Şimdi Ara

Sessizliğin Dayanılmaz Sesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar...4-5 aydır sırf bilim kültürde takılıyordum fakat artık kafamdaki sorular artmaya başlayınca bugün üyelik aldım.Sizden sessizliğin sesini tarif etmenizi isteyeceğim çünkü ben yanlış algılıyor olabiliyor olabilirim...Böyle gerçekten sessiz bir ortama gidip (pcnin sesi bile olmasın) 5-6 dk konsantre olup sessizliğin sesini bir dinleyin lütfen.İnsanı çıldırtıyor.Böyle kulağınız çınlar ya hani aynı o sesten ama o sesin çok çok aza indirgenmiş hali ve daha bir puslusu.Pusluyu nasıl açıklarım bilmiyorum.Hani televizyon karıncalanır ya onun sesinin en kısık haliyle karışmış çınlama sesi gibi.Bu sesi fark ettiğimden beri (1 hafta kadar önce) sessiz bir ortamda kalamıyorum.Mesela geceleri çok sessiz oluyor ve ben kitap okuyorum ama o ses beni delirtiyor ve konsantre olamıyorum.Kulaklarımı tıkıyorum o zamanda başka bir ses oluyor zaten.Bu ses beni çok rahatsız etmeye başladı.Sorun psikolojik mi diyeceğim ama bir sorunum yok.Sesi duyup duymayacağınızı ve yorumlarınızı merak içinde bekliyorum.

büyükkk zen düğününde ve tom waits şarkı söylerken keman çalıyordu brahms ve mahler içiyordu şarap.bir ağacın tepesine çıktılar kitap ayracı yapmaya ve yeraltından notların arasına sıkıştırdılar dostoyevskiyi anarken...

"Yaşamak için benim tek bir sebebim var: Belkide bir daha yaşayamama ihtimalim ! " The Narrator

• sessizliğin sesi değil o.
    o sese "tinnitus" deniyor.KBB uzmanına bir görünün.
    çeşitli sebepleri var.çoğu önemsiz.sağlık bölümüne açın konuyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

sessizliğin sesi değil o.

Dediğinizi araştırdım ama sanmıyorum.Çünkü öyle sürekli olan bir şey değil sadece odaklanınca oluyor.
    büyükkk zen düğününde ve tom waits şarkı söylerken keman çalıyordu brahms ve mahler içiyordu şarap.bir ağacın tepesine çıktılar kitap ayracı yapmaya ve yeraltından notların arasına sıkıştırdılar dostoyevskiyi anarken...

"Yaşamak için benim tek bir sebebim var: Belkide bir daha yaşayamama ihtimalim ! " The Narrator
  • Gerçekte dışarıdan gelen bir sesli uyaran olmadan hastanın ses algılamasına kulak çınlaması (tinnitus) denir. Bu ses değişik tonlarda ve özelliklerde olabilir. Hastalar kimi zaman bir çınlama,kimi zaman uğultu, rüzgar sesi veya bir makinenin çalışma sesi gibi tarif edebilirler. Bunların hepsine birden tinnitus adı verilir.

Tinnitusa neden olabilecek çok sayıda sebep vardır. Bunlar arasında kulak kiri (buşon) gibi basit sebepler olabileceği gibi iyi ya da kötü huylu tümörler gibi ciddi sebeplerde olabilir. Kulak çınlaması daha çok ileri yaşlardaki kimselerde görülmesine rağmen her yaşta görülebilir. En sık görülen sebepler olarak şunlar sayılabilir:
    -İç kulağın yaşlanması
    -Kulağa giden damarlarda daralma
    -Hipertansiyon
    -Gürültülü ortamlarda bulunma
    -Orta kulak iltihapları
    -Dış kulak rahatsızlıkları
    -Kolesterol ve diğer yağların yüksek oluşu
    -Psikolojik faktörler (depresyon , gerginlik)
    -Kullanılan ilaçlar (aspirin,bazı antibiyotikler..)
    Bunların dışında; daha seyrek görülen sebepler çok uzun bir liste oluştururlar.
    Tinnitusun bir hastalık olmayıp, başka bir hastalığın belirtisi olduğu unutulmadan teşhis konulmaya çalışılmalıdır. Ancak tinnitusun gerçek sebebi çoğunlukla tesbit edilemediği için tedavide hedef tinnitusun azaltılması olmaktadır. Kulak çınlamasının nedeni araştırılırken en sık uygulanan tetkikler şunlardır.

-Odiometrik tetkikler (orta kulak ve iç kulak ölçümleri)
    -Tansiyon ölçülmesi
    -Kan tahlilleri (kan şekeri, kolesterol,karaciğer,guatr tetkikleri)
    -Radyolojik İncelemeler (Normal grafiler, bilgisayarlı tomografi,manyetik resonans)

Yapılan tetkikler sonucunda eğer tinnitusa sebep olabilecek bir hastalık bulunursa, o hastalığın tedavisi yapılmaya çalışılır. Ancak mevcut hastalığın başarılı tedavisi bile tinnitusu ortadan kaldırmayabilir. Sebebi belli olsun olmasın tinnitusu azaltmak için en sık başvurulan yöntem ilaç tedavisidir. Bu amaçla; iç kulağa giden kan akımını arttırıcı ilaçlar kıllanılır. Tinnitus eğer hastanın günlük yaşamını etkileyecek kadar şiddetliyse, tinnitus masker denilen ve işitme cihazına benzer cihazlar faydalı olabilmektedir. Tinnitus nedeniyle uykuya dalmakta zorlanan hastalar için pratik bir yöntem olarak, yatmadan önce 15-20 dk süre ile walkman dinlemek olabilir. Bu tinnitusu geçici olarak kaldırabilir.

Son yıllarda çınlama tedavisinde kullanılmaya başlayan yeni bir yöntem laser uygulamasıdır. İyi sonuçlar alındığı bildirilen bu yöntemin başarısı kesin değildir. Ancak giderek daha çok incelenmektedir. Bu cihazlar ülkemizde de artık bulunmaktadır ve belli aralıklarla kulağa uygulanmaktadır. İlaç tedavisinin faydalı olmadığı durumlarda denenebileceğini öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Ben kendimi bildim bileli bu dertten muzdaripim. Sesi düşündükçe daha çok artıyor. Bu sesi sürekli duysamda, duymazdan gelmeyi öğrendim artık. eloko'nun dediği gibi bu tinnitus.

Öyle mi yahu ? Moralim bozuldu şimdi ama bu sadece odaklanınca oldu ve 1 hafta kadar önce ilk kez farkettim.Mesela o arada geçen 5-6 gün boyunca gerçekten odaklanmayınca veya çok çok sessiz bir ortam olmayınca hiç duymadım.Bu arada hastalığın başlangıcıdır diyor.İlerliyor mu bu ?

• En iyisi bir doktora gözükmek..
    quote:

Orijinalden alıntı: FİLOOZOOF

quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Ben kendimi bildim bileli bu dertten muzdaripim. Sesi düşündükçe daha çok artıyor. Bu sesi sürekli duysamda, duymazdan gelmeyi öğrendim artık. eloko'nun dediği gibi bu tinnitus.

Öyle mi yahu ? Moralim bozuldu şimdi ama bu sadece odaklanınca oldu ve 1 hafta kadar önce ilk kez farkettim.Mesela o arada geçen 5-6 gün boyunca gerçekten odaklanmayınca veya çok çok sessiz bir ortam olmayınca hiç duymadım.Bu arada hastalığın başlangıcıdır diyor.İlerliyor mu bu ?

• quote:

quote:

Dediğinizi araştırdım ama sanmıyorum.Çünkü öyle sürekli olan bir şey değil sadece odaklanınca oluyor.

bu olayı yeni farkedenler önce anlayamazlar,sesin kaynağını dışarıda ararlar.
    sonra sesin kafa içinden geldiğini anlarlar ve soluğu doktorda alırlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    buzdolabından biip sesi geliyor
    14 yıl önce açıldı
    Ölümün Sesi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

bu olayı yeni farkedenler önce anlayamazlar,sesin kaynağını dışarıda ararlar.
    sonra sesin kafa içinden geldiğini anlarlar ve soluğu doktorda alırlar.

Bugün sessizlik hakim olduğunda bir daha dinleyeceğim.Sesler yine hakim olursa hemen doktordayım.

• Şehirlerde sessizlik diye bişe yok ki sen ona sessizlik mi diyosun?

Orijinalden alıntı: Bu Nick Tam 20 Harfli

Şehirlerde sessizlik diye bişe yok ki sen ona sessizlik mi diyosun?

Evimin içinden otobüsler arabalar geçmiyor.Ayrıca geceleri dışarıda gezen insanlarda yok buralarda.

• kendini dinliyorsun. bunu yapmamalısın. dinlersen eğer kalp atışlarını bile duyabilirsin. kalp atışlarını duyan ve ritmini takip edebilen var mı?

hemen hemen her gece, eğer yatarken müzik açık bırakmazsam, gündüzleri asansör kullandığım zaman asansörün içerisindeyken, gece sessiz sokakta evime yürürken duyuyorum.

duyduğum ses tv açıkken ve sesi kısıkken yanına gittiğinizde ekrandan geliyor gibi olan ses. ya da bazılarının dediği gibi, tv karıncalı iken olan ses. bunu tıp okuyan bir arkadaşıma sordum, tinnitus'un bundan farklı olduğunu söyledi. bu benim duyduğum ses ise stres & depresyon kaynaklı olarak beyindeki hormonal dengenin bozulmasından kaynaklı bir durummuş.

Orijinalden alıntı: Crosshair

şimdi konuya denk gelince ben de farkettim. bu sesi çok uzun süredir gece yatarken duyuyorum.

hemen hemen her gece, eğer yatarken müzik açık bırakmazsam, gündüzleri asansör kullandığım zaman asansörün içerisindeyken, gece sessiz sokakta evime yürürken duyuyorum.

duyduğum ses tv açıkken ve sesi kısıkken yanına gittiğinizde ekrandan geliyor gibi olan ses. ya da bazılarının dediği gibi, tv karıncalı iken olan ses. bunu tıp okuyan bir arkadaşıma sordum, tinnitus'un bundan farklı olduğunu söyledi. bu benim duyduğum ses ise stres & depresyon kaynaklı olarak beyindeki hormonal dengenin bozulmasından kaynaklı bir durummuş.

Benimki de öyledir o halde.Çünkü okuduğum kadarıyla tinnitus böyle ara sıra beliren,sonra uzun süre yok olan tekrar çıkan birşey değil sürekli bir çınlama hali.
    Edit:Ayrıca yeni farkettim laptop ısınınca çıkan sesle çok benzer.Hatta aynı sadece daha aza indirgenmiş hali(benimki çok sesli çok çabuk ısınıyor)Sürekli bu sesi duyduğum içinde psikolojik olarak duyuyor olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşluk. -- 17 Aralık 2010; 23:39:07 >

• evet ikisi arasında bir fark varmış. arkadaşım bundan kurtulmak için hafif bir antidepresan kullanmamı tavsiye etti.

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

kendini dinliyorsun. bunu yapmamalısın. dinlersen eğer kalp atışlarını bile duyabilirsin. kalp atışlarını duyan ve ritmini takip edebilen var mı?

Bunu yapanlar var galiba.

Vizyon500k
  • kalp atışlarımı duyamıyorum ancak sessiz ortamlarda bir süre sonra kalbimin pompaladığı kanın sesini kulaklarımda duyduğum oluyordu küçükken. genellikle yorgun yattığımda oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 18 Aralık 2010; 1:48:57 >
  • quote:

quote:

Evimin içinden otobüsler arabalar geçmiyor.Ayrıca geceleri dışarıda gezen insanlarda yok buralarda.

Evinin içinden otobüsün geçmesine gerek yok.Şehir hayatında sessizlik diye bişe yok.Senin sessizlikten haberin bile yok.Issız bucaksız bir dağ başına çık anlarsın sessizliğin ne demek olduğunu.

quote:

quote:

Evinin içinden otobüsün geçmesine gerek yok.Şehir hayatında sessizlik diye bişe yok.Senin sessizlikten haberin bile yok.Issız bucaksız bir dağ başına çık anlarsın sessizliğin ne demek olduğunu.

Keşke illede yorum yapmak için yorum yazmış olmasan.Çok boş oluyor çünkü.Benim dağ başına çıkıp çıkmadığımı bilemezsin,burada belkide gerçekten sessizlik hakim oluyordur bunu da bilemezsin ama sırf muhalefet olmak için boş boş yorumlar yazıyorsun.Bence sus

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.