Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.457
Cevap
31
Favori
286.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnplt_63

    quote:

    Orijinalden alıntı: -ottoman-

    quote:

    Orijinalden alıntı: cnplt_63

    mrb. bir ay önce GB012 kombi taktırdım, iki gün önce de internetten OTM P oda kumandası aldım ve bağlantı için servisi çağırdım. Servis ayarlarını yapamadı ve bu kumandanın benim kombime uyumlu olmadığını söyledi. Ancak Buderus müşteri hizmetlerini aradığımda doğru kumanda almış olduğumu söylediler. Şimdi bu kumandanın ayarlarını yapacak kimseyi bulamıyorum. Örneğin kumanda üzerinden petek sıcaklık ayarını ve sıcak su ayarını değiştirmeye çalışıyorum, kumandadan değişti görünüyor ancak kombide ayarlar değişmiyor. kombiden ancak elle değiştirebiliyorum. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Tşkrlr.

    normalde misal kombide petek suyu sıcaklığını 60 seçtiniz kumandada bunu 50 seçerseniz kombinin kumanda ayarına göre işlem yapması gerekiyor bunu yapıyorsa bir sıkıntı yok.yapmıyorsa kombi bağlantısını servis becerememiş demektir.

    tşklr. sistemin nasıl çalıştığını öğrendim aynen anlattığınız gibi çalışıyor. tekrar tşkrlr.

    Ne demek, problemin çözülmesine sevindim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OTM P oda kumandası ile dış ortam sıcaklığı nasıl ölçülür, ilave bir donanıma gereksinim varmı? varsa ne gibi bir donanım lazım? içerinin sıcaklığını gösteriyor ancak dışarının sıcaklığında -------- simgesi var. Bunu da göstermesi için ne yapmak lazım?
  • Arkadaşlar bu buderus gb 012 kombi benim 60 C ye ayarlı fakat bugünlerde sürekli çalışıyor.Otm p de var.Havalar soğuduğu için ama benim aklıma şöyle bir şey geldi biz bu kombiyi neden 60 C de tutuyoruz 82 C ye getirsek ne olur istediğimiz ısıya daha çabuk getirmez mi? Yoğuşma veriminden zaten 1 ayda kaç M3 tasarruf ediyoruz? 82 C ye ayarlayıp ortamın ısısının daha çabuk istediğimiz dereceye gelmesini sağlamak iyi değil mi sizcede hem daha az çalışacak kombi.Sizinde bu konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum teşekkürler.
  • ev 200 metre kare .4 oda bir salon.peteklerimin uzunluğunu bilmiyorum ama bir kaçı uzun diğerleri normal.kısa petek yok.birinci kattayım alt boş ısı yalıtımı yok.adıyamanda yaşıyorum evin oturma odası kuzeye bakıyor.diğer cepheler güney ve batı şeklinde üst katında çok yaktığı söylenemez.geçen sene oda termosatatı kullanıyordum bu sene iptal ettim.hava şu sıralar - lere düşüyor.bazen donduru rüğzgar esiyor.donduru rüzgarlarda 40 da yakınca 24 saatte yaklaşık 15 metre küp yakıyor.az önce 45 alayım dedim bir saatte bir metre küp yakıyor.şuan kar yağıyor.ama acaba kombide bir problemmi var.geçen sene forumda belirtilen servis ayarıylada oynadım bişey farketmedi.şimdi fab.ayarlarında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugurlu

    Arkadaşlar bu buderus gb 012 kombi benim 60 C ye ayarlı fakat bugünlerde sürekli çalışıyor.Otm p de var.Havalar soğuduğu için ama benim aklıma şöyle bir şey geldi biz bu kombiyi neden 60 C de tutuyoruz 82 C ye getirsek ne olur istediğimiz ısıya daha çabuk getirmez mi? Yoğuşma veriminden zaten 1 ayda kaç M3 tasarruf ediyoruz? 82 C ye ayarlayıp ortamın ısısının daha çabuk istediğimiz dereceye gelmesini sağlamak iyi değil mi sizcede hem daha az çalışacak kombi.Sizinde bu konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum teşekkürler.

    82 derecede uzun sürede plastik borular deforme olur, kombinin ömrü azalır.
  • Benim de bu soğuk havalar da 12-13 M3 lere çıkıyor..Otm p olamasına rağmen yapacak bir şey yok gibi duruyor..
  • Bu soğuklar pek çok yerde uç derecelerde ve petek/kombi kapasitelerinin sınırlarını zorluyor. Eğer bu yerlerde yoğuşmalılar için 55-60C, diğerleri için 70-75C gidişte çalışan sistem akşam saatlerinde 21-22C iç sıcaklık temin edemiyorsa, mekanlar yalıtımlı olsun veya olmasın, petek kapasiteleri yetersiz seçilmiş demektir...
    Petekler yeterli olsa da sarfiyatlar pik yapacaktır. +5C ile -5C'nin 22C iç sıcaklık için getireceği ısıl ihtiyaçlar ve sarfiyatlar arasında 2-3 kat fark olur...Yalıtım yoksa fark 3-4 kat olur...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Benim otmp 23 dereceye ayarlı 23 dereceye getiriyor ama 23 derecede sabit tutabilmek sürekli 60 C de yanıyor..Sürekli yandığı içinde 12 - 13 m3 lere çıktığı oluyor bilmiyorum 23 derece fazla mı ama bana az bile geliyor hırka ile oturuyorum.
  • Merhaba arkadaşlar yer adana burdada havalar çok soğuk oldu. 50 gidiş kazan sıçaklığında 23 dereceye ayarlı oda termostatım.evimde mantoloma yok. yanlız şuan 21,5 anca olabiliyor kombi. tam kapasite çalışıyor.hiç durmaksınızın anlıçanız 24 saat te dün sabah tan bu sabaha 14 m3 yakmış.durum vahim .ay sonunda bu gidişle 350-400 tl fatura geleçek gibi .ne yapçaz.kombim de gb072
  • Öğretmen55 Ö kullanıcısına yanıt
    Kazan sıcaklığını 55°C'ye çıkartın oda termostatını da 21°C ye çekin, havalar mevsim normallerine dönene kadar idare edeceksiniz artık, yapılabilecek başka bişey yok.
  • merhaba nisan ayında buderus gb 12 kombi taktırdım evim net 150 m2 dış cephe yalıtımı yok çift cam yok hatayda yaşıyorum salon kuzeye yatak odası kuzey ve güneye çocuk odası gün ey ve batıya,oturma odası ortada ve batıya mutfak batıya bakıyor yaklaşık 9 metre peğim var. dijital optm oturma odasında( en çok ısısnın oda) dış cephe duvarında güneşli havalarda güneşi direk alıyor oda sıcaklığını 23 olarak gösteriyor( yani odannın gerçek ısısından fazla ) güneşsiz havalarda soğuğu direk alıyor sanırım ve 22 yede ayarlasam 21 i zor görüyor ve dolayısıyla oda sıcaklığı isteiğim düzeye hiç ulaşmıyor gibi görünüyor ancak içerisi termometrede 22 yi gösteriyor. şimdi sorularımı arz edeyim. (formda belirtilen ayarlamaları yaptığım halde günlük tüketim 15 000 m3)


    1- oda termostatı dış cephe duvarına bağlamak yanlışmı olmuş
    2-evim için petek yeterlimi
  • troyantik T kullanıcısına yanıt
    1- oda termostatını dış cepheye bağlamanız yanlış olmuş, iç cepheye güneş görmeyen 1.5 metre yükseklikte hava akımı ve ısı kaynaklarından uzak bir noktaya monte etmeniz gerekiyor.
    2- peteklerle alakalı daha detaylı bilgi gerekiyor, oda büyüklüğü konumu ve petek boyutu, örnek salon 35m² petek boyu 60x300 kuzey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 13 Aralık 2013; 17:42:03 >
  • Ee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebra kardeş öncelikle tekler.detaylı yaziyorum.salonm2 doğu 2 petek var 1. Petek 60x180 2.petek 60x 100 ,yatak odası 18m2 petek 60x130 güney doğu,çocuk odası 17m2 1.petek 60x 100 2.petek60x 70 güneybatı,çalışma odası 15m2 batı petek 60x120,mutfak batı petek60x100,dışkapı giriş 60 x100 uzunkoridorda petekyok girişteki petek yetiyor gibi.yatak odasıyla salon arasında kilervar var 5m2 orada petek yok.biletler kafi mi?
    Bide oda termostatini 1] 01:00 18c
    2] 05:30 21c
    3]10:00 19c
    4] 16:30 21c
    5] 22:30 20.5
    6] 24:00 20c
    Şeklinde ayarladim ancak saat 12de 3] programı çalışması gerekirken 6] çalışmakta altta öyle gösteriyor yanlismi yaptım lütfen yardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salon32m2 düzeltin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • troyantik T kullanıcısına yanıt
    Salon ve Yatak Odası hariç diğer odalarda sıkıntı yok gibi.

    Salon 2x60x180, Yatak Odası 60x200 olmalı. Oda termostatını da söylediğim gibi iç duvara doğrudan güneş ışığı veya başka ısı kaynağına maruz kalmayacak şekilde 1.5 metre yükslikte monte edilmeli, genelde evin koridoru uygun olur.
  • Çok teşekkür ederim önereceğiniz marka varmı petek için bide bendeki peteklerde alta vana yok forumda okuduğum yazılarda alt vananın kısılmasından bahsedilmiş altta vana olması lazımmı acaba.
    bide bendeki peteklere uyumlu petek mi takmak zorundayım?
  • troyantik T kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm Plus öneririm piyasada yaygındır, diğer petekler ile aynı marka ve model olması şart değildir. Altta vana olmaması mümkün değil, muhtemelen dönüş vanası var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Demirdöküm Plus öneririm piyasada yaygındır, diğer petekler ile aynı marka ve model olması şart değildir. Altta vana olmaması mümkün değil, muhtemelen dönüş vanası var.



    zebza ilginiçin teşekkürederim başka bir başlıkta halmoid kullanıcı adlı bir arkadaş otmp cihazı olanlar 75 75 54 ayarlarının gereksiz olduğunu yazmış bunu cihaz otomatik olarak yapıyor diyor ki daha önce kendiside bu ayarları tevsiye etmiş.şimdi otmp varsa servis ayarlarını fabrika ayarlarındamı çalıştırmalıyız anlamadım kafam iyice karıştı




  • Zebza kullanıcısına yanıt
    *
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.