Şimdi Ara

EVGA'nın P67 çipsetli P67 Classified anakartı göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Yüksek performanslı donanım üretiminde sektörün iddialı isimlerinden birisi olan EVGA, Intel'in Sandy Bridge işlemci ailesi için hazırladığı Classified serisi P67 anakartını gösterdi. LGA1155 formundaki Sandy Bridge işlemcilerin tamamıyla uyumlu olan anakart, kaslı görünümüyle dikkatleri üzerine çekmekte sıkınyı yaşamayacak gibi görünüyor.


    Üzerinde dört adet DIMM slotu bulunan ve 2000MHz'in üzerinde çift kanal DDR3 bellek desteği sunabilen anakart, 12 fazlı güç tasarımı ve sahip olduğu iki adet 8pin işlemci güç konnektörü ile hız aşırtma tutkunlarının dikkatini çekmeye çalışacak. Üzerinde 6 adet PCIe x16 slotu bulunan ve Nvidia'nın NF200 köprü yongasıyla üç yollu SLI ile birlikte Crossfire X teknolojilerine destek sunması beklenen anakart, yüksek kaliteli komponentleriyle iddiasını ortaya koyuyor.


    BIOS menüsü altında hız aşırtmacılara özel çok sayıda özelleştirilebilir seçenek sunacağı belirtilen anakart, aynı zamanda iki adet SATA-III, dört adet SATA-II, en az iki adet USB 3.0 konnektörü, debug LED, kart üstü güç, reset, ve CMOS Clear butonlarına ek olarak 7.1 kanal yüksek tanımlı ses ve Gigabit Ethernet gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Sandy Bridge lansmanıyla eş zamanlı olarak Ocak ayında saıtşa sunulması beklenen anakartın tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatı ise henüz açıklanmadı.








  • işlemcilerde bir gelsinde bakalım yeni nesilmiymiş yoksa çakma nesilmiymiş görcez.. sadece grafik birimi dahil edilmiş nehalemmiymiş bir görelim..
  • Önce işlemcileri görelim ondan sonra anakartlarına bakarız.
  • bencede.. işlemciler i7den cok mu iyi cıkacak yoksa cort mu cıkacak
  • İşlemciler render işlemlerinde i7'den avantajlı olacaktır büyük ihtimalle. Günlük kullanımda pek fark olmayacaktır. Günlük kullanımdada fark isteyen SSD alsın fark bariz bir şekilde artacaktır, işlemciyi-anakartı hız için değiştirmek mantıksız. Tabi bu söylediğim Core Quad , i7 tarzı işlemcileri olanlar için geçerli.
  • evga anakartları çok hoşuma gidiyor.. Türkiye'de bulabileceğim bir yer yok mu acaba..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.