Şimdi Ara

===> SAMSUNG GALAXY S Froyo 2.2.1 JPX Yükleme ve Root olma Rehberi (20.12.2010 Güncel)<===

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
29.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Download I9000XXJPX-http://rapid share.com/#!download|856tl2|437986275|I9000XXJPX.rar|165600
    Pass: samfirmware.com
    Odin 1.3

Evet arkadaşlar Froyo 2.2.1 sürümü samfirmware ve kies üzerinden regedit kandırma yöntemi ile dağıtılmaya başlandı ve ben gibi bir çok kullanıcıda bu deneyimi yaşaya devam ediyor.

Öncelikle Cihazınızda yapılmış herhangi bir LagFix ve Root olma işlemleri varsa bu işlemleri geri almanız gerekmektedir. Aksi halde sorun yaşabilirsiniz. Bilgisayarınızda Kies Yüklüyse Kiesi kapatınız.

Gingerbread 2.3 Klavyesi (Türkçe sesli yazma desteği mevcuttur) - Son Forum arkadaşımıza teşekkürler.

Kurulum
    Evet arkadaşlar yukarıdaki dosyalarımızı hazır hale getirdiysek şimdi yükleme işlemine geçelim.

1. Öncelikle Froyo 2.2.1 JPX Sürümünü bir klasöre çıkartınız (Örn; C:/yeni_rom/)

===> SAMSUNG GALAXY S Froyo 2.2.1 JPX Yükleme ve Root olma Rehberi (20.12.2010 Güncel)<===

2. Telefonu kapatınız ve Cihazı Download Modunda (Seskısma+AnaSayfa+PowerTuşu) açınız. (Ekranda elinde kazma olan bir Android simgesi gelecek)

3. Odini başlatınız ve Cihazınızı USB ile bilgisayara bağlayınız. (Önemli: Cihazı USB ile bağlarken kesinlikle USB uzatma kablosu kullanmayınız)

Odindeki ayarlarınız aşağıdaki resimdeki gibi olmalıdır.

4. Şimdi Start Butonuna basınız ve arkanıza yaslanıp yükleme işleminin bitmesi ve telefonun yeniden başlamasını bekleyiniz.

5. Ekranda Pass uyarısını gördüğünüzde işlem başarıyla tamamlanmış demektir.

6. Cihazı (Sesaçma+Anamenü+Power) Recovery Mode'da açıp wipe data factory reset ve gelen ekranda ses açma kısma tuşlarıyla All data kısmına inip onaylayınız. Böylelikle kurulum sonrası temizlik yapılmış olacaktır.

Root Olma

JPX Root Update.zip Download

1. Yukarıdaki indirdiğiniz Froyo 2.2.1 JPX için Root Dosyası'nı az önceki açtığınız rom klasörüne kopyalayınız.
    2. Odini çalıştırınız ve PDA kısmına indirdiğinizhttps://www.4shared.com/file/UzVt5FG3/CF-Root-XX_XEU_JPX-v13-BusyBox.html dosya yolunu gösteriniz.
    3. Cihazı kapatıp Download Modda açınız ve bilgisayara bağlayınız. (Önemli: Cihazı USB ile bağlarken kesinlikle USB uzatma kablosu kullanmayınız)
    4. Start butonuna basarak Root işlemini tamamlayabilirsiniz.

Un-Root Olma
    Gerekli Dosya indir >>

1. Cihazın hafızasına indirdiğiniz dosyanın adını update.zip olarak değiştirip atınız.
    2. Cihazı kapatıp, recovery mode alıp (ses açma+ana menü+Powertuşu) ile açıp gelen menuden update.zip yapınız
    3. Hayırlı olsun root işlemi kaldırılmıştır

Kısa Bilgi
    - Lagfix yüklenmemiş hali eski firmware'lere göre çok daha hızlı (şahsen lagfix artık kullanmıyorum)
    - Yükleme sonrası Türkçe dil ve Swype seçenekleri geliyor.
    - Türkçe karakter sorunu halen devam etmektedir. ı yerine ğ ve ğ yerine ı çıkmaktadır.
    - GPS bağlantısında düzeltilme var gibi çünkü artık en geç 1dk içinde bağlantı sağladım. (kapalı mekan cam kenarı hava bulutlu)
    - Yazılımla birlikte OTA desteği de geldi. (OTA: Over The Air yani Şebeke üzerinden güncelleme. Bilgisayara gerek duyulmadan andorid versiyonunu internet bağlantısı yada direkt şebeke üzerinden güncellemeye yarıyor)
    - Lagfix uygulanmamış Skor : 1250 (JPO süürmünde Lagfix ile cihazımda en fazla 1180 görmüştüm )

Kurulum sonrasında youtube çalışmayacaktır (Diliniz Türkçe olduğu sürece 400 Error hatası verecektir.)
    Youtube Download
    Yukardaki indirdiğiniz youtube dosyasınız cihazınıza atıp yükleyiniz. Kurulumda sistem uygulamasıdır değiştirilsinmi sorusuna evet demeniz yeterlidir. Geçmiş olsun artık Youtube'niz sorunsuz çalışıyor (Tarafımdan test edilmiştir.)

İşlem sırasında yapacağınız hatalardan ve yukarıdaki işlemleden dolayı cihazınızda oluşacak hiç bir problemden sorumluluk kabul etmeyeceğimi belirtirim. Yapacağınız tüm işlemler kullanıcının insiyatifinde olup sorumluluğu kendisine aittir.

#####################################################################################################
    #####################################################################################################

Sürümü Beğenmedim Froyo 2.2 Türkiye Rom'unu Yükleyeceğim

Gerekli Dosyalar;
    1. Froyo 2.2 Turkiye Resmi Romu
    2. Odin 1.3

* Öncelikle indirdiğimiz zip uzantılı dosya içerisinde bulunan JPF_JP7_U_JPD.tar dosyasını bir klasöre çıkartıyoruz (Örn; C:\tr_rom)
    * Daha sonra odin programını açıp aşağıdaki resimdeki gibi PDA kısmına tıklayıp JPF_JP7_U_JPD.tar dosyamızın yolunu gösteriyoruz.

* Cihazımızı Download Mode (seskısma+anamenu+powertuşu) alıp bilgisayara bağlıyoruz.
    * Start butonuna basıp bekliyoruz. ve karşımızda Froyo 2.2 Turkiye Resmi Romu

Not: Re-partition seçeneğini seçmeyiniz.

Bu işlem tarafımdan denenmemiştir. Söz konusu işlem samsung'a ait olan samfirmware adresinden sizler için derlenmiştir. Gerekli malzemeler yanımda olmadığından deneme imkanım olmadı. Deneyenler bilgi verebilirler. 3 tuş sorunu olanlar lütfen denemesinler herhangi bir brick olma riski taşıyabilirler ve 3 tuş sorunu olduklarından geri kurtaramayabilirler (Servislik olabilir). 3 tuş sorunu olmayanlar zaten brick olduğunda yine download mode alıp yeniden versiyon yüklemeye devam edebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 22 Aralık 2010; 12:09:00 >

• Ben lagfix ve rootu unutmuştum ama sorun yaşamadım. (JPO üzerine kurdum)
    Bir de Kies'i tamamen kapatmıştım (simge hali dahil)

edit: Önemli bir düzeltme; Androidin elindeki kazma değil kürektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurol -- 10 Aralık 2010; 13:13:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemre_

Root Olma

1. Yukarıdaki indirdiğiniz Froyo 2.2.1 JPU için Root Dosyası'nı az önceki açtığınız rom klasörüne kopyalayınız.
    2. Odini çalıştırınız ve PDA kısmına indirdiğiniz CF-Root-XX_OXA_JPU-v1.3-BusyBox-1.17.1.tar dosya yolunu gösteriniz.
    3. Cihazı kapatıp Download Modda açınız ve bilgisayara bağlayınız. (Önemli: Cihazı USB ile bağlarken kesinlikle USB uzatma kablosu kullanmayınız)
    4. Start butonuna basarak Root işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bu da ekran görüntüsü:

1. Hemen peşinden Android Market'e girin. "market enabler" aratın. Çıkan programı kurun. Çalıştırın.
    2. Çıkan ekranın ikinci sekmesinde yabancı telefon operatörleri var, bir tanesine uzun süreli basın. "fake this provider now"a tıklayın.
    3. Tekrar Android Markete girin. Tüm paralı uygulamar açıldı.

Peşinden markete girince gmail uygulamasında bir update çıkacak onu da kurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurol -- 10 Aralık 2010; 13:28:53 >

• Su anda 2.1 Eclair yuklu. Bu surumden direkt 2.2.1 e yukseltme yapabilir miyim ?
  • Eline sağlık Hemre_ arada kaybolup giden, aynı soruları tekrarlatan bir yer yerine derli toplu tek kısımda olmuş.
  • JPU sürümü çok iyi ve hızlı çalışıyor, ama pil tüketimide bir okadar hızlı ,
    her gün şarj edeiyorsanız eğer bu sürüm çok iyi gerçekten
  • şimdi yedeklerimi alıp yükledim root olup titanium ile programları atıyorum. biraz hızlı geldi lagfix olmadan kullanalım bakalım. konu için teşekkürler =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turkcel romun üzerine kurulur değilmi arkadaşlar.?
  • lag fix olmadan bile çok hızlı geldi. Youtube yenilenmiş ama bende hata veriyor bazen 400 diye. Ayarlar menüsünde sistem güncellemeleri kontrol et diye bir seçenek gördüm. şimdilik bunları farkettim ama gerçekten iyileşme var..
  • part 1 ve 2 aynı dosya gozukuyor bı yanlışlık olmasın ?
  • rar ile ikiye bölündüğü için ikisi tek dosya aslında :)
  • ben birşey soracaktım yakında galaxy s almayı düşünüyorumda,malum alacaüım telefon 2.1 olacak acaba,root fln yapınca garanti dışımı oluyor,veya Froyo 2.2 yapıncadamı garanti dışı olur,birde bu işlemleri garanti servisleri ücretli yaparmı acaba,mesela daha önce samsungun normal telefonunu kullanmıştım garantiye gitti geldi kamerası yüzünden o aradada yeni yazılım atmışlardıda.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: no_fear
    Su anda 2.1 Eclair yuklu. Bu surumden direkt 2.2.1 e yukseltme yapabilir miyim ?

Bu konuda tam bir bilgi sahibi değilim ama güvenlik için cihazı kies ile 2.2 sürümüne yükseltip kurmanızı tavsiye edebilirim. Ben direkt olarak Froyo 2.2 üzerine 2.2.1 sürümü yükledim... 2.1 sürümündne direkt geçiş yapan daha kimseye denk gelmedim maalesef

Ben 2.2 kullanırken Juice Defender/ATK ikilisini kurcalarken sistemi bir şekilde dağıttım. Önce JM8'e döndüm sonra direk anlattığın şekilde 2.2.1 e geçtim..... hatta biraz önce bitti .. şimdi root yapacağım

Edit 1: İmzaya bakmayın henüz güncellemedim.

Edit 2: Root işlemi tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jammertr -- 11 Aralık 2010; 0:43:27 >

• smslerde türkçe karakter sorunu varmı bu sürümde?
  • Bu versiyonu dün akşam yükledim, gerçekten güzel anlatılmış, her şey çok güzel ve sorunsuz ilerledi. Üstelik tahminimden çok da hızlı bir şekilde yükseltme oldu.
    Yalnız yükseltme sonrası Kies cihaza bağlanamıyor, sürekli olarak cihaza bağlanıyor yazısında takılı duruyor. Sebep ne olabilir?
  • xda'de bazıları yazmıştı, 2.1 den önce JM8 sürümü 512 pit'le re-partition ile yükleyip JPU'yu re-partitionsun yükleyebilirsiniz.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: no_fear
    Su anda 2.1 Eclair yuklu. Bu surumden direkt 2.2.1 e yukseltme yapabilir miyim ?

Bu konuda tam bir bilgi sahibi değilim ama güvenlik için cihazı kies ile 2.2 sürümüne yükseltip kurmanızı tavsiye edebilirim. Ben direkt olarak Froyo 2.2 üzerine 2.2.1 sürümü yükledim... 2.1 sürümündne direkt geçiş yapan daha kimseye denk gelmedim maalesef

• kurdum şimdi hakikaten güzel gözüküyor. ince ayarların çoğu yapılmış. telefonu root ettim bende. fakat bir sorum olacak. jpu dan sonraki versiyon çıktığında yüklemeden önce root işlemini geri alın diyeceksiniz. e bunu nasıl yapıcaz. diğer programlarda unroot seçeneği vardı ? birde telefona bu işlemi yapmadan önce chatin62 nin anlattığı gibi telefonunuzun rehberini yedekleyin gmail hesabınızla. kies görmediği için tel rehberi atamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeozbay -- 11 Aralık 2010; 11:45:24 >
  • Kiesin telefonu görmemesi beklenen birşey mi?
  • Beklenen mi bilmiyorum ama bir de yükledikten sonra tel rehberindeki numaralara bakmanızı tavsiye ederim. numaraların arasında çizgiler çıkıyor. 053-529-36777 gibi mesela. hatırlamaya çalıştım ama bulamadım çözümünü. bilen var mı
  • Hemre_ ilk mesajın içine sürümle ilgili kullanıcı tecrübelerini de artıları ve eksileriyle satır satır atabilirsen süper olur. Mesela

- Lagfix yüklenmemiş hali eski firmware'lere göre çok daha hızlı
    - Yükleme sonrası Türkçe dil ve Swype seçenekleri geliyor
    - YouTube konusu .... gibilerinden

Bir de forumu okumadan doğrudan konuya giren ve telefonu ilk kez kullanan arkadaşlar için de bir iki not bırakmalı. Sonra e ben bunu yükledim ama garanti dışı mı kaldı içi mi oldu, ODIN nedir KIES nedir gibilerinden sorularla karşılaşma
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.