Iphone4 u aldıgımdan beridir (2-3 haftadır), 3G ye baglanma sorunu cekiyorum. Iphone 2G ye baglantıktan sonra, 3G gecmeye zorlamak tam bir işkenceydi. Hele bir de JB varsa, kapat aç (genelde işe yarıyor) da yapamayınca, bağlanıp kalıyorsunuz. (SIM kartı cıkarıp sokmak, cogunlukla ıse yarıyor... ama bazen !!! olmuyor)
Internette, çözümünu buldum ve benim gibi bu konudan müzrarip olan arkadaşlar ile paylaşmak istedim.
- Iphone4 a SSH yapmanız gerekiyor,
ssh root@iph4ne.local cd /var/wireless/Library/Preferences/nano csidata (-> klasorune girdikten sonra)
Kaydedip, cıkıyoruz ve makineyi yeniden başlatıyoruz.
E.
Not, henuz deneme fırsatı bulamadım, cunku sırketteyım. Wireless ve IP sorunum oldugu ıcın OpenSSH ile makineme baglanamadım. Fakat, kaynagı yazdıklarını google uzerınden bır kac sitede daha onaylattım. Calısıyor oldugu %90 kesın.
----------------------------- Orjinal versiyonu -----------------------------
Recently I was working using internet tethering on my iPhone 4 in an area of patchy reception, but if I put my phone in a certain position I knew it could use the 3G network. Unfortunately the phone isn’t very good at jumping up to 3G and will instead use Edge or a slower band. Here is how to force your iPhone to use 3G if know there is a 3G signal:
Things you will need:
* To be able to ssh into your phone (I did this by jailbreaking it – do so at your own risk) * A text editor on the phone (I installed nano from cydia)
ssh root@iph4ne.local cd /var/wireless/Library/Preferences/ nano csidata
then change this line:
GsmRegistrationModel::fRatSelection=0×1
to
GsmRegistrationModel::fRatSelection=0×2
Save the file, then finally:
reboot
Which will force your iPhone to use 3G. WARNING: only do this if you know you will have access to a 3G network otherwise you will loose your net connection.
2g den 3g'ye geçmemek, operatörle ilgili bir sorunmuş gibime geldi...
Keşke öyle olsa... Şu anda Ingilteredeyim ve Vodafone kullanıyorum. Yanımdaki Iphone 3G (JBsiz) kullanan arkadaşım rahatlıkla bağlanırken, benim binbir türlü takla atmama ragmen, Iphone4 3G ye gecmiyor.
Eğer benim makine ile alakalı birseyse bile, ki olabilir... Bilgi bilgidir... Gün gelir sizede gerekebilir ;)
E.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme