Şimdi Ara

Pioneer Lx 90 Susano vs Denon Avc-A1xva(Denon) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
16.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfa147

    Buraya ne zaman teknik konularla ilgili bir şey yazsam hem canım sıkılıyor. Bu sebeple yazmamak çok daha iyi oluyor. Ben gerekli bilgileri gerekli arkadaşların özeline gönderirim. En azından canım sıkılmaz. Burada kimse kimseyi yüz yüze tanımadığı için google'ı çok okuyan çok ukalalık yapıyor. Ben forumun acı bir yanını yazıyorum kimse üzerine alınmasın. Elinde susano amfi yada avc-a1xva olan, evlerinde bu cihazları misafir etmiş kişiler fikirlerini yazsın. Bu cihazların adını duymuş, resimlerini görmüş kişiler başkasına akıl verirken zarar da verdiklerinin farkına varsınlar. Tekrar söylüyorum kimseye şahsi olarak söylemiyorum, sadece bu şekilde bilgi vermek karşı kişiye zarar verir diyorum.

    Nuri; senin kolonlar zaten aktif dolayısıyla çok güçlü bir amfiye ihtiyacın yok. Elindeki amfi zaten elindeki kolonları kolayca sürebiliyor. Eğer daha fazlasını istiyorsan pre-power şekline geçmekten başka çaren yok. Ayrıca daha fazla güç için kolonlarını da değiştirmen lazım,bu işin sonu gelir mi sence? Diğer bir konu ise; senin amfinin kolonlarına yetmediğini düşünmen başlı başına hata.



    mesele güç değilki,Nuri arkadaşımız güce ihtiyacı olduğu için böyle bir arayışa geçmediki...

    susano yeni bir ürün yeni nesil sesleri desteklemesi Wolfson Dacı olması gibi farklılıklarının neler getirebileceği heyecanı içinde.

    yani daha iyi arayış serüvenindeki başka bir arayış,daha öncede çok center değiştirmişti daha iyisini bulma adına.

    artı definitive hoparlör bendede var 4 tane bp10 kullanıyorum ve yeni nesil lx73 pioneer amfim vardı,Nurinin bu arayışından etkilenerek denon 2311 de aldım ses çok değişti.

    yani definitive hopların parlak yapısından dolayı denon ve pioneer amfi değişiminde çok farklılık hissediyorsun ama pioneer ile daha iyi stereo performansı veriyor hoplar.

    şimdi susano alınıp bakılacak güçten yana bir artı değilde bir eksiklik olmasa bile başka artılar yaşanıyorsa susano ile yola devam edecek aksi halde,

    biraz zarar çekilerek denona dönülecek....bu arada geçen araştırma süresi,heyecan ve masrafta bu işlerin tuzu biberi...

    tabi bazıları aynı yemeği yemekten şikayetçi olamayabilir bundada bir sorun yok...hayat kısa imkanlar dahilinde farklı lezzetler tatmaktan aramaktan zarar gelmez...




  • Yazılanların tamamımını okudum. İçindeki yorumların çoğu kendine göre doğru yorumlar. Ancak burada Nuri nin durumuna göre Sn Asefik'in son yazdığı yorumu daha doğru bulduğumu belirtmek isterim.

    Tartışılan ne olursa olsun alınsın alınmasından ziyade ne gibi farklar yaratacağı şeklinde yorumlar olmalı bence ki Asefik denon ve pioneer değişimindeki farkı kendince yazmış yorumunda ve doğru olan tartışma da bu zaten. Kendi açımdan cihazları tanımadığımdan cihazlar hakkında bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Ancak kendim de pioneer kullanıyorum ve sinema konusunda kimine sert gelen rengi benim hoşuma gidiyor.

    Tartışmanın içine sistemin bütünü ve zayıf halkasının katılmış olması da olumlu bir durum bana göre. Yani tartışılması gereken konular içerisinde.

    Alsın mı almasın mı konusuna gelince aslında üzerinde durulması gereken son konu bu bence. Neden derseniz Asefik'in son cümlesi herşeyi gayet güzel açıklıyor. ...hayat kısa imkanlar dahilinde farklı lezzetler tatmaktan, aramaktan zarar gelmez...

    Saygılar.




  • denicez kismetse bakalim yarin bugun belli olucak
  • sahibinden comdaki üründen söz ediyorsanız tarafımdan alınmıştır anlaştık yani saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bowers wilkins -- 12 Aralık 2010; 1:08:29 >
  • hangi ürün o?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by@li

    hangi ürün o?


    susano pioneer lx90
  • Anlaştınız da ilan neden hala duruyor?
  • Sayın bowerwilkins satıcı arkadasla şimdi görüştüm ürün bana rezerve durumda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 12 Aralık 2010; 12:15:31 >
  • Nuri; ne yaptın amfi işini?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 12 Aralık 2010; 21:12:42 >
  • NURİ DENONDAN BAŞKASI KESMEZ bende merak ettim nuri ne durumda susano almadıysan onun yerine git ikitane power al

    http://www.srcelektronik.com/ANTHEM-P2-2-Kanal-guc-amfisi-2x325W,PR-916.html
  • Kimle konuşsam alma susanoyu diyor anlamadım gitti

    Susano bu kadar mı kötü yaw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 12 Aralık 2010; 21:31:51 >
  • alma nuri almaaaaaa sendeki daha iyi .git power allll alcaksan
  • ali abi denicez eğer bir sıkıntı cıkmazsa olmadı satarız napalım pre power biraz aşar beni şu anda
  • sayin nuribaras,

    merakla bekliyoruz karsilastirma sonucunu.

    Hi-def-man'in AVS forumdan yaptigi alinti bence onemliydi, her nekadar kisisel bir yorum olsa da , Pioneer Susano'yu yaparken sizin su anda kullandiginiz anfiyi hedef aldi ve daha iyisini yapti diye.

    Kisisel bir yorum oldugu icin dogrudur veya yanlistir diyemeyiz ama bu konuda sizin karsilastirmaniz aciklayici olacaktir, bu arada daha once kullandiginiz anfileri de karsilastirmanin icine katarsaniz forum icin de bilgilendirici olur.
  • NURİ ALDIN MI NE YAPTIN SON DURUM NEDİR?
  • Susano tarafımca alınmıştır yarın teslim alıyorum resimleri en kısa sürede eklicem

  • hayırlısı.ama denon vuracak bence.
    diğer türlü LX90 da en çok göze batan özellikleri

    3. nesil SHARC dac grupları piuwww
    3 çekirdekli işlemciler,
    HI-END Wolfson WM8741 DAC,
    Ultra low jitter ve sample rate,
    AB ampli yapmak gerekirdi ama sıkar; verimlisi varken
    ICE Power Class D ampli emsellerinden daha harika ama.
    ve güncel özellik babında Susano Denon dan çok daha iyi.
    lakin Denon da eskise de eski Sharc işlemcileri ve kalitesi ile kesinlikle boru değil. oyum denon dan yana.
    bir SC-LX90 full band phase özelliğini anlayamadım.anladım da bana ters.gerçi Class D temelli bir amplide bulunması
    normal.

    edit:yanlış sıralı harfler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 14 Aralık 2010; 12:25:42 >




  • En doğrusunu yaptın. Sırf D class diye bu kadar önyargıyla yaklaşanlar varken sen kendi zevkine göre karar vereceksin. Susano'nun daha iyi bir avr olabilme ihtimali nasıl görmezlikten geliniyor anlamıyorum. Susano daha iyidir demiyorum, sadece olabilme ihtimali var ve bu ihtimal bence hatrı sayılır seviyede. Böyle bir fırsat insanın karşısına bir kere çıkar ve Nuri'nin çok uygun bir rakama Susano gibi bir avr alıp, memnun kalma ihtimali varken neden böyle bir fırsatı çöpe atsın ki??? ''Alma, senin amfi daha iyi...'' Gören de ikisini de evde kendi yaptı zanneder. Ne zaman Pioneer'ın yada Denon'un mühendisleri kadar bilgili oldun da, açtın içini de inceledin de, şu daha iyi diye yorum yapıyorsun... Onu bırak dinledin mi?

    Denon büyük ihtimal daha iyidir başka bir laf, Denon bence daha iyi çalıyor başka bir laf, ama Denon daha iyi bambaşka bir laf. Ben de mühendis değilim, ama Susano'nun daha iyi olabilme ihtimali var, herşey bir kenara kişisel beğeni açısından var. Kişiden kişiye bu ihtimalin oranı değişebilir, ki dediğim gibi bence gayet olası. Yorum yapılacaksa belirli önkoşullar sağlanmadığı sürece sadece ihtimaller ve beğeniler üzerine yapılmalı. Bu kadar katı yorumlar sağlıklı değil. Oraya en azından ''bence'' koymak lazım.

    Ayrıca söylemeden edemeyeceğim, madem D class bu kadar dandik, neden Pioneer flagship AVR'sine koyuyor, neden B&O ICEamps yapıyor, neden Kharma'nın bazı amfileri D class, hadi yapmam ya, bunlara kar amaçlı diyip geçelim... Hepsi bir kenara Audio Research gibi çok sevdiğim, hi-end bir marka bile neden DSi 200 modelini üretiyor. Bu adamlar böyle bir ürün yapıp isimlerini tehlikeye atarlar mı? Tamamen körü körüne geleneksellikten kaynaklı kötülemeler bunlar. Biraz açık olmak lazım. Bundan 10 sene sonra olur da sadece D class amfi yaparlarsa, çok daha iyi bir ses elde edilse bile müzik dinlemeyi bıraktıracak kadar bir geleneksellik söz konusu. Garip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 13 Aralık 2010; 17:27:57 >




  • internetten yorumları okunabilir ancak class a ve class d nin iyi yönleri birleştirilmiş bir cihaz :)

    http://www.devialet.com/video.php

    doğru yapılmış bir d-class ın ab den kötü sonuç verdiğini düşünmüyorum ben şahsen. eskiden problemleri vardı ancak şimdiki sonuçlar ciddi anlamda başarılı... çok örnek var d-class amplifikasyon yapan.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

    En doğrusunu yaptın. Sırf D class diye bu kadar önyargıyla yaklaşanlar varken sen kendi zevkine göre karar vereceksin. Susano'nun daha iyi bir avr olabilme ihtimali nasıl görmezlikten geliniyor anlamıyorum. Susano daha iyidir demiyorum, sadece olabilme ihtimali var ve bu ihtimal bence hatrı sayılır seviyede. Böyle bir fırsat insanın karşısına bir kere çıkar ve Nuri'nin çok uygun bir rakama Susano gibi bir avr alıp, memnun kalma ihtimali varken neden böyle bir fırsatı çöpe atsın ki??? ''Alma, senin amfi daha iyi...'' Gören de ikisini de evde kendi yaptı zanneder. Ne zaman Pioneer'ın yada Denon'un mühendisleri kadar bilgili oldun da, açtın içini de inceledin de, şu daha iyi diye yorum yapıyorsun... Onu bırak dinledin mi?

    Denon büyük ihtimal daha iyidir başka bir laf, Denon bence daha iyi çalıyor başka bir laf, ama Denon daha iyi bambaşka bir laf. Ben de mühendis değilim, ama Susano'nun daha iyi olabilme ihtimali var, herşey bir kenara kişisel beğeni açısından var. Kişiden kişiye bu ihtimalin oranı değişebilir, ki dediğim gibi bence gayet olası. Yorum yapılacaksa belirli önkoşullar sağlanmadığı sürece sadece ihtimaller ve beğeniler üzerine yapılmalı. Bu kadar katı yorumlar sağlıklı değil. Oraya en azından ''bence'' koymak lazım.

    Ayrıca söylemeden edemeyeceğim, madem D class bu kadar dandik, neden Pioneer flagship AVR'sine koyuyor, neden B&O ICEamps yapıyor, neden Kharma'nın bazı amfileri D class, hadi yapmam ya, bunlara kar amaçlı diyip geçelim... Hepsi bir kenara Audio Research gibi çok sevdiğim, hi-end bir marka bile neden DSi 200 modelini üretiyor. Bu adamlar böyle bir ürün yapıp isimlerini tehlikeye atarlar mı? Tamamen körü körüne geleneksellikten kaynaklı kötülemeler bunlar. Biraz açık olmak lazım. Bundan 10 sene sonra olur da sadece D class amfi yaparlarsa, çok daha iyi bir ses elde edilse bile müzik dinlemeyi bıraktıracak kadar bir geleneksellik söz konusu. Garip.




  • durduk yere adamı masrafa soktunuz ahali
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.