Şimdi Ara

ya herkes aynı renkleri farklı tonda görüyorsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya benim gördüğüm maviyi başkası kırmızı renk olarak algılıyorsa veya başkası kahverengiyi kahverengi görürken ben sarı görüyorsam ve o kahverengi gördüğüm gerçek sarı renkse

• Allah aşkına virgül kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KDV Beyannamesi

Allah aşkına virgül kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: .gizem.

ya benim gördüğüm maviyi başkası kırmızı renk olarak algılıyorsa veya başkası kahverengiyi kahverengi görürken ben sarı görüyorsam ve o kahverengi gördüğüm gerçek sarı renkse

öyle değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .gizem.

ya benim gördüğüm maviyi başkası kırmızı renk olarak algılıyorsa veya başkası kahverengiyi kahverengi görürken ben sarı görüyorsam ve o kahverengi gördüğüm gerçek sarı renkse

etrafında üniversite varsa renk bilgisi ve ölcümü adlı derse gir hocayı dinle düsündügün gibi olmadıgını anlarsın.
  • Öyle olsa da öyle olmasının bi sorun teşkil ediceğini sanmıyorum, bırak öyle kalsın ki öyle bişi olsa bariz anlaşılır kanımca.
  • aslında hepimiz g*tlek birer canlılarız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynısını ben de çok düşündüm ama bir sonuca varamadım. Anlaşılması bariz olur denmiş ama bence anlaşılması çok zor olur. Bilimsel bir yöntemi falan varsa bilemem ama günlük yaşamda anlaşılması imkansıza yakın bence. Düşünsenize, yeşil gördüğünüz rengi "sen de yeşil görüyorsun değil mi?" diye birine sorsak o ne diyecek? Evet diyecek çünkü gördüğü rengi yeşil sanıyor.
  • SARI
  • LACİVERT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreeka -- 24 Aralık 2010; 18:34:35 >
  • bunu ben de düşündüm.. galiba bunun gerçek olup olmadığı ispatlanamaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: en birinci ben oldum

bunu ben de düşündüm.. galiba bunun gerçek olup olmadığı ispatlanamaz..

+1
    ben de aynen düşündüm
  • siyah ile beyazın karşıt renkler olduğunu herkes biliyor. Demekki herkes siyahı siyah olarak beyazı da beyaz olarak görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: animetrk

siyah ile beyazın karşıt renkler olduğunu herkes biliyor. Demekki herkes siyahı siyah olarak beyazı da beyaz olarak görüyor.

Ya o kişi o renkleri turuncu ve mavi olarak görüyorsa?
  • quote:

siyah ile beyazın karşıt renkler olduğunu herkes biliyor. Demekki herkes siyahı siyah olarak beyazı da beyaz olarak görüyor.

ya ben siyahı beyaz beyazı siyah görüyorsam? Nasıl ispatlayacaksın?
  • quote:

belki ben siyahı beyaz, beyazı siyah görüyorum, yine karşıt oluyorlar panpa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Aynısını ben de çok düşündüm ama bir sonuca varamadım. Anlaşılması bariz olur denmiş ama bence anlaşılması çok zor olur. Bilimsel bir yöntemi falan varsa bilemem ama günlük yaşamda anlaşılması imkansıza yakın bence. Düşünsenize, yeşil gördüğünüz rengi "sen de yeşil görüyorsun değil mi?" diye birine sorsak o ne diyecek? Evet diyecek çünkü gördüğü rengi yeşil sanıyor.

bencede ispatlanamaz
    2 kişinin karakteri aynı olamaz buda ona benziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

quote:

ya ben siyahı beyaz beyazı siyah görüyorsam? Nasıl ispatlayacaksın?

İki arkadaş girersiniz karanlık odaya, etrafı görebiliyorsan siyahı beyaz görüyorsun demektir. İkinizde göremiyorsanız, siyahı siyah görüyorsunuz demektir.
  • Hmm doğru. O zaman farklı bi yerden yaklaşalım: Renklerin algılanması çarpan elektron taneciklerinin yaydığı ışının dalga boyunun farklı olmasından kaynaklanıyor. Yani her bir rengin farklı bir dalga boyu var. Atıyorum bi rengi birinin gözü 667 nanometre olarak algılıyorsa başkasının gözü de 667 nanometre olarak algılar ve dolayısıyla aynı rengi görürler. Dalga boyunu gözümüz değiştiremiyeceğine göre sorunun cevabı bu heralde.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.