Şimdi Ara

perte çıkmış araç alsam ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
12.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar az öne bi ilan gördüm tamda aradığım türden bir araba. araç 2008 model ve istediğim özelliklerde ve fiyatıda cok uygun ama arac pertliymiş. yani satıcı sorunsuz kullanıyorum cook ekonomik cok rahat vs yazmış tek eksiği pertli olmasıymış. yani şimdi pertli ama tertemiz arac. bunu alırsam kaskomu yapmıyorlar benim araca yada sigortamı olmuyor??? ne sakıncası var anlamadım ki. cok sakıncalı bi durumsa bu neden pertli oto alım satım diye bir sektör oluşmuş. ???
    bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.



  • Almayı düşündüğünüz pert aracın her yeri değişmiş her yeri oynanmış olacak. Sorun çıkarma olasılığı çok çok yüksek(şayet emin ellerde orjinal parçalar kullanılarak toplanmadıysa). Eğer çok çok ucuzsa ve araç sorun çıkarmıyorsa,eşek niyetine binilebilir..Ama daha sonra satacağınız zaman satamayabilir veya aldığınız paranın çok daha altına da satabilirsiniz benim diyeceklerim bunlar tercih sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raikkonen999 -- 16 Aralık 2010; 20:18:47 >
  • hava yastıkları boş aracın... sırf dış görünüş olsun jip olsun diye mi alacaksınız bence uzak durun
  • hayır tabiki öylle bir takıntım yok . sadece terios takıntımız var. normalleri 28 bin ile 33 arasında. adam en önemli yerlerde hasar yok dedi. tabiki baktırmak lazım ama pert demek sadece alış satışlarda fiyat düşük demek mi?
  • Hava yastığı boşmuş, benim aklımdan bile geçmezdi almak.
  • evet vazgectim.
  • Arkadaşın arabası önden ve arkadan çarpıldı. Yani zincirleme kazaya uğradı. Kasko şirketi aracı perte çıkardı. Araç sahibine parasını ödedi. Bu arabayı kendi yetkili servisi hurda olarak satın aldı kasko şirketinden. 2 ay sonra kazayı yapan arkadaşla servise gidip arabaya baktık. Kazaya uğrayan aracın o araç olmadığına yemin edebilirdim. Sanki sıfırından daha iyi toplanmış gibiydi. Sonra satıldı ama kaça satıldığını unuttum. Yarın öğrenebilirim.

    Bence işçiliğe bakar. Adam titiz ise kazalı araçlara da kazasız gibi binilebilir. Bence korkacak bir durum yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Arkadaşın arabası önden ve arkadan çarpıldı. Yani zincirleme kazaya uğradı. Kasko şirketi aracı perte çıkardı. Araç sahibine parasını ödedi. Bu arabayı kendi yetkili servisi hurda olarak satın aldı kasko şirketinden. 2 ay sonra kazayı yapan arkadaşla servise gidip arabaya baktık. Kazaya uğrayan aracın o araç olmadığına yemin edebilirdim. Sanki sıfırından daha iyi toplanmış gibiydi. Sonra satıldı ama kaça satıldığını unuttum. Yarın öğrenebilirim.

    Bence işçiliğe bakar. Adam titiz ise kazalı araçlara da kazasız gibi binilebilir. Bence korkacak bir durum yok.


    Gücüm yettiği sürece kazasız araç almaya çalışırım, isterse en iyi usta onarsın benim gözümde kazasız(büyük kazalardan bahsediyorum, tampon değişmiş falan takmam bile) araç gibi olamaz artık. Varsın 2 yıl eski bir araç olsun ama büyük kazası olmasın.




  • yaaa çok kararsız kaldım. yani hava yastıkları boş evet biliyorum ama takılmayacak anlamına gelmez ki buç hava yastıklarını taktırabilirim daha sonra. ama anlayamadığım şu.! pert olmuş araclara kasko yapılır mı? mesela ben o aracı aldım ve bir başka araca daha sonra hafif şekilde çarptım. suçluda benim diyelim. kaskom olursa çarptığım aracı benim kaskom yaptırır mı yaptırmaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: modelactor

    yaaa çok kararsız kaldım. yani hava yastıkları boş evet biliyorum ama takılmayacak anlamına gelmez ki buç hava yastıklarını taktırabilirim daha sonra. ama anlayamadığım şu.! pert olmuş araclara kasko yapılır mı? mesela ben o aracı aldım ve bir başka araca daha sonra hafif şekilde çarptım. suçluda benim diyelim. kaskom olursa çarptığım aracı benim kaskom yaptırır mı yaptırmaz mı?


    Kasko kişinin kendi arabasını garantiye almak içindir. karşı tarafın arabasını değil. Karşı tarafın zararını sizin sigortanız öder. Kaskonuz değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: modelactor

    yaaa çok kararsız kaldım. yani hava yastıkları boş evet biliyorum ama takılmayacak anlamına gelmez ki buç hava yastıklarını taktırabilirim daha sonra. ama anlayamadığım şu.! pert olmuş araclara kasko yapılır mı? mesela ben o aracı aldım ve bir başka araca daha sonra hafif şekilde çarptım. suçluda benim diyelim. kaskom olursa çarptığım aracı benim kaskom yaptırır mı yaptırmaz mı?


    Sonuçta sensörler darbe aldı, istediği kadar yenisi takılsın ben güvenemem. Fakat karar sizin, güvenliğimi 2. plana atabilirim diyorsanız buyurun alın.
  • hava yastıklarının yenisi takılır ancak hayli maliyetli olur; orjinal gibi çalışır mı? bunun garantisini ancak yetkili servis verir, orada taktırırsanız da tanesi 1500 liradan aşağı değildir.

    pert olan araçlara kasko yapılmaz, yukarıda yanlış bilgilendirme yapılmış, trafik sigortasının karşı taraf için ödeyeceği limit sınırlıdır, büyük bir kazada bu limit tamamına yetmeyebilir, bu durumda kalanını kakonuz karşılar, tabi onun da bir limiti var, kasko kişinin arabasını garantiye almak için değil, kişiyi garanti altına almak içindir.
  • çok teşekkürler arkadaşlar... inanın cok yararı oldu paylaşımlarınız. sonuc itibari ile güven şart ve pertli araca karşıyım artık.
  • Bu ülkede işler doğru yapılmıyor, uyduruk yapılıyor. Siz pert olmuş, yani çoğu parçası değişmiş araç alacaksınız. Yani çoğu parçası baştan savma takılmış araç...

    Karar sizindir...
  • Buradan geçerken bu yazıları okudum..Bir kaç cümle yazıyorum. Pert araç artık kullanılamaz durumda tamirinden hayır gelmez diye sigorta tarafından parası ödenip hurdaya çıkarılan araçtır...Şimdi bu durumdaki bir aracı sigortadana iyi okuyunuz...1500 - 2000 liraya alıp toplama parçalarla 2-3 ayda 5 bin - 8 bin lira harcayıp , toplayıp piyasası 30.000 lira ise 25.000 liraya satıp birileri para kazanıyorlar...Büyük kaza geçirmiş arabayı almak çok riskli...Görünen hasarları toplama parçalarla gideriliyor. Ancak büyük kaza geçirip pert olmuş bir arabanın GÖRÜNMEYEN HASARLARINI KİMSELER BİLEMEZ..Bir arabada bir birine bağlı yüzlerce parça, vida, somun, cıvata var....Her an her yerinde her şey olabilir....Yolda en ufak bir rulman çıkması , tekerin fırlaması hayatınıza mal olur...PAHALI BİR HATA YAPMAYINIZ....Karar ve para sizin.Büyük kazalar bir defa oluyor...Tekrarı yok..Vah vahhh çok gençtiii ...Diyorlar..... Bir çok insan bilmeden ucuz araba buldum deyip alıyorlar..Aldatılıyorlar...Hayatları gevşemiş bir somun, çatlamış bir cıvata yolu, vida adımı, bilyaların içinde koştuğu kanal tahrip olmuş farkedilmemiş bir rulmana bağlı dolaşıyorlar..HER SANİYE RİSK...TEHLİKE.......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Aralık 2010; 18:02:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Buradan geçerken bu yazıları okudum..Bir kaç cümle yazıyorum. Pert araç artık kullanılamaz durumda tamirinden hayır gelmez diye sigorta tarafından parası ödenip hurdaya çıkarılan araçtır...Şimdi bu durumdaki bir aracı sigortadana iyi okuyunuz...1500 - 2000 liraya alıp toplama parçalarla 2-3 ayda 5 bin - 8 bin lira harcayıp , toplayıp piyasası 30.000 lira ise 25.000 liraya satıp birileri para kazanıyorlar...Büyük kaza geçirmiş arabayı almak çok riskli...Görünen hasarları toplama parçalarla gideriliyor. Ancak büyük kaza geçirip pert olmuş bir arabanın GÖRÜNMEYEN HASARLARINI KİMSELER BİLEMEZ..Bir arabada bir birine bağlı yüzlerce parça, vida, somun, cıvata var....Her an her yerinde her şey olabilir....Yolda en ufak bir rulman çıkması , tekerin fırlaması hayatınıza mal olur...PAHALI BİR HATA YAPMAYINIZ....Karar ve para sizin.Büyük kazalar bir defa oluyor...Tekrarı yok..Vah vahhh çok gençtiii ...Diyorlar..... Bir çok insan bilmeden ucuz araba buldum deyip alıyorlar..Aldatılıyorlar...Hayatları gevşemiş bir somun, çatlamış bir cıvata yolu, vida adımı, bilyaların içinde koştuğu kanal tahrip olmuş farkedilmemiş bir rulmana bağlı dolaşıyorlar..HER SANİYE RİSK...TEHLİKE.......

    bir aydır araba arıyorum tramer kaydına bakacağımdiye 100 tl m gitti bu yazıları 2010 da yazmışsınız ama şu an bu yazdıklarınız benim gördüğüm kadarı ile tutmuyor şöyle anlatayım bir araba baktım sağ arka kapı sacı değişmiş ve sağ arka çamurluk boyanmış okadar araba pert 5 senelik kasko yüzde on sene bazlı kasko deyerinden düşmüş 24000 tl lik arabaya kasko sahibine 15000 tl ödemiş ve almış galeriye 18500 satmış bende baktım 24000 lik araba 20 ye satılık gidip bakayım dedim araba çok güzel ama kasko yapamadığım için almadım ve şu an sigortacılar araçları perte çıkarıp poliçeden değil arabadan para kazanmaya başladılar bence kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar yakında kasko yapacak ikinci el araç kalmıyacak şu an ben bir araba aldım araba pert tramerinde 25 000 tl gözüküyor aracı servise götürdüm kaportada değişen yok boya yok ön alttan darbe almış radyatör ve oralarda hasar oluşmuş iki aırbeg açılmış ama hepsi yapılmış servisteki çocuk tam binilecek araba dedi aırbeglere bakmadılar sanayide aırbegcilere gittim lamba yanar sağlam olmasa dediler bende araya bir devre koyuyorlarmış lanbanın yanmamasını sağlıyorlarmış dedim ozaman sökelim dediler direksiyonu söktüler ve iki aırbeg de sağlam dedi daha 25 binde 2010 model almasamıydım sizce




  • Değerli arkadaşım zevkler ve renkler tartışılmaz derler. Benim yazdıklarım üstteki yazıda görünüyor..Her konuda her insan aynı düşünecek diye bir kural, kanun, gelenek yok...Gönül kimi severse güzel odur..Hayırlı olsun..Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Mayıs 2013; 7:21:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Değerli arkadaşım zevkler ve renkler tartışılmaz derler. Benim yazdıklarım üstteki yazıda görünüyor..Her konuda her insan aynı düşünecek diye bir kural, kanun, gelenek yok...Gönül kimi severse güzel odur..Hayırlı olsun..Saygılarımla..

    kesinlikle senin düşüncenle alakalı bir şey söylemedim ama sigorta şirketleri arabaları perte çıkarırken daha dikkatli olmalılar diye düşünüyorum
  • Yabancı bankalar Türkiye de bir çok bankayı satın alıp yurt dışından USD ile % 3,5 ( üçbuçuk ) yıllık faizle ile aldıkları finansmanı bizim ülkemizde yıllık TL olarak % 30- 35 faizle bizlere sattılar..Geçen zaman içinde Şimdi hükümet faizleri düşürdü..O kollama kazançları küçüldü..Sıra sigorta şirketlerini satın alıp piyasayı ele geçirmeye geldi. BÜYÜK BÜTÇELİ YABANCI FONLAR Bir çok sigorta şirketini satın alıp Türkiye de sigorta piyasasında çoğunluk söz sahibi oldular.POLİÇELERİ DEVAMLI ŞİŞİRİYORLAR..Soyulma sırası araba sahiplerine geldi..Pert arabada zararları yok..Olmasına izin vermiyorlar..İstedikleri gibi poliçeleri şişiriyorlar..Yerli sermayeli sigorta şirketi tek tük kaldı..Gerisi yabancı.. Durumlar böyle böyle..Sigorta yaptırırken .yerli şirketleri tercih edin rekabet olsun..Aksi halde bu ödediğimiz poliçeler daha çok yükselecek...Saygılarımla..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.