Şimdi Ara

SEAGATE SATA ZEDELER BURAYA...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
3.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR 1 HAFTA ÖNCE BU NUSUBET ŞEYİ ALDIM OFİSİME GELDİM VE HDD Yİ DONANIMA BAĞLADIM NEYSE WINDOWSU KURARKEN FARKETTİM BİR TAKIRTI GELİYORDU CAMLARI FALAN KAPATTIM VE İYİCE DİNLEDİM EWET BU KAMYON SESİ SEAGATE SATA HDD DEN GELİYORDU ÇILDIRDIM İNANAMADIM GERİ GÖTÜRDÜM İNCELENDİ [VATAN BİLGİSAYAR DA] VE YENİSİ VERİLDİ AYNI MODEL TAKAR TAKMAZ O LANET SESLER YİNE BAŞLADI ÖYLE RAHATSIZ EDİCİ SESLER Kİ İNANAMAZSINIZ.
    YİNE DEĞİŞTİRİCEM HATTA SEAGATE YE MAİL ATTIM AMA ADAMLAR AYNEN ŞÖYLE CEVAP VERDİ ...BU MODELİMİZDE Kİ MEVCUT SES NORMALDİR ÖNEMSEMEYİN...

YUH ARTIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsky -- 28 Ekim 2005, 8:04:22 >

PHILIPS 107-P4 TRINITRON / DFI LANPARTY ULTRA-D / A64 VENICE 3200+@2850Mhz "Daily"(0515 FPBW)+FX55 HEATSINK / 2x1GB KINGSTON (SAMSUNG UCCC) 280Mhz / 256MB SAPPHIRE X850XT@PE / 200GB SAMSUNG SATA-2 NCQ HDD / AOPEN H600A / ASUS ATLAS-55GA 550 WATT PSU / SKYSTAR 2 v2.6C / CREATIVE X-FI EXTREME MUSIC / CREATIVE MEGAWORKS 550 THX 5.1 / NEC 3500AG 16X DVD WRITER / TOSHIBA 16X DVD-ROM
  • BENCEDE AMA O KADAR ABARTI Bİ SES ÇIKARMASI TUHAF BİRAZ SANKİ....
  • siz bide bendeki raid seagate leri dinleyin man kamyonu gibi

Orjinalden alıntı: lexus

siz bide bendeki raid seagate leri dinleyin man kamyonu gibi

seninkilerden cızırtı sesi geliyor mu ?
  • Ben bu ses olayını çözemedim ya milletin ses anlayışı farklı ya ben bişi anlamıyorum. Samsung sessiz dediler. Samsung al dediler. Duyulmuyo dediler. Arkadaşlarda da Samsung 80GB vardı.. onlarda çok sessiz al illa Samsung al dediler. 160GB 8MB aldım. kamyon gibi olmasada tıkır tıkır seslerin ahenki bastı walla odayı. imzamdaki Maxtor daha sessiz. Ama hakkaten Samsung 160GB 8MB un performansı çok çok iyi, dedim heralde bu modelin erişim hızı yüksek (silentseek yok - biliyosunuz o sesler erişim den oluşur) nitekim araştırdım netten diğer Samsunglara hatta 160GB 2MB modeline göre bile yüksek erişim hızı var. Neyse performansı çok iyi enazından okadarda olacak dedim, sonra bu arkadaşlar bizdeydi, söyledim olum bana aldırdınız trtaktör gibi alet dedim. Baktılar bumu olum ses dediler.. Aptal oldum... Ya millet sağır ya ben rahatsızım. Ya bi zaman bundan 2-3 yıl öncesinin diskleri harbi sessizdi. Mesela abimin WD 20GB 7200rpm i çıt çıkarmıyor.. 3 yıl ewel 1-2 ay boyunca Seagate U6 diye bir model kullandım eline al kulağını daya ses gelmiyor aletten.. Kısık bir motor sesi var kulak dayıyınca haricinde seek sesinden eser yoktu. Fakat 5400rpm di ve felaket kötü (yüksek) bir erişim hızı vardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    60gb V300 Kingston. Yardım.
    12 yıl önce açıldı
    SSD ve HDD sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

quote:

Orjinalden alıntı: lexus

siz bide bendeki raid seagate leri dinleyin man kamyonu gibi

seninkilerden cızırtı sesi geliyor mu ?

hayır sadece gacurr gucurrrrrrrr geliyor
    İmzanız kural dışı. ( hadi canım sen de , ben bu imzayı 6 ay kullandım , mod a da sormuştum o zamanlar , kurallar ne kadar sık değişiyor !!! )
  • Seagate sata hdd'lerin gacurr gucur sesini azaltmanın formülünü bilen varsa lütfen yazsın. Hdd kıçını yırtıyor deli oluyorum...
  • babalar bu sata diskler ata lardan hızlı olmakla beraber daha sesli sanırım şimdiye kadar okuduklarım beni böyle bir yargıya ulaştırdı.benim 80 gb ultra ata dan çok çok az bir ses geliyor memnunum.

Orjinalden alıntı: heartless

Seagate sata hdd'lerin gacurr gucur sesini azaltmanın formülünü bilen varsa lütfen yazsın. Hdd kıçını yırtıyor deli oluyorum...

dostum sorma ya değiştircem ok ama bir dünya şey yükledim şimdi uğraş birdaha yedeklemeye
    bu arada benim model 400GB 7200RPM 8MB CACHE SATA NCQ şiddetle tawsiye etmiyorum

SEAGATE

• seagate 80 gb sata var. aynı konudan ben de muzdaripim; sesi bol cidden...
    işlemci fanının sesiyle iyi bir ritim yakaladılar. bazen pc başında kalkıp oynayasım geliyor

Orjinalden alıntı: ssaamm

seagate 80 gb sata var. aynı konudan ben de muzdaripim; sesi bol cidden...
    işlemci fanının sesiyle iyi bir ritim yakaladılar. bazen pc başında kalkıp oynayasım geliyor

bndede w.d. 120 sata war allah belasını versin....cızır cızır sanki oyuyorlar diski

S.ES OLAYINDA
    A.ŞTIK
    T.ÜMLEŞİK
    A.BARTI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsky -- 27 Ekim 2005, 12:02:00 >
  • valla bende seagate 200 sata ncq var ama ben nedense hiçbişey duyamıorum
    sırf bu yüzden satalar çok ses yapar diye yenisini almıyorum. bence sata olmasından kaynaklanan
    bi sorun var. birde şimdi sata2 ler çıktı daha fazla ses yaparmı acaba
  • Nekadar iyi ses yalıtımı olursa olsun, genel olarak hızlı HD sesli HD dir diyebiliriz. Hd'im sesli diye üzülmeyin birçok neden ve fark ve birtakım testlerden bahsedecem size (uzun olacak gibi ilgilenmeyen okumasın). Kafa arama yaparken ani kalkış ve duruş bu sesi meydana getirir. Bazı modellerde sesi azaltmak için erişim yaparken harekete başlayış ve özellikle bu duruş olayını biraz frenli yapma yoluna gittiler. Bu sesi oldukça azaltıyor. Fakat HD in erişim hızını kötü yünde etkiliyor doğal olarak. Bu nedenle özellikle performans (power user) odaklı modellerde bunu yapmıyorlar artık (özellikle yeni diskimi aldıktan sonra anladığım kadarıyla). Çünkü erişim hızı HD de çok çok önemlidir. Hernekadar farkına varmasakta bence en önemli kriterdir. Çünkü sitemde windows kurulu sistemde kullanırken yani biçok ufak dosyayla uğraşırken her dosyada kafa partition table ile veri arasında mekik dokur zaten bukadar sesin sürekli çıkmasının nedenide budur. Hatta çoğu HDde bu modlarla ayarlanabiliyor Acoustic Management ayarı altında. Hakikatende üst seviye disklerin böyle sesli olması doğal.
    Biliyorsunuz eskiden 5400rpm ve 7200rpm olmak üzere satılırdı diskler. 5400rpm den 7200rpm e geçişin tek nedeni erişim hızıdır. HD in performansını belirleyen 2 "ana kriter" vardır. Erişim hızı + Sıralı okuma hızı. 7200rpm olunca sıralı okuma hızı artmazmı diyeceksiniz artar ama bu hızı etkileyen faktorler: GB/platter(plaka başına sığan veri) ve dönüş hızıdır. yüksek dönüş hızı + düşük GB/platter ile düşük dönüş hızı + yüksek GB/p olan iki diskin sıralı okuma hızları aynıdır. Burdan gelmek istediğim konu "sıralı okuma hızını" sınırlayan teknolojik faktör ne rpm dir nede GB/p dir. Kafanın birim zamanda okuyabildiği veridir. Buna bir ispatta 7200rpm ve 15K rpm disklere bakarsanız 15K rpm disklerdeki max. kapasite 7200rpm e göre çok daha düşüktür. Bir örnekte şu şekilde verilebilir bi ara 5400rpm disklerde yüksek GB/platter diskler kullanılıyordu sadece depolama amaçlı olduğu için, bu disklerin sıralı okuma hızları en iyi 7200rpm disklerle kafa kafaya olurdu ama 5400rpm lerin erişim hızı fostu tabiki. Dolayısıyla burdan çıkan sonu rpm in artırılmasındaki tek amaç erişim hızını düşürmektedir. Nasıl oluyorda rpm erişim hızını düşürüyor derseniz: Veri Erişim hızı = gerekli pozisyona gelme (seek time) + Latencydir. Latency: kafa veri okuyacağı pozisyona geldikten sonra başlangıç sektörünün kafa hizasına gelme süresi veriler tam aklımda değil ama 5400rpm ler 6ms 7200rpmlerde 4,7ms civarında bu latency. Bu kada açıklama yapmamdaki sebep disk üreticileri erişim hızı düşürecez diye 7200rpm e geçtiler, sonra sessizlik uğruna seek time dan fedakarlık ettiler. Buda mantıksız oldu. Bu nedenle üst seviye perfomans disklerinde bunu kaldırdılar.
    Genel günümüz disklerinde benim sistemden şöyle örnekliyim size. Sistemde 2 tane disk var. Biri Samsung 160GB 8MB cache diğeri 40GB Maxtor 7200rpm (DiamondMax Plus 8)... Maxtor, Samsung a göre daha sessiz çalışıyor. Teknik özellik olarak büyük benzerlikleri GB/platter oranları aynı 80GB/platter. Samsungda 2 adet plaka 4 kafa var, Maxtorda yarım plaka ve dolayısyla tek kafa var. Bu fiziksel özellikler itibariyle sıralı okuma hızları çok yakın. hatta Maxtor çok az daha önde. HDTach ile ölçülen testlerde sıralı okuma ve erişim hızı test sonuçları şu şekilde:
    Sıralı okuma (Maksimum): Maxtor 61MB/sn , Samsung 59MB/sn
    Sıralı okuma (Ortalama): Maxtor 52,5MB/sn , Samsung 50MB/sn
    Erişim Hızı: Maxtor 15ms , Samsung 13.3ms
    Bu yakın sonuçlara rağmen sistem kullanımında Samung hissedilir derecede daha hızlı. Bu sistemde kullanımda hissedilebiliyor, özellikle şimdi anlatıcağımı dün farkettim çok güzel bi günlük hayat uygulaması. Elimde içinde 2200 tane JPG dosya olan 150MB lık bir RAR dosyası var. Bunu iki HD ede açmam gerekti. Daha açmadan önce disk RAR dosyası içindeki dosyaları kontrol ederken farkettimki Samsung çok daha hızlı. Sadece bu kontrol işleminde farkı farkettikten sonra denedim şaşılacak derecede samsung 2 kat daha hızlı gerçekleştirdi. Bukadarda farketedermi ya dedim (iki disktede fragmente oranı aynı boş partitionları üzerinde açtım) Dosyayı açarkende Samsung farkı hissettirdi yine 2 kata yakın süre farkı vardı. Windows un açılışından tutunda Oyun açılışına kadar farkediliyor. Örneğin GTA SA gayet bariz bi fark var. Açıkçası bende şaşırdım fiziksel açıdan bukadar yakın diskler arasında bukadar fark olurmu diye. Hani birinin GB/sn düşük olsa farklı zamanların diskleri olsa neyse.. Arada 1,7ms erişim hızı farkı varki aslında bu ufak görünen fark oldukça büyük bi fark ve performansı çok etkiliyor. Hatta sıralı okumanın uygulandığı boş partitionlar üzerinde yaptığım kopyalama testlerinde ise yine Samsung biraz daha önde. 700MB lık dosyanın kendi aynı partition a kopyalanmasında tam süreyi hatırlamıyorum ama 20sn ve 24sn (30 - 34 de olabilir) gibi sonuçlar almıştım.
    Sonuç olarak bu sesin getirdiği sonuç performans.... Yinede bu başta dediğim gibi sesli HD en hızlısıdır anlamına gelmiyor tam olarak. O bi genelleme... Ses yalıtımı, seek sırasında fren mesafesinin artırılmasını yaparken yanında max. ulaştığı hızın artırılması gibi biçok teknolojik etken ver. Tabiki çok sese dayanmak zor oluyor. Hatta alışık değilseniz ilk etapta, çok ses çıkaran HD aktif olduğu an direk kendini belli ettiği için psikolojik olarak yavaş çalışıyor izlenimi veriyor. Öbründe ses duymadığınız için HD mi yavaş işlem CPU danmı yavaş belli etmiyor. Araştırırsanız dediğim gibi HDinizde değiştirilebilir Seek modu varsa düşük erişim hızına razı olarak daha az sesle çalışabilirsiniz çünkü hakikaten belli biyerden sonrası kulak tırmalıyor. Bu durumda optimumu yakalamak önemli. Samsung Maxtordan daha sesli ama hissedilir olmakla beraber çokta büyük fark yok en azından samsung kulak tırmalamıyor. Ama verdiği performans karşısında ses farkı önemsiz boyutta. Başta işletim sistemini Maxtor amı kursam dedim fakat verdiği performansı farkedince hiç gerek yok dedim Hatta diski almadan önce 2MB olanıda almayı düşünüyordum fakat sağda solda baktığım testlere göre 8MB olan modelin (power user model olması olayından dolayı) 2Mb lıktan ek bi farkı erişim hızıydı. Erişim hızının önemini bildiğim için bu nedenle 8MB ı tercih ettim. Hatta anladığım ve tahmin ettiğim kadarıyla 160GB 8MB modeli üst seviye performans modelleri diğer samsunglara göre biraz daha sesli. Kulak tırmaladıkça ve fazla bi ses farkıda yoksa bence performans için değer. Baya uzun bi yazı oldu umarım açıklayıcı ve faydalı olmuştur. Sesinden rahatsız oluyorum diye hırs yapıp çok sessiz ve erişimi kötü bi HD alırsanız attan inip eşeğe binmiş gibi olursunuz benden söylemesi. Hatta şu anda piyasada hala varmı bilmiyorum ama seagate 7200.7 serisinden bi model süper sessiz olmakla beraber 16ms gibi bi erişim hızına sahip. Şu anda kullandığınız sesli diskin performansını görüp alıştıktan sonra bu diske geçerseniz ne demek istediğimi anlarsınız (özellikle HD fragmante olduktan sonra).

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.