Şimdi Ara

Splatterhouse İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Evlenmek üzere olduğunuz kız arkadaşınızı kurtarmak için tek yapmanız gereken kan dökmek

    Yıllar önce oynadığınız, yeniden yapılsa da oynasak dediğimiz oyunlar vardır. 2D grafikleri ile 8 veya 16 bit döneminde deliler gibi oynadığınız oyunlar şimdi yapılsa nasıl olurdu diye çoğumuz merak etmişizdir. Yine de bu merakımız, beklentilerimiz bize neredeyse her zaman hayal kırıklığı ile dönmüştür. Bazı klasikler ya gerçekten oyun geliştirme konusunda uzman firmaların eline verilmeli ya da hiçbir zaman yeni oyunları yapılmamalı. Buna rağmen klasikleşmiş oyunların isim haklarını elinde bulunduran firmalar, bu oyunları herhangi bir geliştiricinin ellerine teslim ederek bu klasiklerin ünlerinden yararlanma amacındalar. Şimdi bir klasik daha yeni nesilde tekrar karşımıza çıkıyor. Namco tarafından 1988 yılında Arcade salonları için geliştirilen ve daha sonra 2. ve 3. oyunuyla karşımıza çıkan Splatterhouse, Xbox 360 ve Playstation 3 ekranlarında yeniden doğuyor. Splatterhouse'u hayata döndürmek ise o kadar kolay olmadı. İlk aşamada oyunun geliştiricisi Mark of Kri ve Afro Samurai'da çalışmış elemanların bulunduğu Bottle Rocket'dı, ama firma daha sonra oyunu tamamlayamadı ve Namco Bandai oyunu tamamlamak için harekete geçti, fakat Namco Bandai de Bottlerocket'dan bir kaç eleman kiralayıp oyunu öyle geliştirebildi. Anlayacağınız Namco Bandai için Splatterhouse'a hayat vermek hiç de kolay olmadı.


    ''



        Splatterhouse, 13. Cuma veya Evil Dead gibi filmlerden etkilenmiş, aksiyon ve korku öğelerinin bulunduğu, 3. kişi bakış açısına sahip bir oyun. Tabi ki oyunumuzun konusu bu filmlerden farklılık gösteriyor. Splatterhouse'da Rick adlı bir genci yönetiyoruz. Rick, okuldan tanıştığı kız arkadaşı Jennifer ile evlilik planları yapan bir gençtir. Bir gün Profesör Henry West, Jennifer'ı malikanesine Nekrobiyoloji çalışmaları ile ilgili konuşmak için çağırır. Yanına Rick'i de alıp Profesör West'in malikanesine giden Jennifer burada West tarafından alı konulur ve erkek arkadaşı Rick ise ağır yaralı bir biçimde ölüme terk edilir. Oyunumuzun sinematiği de bu aşamada başlıyor. Kendini kanlar içerisinde bulan Rick ölmek üzeredir ve o anda yanında “The Terror Mask” adlı bir maske belirir. The Terror Mask, Rick'e maskeyi yüzüne takmasını böylece hem kendi hayatını, hem de Jennifer'ı kurtarabileceğini söyler. Rick de bu durumu sorgulayacak değildir, zira The Terror Mask onun tek umududur. Zaten Rick ölüme terk edildiğinde aklında kalan tek şey Jennifer'ın "Sonsuza kadar birlikte olmamızı diliyorum" sözleri olmuştur.

    ''



       13. Cuma'daki Jason Voorhess'in hokey maskesi gibi olan The Terror Mask'i takıp hem Jennifer'ı kurtarmak, hem de intikamımızı almak için maceramıza başlıyoruz. Oyunun senaryosu ve diyalogları çizgi roman yazarı Gordon Rennie tarafından kaleme alınmış. Rennie'nin bir profesyonel olduğu özellikle The Terror Mask'in komik konuşmalarından belli oluyor. The Terror Mask tabi ki bize iyilik olsun diye yardım etmiyor, onun da tek istediği şey olabildiğince kan'dır. Maskemiz ancak kan sayesinde daha güçlü olabiliyor ve siz onu kanla besledikçe daha güçlü olacaktır. Zaten oyuna başlar başlamaz bize saldıran canavarlarla kan banyosu yapıyoruz. Aman Tanrım yoksa oyun böyle mi derken neyse ki bunun sadece bir sahnede böyle olduğunu anlıyoruz. Rick bu kadar gücü kaldıramıyor ve yavaş yavaş gelişmesi için maske ona bir şans tanıyor. Siz insanlar çok kırılgansınız diyerek Rick ile alay eden maske ona kendini nasıl geliştirmesi gerektiğini de yol boyunca açıklıyor. Bu aşamadan itibaren sayıları ve zorluk dereceleri gittikçe artan çeşitli türdeki yaratıklara karşı savaşarak oyuna devam ediyoruz.

    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • Yeni Oynamaya başladım bence gayet güzel, Cell Tarzı grafikler iyi olmuş, Rick in orasının burasının kopması ilk defa görülen birşey ve Satan Mask ın Konuşmaları çok güzel.
  • oyun 10 numara kesinlikle oynayın kaç kere bitirdiğimi hatırlamıyorum ayrıca survival arena bölümleri var orası da baya oyalıyor insanı ben zaten sega da da oynuyordum oyunun içinde eski halleri de var fiyatı da çok uygun mutlaka alın bence
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.