Giriş | |
|
|
|
13 Mayıs 2006; 18:53:58
|
|
|
ASP Uygulamaların da bizim için en gerekli olan şeylerden biri veritabanı Oluşturduğumuz veri tabanına asp yardımıyla bi takım veriler gönderebiliriz veya bunları veri tabanından okuyabiliriz. Bütün bunları gerçekleştirebilmek için gerekli nesnenin yaratılması veri tabanının oluşturulmuş olması ve hangi yolla bağlanacaksak bu yolun gerektirdiği işlemlerin gerçekleşmiş olması gerekir. Örneğin bağlantımızı ODBC yardımıyla yapacaksak. ODBC tanıtımı yapmış olmamız gerekir veri tabanı için...Arkadaşlar derslere inşAllah devam edebilirim zamanım olursa...
|
|
13 Mayıs 2006; 19:03:07
|
|
|
Arkadaşlar Şimdi İlk olarak oluşturacağımız bir veri tabanına ODBC tanıtımını yapalım Başlat/Denetim MAsası dedik karşımıza gelen pencereden performans ve bakım seçelim Ufaltılmış ön izleme resmi Ufaltılmış ön izleme resmi
Ekteki dosya (2)
|
|
13 Mayıs 2006; 19:10:03
|
|
|
Sonra Yönetimsel araçlara girelim Arkadaşlar.... Buradan da Veri kaynakları (ODBC) ye girelim...Karşımıza şöyle bişey gelecek. [image][/image] Ufaltılmış ön izleme resmi
Ekteki dosya (1)
|
|
13 Mayıs 2006; 19:15:44
|
|
|
Ekle Diyince karşımıza şöyle bişey gelecek... buradan Microsoft Accsess Driver (*.mdb) yi seçip SON DİYİP Karşımıza gelen yeni pencereden veri kaynağı adını yazalım ve oluştur diyelim [image][/image]
Ekteki dosya (1)
|
|
13 Mayıs 2006; 19:20:21
|
|
|
Arkadaşlar Kusura bakmayın son resmi ekteki dosyadan görebilirsiniz.... Şimdi oluştur dedikten sonra wwwroot klasörünün altında bi yer seçip tamam diyelim ŞİMDİ ODBC tanıtımlı olan veri tabanımız hazır şimdi bunu kendimize göre düzenleme işlemlerine geçebiliriz..... Ufaltılmış ön izleme resmi
Ekteki dosya (1)
|
|
13 Mayıs 2006; 19:23:07
|
|
|
ARKADAŞLAR İSTERseniz kendiniz wwwroot klasörünün altında yeni bir klasör açıp oluşturduğunuz veri tabanını orada tanıtabilirsiniz.... Şu anda ASP ile ilgili bişey yapmadık sadece Veri tabanımızı ODBC desteği ile Oluşturduk... Şimdilik Bukadar arkadaşlar En kısa zamanda tekrar yazmaya çalışıcam... Herkese iyi Günler
|
|
26 Mayıs 2006; 19:24:44
|
|
|
ben birde şu aspmaker nedir? nasıl kullanılır? tavsiye edermisiniz? bu konu hakkında ufak bir yazı yazarsanız sevinirim. teşekkür ederim
|
|
|
3 Haziran 2006; 19:07:48
|
|
|
@Mó®TA£ arkadaşım çok güzel anlatıyorsun dersleri.sayende asp öğrencez. çalışmalarının devamını dilerim.kolay gelsin
|
|
|
10 Haziran 2006; 11:22:46
|
|
|
Arkadaşlar bilgisi olanlardan küçük bir yardım rica edeceğim. bir sayfa hazırladım okul koduna göre ilgili tablodan sınıf seçmeli olacak ama sınıfları nasıl tabloya yazdıracağımı bulamadım bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevineceğim.
|
|
|
15 Haziran 2006; 4:49:50
|
|
|
kolay gelsin,emeğe saygı.
|
|
16 Haziran 2006; 3:41:06
|
|
|
güzel bi topic, üstte dursun...
|
|
23 Haziran 2006; 2:36:17
|
|
|
Mó®TA£' a Hocam tebrikler, çok güzel bi konuya değinmişsin.. Çalışmalarında başarılar dilerim.
|
|
|
23 Temmuz 2006; 13:08:31
|
|
|
Basarili calisma biraz daha detaya girilebilir mi?
|
|
|
1 Ağustos 2006; 10:04:31
|
|
|
arkadaslar valla konu süper mi süper olmuş güzel anlatım ama devamı yok galıba bence devamı olmalı dimi bu site süpermiş yawww
|
|
|
6 Ağustos 2006; 14:21:05
|
| | | |