_26

    o bu değilde alienware manyakmış.varmı türkiyede satan bi yer

    Beşiktaş media markt. Web sitesinden bakabilirsin. Stok fazlası diye birsürü ürün satıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djkubi

    Artık laptopların upgrade edilebilir hale gelmesi lazım.


    yapılabiliyor zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrySystem


    quote:

    Orijinalden alıntı: djkubi

    Artık laptopların upgrade edilebilir hale gelmesi lazım.


    yapılabiliyor zaten
    b

    Arkadaşların demek istediği notebookların upgrade yapılması da desktoplar kadar kolay ve yaygın olması, bakış açınızı değitirseniz ne demek istediklerini anlardınız ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmaxzek -- 26 Aralık 2010; 3:37:09 >
  • amd teknolojiye yön veren bir firma artık helal
  • En azindan artik cpu/gpu entegre islemciler piyasada oldugundan hem islemciyi hemde gpu yu upgrade edebilmek mumkun olacak ama ust segmentteki cozumler anakarta gomulu geliyor ... amd mobil gpu da cok iyi ama nedense bi cok kullanici bunu gec gordu, zamaninda aldigim bi laptop vardi ati200m anakartli islemcisi celeron oldugu halde uzun yillar bu laptopun grafik performansinda iyi bi intel entegre cikmadi AMD ozellikle 4000 ve 5000 serisinde cok iyi performans yakaladi bu durum nvidianin da onunu kesince fiyatlarda oldukca yumusadi.. yani entegre bi laptopla ayni ozellite mobil gpu lu bi laptop arasinda 400-500 dolar fark olmaz hem nvidia hemde ureticiler bu kozla yuksek kar elde ediyorlardi... su anda amd nin netbooklarini bekliyorum ciktigi zaman elimdeki atomu satip netbook dalinda amd ye gecis yapacam
  • Bende artık notebook lar üzerinde upgrade yapılabilmesinden yanayım. Disk ve ram değişimi mümkün olduktan sonra ekran kartı ve işlemci değişimi yapmakta mümkün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrPerFormance

    Bende artık notebook lar üzerinde upgrade yapılabilmesinden yanayım. Disk ve ram değişimi mümkün olduktan sonra ekran kartı ve işlemci değişimi yapmakta mümkün.



    aslında mümkün ama türkiyede mümkün değil bizde fanı çıkarıp temizlemek bile garanti dışı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.