Şimdi Ara

Skoda Superb - SuperB - Super B !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
8.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Skodanın ülkemizde de çok tutulan superb modelinin adını bir türlü düzgün yazıp okuyamadığımızdan olsa gerek böyle bir konu açmaya karar verdim.

Aşağıda başka bir konuya yazdığım cevapta neden böyle bir konu açtığımın gerekçesini anlarsınız:

quote:

Arkadaşlar daha önce envai kez yazıldı çizildi.

cengizsahin1971 arkadaşımız da yazmış.

SUPERB kelimesi tek başına anlamı olan, ayrı bir kelimedir. Anlamı da "mükemmel, muhteşem, harikulâde, müthiş, alâ" demektir.

Örneğin "It is a superb car" derseniz " O harika bir araba." demiş olursunuz.

Bu kelimeyi SuperB ya da Super B, şeklinde yazmak İngilizceyi ve diğer herşeyi geçtim de eşşek kadar ebatları olan, E sınıfı araçlarla aşık atan bir araca B sınıfı süper bir araç demeye geliyor.

Kaldı ki aracın hiç bir yerinde sondaki b harfini B olarak büyük harfle yazmamış adamlar. Yazılmaz da.

Diğer modelleri JettA, CorollA, CiviC, AstrA, LeoN, PassaT, AvensiS, MondeO, AccorD, JazZ, PolO, FabiA vs. ya da Jett A, Coroll A, Civi C, Astr A, Leo N, Passa T, Avensi S, Monde O, Accor D, Jaz Z, Pol O, Fabi A diye yazıp son harflerini de ayrı bir harf olarak okuyunca size mantıklı geliyor mu???

Biraz dikkat edelim ne olursunuz.

Haluk

Anlayışınız için teşekkürler.

Haluk

Not: Aynı konuyu Skoda forumuna da açtım ama galiba burada daha çok kişiye ulaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 11 Ekim 2011; 22:30:21 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Skoda Superb: Lüks ve Şık Bir Sedan

Skoda Superb, Çek otomobil üreticisi Skoda Auto tarafından üretilen orta boy bir lüks sedandır. "Superb", Latince "üstün" anlamına gelir ve bu sedanın konfor, alan ve performans konusundaki üstünlüğünü yansıtır.

Skoda Superb'in ilk nesli 2001 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri üç nesil daha geçti. Her nesil, önceki nesle göre daha gelişmiş özellikler ve teknolojilerle geldi.

Ana Özellikler:

• Geniş Kabin: Superb, sınıfında en geniş iç mekanlardan birine sahiptir ve yolculara hem ön hem de arka koltukta bol miktarda baş ve diz mesafesi sağlar.
    • Lüks Konfor: Lüks döşemeler, ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar ve panoramik sunroof gibi özellikler, üst düzey bir sürüş deneyimi sunar.
    • Güçlü Motor Seçenekleri: Superb, turboşarjlı benzinli ve dizel motorlar da dahil olmak üzere çeşitli güçlü motor seçenekleriyle gelir.
    • İleri Teknolojiler: Sürüş asistanları, bilgi-eğlence sistemi ve bağlantılı özellikler gibi son teknoloji donanımlara sahiptir.

Skoda Ne Demektir?

"Skoda" adı, kurucu ortaklarından biri olan Václav Laurin'in memleketi olan Skodovy Ostrov şehrinden gelir. "Ostrov", Çekçe'de "ada" anlamına gelir ve şirketin logosunda bir oklu kanatlı sembolü olarak ifade edilir.

Skoda Superb, genişliği, lüksü ve teknolojik gelişmişliğiyle öne çıkan, üstün bir sedan arayanlar için ideal bir seçenektir. Yüksek kalite standartları ve yenilikçi özellikleriyle Skoda Superb, yolda güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet ben Superb diye okurum.Bazılarında gördüm Super Be diye okuyorlar
    Ama kimseyi eleştirmiyorum,kişisel görüş.(özgürlük)
  • mail atın Türkiye ye özel super B üretsinler ya da doğuşla konuşalım gümrükte aracın arkasındaki yazıyı değiştirsinler
  • SÜPERSONİK veya ULTRASONİK yapsınlar
  • çok afedersiniz, "bütün kuşları hallettik de bir leylek mi kaldı" derler bu sizinkine
  • superb le ugrasma haluk,yasatmazlar seni
  • Forumun çoğu kendi dilini bilmiyor daha!Elin dilini nerden bilsin.
  • Markanın isminde hayır varmı ki modelinin isminde hayır olsun
  • Arkadaşıma yeni bir araç bakıyorduk. Bana Civi C (Civi Ce), Passa T (Passa Te), Accor D (Accor De), ve de Avensi S (Avensi Se) seçeneklerini sundu. Kendisine önceliklerini sorduğumda ilk sıraya iç mekan genişliğini koydu. Ben de bunun üzerine tuttum kolundan ve de doğrudan Skoda bayii ne götürdüm. Kendisi Super B (Super Be) yi görünce çok etkilendi. Artık kesinlikle Super B (Super Be) almayı düşünüyor.

Büyüksün Super Be !

Haluk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Forumun çoğu kendi dilini bilmiyor daha!Elin dilini nerden bilsin.

++
    beyeniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Arkadaşıma yeni bir araç bakıyorduk. Bana Civi C (Civi Ce), Passa T (Passa Te), Accor D (Accor De), ve de Avensi S (Avensi Se) seçeneklerini sundu. Kendisine önceliklerini sorduğumda ilk sıraya iç mekan genişliğini koydu. Ben de bunun üzerine tuttum kolundan ve de doğrudan Skoda bayii ne götürdüm. Kendisi Super B (Super Be) yi görünce çok etkilendi. Artık kesinlikle Super B (Super Be) almayı düşünüyor.

Büyüksün Super Be !

Haluk

polo reklam cümlesi,vw senı yasatmaz haluk
  • Dil konusundaki hassasiyetinizi gayet net yazdınız ancak kullanımda alismis insanlar. Bilgiyi kaynağından almak yerine cevresinden almayı daha kolay buluyorlar ve böylE devaM edeR gibİ görünüyoR.

"B" :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdcezir

Dil konusundaki hassasiyetinizi gayet net yazdınız ancak kullanımda alismis insanlar. Bilgiyi kaynağından almak yerine cevresinden almayı daha kolay buluyorlar ve böylE devaM edeR gibİ görünüyoR.

"B" :)

Herhalde öyle olacak gibi maalesef. Hatırlatmak benden olsun yine de.

Ben son mesajımı değiştirip bir de şöyle yazayım o zaman:

"Arkadaşıma yeni bir araç bakıyorduk. Bana Civi Ce, Passa Te, Accor De, ve de Avensi Se seçeneklerini sundu. Kendisine önceliklerini sorduğumda ilk sıraya iç mekan genişliğini koydu. Ben de kendisini Skoda bayii ne götürdüm. Kendisi Super Be yi görünce çok etkilendi. Artık kesinlikle Super Be almayı düşünüyor. :)"

Supersin Be !

Haluk

• darlanma şampiyon gel söyle otur bi soluklan.

gakko (nickindeki 23'ten tahmin ediyorum) neden bunu bu kadar sorun yaptım anlamıyorum ama smart forfour'a forfor, volkswagen beatle 1331'e vosvos denmesi gibi bir şey bence o. adam parayı bulmuş ama ingilizcesi yok. ne bilsin superb nedir. süper b olarak tahmin etmiştir öyle okuyordur. bu kadar sinirlenecek bir şey değil bu.

arkadaşların dediği gibi forumun çoğu Türkçe bilmiyor, oturup arabanın ismi ne nasıl okunur diye onu mu araştıracak.

• Yıllardır Subaaru diye okuduğum ve benimle birlikte şimdiye kadar karşılaştığım herkesinde öyle telafuz ettiği markaya bir radyo reklamında subaru(hızlı bir şekilde okunuyor) denildiğine denk geldiğimde şaşırmıştım.Acaba bunun doğrusu nedir?
  • Sonucta bu kelime Turkce degil, ulkemizde herkes de Ingilizce bilmedigine gore bu kadar takilmaya gerek yok bence.

Bir cok araba markasi ve modeli kendi ulkelerinde farkli telafuz ediliyor. O zaman hepsinin isim degistirmesi lazim.

Super Be diye ben hic duymamistim, o yuzden hic dusunmemistim de ama bu kadar konu olduguna gore varmis demekki. Super Be deyince daha bi havali oldu sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 20 Aralık 2010; 23:22:30 >
  • superb'in ülkemizde çok tutulduğunu hiç görmedim,hatta hiç tutulmadığını düşünüyorum çünkü 1 kere görebildim.
    ilginçtir bugün işyerimde nerden aklıma geldiyse 'süperb'in ne demek olduğunu düşündüm, süper'i anlıyoruzda 'b'sine bir anlam bulamıyordum,şimdi burda cevap karşıma çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Yıllardır Subaaru diye okuduğum ve benimle birlikte şimdiye kadar karşılaştığım herkesinde öyle telafuz ettiği markaya bir radyo reklamında subaru(hızlı bir şekilde okunuyor) denildiğine denk geldiğimde şaşırmıştım.Acaba bunun doğrusu nedir?

Aslında Subaru olayında doğru-yanlış yok. Biz Subaaru diye okuyoruz onlar Sub(u)ru diyorlar. Biz kendi dilimizin kelime vurgu sistemine göre öyle okuyoruz onlar da kendi vurgu sistemlerine göre öyle okuyorlar tıpkı Ankaraya "Enkra" dedikleri gibi.

Ama Superb olayı tamamen ayrı.

Kelimeyi aynen yazıldığı gibi okusak amenna ama resmen son harfi ayrı okuyor vatandaşlarımız. Sanki rallilerde Super 1600 ya da Super 2000 kategorileri olduğu gibi bir de Super Be kategorisi varmış gibi. Sanki koskoca araç B sınıfıymış gibi.

İngilizler bunu "Süpöğb" gibi okuyorlar. İllaki böyle okunacak gibi bir şey de demiyorum - diyemem ama Super B de tamamen uydurmasyon yani. Doğrusunu vurgulamaya çalışıyorum verdiğim örneklerle. En azından Superb olarak okuyalım bari. Zaten en kolayı da bu!

Yeni kasa FocuSe mevcut kasa GolFe den daha kaliteli olacakmış aldığım duyumlara göre :)

Keşke eskilerde üretilen Opel RekorDe modelini yeniden üretseler :)

Haluk

• Aslında birazda superb kelimesinin yapısından kaynaklanıyor. b harfinden önce r harfi olması telefuzu zorlaştırıyor. b yi ayrı söylemek kolayına gelen yurdum insanıda super be diyor. Super kelimesını turkcemızde kalıplaştığı için bildigi ıcınde super be demek daha kolay geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 20 Aralık 2010; 23:47:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

Aslında birazda superb kelimesinin yapısından kaynaklanıyor. b harfinden önce r harfi olması telefuzu zorlaştırıyor. b yi ayrı söylemek kolayına gelen yurdum insanıda super be diyor. Super kelimesını turkcemızde kalıplaştığı için bildigi ıcınde super be demek daha kolay geliyor.

Katılıyorum arkadaşım güzel yazmışsın.

Ama bu ülkede opel record modeline "RecorDe" denmedi hiç.

Öyle yazılmadı da.

Neredeyse her açılan 5 yeni konudan 1 inde Super Be aşağı, SuperB yukarı, Super BE şöyle iyidir, SüperB diğerlerini şöyle benzetir, SuperBE yi görenin feleği şaşıyor, içine oturanın bacakları bayram ediyor (bu kısma katılıyorum), Top Gear da bile Super B yi gösterdiler de millet BeMeWe nin yeni bir modeli sandı (bu da doğru) diye yazılınca dayanamayıp bir konu açtım işte.

Günün anlam ve önemini anlatan bir fotoğraf ekleyeyeyim bari :)))

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.