Şimdi Ara

sistem donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

AMD 3000+ 64 Bit
    MSI K8N Neo2 Anakart
    2*256 DDR 400 AM1 Marka Ram
    9800 PRO@XT Ekran kartı
    Feel Hurricane2 Kasa (460 w psu)
    Hayes marka ADSL modem
    Philips DVD Writer
    ....

Sorun ise şu:

Sistem ilk alındığında xp'yi tam olarak yükleyemiyorduk.Ve çok yavaştı.Sonra bir arkadaş baktı.Biostan birkaç yerini kurcaladı.XP'yi kurabildik.Ancak bu sefer şu sorun var:

Sistem durduk yerde donuyor.Bazen açtıktan 5 dakika sonra bazen 2 kaç saat sonra.Bazen açılışta takılıp kalıyor.Tekrar reset etmem gerekiyor.Bir de ilginç bir sorunu daha şu.Firs boot device olarak dvd writer görünüyor.Bazen de açılışta dvd writerı algılamıyor mu ne "boot from cd" yazısı ekranda görünüyor orda takılı kalıyor.

Sorunum bu şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

DÜZELTME: LÜTFEN FORUM KURALLARINI OKUYALIM. KULLANDIĞINIZ BAŞLIKLAR KONUYLA ALAKALI OLMALIDIR. TEKRARI HALİNDE SİLİNECEKTİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsy77 -- 24 Ekim 2005, 15:29:19 >

• eğer dvd sürücüde cd ya da dvd varsa first boot olarak o seçildiği için windows açılmadan onu tanımaya çalışır, içerde de büyük boyutlu bişeyler varsa bu işlem gereksiz yere uzun sürebilir. Bence biostan first boot olarak hdd yi seç bi de öyle dene. Bi de writer da sorun varsa - geç okuyorsa, ya da içindeki cd/dvd çizik falan ise - haliyle bu okuma kısmı daha da uzun sürer, hatta kitlenebilirde.
    Ay’ın kadim dilini kim biliyor şimdi? Ve kim konuşuyor Tanrıça’yla hala? Şimdi sadece taşlar hatırlıyor ayın çok eskiden bize anlattıklarını ve ağaçlardan, çimenlerin hışırtısından ve çiçeklerin kokularından öğrendiklerimizi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cernunnos

eğer dvd sürücüde cd ya da dvd varsa first boot olarak o seçildiği için windows açılmadan onu tanımaya çalışır, içerde de büyük boyutlu bişeyler varsa bu işlem gereksiz yere uzun sürebilir. Bence biostan first boot olarak hdd yi seç bi de öyle dene. Bi de writer da sorun varsa - geç okuyorsa, ya da içindeki cd/dvd çizik falan ise - haliyle bu okuma kısmı daha da uzun sürer, hatta kitlenebilirde.

Arkadaşım öncelikle yardımcı olma arzun için teşekkür ederim...Söylediklerinize gelince sistemdeki sorunlar için bu tür küçük detayların hepsini gözden geçirdik emin olun.Şu anda bizimde çözemediğimiz bir durum söz konusu...Değişik çözüm önerilerinizi bekliyorum.Saygılar...

• Buna benzer bir problem bende de var, özellikle internet ortamında "www.epoxtr.com" sitesine bağlandıktan 5-10 saniye sonra sistem tamamen kitleniyor. Böyle birşey nasıl olur? İmzamdaki sisteme sahibim ayrıca ve yegan gibi ben de BIOS ayarlarını arkadaşımla beraber inceledim; sistemin durumu iyi. Geriye bir tek HD kalıyor, o da 160 GB Seagate. Yani HD'den kaynaklı bir problem varsa tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar? 4 gündür uğraşıyorum.
    inşallah senin başına böle bişe gelmez
    www.kadakalbilgisayar.com /Donanım / Web Tasarm / PC Satış / Notebook Satış+Tamir/Network Kurulum / Kartuş Toner Dolum+Satış
    www.kadakal.net / Hosting/Reseller
    msn.web@kadakal.net
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar açılışta donuyor
    11 yıl önce açıldı
    Bilgisayarım donuyor
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.